merginos, nusprendziau pagaminti saltienos. imsiu sakiau karka. kazkaip atrodo man gan pigus gabalas ir nemazai mesos. saltienos siaip nevalgau, nebent ji labai mesine. prasom patarti. imu karkute, dedu i vandeni. verda, dedu druskytes, pipiru, i pabaiga lauro lapa....... kas toliau? kaip viskas vyksta nuo isvirusios mesos iki susalusios saltienos bliudely?
einu perziuresiu taupanciuju dienos meniu skyreli ir surasysiu ka valgem
taigi va
pirmadienis - pusrytukams 5 grudu kose, kam su sviestuku kam su uogiene. buvau nusipirkus dideli gabala sonines su kauliuku, tai tas dalis kur su kaliuku nupjoviau ir isviriau (buvo suvalgyta su duona ir krienais) o kita supjausciau gabalais ir kepiau orkaiteje. kainavo sonine apie 13 litu. visa kita turejau.
antradienis - is sultinio isviriau kopustu sriubos. labai riebi ir soti gavosi, tai nieko daugiau nebegaminau. buvo like keli sonines gabaliukai, saltus pabaigem.
treciadienis - pusryciams ryziu kose, pietums likusi sriuba. vakarienei varsketuku viriau. kainavo apie 8 litus. liko keletas uzsaldymui, bus man ir vaikuciui kada issivirti.
ketvirtadienis - pusryciams gustavo blyniukai. vyras pabaige kopustiene. mes issivirem makaroniuku sriubytes (kelios bulves, morkos pakepintos su svogunais, makaronai). dar valgem sumustiniuku su suriu, vaikas sureliu, obuoli. vyras kiausiniu kepesi. negausiai vakar kazkaip valgem.
penktadienis - pusryciams batonas mirkytas kiausinio plakinyje, pakeptas. pietums nezinau ka darysiu nes viskas pasibaige, net bulves. leku i parduotuve. kai grisiu prisiduosiu.
pirmadienis - pusrytukams 5 grudu kose, kam su sviestuku kam su uogiene. buvau nusipirkus dideli gabala sonines su kauliuku, tai tas dalis kur su kaliuku nupjoviau ir isviriau (buvo suvalgyta su duona ir krienais) o kita supjausciau gabalais ir kepiau orkaiteje. kainavo sonine apie 13 litu. visa kita turejau.
antradienis - is sultinio isviriau kopustu sriubos. labai riebi ir soti gavosi, tai nieko daugiau nebegaminau. buvo like keli sonines gabaliukai, saltus pabaigem.
treciadienis - pusryciams ryziu kose, pietums likusi sriuba. vakarienei varsketuku viriau. kainavo apie 8 litus. liko keletas uzsaldymui, bus man ir vaikuciui kada issivirti.
ketvirtadienis - pusryciams gustavo blyniukai. vyras pabaige kopustiene. mes issivirem makaroniuku sriubytes (kelios bulves, morkos pakepintos su svogunais, makaronai). dar valgem sumustiniuku su suriu, vaikas sureliu, obuoli. vyras kiausiniu kepesi. negausiai vakar kazkaip valgem.
penktadienis - pusryciams batonas mirkytas kiausinio plakinyje, pakeptas. pietums nezinau ka darysiu nes viskas pasibaige, net bulves. leku i parduotuve. kai grisiu prisiduosiu.
QUOTE(ssiimmaa @ 2009 05 08, 12:02)
merginos, nusprendziau pagaminti saltienos. imsiu sakiau karka. kazkaip atrodo man gan pigus gabalas ir nemazai mesos. saltienos siaip nevalgau, nebent ji labai mesine. prasom patarti. imu karkute, dedu i vandeni. verda, dedu druskytes, pipiru, i pabaiga lauro lapa....... kas toliau? kaip viskas vyksta nuo isvirusios mesos iki susalusios saltienos bliudely?
