Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų Savaitės meniu

QUOTE(joliteee @ 2009 04 28, 14:11)
cekiskas kepsnys


galima placiau? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(ssiimmaa @ 2009 04 28, 15:04)
o tai kiek per ta didiji apsipirkima isleidziat? ax.gif

si men isleidom apie 500, bet cia ieina ir misinukai, koses mazyliui ir dar kai kas is buitiniu prekiu, jau pora sav praejo nuo apsipirkimo, tai pirkom tik duonos ir salotu.
Atsakyti
QUOTE(KibirVibir @ 2009 04 28, 17:17)
galima placiau?  rolleyes.gif

Cekiskas kepsnys
Mesa ismusti, deti druskos, aptepti pomidoru padazu, marinuoti per nakti, kepsniukus volioti i kiausini, deti i dziuveselius, ir apkepti keptuveje, po to deti i orkaite, ant ju deti svogunu, surio ir kepti, valgyti su gruzdintomis bulvytemis
Atsakyti
'vokeliai su darzovemis ir suriu'

gal butu galima receptuka smile.gif , labai jau skaniai skamba ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ares @ 2009 04 17, 21:31)
Sveikos 4u.gif

Produktai:
Puse baklazano - 1,5 lt
20 g morku - 0,3 lt
20 g raudonuju ridikeliu - 0,6. Galima pakeisti baltaisiais ridikais, kopustais, ropemis ar pan.
30 g geltonosios paprikos - 0,3 lt
0,3 g fermentinio surio - 0.6



Tesiant apie recepta, tai baklazana reikia isskobti, gauta turini ir kitas darzoves supjaustyti, sudeti i baklazana ir ant virsaus uzdeti juostelem supjaustyta suri. Po to viska troskinti apie 20 minuciu. Tokios porcijos net mano vyrukui uztenka, tad pavalgyti turetu visi smile.gif


sveikos mamos smile.gif

sudomino sitas receptukas, tik mastau apie ta troskinima. Tai cia turima omenyje i orkaite ir kepti ar kaip? ax.gif ir jokio padazo nei prieskoniu, ar cia ir taip saviame suprantamas dalykas? smile.gif gal kas bande ir gali atsakyti? Buciau dekinga
Atsakyti
QUOTE((ieva) @ 2009 04 29, 12:00)
'vokeliai su darzovemis ir suriu'

gal butu galima receptuka  smile.gif , labai jau skaniai skamba  ax.gif

10 porcijų reikės:
250g miltų,
250g varškės,
250g margarino,
žiupsnelio druskos, 1 kiaušinio,
Įdarui:
1kg pievagrybių,
2-3 svogūnų,
1 morkos, 2 šaukštų žirnelių,
200g fermentinio sūrio,
1 kiaušinio, druskos,
pipirų, aliejaus.
Įdaras:Smulkiai supjaustykite pievagrybius, morką sutarkuokite stambia trintuve. Svogūną smulkiai supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite pievagrybius ir svogūnus.
Kai kepant pievagrybius išgaruos vanduo, sudėkite tarkuotą morką ir šviežius ar konservuotus žaliuosius žirnelius. Pabarstykite druska ir pipirais, sumaišykite ir nuimkite keptuvę nuo ugnies. Kai įdaras atauš, įtarkuokite į jį fermentinį sūrį.
Tešla:Miltus sumaišykite su ištrinta liesa varške, sudėkite ištirpdytą margariną, kiaušinį ir žiupsnelį druskos. Minkykite, kol tešla taps vientisa. Iškočiokite ją ir supjaustykite nedideliais kvadratais. Kiekvieno kvadrato vidury dėkite po šaukštą įdaro ir užlankstykite kraštus kaip voko. Kiekvieną patepkite suplaktu kiaušiniu ir aliejumi. Sudėkite į riebalais išteptą formą ir dėkite į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę. Kepkite 20 min.

Dariau is puses normos, ir tai daug gavos, vietoj svieziu zirneliu dejau saldytus, labai jau skanus, ir nera tokie sudetingi kaip atrodo
Atsakyti



Ateinu ir vėl aš blush2.gif

6. pusryčiams grikių košė, pietums vištienos kumpeliai kepti su bulvėmis (likę nuo švenčių kur nesunaudojau), vakarienei kas ką rado šaldytuve.

7. pusryčiai omletas, pietums kotletai (likutis nuo zuikio buvo užšaldyta nuo anos savaitės), šaltibarščiai.

