Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų Savaitės meniu

QUOTE(groovy @ 2009 04 20, 10:43)
Pietūs man: spagečiai su špinatų ir kumpio padažu, saldainiai.
Vakarienė: blynai su brokoliais, špinatais ir dešrelėmis.


domintų kaip šituos gaminat ax.gif
Atsakyti
QUOTE(prieblanda @ 2009 04 20, 10:18)
domintų kaip šituos gaminat  ax.gif


Padažas iš knygos:

user posted image.

O blynai pagal vienos SM receptą, tik aš modifikavau jį stipriai.

Brokolių blynai

Pakelis šaldytų brokolių
1 kiaušinis
1 stiklinė kefyro
1 stiklinė miltų
Druska

Brokolius apvirti vandenyje (pasūdytame). Išėmus nuvarvinti ir sutrinti blenderiu ar šakute. Į pravėsusią masę įmušti kiaušinį, supilti kefyrą, suberti miltus ir išmaišyti. Jeigu tešla labai tiršta, įpilti dar kefyro, pasūdyti ir kepti blynus. Jei kefyro nėra, galima įpilti 2/3 stiklinės pieno ir įdėti porą gerų šaukštų grietinės.
Atsakyti
Taip atydžiai seku jūsų pateiktus meniu, tik paskutiniu metu nesuprantu ar čia visos taupyt, ar valgyt nustojo bigsmile.gif
Atsakyti
Parasysiu as savaites meniu, bet tik pagrindinius valgymus
Antradienis - Kugelis ir pupeliu sriuba
Treciadienis - Vakarykstis kugelis ir vistienos kotletai
Ketvirtadienis - Miltiniai blynai su saldytomis braskemis, troskintas kaimiskas gaidys, bulviu kose,salotos ( kons. zirneliai, svogunu laiskai, majonezas)
Penktadienis - Saltibarsciai, vakarykstis troskintas gaidys
Sestadienis - Tinginio balandeliai, sv. kopustu salotos, kepta duona
Sekmadienis - Vakaryksciai tinginio balandeliai ir darzoviu sriuba
Pirmadienis - Troskinys (rauginti ir sviezi kopustai, parukytos desreles, bulves). sluoksniuotos teslos pyrageliai su sezamo seklomis
Antradienis - Kepti makaronai su rukytomis desrelemis ir svogunais, bulvytes fri su padazu
Treciadienis - Kiaulienos kotletai su grybu ir svogunu idaru, plius grybu padazas, bulviu kose, salotos (topinambos, morkos, alyvuogiu aliejus, cesnakas)
Atsakyti
QUOTE(nerilyte @ 2009 04 22, 15:27)
Taip atydžiai seku jūsų pateiktus meniu, tik paskutiniu metu nesuprantu ar čia visos taupyt, ar valgyt nustojo  bigsmile.gif

Atsikrate dar vieno zalingo iprocio-valgyti lotuliukas.gif
Na,o mano seimynai tai labai jau pieno produktai patinka,na dar koses valgom,makaronu jau neatsimenu kada esu pirkusi,kazkaip darau skrylius su spirguciais.Bulves dazniausiai i sriubyte(kuri verdama kiekviena diena).O mesos reikalaujanti vyreli tai karts nuiro karto apgaunu kepeneliu troskiniu su svogunais ir morkytem.(man labai skanu).Reikes kita savaite paskaiciuoti tiksliai ka ir uz kiek darau. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nerilyte @ 2009 04 22, 14:27)
Taip atydžiai seku jūsų pateiktus meniu, tik paskutiniu metu nesuprantu ar čia visos taupyt, ar valgyt nustojo  bigsmile.gif

