Ateinu ir aš
6. Pusryčiams grikių košė, pietums šaltibarščiai, vakarienei pieniškos dešrelės su bulvėmis likusiomis nuo pietų ir pakeptomis.
7. Pusryčiams kiaušiniai, pietūs svečiuose. Gryžus išviriau rūgštynių sriubą su galkutėmis.
1. Vaikams pusryčiams po sumuštinį su šlapianke ir sūrelį, mes valgėm košę dribsnių. Pietums palikau rugštynių sriubos ir šaltų patiekalų užvalgyt. Mes dėjomės šaltieną. Vyras dar sriubos įsipylė. Gryžus kepiau zuikį su sūriu (sūris iš kameros, kažkada buvo nesunaudotas, kad nesugest užšaldžiau, dar liko vienam kartui užšaldyto).
2. Pusryčiai tie patys. Vaikams pietums zuikis ir sriuba. Mes dėjomės to paties, vyras dar sriubos. Gryžus kepiau bulvinius blynus. Kam dar trūko valgė šaltus patiekalus.
3. Pusryčiai sumuštiniai kam su dešra, kam su sūriu. Pietums vaikams sriubos ir zuikio, padariau dar pekino salotas su paprika (viskas nuo anos savaitės), dar šalti patiekalai. Vyras dėjosi šaltienos, marinuotų agurkų, aš zuikio įsidėjau ir jogurtą. Gryžus išviriau makaronų saldžių.
4. Pusryčiai nesikeičia. Pietums vaikams zuikis su sriuba, kažkaip ir nedaug kepiau, bet gal po švenčių dar apetito neatgavę ar lauke daugiau būna, nes valgo šeima įtartinai mažai šią savaitę. Vyras dėjosi sriubos ir šaltienos su agurku (šitą galėtų valgyt kasdien), aš pagaliau susidėjau paskutinį zuikį, duonytės, agurką. Gryžus kepiau bulves ir dešreles, pieniškos makaronų išviriau.
5.Pusryčių net nerašau. Pietums vaikams sriuba makaronų ir dešrelės, dar iš likučio padariau salotas, vyrui šaltiena, man silkės likutis nuo anos savaitės, dar pasikepinau morką su svogūnu, ir su duonyte visai užteko. Gryžus vaikams pašildžiau picą (buvau pirkus abiems maximoje per akciją tokiems atvejams), nes lėkėm į teatrą, nebuvo kada vakarienės daryt. Aš tik porą kąsnių nuo vaikų, vyras mačiau sausai kažką ant greičio valgė.
Dar dariau šaltam kepeninę, viriau šaltieną, varškės desertinį sūrį (žele ir konditerinė varškė nuo švenčių nesunaudota), silkės buvo padaryta (pirkta aną savaitę) ,
Šią savaitę pirkom duoną, 2 lt (2 x 0,5 kepaliuko, akcija), batoną, 3,5 lt ( šeimyninį), pieną,10 lt ( 5 l), vištieną šaltienai 4 ketvirčius,11 lt ( ausį ir kaulą nuo kumpio turėjau šaldiklį), kepenėles kepeninei,4 lt (apie 0,5 kg, dariau iš pusės, kitą užšaldžiau), kalakuto kumpį zuikiui, 15 lt (apie 1 kg, kiaulienos turėjau šaldiklyje, maišiau per pusę, tas pats faršas ėjo gakutėms į sriubą), dešrelės, 10 lt (1 kg, čia ilgiau užteks), majonezo, 4 lt, sūrelių, 10 lt, jogurtų akcijinių 10 vnt,3,90 lt, šaltibarščiams agurotis ir svogūnų laiškai, 6 lt, salotoms pomidoras (pekino salota, paprika ir poras likę nuo švenčių nesunaudota), šlapiankė, 6 lt (500 g), rūkyta dešra, apie 8 lt ( 300 g), sultys vaikams (namie geriam tik savo gamybos, bet į mokyklą gėdijasi savo neštis), užkandžiai į mokyklą (sausainiai ir saldainiai).
Kažkaip šią savaitę nevalgūs maniškiai buvo, trečiadienį ketvirtadienį gryžus radau vaikų pietus net nepaliestus ir po lauką besiduodančias panas savo , tai kelias dienas pietūs kaip ir susitaupė .