einu perziuresiu taupanciuju dienos meniu skyreli ir surasysiu ka valgem
einu perziuresiu taupanciuju dienos meniu skyreli ir surasysiu ka valgem
aš tai dedu karką ir kartais dar dadedu vieną koją, dedu visada 4 kulšis vištienos. Man tokia skanesnė, nemėsinė būna
Aš iš vakaro užmerkiu, ryte nupilu vandenį, ir paskutu jei kur parudavę nuo deginimo būna (nemoku paaiškinti ), tada dedu virti, graibau putas ir kai užverda sumažinu ugnį ir ant silpnos verdu valandą. Tada dedu pora morkų ,svogūną supjaustau, pipirų, lauro lapų ir kulšis. Tada vėl paverdu apie 45-60 min ir išimu, kad atšaltų. Paprastai matosi kada išvirę, nuo karkos tada su šakute lengvai imasi mėsa . Kai atšąla supjaustau gabaliukais, jei sau tik darau, ne šventėm , tai malu, vaikai taip labiau mėgsta. Viską sumalu ir morkas irgi. Tą masę atgal į sultinį kur virė (tik nepadaugink sultinio), sudedu druską, maltų pipirų ir užkaitinus dar sykį. Atšalusią supilstau.
QUOTE(ssiimmaa @ 2009 05 08, 13:02)
merginos, nusprendziau pagaminti saltienos. imsiu sakiau karka. kazkaip atrodo man gan pigus gabalas ir nemazai mesos. saltienos siaip nevalgau, nebent ji labai mesine. prasom patarti. imu karkute, dedu i vandeni. verda, dedu druskytes, pipiru, i pabaiga lauro lapa....... kas toliau? kaip viskas vyksta nuo isvirusios mesos iki susalusios saltienos bliudely?
einu perziuresiu taupanciuju dienos meniu skyreli ir surasysiu ka valgem
einu perziuresiu taupanciuju dienos meniu skyreli ir surasysiu ka valgem
zinai ir as esu tik pora kartu ja virusi bet gavosi viskas kuo puikiausiai.tik as dejau ausytes kadangi l.megstu gremzlyte, ir kojytes,viriau greitpuodyje apie 3 valandas,o paprastai tai nzn kiek reiketu,tada perkosiau kad smulkus kauliukai liktu ant sietelio, sultini vel supyliau atgal i puoda , o mesyte sudejau i lekste,ir su peiliu bei sakute labai lengvai atskyriau nuo kaulu,ir viska sumeciau i puoda tada pridejau prieskoniu, dar paviriau apie 20 min,kad saltiena butu skaidresne ipyliau salto vandens ir pavirinau,viskas supilsciau i indelius atveso ir i saldytuva.kiti dar papuosimui deda morku , i tuos indelius virtu,bet cia jau fantazijos reikalas.
QUOTE(tookia @ 2009 05 08, 11:42)
Vittel vanduo vienas brangesniu... Poros buteliu vandens kaina beveik lygi maisto dienai kainai
[quote=KibirVibir,2009 05 08, 16:24]
Vittel vanduo vienas brangesniu... Poros buteliu vandens kaina beveik lygi maisto dienai kainai
[/quote
visi juk turi savo silpnybiu,man tas vanduo pats skaniausias,kai sportuodavau nuo kito taip troskulio nenumalsindavau,tik nuo sio,todel ir pirkdavom.
Vittel vanduo vienas brangesniu... Poros buteliu vandens kaina beveik lygi maisto dienai kainai
[/quote
visi juk turi savo silpnybiu,man tas vanduo pats skaniausias,kai sportuodavau nuo kito taip troskulio nenumalsindavau,tik nuo sio,todel ir pirkdavom.
[quote=tookia,2009 05 08, 18:05]
[quote=KibirVibir,2009 05 08, 16:24]
Vittel vanduo vienas brangesniu... Poros buteliu vandens kaina beveik lygi maisto dienai kainai
[/quote
visi juk turi savo silpnybiu,man tas vanduo pats skaniausias,kai sportuodavau nuo kito taip troskulio nenumalsindavau,tik nuo sio,todel ir pirkdavom.
[/quote]
O jūs gazuotą ar negazuotą pirkdavot?
[quote=KibirVibir,2009 05 08, 16:24]
Vittel vanduo vienas brangesniu... Poros buteliu vandens kaina beveik lygi maisto dienai kainai
[/quote
visi juk turi savo silpnybiu,man tas vanduo pats skaniausias,kai sportuodavau nuo kito taip troskulio nenumalsindavau,tik nuo sio,todel ir pirkdavom.
[/quote]
O jūs gazuotą ar negazuotą pirkdavot?
As verdu kompotus su svieziais vaisiais arba dziovintais, kisieliu
Sios savaites meniu: 1-pusryciai, 2- pietus, 3-pavakariai, 4 -vakariene.
