receptukai :
Vistiena su ananasais
virtievos krutinele pamausame plaktuku,gereiausia kad nesuplistu tai musti tokiu kur be dantuku,tada issimusa ploniau ir nesuplysta.tada pasiruosiam koncervuotus ananasus ( optima linija geriausia tinka griezineliais ) ir suris koki pgeidaujate,bet geriau koks nors gintarinis,nes jois taip neissilydo ir nenubega nuo kepsnio kaip ten koks nors picarela.tai vat isikaitinam alieju imam vistytes kepsniuka i miltus i kiausinio plakini ir i dziuveselius(beja as i kiausinio plakini idedu drusko ir pipiriuku) ir i keptuve apkepam kiekviena puse pakol graziai apskrindda tada isikaitinam orkaite iki 180 / 200 laipsniu, i skarda dedam folija (kad veliau nereiketu surio kramdyti) ir dedam kepsniukus ant ju ananaso griezinelius,galima juos perpjauti per puse,kad kuo didesni vistieno plota uzdengtu,ir ant visrasu sutarkuota suri.kepam apie 20min.sati ir viskas
IDARYTA BULVE SU SONINE
Jums prireiks :
4 didelės bulvės, (ziurint kiek kas suvalgo)
saltai rukyta sonine nu kaip spirguciams 200g mazdaug,
2 svogūnai,
aitriosios paprikos ankštis, (maximoj tokios ilgos
skiltelė česnako,
2 pomidorai,
šaukštas sviesto,
160 g koncervuotų baltųjų pupelių,( siaip as ju nededu,nelabai megstu ,bet jai kam skanu prasom
pusė šaukštelio maltų raudonųjų pipirų,
3 šaukštai pomidorų padažo, (bet ne keciupo,)
druskos,
prieskonių bulvėms.
Veiksmai :
Bulves gerai nuplauname ir išverdame pasūdytame vandenyje su lupyna.Išvirusias bulves suvyniojame į foliją i ja siek patepam aliejumi ir kepame ant grilio grotelių 20-25 min.Svogūną, česnaką, sonine , papriką susmulkiname ir pakepiname svieste.Pomidorus supjaustome kubeliais (pries tai isimame seklytes kad padze neasirastu vandens) suberiame ant svogūnų ir 2 min. pakepiname.Pupeles nusunkiame, sumaišome su pomidorų padažu, prieskoniais ir sudedame ant daržovių.Patroškiname dar 5 min.Pagardiname prieskoniais . Atvyniojame foliją, bulvę įpjauname, išimame truputį minkštimo.Į pjūvio vietą įdedame įdaro. ir dar galima truputi orkaitej pakepti. skanaus
MAKARONAI ,,cARBONARA,,
Makaronai su padažu Carbonara
Makaronai 100 g
Svogūnai, ropiniai 1
Kiaulienos šoninė, 200g
Grietinėlė 35 % riebumo 100 ml
Mėlynasis sūris 75 g ( priklauso ar megstate)
Kiaušiniai ½ vnt
Išverdame makaronus.
Keptuvėje apkepame pjaustytą šoninę kartu su kubeliais smulkintais svogūnais.
Sudedame išvirusius makaronus ir truputį apkepiname.
Grietinėlę suplakame su kiaušiniu ir pilame į keptuvę su makaronais.
Sudedame sūrį ir šildome, kol sūris išsilydys.
Pateikiame su orkaitėje skrudintu kiaulienos šoninės traškučiu. (cia saip del grozio)sitas receptas lino ir tos laidos ,,susitikime iki,,
Skanaus.
tam puslapuje yra keliatas tiktai neblogu ir labai paprastu receptuku.
KIJAVO KOTLETAS TAS PATS TIKRIAUSIAS YRA DAROMAS TIK IS VIESTIENOS KRUTINELES O NE IS FARSO
Iš pradžių, kokias 2-3 valandas prieš gaminant, reikia paruošti sviestą. Svietas turi buti kambario temperaturos kad i ji galima butu prideti smilkintu petrazoliu,ir krapu.Jį reikia suformuoti į pailgus rutulikus nedidelius, tokius, kad tilptų nestipriai sugniaužtame delne. Juos dedame į šaldytuvo kamerą, kad suledėtų į akmenį.
