aciu uz patarimus Dabar toks šišas apėmė prisišaldyt daržovių, prisigamint, kad tik atejus laikui nedingtų
Ir šaldiklius didelius reikia turėti
aš, kaip pirmam sykiui, nedaug pasidarysiu, kad visi stalčiai šaldikly būtų užimti. Nes dabar ten tik koldūnai ir žuvies piršteliai aš čia vis paskaitinėju ir po truputį mokausi taupiai ir išmintingai šeimininkauti
Pavydziu, kad jusu seimyna taip valgo... Mano brangiajam niekaip neikistum sildyto maisto... o ypac bulviu likusiu nuo saltibarsciu.... Pavydziu siaip kolkas esam tik dviese tai gerai kad maista tik vienam kartui tenka gaminti tai mes isitenkam i tuos du simtus savaitej, leidziam sau ir pasmaguriaut .... Bet taip igrysta sukiotis virtuvej....
QUOTE(Kašariūkštė @ 2009 04 27, 18:31)
Pavydziu, kad jusu seimyna taip valgo... Mano brangiajam niekaip neikistum sildyto maisto... o ypac bulviu likusiu nuo saltibarsciu....
Bet taip igrysta sukiotis virtuvej....
Bet taip igrysta sukiotis virtuvej....
gal kokiu auklejimo priemoniu reiketu?
MB siuo atveju labai gera pomegi turi - vakarykstes virtas bulves fritiurineje kepti. Labai skanu
o is vakaryksciu virtu bulviu neiseina ikist kokiam zemaiciu blynu pavidale ar svilpiku vadinamuju pvz? arba Nerytes bulviniu banduciu, kukuliuku kokiu ar galu gale virtu bulviu cepelinu pavidale? gi galima sakyti ir kad bulves katik virtos o ir uzsaldymui tinka, vis kokia diena atkristu gaminimo
QUOTE(KibirVibir @ 2009 04 27, 18:51)
MB siuo atveju labai gera pomegi turi - vakarykstes virtas bulves fritiurineje kepti. Labai skanu
Aha, tokios bulvytės McDonalde vadinamos gruzdintomis bulvytėmis ir yra labai skanios
Praeitą savaitę nieko neišleidom, nes, kaip minėjau, užpraeitą apsipirkom dviem savaitėms (bet nepatiko toks metodas).
Praeitos savaitės meniu
Pirmadienis
Pusryčiai MB: 2 kiaušiniai, vengriškas guliašas su grikiais.
Pusryčiai man: vengriškas guliašas su bulvėmis.
Pietūs: lęšių sriuba.
Vakarienė: starkis su vermišelių koše, apelsinas.
Antradienis
Pusryčiai MB: 2 kiaušiniai, troškinti kopūstai su bulvėmis.
Pusryčiai man: troškinti kopūstai su bulvėmis.
Pietūs MB: sriuba, starkis su lęšiais, jogurtas, obuolys.
Pietūs man: lęšių sriuba.
Vakarienė: makaronai su tuno padažu, apelsinas.
Trečiadienis
Pusryčiai MB: du kiaušiniai, makaronai su tuno padažu.
Pusryčiai man: kepta bulvė su svogūnais ir kiaušiniu.
Pietūs MB: lęšių sriuba, starkis su lęšiais, sausainiai, jogurtas, obuolys.
Pietūs man: pas draugę.
Vakarienė: sumuštiniai su kumpiu ir tuno padažu, man obuolys.
Ketvirtadienis
Pusryčiai MB: 2 kiaušiniai, ryžiai.
Pusryčiai man: duona su tuno padažu.
Pietūs MB: lęšių sriuba, starkis su ryžiais, jogurtas, saldainiai.
Pietūs man: lęšių sriuba, starkis su ryžiais.
Vakarienė: grikiai su džiovintais grybais ir spirgučių padažu.
Penktadienis
Pusryčiai MB: 2 kiaušiniai, grikiai su džiovintais grybais ir spirgučių padažu.