Pirmadienis
1. Varske su uogomis, kava/arbata
2.Raug.kopustu sriuba, bulviu plokstainis su greitine
3.Vaisiu salotos
4.Perliniu kruopu kose su morkomis ir bulvemis.
Antradienis
1. Virti kiausiniai su majonezu, balta duona, kakava.
2. Kvietiniu kruopu sriuba, troskinta jautiena su makaronais ir pomidoru salotomis.
3. Jogurtas
4. Salotos: jautienos sirdis,ryziai,sv.agurkas ir majonezas.
Treciadienis
1. Karsti sumustiniai, arbata
2.Zirniu sriuba, kiaulienos kotletai su bulvemis ir burokeliu salotomis
3. Morku ir obuoliu salotos
4. Bulviu kose su morkomis ir kefyru
Ketvirtadienis
1. Sausi pusryciai su pienu
2. Sv. darzoviene, jautienos maltinukas su grikiais ir sv.agurkais
3.Sausainiai su kisieliumi
4.Manu kose
Penktadienis
1.Omletas, zirneliai, duona, kava/arbata
2.Pomidoru sriuba, jautienos kukuliai su bulvemis, kopustu,morku ir obuoliu salotomis
3.Varskes surelis
4.Koldunai
Sestadienis
1.Sumustiniai su pastetu, arbata/kakava
2.Barsciai, kepeneliu kotletai su bulvemis ir raug.agurku
3.Jogurtas
4.Pica
Sekmadienis
1.Miltiniai blynai su uogiene, arbata
2.Mesiska grikiu sriuba, kepta vista su bulvemis ir ridikeliu salotomis
3.Kiwi ir vynuoges
4. Uzkepele (bulves ir virta desra)
Sios savaites meniu: 1-pusryciai, 2- pietus, 3-pavakariai, 4 -vakariene.
Pirmadienis
1. Varske su uogomis, kava/arbata
2.Raug.kopustu sriuba, bulviu plokstainis su greitine
3.Vaisiu salotos
4.Perliniu kruopu kose su morkomis ir bulvemis.
Antradienis
1. Virti kiausiniai su majonezu, balta duona, kakava.
2. Kvietiniu kruopu sriuba, troskinta jautiena su makaronais ir pomidoru salotomis.
3. Jogurtas
4. Salotos: jautienos sirdis,ryziai,sv.agurkas ir majonezas.
Treciadienis
1. Karsti sumustiniai, arbata
2.Zirniu sriuba, kiaulienos kotletai su bulvemis ir burokeliu salotomis
3. Morku ir obuoliu salotos
4. Bulviu kose su morkomis ir kefyru
Ketvirtadienis
1. Sausi pusryciai su pienu
2. Sv. darzoviene, jautienos maltinukas su grikiais ir sv.agurkais
3.Sausainiai su kisieliumi
4.Manu kose
Penktadienis
1.Omletas, zirneliai, duona, kava/arbata
2.Pomidoru sriuba, jautienos kukuliai su bulvemis, kopustu,morku ir obuoliu salotomis
3.Varskes surelis
4.Koldunai
Sestadienis
1.Sumustiniai su pastetu, arbata/kakava
2.Barsciai, kepeneliu kotletai su bulvemis ir raug.agurku
3.Jogurtas
4.Pica
Sekmadienis
1.Miltiniai blynai su uogiene, arbata
2.Mesiska grikiu sriuba, kepta vista su bulvemis ir ridikeliu salotomis
3.Kiwi ir vynuoges
4. Uzkepele (bulves ir virta desra)
QUOTE(lyra82 @ 2009 05 12, 14:31)
Ar sitiek ivairiu patiekalu pacios prigaminta per savaite, ar pvz. pietus kavines meniu Mane kazkaip stebina, kad kasdien skirtingos sriubos ir aplamai joks patiekalas per savaite nevalgomas kelis kartus. Jeigu viskas savo rankeliu darbas, tai ziauri pagarba
QUOTE(Vėjūna @ 2009 05 12, 13:56)
Ar sitiek ivairiu patiekalu pacios prigaminta per savaite, ar pvz. pietus kavines meniu Mane kazkaip stebina, kad kasdien skirtingos sriubos ir aplamai joks patiekalas per savaite nevalgomas kelis kartus. Jeigu viskas savo rankeliu darbas, tai ziauri pagarba
nu pvz kai nedirbi tai turi laiko pastovet prie puodu ir man tai normalu, o mes dar isvis per daug issilepine namie ir nemegstam valgyt to pacio dukart ir gaminu daugiausia 2 kartam ta pati, ir paskui kazka jau naujo...tai buna kas iskart pagaminta pavalgom ir paskui kt diena ta vakaryksti maista pietums isideda, o paskui jau vel kazka naujo, bet cia kaip sakant priklauso kas kiek laiko turi makaluot tuos puodus...