Pagal klasikinį receptą krūtinėles reikia atpjauti nuo vištos taip, kad prie jų būtų pasilikęs kauliukas nuo sparnelio Nupjaustome visokias plėves ir riebalus. bet gali buti ir paprasta vistos krutinele.
Kiekviena krūtinėlė, jeigu teisingai atpjauta, turi pagrindinę, didžiąją dalį, ir mažesniąją, žymiai minkštesnę, kuri lengvai atsiskiria nuo pirmosios. Atskiriamia jas, ir dedame tarp dviejų sviestinio popieriaus lapų ( taip, tikiuosi, lietuviškai yra "wax paper" arba kepimo popierius,manau tinka ir folija ). Didžiąją dalį išmušame plokščiąja, be dantukų mušeklio puse, iki kokio pusės centimetro storio, pradedant nuo vidurio, ir dirbant link kraštų. Patys kraštai turi būti kuo plonesni, kad po to vyniojant viskas lengviau užsisandarintų. Mažąją dalį išplojame kuo ploniau, tačiau jokiu būdu ne su skylėm per vidurį. Su sviestiniu popierium patogiau, kai reikia perkelti file, antraip reikėtų nuo lentutės gramdyti, o tai ne visada lengvai pavyksta.
Abi išmuštas krūtinėlės dalis pabarstome druska. Ant didžiosios dalies dedame suledėjusį sviesto gabalėlį:
Sviestą užklojame ir sandariai apkamšome išmušta mažesniąja file:
Ir tuomes viską suvyniojame į klasikinės formos kotlečiuką:
Tą kotlečiuką merkiame į miltus
Į kiaušinio plakinį:
Ir į džiūvėsėlius:
Viskas, pasiruošimas baigtas. Norint susinchronizuoti veiksmus kiek geriau, galima, kol vyniojame, užkaitinti aliejų ir jame išvirti bulvytes garnyrui. Bulvę pjaustome apie 2-3mm pločio griežinėliais, o po to tuos griežinėlius į 2-3mm storio šiaudelius. Verdame aliejuje, kol pasidarys traškūs:(arba pirktine bulves free ir parduotuves )beto garnyras gali buti koks tik norite
Bulves ištraukiame ir sukrauname ant popierinio rankšluosčio, pabarstome druska. Kotletus verdame aliejuje fritiurineje arba puode( 180 C ) 4-5 minutes, kol pasidengia šviesiai ruda plute
Variacijos:
- prieš užšaldant sviestą galima sumaišyti su kapotomis petražolėmis, česnaku, ar kitais mėgstamais prieskoniais.
- prieš užšaldant sviestą sumaišyti su kiaušinio tryniu, pertrintu per sietelį. Galutinis efektas bus "geltonesnis", ir, jeigu gerai pamenu, artimesnis valgykliniam.
- pabandyti su "močiutės sviestu", turėtų tikti
- vietoj aliejaus galima kepti orkaitėje, vėlgi, kol plutelė pasidaro šviesiai ruda
- vietoje sviesto dėti minkšto sūrio ( kai prisiruošiu, cordon bleu receptą įdėsiu kada nors vėliau )
- garnyrui pateikti marinuotų vaisių: obuolių, slyvų, kriaušių.---
skanaus
QUOTE(bjaurybe @ 2009 05 06, 11:35)
aš nežinau kaip teisingai , esu tik mačius ,kaip mama kapojo kažkada krūtinėlę, o aš pati tai kartai įdarau krūtinėlę grybais ar vaisiais, tai vadinu suktinukais . O darau iš maltos vištienos tokius " ale kijevo"
O man neišsimuša normaliai, visada suplyšinėja, skystos tos krūtinėlės būna, aš prie stoties krūtinėlę su oda ir sparneliais perku ,po 10 lt
O man neišsimuša normaliai, visada suplyšinėja, skystos tos krūtinėlės būna, aš prie stoties krūtinėlę su oda ir sparneliais perku ,po 10 lt
as tai per plevele pamusu ir jei truputi suplysta vistiek kai stipriai susisukai ir 3 kart paniruota tai niekas net neisteka ir puikiai buna
nelabi dar moku as cia zinutes rasyti
ten visa reseptura yra skirta QUOTE, ir zinoma visoms kitoms susidomejusioms
tai va kadangi lietus uz lango nelabai yra ka nuveikti,tai as jau ir kitos sav meniu sudariau
kadangi 6ni vaziuosim i zaliakalnio turgeli uzsipirkti mesytes nes jau viskas baigesi tai kita sav vyrui svente ,kiekviena diena bus mesyte :)tai va surasau savo meniu.