1. pusryčiai sumuštiniai ir košė, pietums vaikams kotletai ir morkų salotos, vyras dėjosi tą patį, o aš nuo šeštadienio likusią grikių košę pasikepinau su morka, svogūnu ir likučiu šlapios dešros, dar įsidėjau kelis marinuotus agurkus. Gryžus kepiau lietinius su dešrelėmis ir sūriu (sūris iš kameros, paskutinis,dešrelės irgi nuo anos savaitės). Dar likutį šaltibarščių pabaigėm.

2. vaikams lietiniai, vyras to paties dėjosi, aš žuvų pirštelius nešiausi su morkų salotomis. Gryžus viriau vištienos daržovių trintą sriubą (kauliukai buvo iš seniau darinėtos vištos likę ir užšaldyti)ir makaronus su tunu (tuną turėjau). Naktipiečiams virėsi šeimyna bulves ir valgė su šaltiena. Vaikai dar kiaušinius virėsi (kiaušinių užsipirkom nuo Velykų, tai paskutiniai ax.gif ).

3. vaikams palikau pasidalinimui 3 lietinius, sriubos trintos, žuvų pirštelių. Gryžus radau prikepta lietinių su varške ir bananais (svečiuose močiutė buvo, o vaikai blynų mėgėjai, dar bananų buvo, tai prikepė turbūt savaitei doh.gif ). Naktipiečiams pienas ir batonas skrudintas su obuoliene.

4. vaikams lietiniai, mes to pačio, vyras nedirbo, tai maitinosi kažkuo namuose. Kepė omletą su vaikams pietums bigsmile.gif.
Gryžus man, dalis šeimynos išvažinėjo pas senelius, tai tik šalto užkando ką rado, dar lietinių pakepiau, nes sočiai yra pridaryta doh.gif , mes su dukra vakarienei išsivirėm ryžių, pasikepėm žuvų pirštelių ir valgėm su agurkų ridikėlių salotomis wub.gif .

Šią savaitę dariau tinginį, salotas morkų ( virtos morkos ,žirneliai, česnakas), šaltienos kelis bliūdžiukus (buvau užšaldžius, nes aną savaitę daugokai išviriau).
Buvo pirkta:
sūreliai 10 vnt., akcijiniai (3,90 lt), pienas, 5l (10 lt), kefyras 2 l (3,58), duona, batonas (6 lt), paprasti sausainiai 1 kg (6.90 lt), kondensuotas (3,80 lt), sviestas (1,99 lt), kefyras šaltibarščiams (2.10 lt), morkos (2 lt), agurotis, svogūnų laiškai (5 lt), kivi (3,90), sausainiai ir saldainiai į mokyklą vaikams neštis (16 lt), žuvų piršteliai 2 pok. (nepamenu kiek, akcijiniai buvo, gal kokie 5 lt), varškė (300 g), grūdėta varške (1 ind.), tepamas sūrelis (100 g), (varškės ir sūrelis kainavo 5,50 lt), makaronai 2 pok.(4,39 lt), bananai apie 3 kg (akcijiniai, apie 10 lt), saldainiai akcijiniai 0.5 kg (5 lt), PikNik lazdelės akcijinės 3 pok. (atrodo 9,87), daržovės (salotos,agurkai,svogūnų laiškai,ridikėliai) 14 lt., natūralus jogurtas salotoms (apie 3 lt)
Viso: 121,93 ax.gif




Atsakyti
laba diena
as cia pirma karta rasau, bet pamaciusi sia tema negalejau neparasyti. smile.gif
kadangi siuo metu krize tai taupymas manau kiekvienam yra aktualus ir butinas.todel noriu pasidalinti su jumis savo savaites meniu idejomis.Anksciau nesukdavau sau galvos, ka ryt ar savaitgali valgysim,tai ir pinigu kas diena po 100lt maximoj isleisdavom.o dabar savaitei uz 80litu apsiperku:)na kartais buna maximu 100lt.
ismokau valgit gamint ir ta krize netokia baisi.tai va mano sios sav meniu (p.s)karsta patiekala darau tik vyrui ir sau ir tik vakarienei.diena musu nebuna namie o pusryciu nevalgom nes migas barangesnis.. tongue.gif
I. varsketukai (3 pok po 1.80 grietine 3 lt .kiausiniai 2 yra 0.80ct = 9.2) (o miltu ir cukraus tai neskaiciuoju nes ju daznaiusiai namuose yra is seniau)
II. Vistienos kepsniukai su ananasais ir suriu ( gyvenu kaune aleksote.o ten yra tokia parduotuvele kur vistos krut kg kainuoja 12.5., tai viena krutinele 5-6 lt, bet is jos padariau net 8 normalaus dydzio kepsniukus nes labai dideles tos krutineles)anasai maximoj patys pigiausi kazkur apie 2 lt, ir suris 4lt viso 12 lt,o garnyrui ryziai kuriu irgi nuo seniau turejau