Pusryčiai man: vermišelių košė su sviestu ir pomidorų padažu.
Pietūs MB: ryžiai su dešrelėmis, canellonni.
Pietūs man: canellonni.
Vakarienė: canellonni.
Šeštadienis
Pusryčiai: canellonni.
Pietūs: sode pas draugus.
Vakarienė: sode pas draugus.
Sekmadienis
Pusryčiai: sode pas draugus.
Pietūs: grikiai su pievagrybių ir spirgučių padažu.
Vakarienė: sumuštiniai.
Sodui išleidom papildomai 50 Lt, bet šitų pinigų neskaičiuojam prie maisto, greičiau prie pramogų (pirkom šašlykų, alaus, sidro, produktų sumuštiniams). Labai smagu buvo, saule, vėju pasimėgavom, taigi visai negaila buvo
QUOTE(Kašariūkštė @ 2009 04 27, 19:31)
Pavydziu, kad jusu seimyna taip valgo... Mano brangiajam niekaip neikistum sildyto maisto... o ypac bulviu likusiu nuo saltibarsciu.... Pavydziu siaip kolkas esam tik dviese tai gerai kad maista tik vienam kartui tenka gaminti tai mes isitenkam i tuos du simtus savaitej, leidziam sau ir pasmaguriaut .... Bet taip igrysta sukiotis virtuvej....
diedą už ausų į virtuvę - tegul prisideda
QUOTE(KibirVibir @ 2009 04 27, 19:51)
MB šiuo atveju turi sveikesnį pomėgį: keptuvėj bulves pakepina su kiaušiniu
manasis irgi taip pat daro, arba dabar atradom dar viena dalyka - likusias virtas bulves pasmulkinu dar ir pakepu su bulviu prieskoniais, kol gerai apskrunda. Labai skanu mums, o ir ismesti nieko nereikia Dar jei turi kokia desrike uzsilikusia, ar kokiu darzoviu, tai isvis skanu
paskaitinejau sita tema, tai manau mes tikrai neisleidiziam, sav 200. As stengiuosi apsipirkti men visam, nu kokios mesos, darzoviu, bulviu, keciupu, mojonezu ir tt, kad paskui reikia tik duonos kokios. Gal man lengviau, nes mano seimoj nera megeju pieno produktu (sureliu, jogurtu)
pabandysiu surasyti, ka mes cia valgem kelias dienas.
kadangi mergaite eina i darzeli, tai ten valgo pilna maitinima, o mb pusryciu namie nevalgo, tik kavos isgeria, jie mums atkrinta.
pietu niekas negrizta, tai darau tik vakariene, pati uzkandu, bet ka, kas yra nuo vakar, arba kazka is saldytuvo.
praeitas pirmadienis
makaronai su mesa ir kopustu salotos
antradienis
makaronu padariau nemazai, tai teko juos uzbaigti
treciadienismesos guliasas su darzovemis ir bulves
ketvirtadienistas pat guliasas
penktadienis
buvau isvaziavusi, tai vakare tik desreliu issivirem, garnyras darzoves
sestadienis
pusryciai: kose
pietus, vakariene: kotletai kepti orkaiteje su mojonezo ir suriu, taip pat turejau dar sampinjonu, tai padariau is ju padaza, ir bulviu kose, garnyras pomidorai su grietine.
sekmadienis iseigine vaziavom pas senelius
pirmadiedis
vistienos krutineles blyneliai, bulves
antradienis
tie patys blyneliai, nes visu neiskelpiau, tai siandien vakare reiks iskepti.
Rytoj darysiu lykekos kepsnius, jos nepirkau vyras pagavo
o toliau dar nezinau, bet mano kadangi vyras neisrankus, tai valgo viska, kas paduota, nu aisku kartais buna, kad tingiu, ka nors daryti tai irgi nesiskundzia, pasiima is saldytuvo lasiniu ar kokios mesytes ir buna gerai.
ir dar namie visada yra mineralinio, sulciu, obuoliu ir kazkas saldaus, ka nusiperkam per didyji apsipirkima.