I Vistiena su voveraitem
reiks pirkti vistiena 5 lt sonines 3 lt morka 0.60 ct visa kita turim ypac daug voveraiciu,nes megstam grybauti,tai nuo rudens dar saldiklyje yra like viso = 8.60
II Jautienos cenachai
jautiena 500g apie 7.5 lt mazdaug(seniai buvau turgui gal jau kainos pakite,bet zima tai 1kg mazdaug 15 lt kainavo.)sogunai 0.50ct, bulves 0lt, morkos 0.60 ct, cesnakas 1lt, garstycios 0 lt yra nuo seniau, gietine 3lt, sviestas lt = 15.60
III Vistiena jogurto padaze
vistieno kulseles 8 viso 6lt , jogurto padazas 7lt, bulves 0, morkos 1lt viso 14 lt
IV kibinai
1kg miltu 2lt, margarinas EVE 4.5, 4 kiausiniai po 0.40 = 1.6lt, grietine 2.80,1kg kiaulienos 13 mazdaug,3 svogunai 1lt, viso = 24.9
morku pyragas
2kg morku 5lt, cukrus yra namie, grietine uteks kur liko nuo kibinu, 4kiausiniai 1.6lt, sviestas kur liko nuo cenachu, vanilinis cukrus 2lt,cianamonas 1lt, kepimo milteliu turiu, miltai apie 1lt viso = 10.60
V marinuoti sonkkauliukai kepti ant groteliu
sonkauliukia 1kg 5lt o viska ka reikia marinatuo turiu,nes daznai darau juos,o garnyrui bulves0 ir darzoves 5lt viso 10 lt
VI befstrogenas
jautiena 500g 7.5 lt, pievagrybiai 3lt, grietine 3lt, scogunai 0.50ct viso 14 lt.
sekmadieni vaziuojam pas uosvius pietaut,o vakarienei tai ka rasim saldytuves.viskas savaitei kaivavo = 97.7.
dar darzoves kuriu cia neminejau mazdaug apie 20lt tai viso lygu 117.7
nu gal ir nera taip kazkaip pigiai,bet norisi palepinti vyra kibinais,kuriuos net i darba isideda
tai vat va taip cia viakas super
Mano savaitinis meniu:
Ketvirtadienis - Burokeliu sriuba, sonine virta, virtu bulviu ir varskes blyneliai su svogunu ir grietines padazu
Penktadienis ir sestadienis buvome kaime
Sekmadienis - Kiaulienos ir pastarnoku kotletai, bulviu kose, svogunu laiskai su grietine
Pirmadienis - saltibarsciai su keptomis bulvemis, bulviu ir dilgeliu gnocchi, mielines teslos rageliai 'Kifle'
Antradienis - bulviu ir dilgeliu gnocchi, virtu bulviu ir varskes blyneliai su grietines ir svogunu padazu
Treciadienis - troskinys (rauginti kopustai, bulves, parukytos desreles)
Ketvirtadienis - Burokeliu sriuba, sonine virta, virtu bulviu ir varskes blyneliai su svogunu ir grietines padazu
Penktadienis ir sestadienis buvome kaime
Sekmadienis - Kiaulienos ir pastarnoku kotletai, bulviu kose, svogunu laiskai su grietine
Pirmadienis - saltibarsciai su keptomis bulvemis, bulviu ir dilgeliu gnocchi, mielines teslos rageliai 'Kifle'
Antradienis - bulviu ir dilgeliu gnocchi, virtu bulviu ir varskes blyneliai su grietines ir svogunu padazu
Treciadienis - troskinys (rauginti kopustai, bulves, parukytos desreles)
Mergaites o ka darot su gerimais, nes tarkim pirkt sultis l.jau brangiai gaunas.. dabar pradejom pirkt trilitrini lietuvisku obuoliu ar slyvu sulciu, bet vistiek brangoka.. gal jus ka gero sugalvojusios?