Šaltam dariau nedidelius kiekius, kad negestų, tiesiog mažiau, bet įvairiau. Be to, kada pietus daromės normalius ir į darbą nešamės, nelabai ir reikia daug tų šaltų, tiesiog kada perkąsti skubant ar naktipiečiams, pas mus yra tokių naktinėtojų sočiai .
Išleidau 90 lt, dar prie maisto priskaičiavau vaikų užkandžius ir gėrimus (nešasi į mokyklą), gavosi 114 lt. Gal ką ir pamiršau parašyt , bet namie pildau kasdien exelį, tai ten gale mėn. galai vistiek sueis.
Čia dabar parašiau temai taupančių savaitės meniu, savaitės apsipirkimas, ką gamino šiandien taupančios, eksperimentas, taupančių dienos meniu, kiek išleidžiat maistui
QUOTE(bjaurybe @ 2009 04 25, 08:05)
2. Pusryčiai tie patys. Vaikams pietums zuikis ir sriuba.
3. Pietums vaikams sriubos ir zuikio
4. Pietums vaikams zuikis su sriuba,
O kaip jusu vaikai, noriai valgo tris dienas pietums ta pati ? Maniskei neikistum tikrai
QUOTE(bjaurybe @ 2009 04 25, 07:05)
Gryžus išviriau rūgštynių sriubą su galkutėmis.
O iš kur rūgštynės? Gal pirktos stiklainyje užkonservuotos?
QUOTE(sviliukas @ 2009 04 26, 16:37)
O kaip jusu vaikai, noriai valgo tris dienas pietums ta pati ? Maniskei neikistum tikrai
Tai gal jūsų reikėtų paklausti, kada spėjote ją taip išlepinti? (Aš čia nepiktai ).
QUOTE(sviliukas @ 2009 04 26, 16:37)
O kaip jusu vaikai, noriai valgo tris dienas pietums ta pati ? Maniskei neikistum tikrai
Šiaip tai nevalgo (likučius mes su vyru dabaigiam paprastai ), bet kaip minėjau, radau dvi dienas pietus nepaliestus, tai negi išmesi . O be to , juk šaldytuve ir gaminti kai yra ko labai jau tingisi
Papildyta:
QUOTE(groovy @ 2009 04 26, 19:57)
O iš kur rūgštynės? Gal pirktos stiklainyje užkonservuotos?
savo iš rūsio , paprastai man daržovių ir vaisių sezonas alergiją kelia , bet kaip paskaičiuoji, tai labai susitaupo
QUOTE(bjaurybe @ 2009 04 27, 09:04)
savo iš rūsio , paprastai man daržovių ir vaisių sezonas alergiją kelia , bet kaip paskaičiuoji, tai labai susitaupo
ir as simet esu uzsibrezusi tiksla taisytis vasara ziemai darzovieniu visokiu. rugstyniu, agurku, burokeliu tai butinu butiniausiai. dar gal uogieniu kokiu jei uogu gausiu
QUOTE(ssiimmaa @ 2009 04 27, 09:03)
ir as simet esu uzsibrezusi tiksla taisytis vasara ziemai darzovieniu visokiu. rugstyniu, agurku, burokeliu tai butinu butiniausiai. dar gal uogieniu kokiu jei uogu gausiu
Bet kartais žiemą ir kažko šviežio norisi
QUOTE(ssiimmaa @ 2009 04 27, 09:03)
ir as simet esu uzsibrezusi tiksla taisytis vasara ziemai darzovieniu visokiu. rugstyniu, agurku, burokeliu tai butinu butiniausiai. dar gal uogieniu kokiu jei uogu gausiu
aš dar ir uogas, ir daržoves šaldau, labai patogu, iškart rinkinukus pasidarau ir troškiniui , ir sriuba. Tik iš maišiuko ir į vandenį . Kalafiorai pas ūkininkus kai sezonas kainuoja kg 2 lt, o žiemą 7-8 lt. Akivaizdžiai susitaupo, tik tiek, kad laiko užima tų daržovių tvarkymas ir vakavimas
QUOTE(bjaurybe @ 2009 04 27, 10:20)