III. idaryta bulve su sonine ir pomidorais (bulves 0 lt, sonine 2.5 lt, pomidorai 2 lt. pom padazas 3lt, aitri paprika 2lt viso =9.5 lt)

IV. Balandeliai ( kopustas 2 lt, farsas 10 lt = 12 lt) morkytes is uosviu ryziai vis dar tie is seniau .bus dviem dienom

V . balandeliai ir rugtyniu sriubyte ( rygstynes 3lt, grietine is anksciau = 3)

VI. Makaronai ,,Carbonara,, ( makaronai kazkada pirkti per akcija 2lt, svogunai 1lt, sonine 2.5lt, 1 kiausinis 0.40 ct, grietinele didesnis 4 lt = 9.9 lt

VII. kijavo kotletas (vistienos krutineles dvi 6lt, svietas 2.86lt,= 8.86 zalumynai jau auga darzelyje t.y krapai, petrazoles cia kur i svietuka dedasi,garnyrui virtos ir fitiurinej apkeptos bulves.) (beja pirkome darzoves savaites pradzioje pomodorus agurkus tai viso apie 15lt ).
viskas viso per savaite namuose gaminamam maistui isleista= 79.46lt

tai vat taip kazkaip cia daug prirasiau.tikiuosi kam nors pedejau
smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tookia @ 2009 05 06, 10:07)
II. Vistienos kepsniukai su ananasais ir suriu

III. idaryta bulve su sonine ir pomidorais

VI. Makaronai ,,Carbonara

gal galima plačiau ax.gif . O kijevo kotletams malate krūtinėlę ar kapojate?
Atsakyti
QUOTE(bjaurybe @ 2009 05 06, 10:53)
gal galima plačiau ax.gif . O kijevo kotletams malate krūtinėlę ar kapojate?


kijevo kotletams as galvojau, kad vien tik truputi pamusta krutinele naudojama g.gif pamusi ir susuki sviestuka ir tada dziuvesiai ir kt reikalai g.gif nes jau kai pamalta ar pakapota tai jau ale maltiniai gaunasi rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(čikuraku @ 2009 05 06, 11:07)
kijevo kotletams as galvojau, kad vien tik truputi pamusta krutinele naudojama g.gif  pamusi  ir susuki sviestuka ir tada dziuvesiai ir kt reikalai g.gif nes jau kai pamalta ar pakapota tai jau ale maltiniai gaunasi rolleyes.gif

aš nežinau kaip teisingai g.gif , esu tik mačius ,kaip mama kapojo kažkada krūtinėlę, o aš pati tai kartai įdarau krūtinėlę grybais ar vaisiais, tai vadinu suktinukais ax.gif. O darau iš maltos vištienos tokius " ale kijevo" biggrin.gif
O man neišsimuša normaliai, visada suplyšinėja, skystos tos krūtinėlės būna, aš prie stoties krūtinėlę su oda ir sparneliais perku ,po 10 lt ax.gif
Atsakyti
Mūsų šios savaitės meniu:

SRIUBA: burokėlių (išvirtas pirmadienį pilnas puodas, turėtų užtekti 3 dienoms). kai (jei) baigsis - virsiu rūgštynių sriubą.

PAGRINDINIS PATIEKALAS:
Pirmadienis: naminės dešrelės su troškintais kopūstais ir bulvėm.
Antradienis: dešrelių su bulvėm likučiai; blynai "širdelės"; grikių-morkų-pievagrybių košė
Trečiadienis: grikių košės likučiai su parūkytais šonkauliukais; keptos vištienos šlaunelės su ryžiais ir pekino salotom
Ketvirtadienis: šlaunelių likučiai; kepti kiaušiniai su šonkauliukų mėsyte
Penktadienis: tikiuosi, dar liks šlaunelių; kepta pangasijos file su bulvėm ir vakuotom daržovėm.
Šeštadienis: planuojam kepti kugelį su parūkytų šonkauliukų likučiais, turėtų užtekti visai dienai
Sekmadienis: planuoju orkaitėje kepti gabalą mėsos, valgyti jį karštą su bulvėmis ir salotom, o likusią atšaldysiu ir bus papjaustymui kitoms dienoms.
Atsakyti