QUOTE(Karolilna @ 2009 05 07, 17:29)
Mergaites o ka darot su gerimais, nes tarkim pirkt sultis l.jau brangiai gaunas.. dabar pradejom pirkt trilitrini lietuvisku obuoliu ar slyvu sulciu, bet vistiek brangoka.. gal jus ka gero sugalvojusios?
savo spaudžiam , kai būna obuolių metas, kas tik pasiūlo ir jamam , sultims, obuolienei, kompotams
mano savaitės meniu:
1diena makaronai su faršu (makaronai, faršas, prieskoniai, svogūnas, grietinė, kečiupas, sūris)
2diena žuvienė(perlinės kruopos, žuvų rinkinys sriubai, morkos, svogūnai, grietinė, prieskoniai, bulvės, lašas aliejaus daržoviu apkepimui)
3diena lietiniai su varške(miltai varškė uogienė aliejus kiaušinis)
4dienakugelis(bulvės spirgučiai kiaušiniai grietinė)
5diena kiaušiniai kepti su bulvėm
6diena spagečiai su paukštiena( spagečiai virta kulšelė morkos svogūnaigrietinė prieskoniai kečupas )
7diena brokolių sriuba(brokoliai bulvės žirneliai morkos sultinys nuo vakarykštės paukštienos)
pusryčiams sumuštiniai su suriu, virti kiaušinai, kruopų košės ir sausi pusryčiai su pienu
vakarienei tai kas liko nuo pietų ar šiaip kas ka "sumedžioja". prie viso to dar buvo bananai apelsinai obuoliai ir kompotas iš obuolių naminis pyragas su uogiene kefyras pienas arbata ir kava.
neskaičiavau kiek tiksliai mums išėjo pramisti ta sav nes daugelis produktų buvo užsilikę namie iš sensenių apsipirkimų
1diena makaronai su faršu (makaronai, faršas, prieskoniai, svogūnas, grietinė, kečiupas, sūris)
2diena žuvienė(perlinės kruopos, žuvų rinkinys sriubai, morkos, svogūnai, grietinė, prieskoniai, bulvės, lašas aliejaus daržoviu apkepimui)
3diena lietiniai su varške(miltai varškė uogienė aliejus kiaušinis)
4dienakugelis(bulvės spirgučiai kiaušiniai grietinė)
5diena kiaušiniai kepti su bulvėm
6diena spagečiai su paukštiena( spagečiai virta kulšelė morkos svogūnaigrietinė prieskoniai kečupas )
7diena brokolių sriuba(brokoliai bulvės žirneliai morkos sultinys nuo vakarykštės paukštienos)
pusryčiams sumuštiniai su suriu, virti kiaušinai, kruopų košės ir sausi pusryčiai su pienu
vakarienei tai kas liko nuo pietų ar šiaip kas ka "sumedžioja". prie viso to dar buvo bananai apelsinai obuoliai ir kompotas iš obuolių naminis pyragas su uogiene kefyras pienas arbata ir kava.
neskaičiavau kiek tiksliai mums išėjo pramisti ta sav nes daugelis produktų buvo užsilikę namie iš sensenių apsipirkimų
QUOTE(Karolilna @ 2009 05 07, 17:29)
Mergaites o ka darot su gerimais, nes tarkim pirkt sultis l.jau brangiai gaunas.. dabar pradejom pirkt trilitrini lietuvisku obuoliu ar slyvu sulciu, bet vistiek brangoka.. gal jus ka gero sugalvojusios?