Su MB nusprendem maziau ant maisto pinigu leist... nes galvoja pasitaupyt pinigeliu ir varyti kur atostogu
pusryciai: as koki vaisiu, vynuogiu... jis nieko.
pietus: as darbe (moket nereikia) o jis ka is namu pasiema, tai jam kokia kulsi iskepu, tai sumustiniu ar pan.
vakariene: ar plovas, ar bulves su mestyte ir pan. o sau salotas su tunu, vegetarini plova ir t.t.
pagrinde ant maisto daugiausiai reikia isleisti savaitgali, nes iseina daugiau pavalgymu.
plius dar piena labai megsta MB, o puse litro isgeria kasdien... del uzkandziu tai nelabai mes uzkandziaujam paskutinkiu metu ( nes man negalima, reikejo del sveikatos atsisakyt sito malonumo, susitvarkiau mityba ir pagerejo sveikata), dar parsidejo is darzo mociutes ridikeliai, salotos tai ir ant situ susitaupo neblogai, nes nereik pirkt pranesiu kaip sekes mums , pokol kas isleidom 10 lt ant maisto nuo pirmadienio, nes pirmadieni pas tevus valgem, vakar plova gaminau tai ant mesos 6 lt ir dar kazka pirkau, bet pamenu kad 10 lt imeciau i bitute, bet siandien varysim , ziuresiu kuom baigsisi apsipirkimas
dar reik atsargas namie visko isvalgyti, nes turim ju prikaupe, per akicijas visokias
pusryciai: as koki vaisiu, vynuogiu... jis nieko.
pietus: as darbe (moket nereikia) o jis ka is namu pasiema, tai jam kokia kulsi iskepu, tai sumustiniu ar pan.
vakariene: ar plovas, ar bulves su mestyte ir pan. o sau salotas su tunu, vegetarini plova ir t.t.
pagrinde ant maisto daugiausiai reikia isleisti savaitgali, nes iseina daugiau pavalgymu.
plius dar piena labai megsta MB, o puse litro isgeria kasdien... del uzkandziu tai nelabai mes uzkandziaujam paskutinkiu metu ( nes man negalima, reikejo del sveikatos atsisakyt sito malonumo, susitvarkiau mityba ir pagerejo sveikata), dar parsidejo is darzo mociutes ridikeliai, salotos tai ir ant situ susitaupo neblogai, nes nereik pirkt pranesiu kaip sekes mums , pokol kas isleidom 10 lt ant maisto nuo pirmadienio, nes pirmadieni pas tevus valgem, vakar plova gaminau tai ant mesos 6 lt ir dar kazka pirkau, bet pamenu kad 10 lt imeciau i bitute, bet siandien varysim , ziuresiu kuom baigsisi apsipirkimas
dar reik atsargas namie visko isvalgyti, nes turim ju prikaupe, per akicijas visokias
QUOTE(Vėjūna @ 2009 05 12, 14:56)
Ar sitiek ivairiu patiekalu pacios prigaminta per savaite, ar pvz. pietus kavines meniu Mane kazkaip stebina, kad kasdien skirtingos sriubos ir aplamai joks patiekalas per savaite nevalgomas kelis kartus. Jeigu viskas savo rankeliu darbas, tai ziauri pagarba
Aciu, nesitikejau
Tikrai stengiuosi, kad maistas kasdien butu kuo ivairesnis Man patinka gaminti Siuo metu auginu dukryte namuose, tai turiu laiko, nors nepasakyciau,kad daug laiko praleidziu prie puodu. Aisku, kai grisiu i darba gaminsiu tik pusrycius ir vakariene Jeigu pastebejot, tai pavakariams nereikia daug laiko Sriubos verdu tiek, kad uztektu 3 asm. vienai dienai, nes megstam sviezu maista. Apsipirkinejam 1 karta per savaite, meniu surasau is anksto