as meciau taupyt irnesakyk.gif tiksliau ne taupyt o skaiciuoti, nes pastebejau, kad kai ner is ko tai ir nepritaupysi doh.gif vistiek kas lieka atskaicius visus mokescius - tai tik ant maisto. tai nei skaiciuot nebereik, eini ir perki, kas yra is to ir gamini biggrin.gif be to nebeturiu kazkaip valios laikytis saraso o ir galvoje vejai svilpauja, matyt pavasarelis veikia blush2.gif doh.gif
Atsakyti
sveikos,
gal galit paaiskint kas, kaip ten tas kugelis su vistiena atrodo? Nrsuprantu, ar keptas kartu su vista ar kaip garnyras ax.gif aciu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kachukas @ 2009 04 22, 22:48)
sveikos,
gal galit paaiskint kas, kaip ten tas kugelis su vistiena atrodo? Nrsuprantu, ar keptas kartu su vista ar kaip garnyras ax.gif aciu mirksiukas.gif



priklausomai kokios tos vistienos turite.
jei odeles , pigiausias turbut variantas, susmukinam pries tai atlike visas svarinimo proceduras, apkepam su svoguneliais ir i bulbiu mase pilam.
jei sparnukai - tai pamarinuoju juos is vakaro su megstamais prieskoniais, ir kepimo diena dedu zalius i bulviu mase.
jei kokios slauneles irgi pasmulkinu iki mazesniu gabaliuku prieskoniukai ir taip pat i mase...
pas mane vyksta vietoj spirguciu vistyte..

oij kaip dabar uzsimaniau doh.gif
Atsakyti
aciu, labai idomu cia, niekada nevalgiau tokio kugelio smile.gif
pabandysiu
Atsakyti
dar labai skanu, kai kugeliui naudojami parūkyti sparniukai bigsmile.gif arba parųkyti šonkauliukai, tokie, kur parduodami jau beveik be mėsos essen.gif:
Atsakyti
QUOTE(kachukas @ 2009 04 22, 23:48)
sveikos,
gal galit paaiskint kas, kaip ten tas kugelis su vistiena atrodo? Nrsuprantu, ar keptas kartu su vista ar kaip garnyras ax.gif aciu mirksiukas.gif

mums tai skaniausia deti nukaulintos rukytos vistienos gabaliukus i visa mase, liux iseina thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ares @ 2009 04 17, 23:31)
Sveikos 4u.gif

Netycia pamaciau sia tema, tai ne visai apie visa savaites meniu papasakosiu, bet turiu saunu receptuka, kurio pagalba zmogu skaniai pamaitinsite vos uz 3 litus. As pati skaiciuoju pinigelius, tad pamaniau, jog tai galetu kazkam padeti.

Produktai:
Puse baklazano - 1,5 lt
20 g morku - 0,3 lt
20 g raudonuju ridikeliu - 0,6. Galima pakeisti baltaisiais ridikais, kopustais, ropemis ar pan.
30 g geltonosios paprikos - 0,3 lt
0,3 g fermentinio surio - 0.6

Is viso - 3.3 lt Zinoma, kaina tik apytiksliai paskaiciuota. Ji priklauso nuo to, kur ir uz kiek pirksite produktus. Be to, idaro dydis priklauso nuo baklazano dydzio wink.gif

Tesiant apie recepta, tai baklazana reikia isskobti, gauta turini ir kitas darzoves supjaustyti, sudeti i baklazana ir ant virsaus uzdeti juostelem supjaustyta suri. Po to viska troskinti apie 20 minuciu. Tokios porcijos net mano vyrukui uztenka, tad pavalgyti turetu visi smile.gif


Atsakant i paneliu/mamyciu komentarus, atsiprasau, tikrai klaida padariau, turejo buti ne 0.3, bet 30 g surio (o kaina 30 gramu skaiciavau). Nors kiti ir be surio megsta, tad cia nuo kiekvieno skonio priklauso.

Kad ir kaip bebutu, mes visi jau beveik menesi kasdien sita patiekala valgom ir visiems labai patinka.
Karts nuo karto paivairinu - idedu pievagrybiu, brokoliu, ziediniu kopustu, net virtu pupeliu. Zodziu, ko tuo metu saldytuve buna, bet visiems patinka...sukerta, kad net ausys lapsi mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ares: 23 balandžio 2009 - 18:27