Galima dar šaltos arbatos prisidaryti Arba iš sirupo
QUOTE(groovy @ 2009 05 08, 00:43)
Galima dar šaltos arbatos prisidaryti Arba iš sirupo
ideja su salta arbata reikes pasibandyt.. sirupas na nebent naminis, nes anksciau pirkdavom, tai kai paziurejau sudeti tai vien E "vitaminai"
dekui groovy
Ateinu ir aš
Kadangi savaitgalį turėjau laiko ,tai tvarkiau šaldiklį, radau du gabaliukus lašišos, krabų lazdelių pakuotę, vištienos kauliukų, vieną žuvies file, koldūnų. Vištiena ir krabų lazdelės nuo Kaledų užkištos . Tai, kadangi namie buvo likusi tik šeimos mažai valgančioji pusė, puikiai vertėmės su likučiais . Iš vištienos kauliukų išviriau šaltieną, dar įmečiau dėl tirštumo porą morkų, nukaulinau ir padariau su želatinu, gavosi du bliūdžiukai. Iš krabų lazdelių dariau mišrainę, kukurūzų turėjau namie. Lašišą dariau karštam, mažoka buvo, bet išviriau ryžių, dar padažą su daržovėmis padariau, salotų, tai visai gana buvo, o iš žuvies padariau kepsniukus, nes irgi mažai buvo, tai pripjausčiau svogūnų, majonezo, kiaušinį, truputį krakmolo ir visai gavosi nemažai, liko dar net kitai dienai.
6. pusryčiai lietiniai ( paskutiniai, nes jau žiūrėt nesinorėjo ), pietums po ragelį su dešrele ir salotomis (gryžom iš miesto su dukra, tai labai norėjom valgyt, ant greičio sumąsčiau), vakarienei dariau iš 0,5 l kefyro (likusio nuo vakarykštės dienos) šaltibarščių su bulvėmis, nakčiai bananai.
7. pusryčiai ale kiaušininė pica (čia toks omletas,kur kepi kaip blyną per visą keptuvę), pietums žuvies kepsniukai su bulvėmis ir šv. salotomis.
1. pusryčiams vaikams kiaušiniai, vyras nevalgė, o aš valgiau beveik pietus, nes dirbau po pietų. Pietums išviriau pupelių sriubos su galkutėmis ir palikau žuvies kepsniukus. Aš valgiau išeidama sriubos, į darbą dėjausi vieną kepsnelį žuvies ir krabų mišrainės. Vyras nemačiau ką dėjosi, miegojau dar. Vakarienei virėsi vaikai spagečius.
2. pusryčiams kiaušiniai vaikams, man grikių košė. Pietums vaikams palikau pupelių sriubos ir vištienos ketvirčius (gryždama nupirkau gatavus, nes dirbau ilgai), šviežių salotų palikau. Gryžus išviriau bulvių ir dešrelių, padariau salotų.
3. vaikai pusryčiams tik po sūrelį suvalgė, aš košę pasišildžiau. Palikau vaikams dešrelių, salotų ir dar vienas ketvirtis nesuvalgytas likęs. Gryžus viriau pienišką makaronų sriubą ir išviriau koldūnų iš kameros užsilikusių, gavosi panelėm po 6 vnt. (naminiai ,dideli buvo ) ir užteko kaip vakarienei.
4. pusryčiams vaikams sūreliai, aš pasidariau du sumuštinius su agurku ir ridikėliais. Pietums palikau vaikams kepsnelius vištienos (iš vakaro pirkau gatavus gryždama, nes dirbau) su ryžiais, salotų. Aš sau pirkausi maisto į darbą, vyras mačiau lašinius dėjosi su agurku. Gryžus viriau žuvienę (iš vakaro darinėjau lašišą, tai palikau galiukų), ir silkės su dukra valgėm, su agurku ir svogūnu, prie virtų bulvių, kitai šeimos daliai, nelaikančiai žuvies maistu , prie bulvių pakepiau likusių kepsnelių ir daržovių padariau.