aš dar ir uogas, ir daržoves šaldau, labai patogu, iškart rinkinukus pasidarau ir troškiniui , ir sriuba. Tik iš maišiuko ir į vandenį . Kalafiorai pas ūkininkus kai sezonas kainuoja kg 2 lt, o žiemą 7-8 lt. Akivaizdžiai susitaupo, tik tiek, kad laiko užima tų daržovių tvarkymas ir vakavimas
pasidalinkit patirtim, kaip jus šaldot daržoves? kiek žinau, reikia perpilt karštu vandeniu? ar užtenka paprastu vandeniu nuplauti ir į šaldiklį? niekad dar nebandžiau
QUOTE(persikiuks @ 2009 04 27, 11:11)
pasidalinkit patirtim, kaip jus šaldot daržoves? kiek žinau, reikia perpilt karštu vandeniu? ar užtenka paprastu vandeniu nuplauti ir į šaldiklį? niekad dar nebandžiau
Aš karštu vandeniu neplykau. Tik nuplaunu šaltu vandeniu, jei reikia, susmulkinu, padedu , kad truputį nudžiūtų, ant popierinio rankšluosčio. Ir tada dedu į maišelius porcijomis.
o paskui maiselius paprastai? ar kaip nors ora isspaudziat pries uzrisant? ar jos gaunasi palaidos? ar nesusoka i viena gniuzula viskas? kazi ar iseitu taip det tarkim i viena maisiuka pjaustytu morku, kopusto, kokiu pupeliu sparaginiu tarkim... galima maisyti? ar tik vienos rusies geriau i viena maisa.. itariu yra temose apie konservavima, reiks apislankyti jau
QUOTE(ssiimmaa @ 2009 04 27, 11:33)
o paskui maiselius paprastai? ar kaip nors ora isspaudziat pries uzrisant? ar jos gaunasi palaidos? ar nesusoka i viena gniuzula viskas? kazi ar iseitu taip det tarkim i viena maisiuka pjaustytu morku, kopusto, kokiu pupeliu sparaginiu tarkim... galima maisyti? ar tik vienos rusies geriau i viena maisa.. itariu yra temose apie konservavima, reiks apislankyti jau
Aš dedu į maišelius su spaustukais, išspaudžiu orą ir juos gražiai sandariai užspaudžiu. Šaldau vienos rūšies daržoves viename maišiuke. Bet , manau, tikrai būtų galima ir pamaišyti.
Aš išvalau, nusiplaunu ir susipjaustau kaip noriu.Rinkinukams smul;kiau, troškinimui gali ir stambiau, žodžiu, čia kas kaip nori. Tada ant paklodės (kadangi darau iškart daug, kad vienas terliojimasis būtų) viską suberiu ir džiovinu kai išdžiūsta susidedu į maišelius. Ir stengiuosi kad be oro,kad mažiau vietos užimtų bet labai stipriai neužrišu, tai galima ir paspausti tada. Kalafiorus ir šparagines apverdu, nors ankščiau to nedariau, ale įsitikinau, kad skaniau apvirtos. Burokėlių kai rinkinukus darau, tai irgi apverdu su lašiuku citrinos rūgšties, kad spalvos nekeistų. Bet tokių nedaug, nebent su lambukais, nes burokėlius geriau man vakuoti
Papildyta:
jei gerai išdžiuvę, be vandens tikrai nesulimpa . Aš darau ir atskirai, ir rinkinukus
Papildyta:
QUOTE(ssiimmaa @ 2009 04 27, 11:33)
o paskui maiselius paprastai? ar kaip nors ora isspaudziat pries uzrisant? ar jos gaunasi palaidos? ar nesusoka i viena gniuzula viskas? kazi ar iseitu taip det tarkim i viena maisiuka pjaustytu morku, kopusto, kokiu pupeliu sparaginiu tarkim... galima maisyti? ar tik vienos rusies geriau i viena maisa.. itariu yra temose apie konservavima, reiks apislankyti jau
jei gerai išdžiuvę, be vandens tikrai nesulimpa . Aš darau ir atskirai, ir rinkinukus