Ir aisku dar maziukas yra, tai jo maistelis atkirai, misinukas, kosytes, o darzoves ir mesyte eina is to pacio.
pabandysiu surasyti, ka mes cia valgem kelias dienas.
kadangi mergaite eina i darzeli, tai ten valgo pilna maitinima, o mb pusryciu namie nevalgo, tik kavos isgeria, jie mums atkrinta.
pietu niekas negrizta, tai darau tik vakariene, pati uzkandu, bet ka, kas yra nuo vakar, arba kazka is saldytuvo.
praeitas pirmadienis
makaronai su mesa ir kopustu salotos
antradienis
makaronu padariau nemazai, tai teko juos uzbaigti
treciadienismesos guliasas su darzovemis ir bulves
ketvirtadienistas pat guliasas
penktadienis
buvau isvaziavusi, tai vakare tik desreliu issivirem, garnyras darzoves
sestadienis
pusryciai: kose
pietus, vakariene: kotletai kepti orkaiteje su mojonezo ir suriu, taip pat turejau dar sampinjonu, tai padariau is ju padaza, ir bulviu kose, garnyras pomidorai su grietine.
sekmadienis iseigine vaziavom pas senelius
pirmadiedis
vistienos krutineles blyneliai, bulves
antradienis
tie patys blyneliai, nes visu neiskelpiau, tai siandien vakare reiks iskepti.
Rytoj darysiu lykekos kepsnius, jos nepirkau vyras pagavo
o toliau dar nezinau, bet mano kadangi vyras neisrankus, tai valgo viska, kas paduota, nu aisku kartais buna, kad tingiu, ka nors daryti tai irgi nesiskundzia, pasiima is saldytuvo lasiniu ar kokios mesytes ir buna gerai.
ir dar namie visada yra mineralinio, sulciu, obuoliu ir kazkas saldaus, ka nusiperkam per didyji apsipirkima.
Ir aisku dar maziukas yra, tai jo maistelis atkirai, misinukas, kosytes, o darzoves ir mesyte eina is to pacio.
QUOTE(kruopa12 @ 2009 04 28, 14:51)
paskaitinejau sita tema, tai manau mes tikrai neisleidiziam, sav 200. As stengiuosi apsipirkti men visam
o tai kiek per ta didiji apsipirkima isleidziat?
Mano savaites meniu, tik pagrindiniai valgymai:
Ketvirtadienis - 'vokeliai su darzovemis ir suriu', aguonu biskvitas su sultono kremu, virtinukai su grybu ir svogunu idaru, kiti su bulviu idaru
Penktadienis - varskes apkepas su razinomis, virtinukai su grybu ir svogunu idaru
Sestadienis - bananiniai blyneliai, bulviu-pievagrybiu apkepas
Sekmadienis - miltiniai blynai, cekiskas kepsnys, fri bulvytes, morku-cesnaku salotos, mielines bandeles
Pirmadienis - kepintas farsas, garnyrui ryziai ir marinuoti svogunai
Antradienis - zirniu sriuba, kepta zuvis su bulviu kose, sluoksniuotos teslos pyrageliai su slapenka, suriu ir dilgelemis
Ketvirtadienis - 'vokeliai su darzovemis ir suriu', aguonu biskvitas su sultono kremu, virtinukai su grybu ir svogunu idaru, kiti su bulviu idaru
Penktadienis - varskes apkepas su razinomis, virtinukai su grybu ir svogunu idaru
Sestadienis - bananiniai blyneliai, bulviu-pievagrybiu apkepas
Sekmadienis - miltiniai blynai, cekiskas kepsnys, fri bulvytes, morku-cesnaku salotos, mielines bandeles
Pirmadienis - kepintas farsas, garnyrui ryziai ir marinuoti svogunai
Antradienis - zirniu sriuba, kepta zuvis su bulviu kose, sluoksniuotos teslos pyrageliai su slapenka, suriu ir dilgelemis