5. pusryčiai tas pats. Pietums vaikams ketvirčiai (pirkti) ir daržovių salotos, aš silkės įsidėjau su daržovėmis, vyras likučius šaltienos ir lašinių dėjosi. Vakarienę žvejos patys, nes man procedūros .
kiaušiniai 20 vnt (7 lt), pienas 5 l (10 lt), rageliai 5 vnt. (1,50 lt), vištienos ketvirčiai 4 vnt. (15,26 lt), įv. šviežios daržovės (14 lt), natūralus jogurtas salotoms (3 lt), sūreliai 10 vnt (akcijiniai, 4,80 lt). dešrelės 8 vnt.(4,61 lt),..., maistas darbą (7,80 lt), duona į darbą (2,14 lt), mineralinis ir trapučiai į darbą (5 lt), duona Apetito (akcija, 1,50 lt) ir batonas (2 lt), saldainiai šokoladiniai (3,64 lt), saldainiai (3,66 lt), grietinė (2,65 lt), vištienos kepsneliai (5,49 lt), silkė su galvom, 2 vnt (6 lt), vaikam sulčių pok.2 vnt. (1,98 lt), kopūstas balandžiams 1,5 kg (4,59lt), lašiša beveik 2 kg (užėjau akcijinės, 19 lt), duona ir batonas (5 lt), įv.daržovės (11,80 lt), sviestas akcijinis 2 vnt. (4 lt).
Viso: 141,62
Šią savaitę daugokai pirktinio maisto, nes vaikštau po procedūras, nėra kada gaminti , ir darbe tenka ilgiau pasėdėti. Kitą savaitę taip pat dar sunki bus. O mano vyrui kažkaip atrodo, kad galima ir nevalgyti, tai kam čia gaminti
Kadangi savaitgalį turėjau laiko ,tai tvarkiau šaldiklį, radau du gabaliukus lašišos, krabų lazdelių pakuotę, vištienos kauliukų, vieną žuvies file, koldūnų. Vištiena ir krabų lazdelės nuo Kaledų užkištos . Tai, kadangi namie buvo likusi tik šeimos mažai valgančioji pusė, puikiai vertėmės su likučiais . Iš vištienos kauliukų išviriau šaltieną, dar įmečiau dėl tirštumo porą morkų, nukaulinau ir padariau su želatinu, gavosi du bliūdžiukai. Iš krabų lazdelių dariau mišrainę, kukurūzų turėjau namie. Lašišą dariau karštam, mažoka buvo, bet išviriau ryžių, dar padažą su daržovėmis padariau, salotų, tai visai gana buvo, o iš žuvies padariau kepsniukus, nes irgi mažai buvo, tai pripjausčiau svogūnų, majonezo, kiaušinį, truputį krakmolo ir visai gavosi nemažai, liko dar net kitai dienai.
6. pusryčiai lietiniai ( paskutiniai, nes jau žiūrėt nesinorėjo ), pietums po ragelį su dešrele ir salotomis (gryžom iš miesto su dukra, tai labai norėjom valgyt, ant greičio sumąsčiau), vakarienei dariau iš 0,5 l kefyro (likusio nuo vakarykštės dienos) šaltibarščių su bulvėmis, nakčiai bananai.
7. pusryčiai ale kiaušininė pica (čia toks omletas,kur kepi kaip blyną per visą keptuvę), pietums žuvies kepsniukai su bulvėmis ir šv. salotomis.
1. pusryčiams vaikams kiaušiniai, vyras nevalgė, o aš valgiau beveik pietus, nes dirbau po pietų. Pietums išviriau pupelių sriubos su galkutėmis ir palikau žuvies kepsniukus. Aš valgiau išeidama sriubos, į darbą dėjausi vieną kepsnelį žuvies ir krabų mišrainės. Vyras nemačiau ką dėjosi, miegojau dar. Vakarienei virėsi vaikai spagečius.
2. pusryčiams kiaušiniai vaikams, man grikių košė. Pietums vaikams palikau pupelių sriubos ir vištienos ketvirčius (gryždama nupirkau gatavus, nes dirbau ilgai), šviežių salotų palikau. Gryžus išviriau bulvių ir dešrelių, padariau salotų.
3. vaikai pusryčiams tik po sūrelį suvalgė, aš košę pasišildžiau. Palikau vaikams dešrelių, salotų ir dar vienas ketvirtis nesuvalgytas likęs. Gryžus viriau pienišką makaronų sriubą ir išviriau koldūnų iš kameros užsilikusių, gavosi panelėm po 6 vnt. (naminiai ,dideli buvo ) ir užteko kaip vakarienei.
4. pusryčiams vaikams sūreliai, aš pasidariau du sumuštinius su agurku ir ridikėliais. Pietums palikau vaikams kepsnelius vištienos (iš vakaro pirkau gatavus gryždama, nes dirbau) su ryžiais, salotų. Aš sau pirkausi maisto į darbą, vyras mačiau lašinius dėjosi su agurku. Gryžus viriau žuvienę (iš vakaro darinėjau lašišą, tai palikau galiukų), ir silkės su dukra valgėm, su agurku ir svogūnu, prie virtų bulvių, kitai šeimos daliai, nelaikančiai žuvies maistu , prie bulvių pakepiau likusių kepsnelių ir daržovių padariau.
5. pusryčiai tas pats. Pietums vaikams ketvirčiai (pirkti) ir daržovių salotos, aš silkės įsidėjau su daržovėmis, vyras likučius šaltienos ir lašinių dėjosi. Vakarienę žvejos patys, nes man procedūros .
kiaušiniai 20 vnt (7 lt), pienas 5 l (10 lt), rageliai 5 vnt. (1,50 lt), vištienos ketvirčiai 4 vnt. (15,26 lt), įv. šviežios daržovės (14 lt), natūralus jogurtas salotoms (3 lt), sūreliai 10 vnt (akcijiniai, 4,80 lt). dešrelės 8 vnt.(4,61 lt),..., maistas darbą (7,80 lt), duona į darbą (2,14 lt), mineralinis ir trapučiai į darbą (5 lt), duona Apetito (akcija, 1,50 lt) ir batonas (2 lt), saldainiai šokoladiniai (3,64 lt), saldainiai (3,66 lt), grietinė (2,65 lt), vištienos kepsneliai (5,49 lt), silkė su galvom, 2 vnt (6 lt), vaikam sulčių pok.2 vnt. (1,98 lt), kopūstas balandžiams 1,5 kg (4,59lt), lašiša beveik 2 kg (užėjau akcijinės, 19 lt), duona ir batonas (5 lt), įv.daržovės (11,80 lt), sviestas akcijinis 2 vnt. (4 lt).
Viso: 141,62
Šią savaitę daugokai pirktinio maisto, nes vaikštau po procedūras, nėra kada gaminti , ir darbe tenka ilgiau pasėdėti. Kitą savaitę taip pat dar sunki bus. O mano vyrui kažkaip atrodo, kad galima ir nevalgyti, tai kam čia gaminti
QUOTE(Karolilna @ 2009 05 07, 18:29)
Mergaites o ka darot su gerimais, nes tarkim pirkt sultis l.jau brangiai gaunas.. dabar pradejom pirkt trilitrini lietuvisku obuoliu ar slyvu sulciu, bet vistiek brangoka.. gal jus ka gero sugalvojusios?
anksciau ir mes nerealiai daug isleisdavom gaiviemsiems gerimams,pirkdavom vitel vandeni ir dar sultis pokais.bet susiskaiciavom ir nusprendem vandeni pirkti pigesni o sulciu visai atsisakem.galiausiai dabar nieko nebeperkam.tik arbata kokia skanesne saltom arbatom dar turim vysniu kompoto tai visada su vandeniu skiedziam labai jau skaniai gaunasi,beto galima ir salta kava pasidaryt,nu ten is tu kur trys viename, uzplikome karstu vandeniu imetame kelis ledukus ir su seikeriu arba uzdengtam puodeli ispalkame.viskas