Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų Savaitės meniu

QUOTE(Ares @ 2009 04 17, 21:31)
Sveikos 4u.gif

Produktai:
0,3 g fermentinio surio - 0.6

kaip atmatuoti 0,3g surio? nes pagal kaina ne 300 g, ne 30g, bet 0,3? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(KibirVibir @ 2009 04 18, 08:20)
kaip atmatuoti 0,3g surio? nes pagal kaina ne 300 g, ne 30g, bet 0,3?  blink.gif

4u.gif Aš,turiu gavusi dovanų Švedijoje pirktus tokius matuoklius-šaukščiukus.
Ir,ant jų surašyta 06ml.-tai yra 1/8tsp.nes 12ml. yra1/4tsp.
Pataisykite,jeigu aš,klydau,bet aš,žinau ,kąreiškia matuoti,kaip parašyta tokie duomenys.
Pagal viską ne man reikėjo atsakyti.bet ,reik padėti.
Atsakyti
Tikrai, mačiau Rimi tokių šaukščiukų rinkinį smile.gif

Norint tiksliai paskaičiuoti patiekalo kainą, reikia juk viską pasverti, va ir matosi, kad tie vos 3g (ten klaida pagal mane) sudaro nemažą patiekalo kainą smile.gif
Nežinom autorės profesijos, mano močiutė ir gramo dalį pasvert galėdavo thumbup.gif

Atsakyti
vakar vel zygiavau i parduotuve, isleidau 100 litu doh.gif prisipirkau du kilus mesos, slovikeliu visokiu (burokeliai, zirneliai, pupeliu konservuotu, pom padazo ir pan.) na zodziu valgyti prisipirkau, supykau kad nebeiseina planuoti nieko tai sakiau nebeisiu i parduotuve iki geguzes schmoll.gif arba kol saldytuvas nebus visiskai tuscias ax.gif sekmadieni surasysiu ka valgem visa sia savaite, nes siuo metu nebepamenu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pause @ 2009 04 18, 10:31)
Tikrai, mačiau Rimi tokių šaukščiukų rinkinį smile.gif

Norint tiksliai paskaičiuoti patiekalo kainą, reikia juk viską pasverti, va ir matosi, kad tie vos 3g (ten klaida pagal mane) sudaro nemažą patiekalo kainą smile.gif
Nežinom autorės profesijos, mano močiutė ir gramo dalį pasvert galėdavo thumbup.gif

Tai yra 1/8 gramo dalis.
Atsakyti
na gerai, tarkim, atmatuoti tiek surio galima... (aciu regna uz sureagavima). Bet tai yra labai mazai... mums jei suris, tai jo tiek, kad matytusi ant kepinio blush2.gif ax.gif

atsiprasau uz OT diskusiju sukelima temoje ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(KibirVibir @ 2009 04 18, 07:20)
kaip atmatuoti 0,3g surio? nes pagal kaina ne 300 g, ne 30g, bet 0,3?  blink.gif

Turbūt norėjo parašyti čia 30 gramų, nes 0,3 gramo tai turbūt viena burokine tarka sutarkuoto sūrio drožlė biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(groovy @ 2009 04 19, 19:11)
Turbūt norėjo parašyti čia 30 gramų, nes 0,3 gramo tai turbūt viena burokine tarka sutarkuoto sūrio drožlė biggrin.gif

ji raso, kad tiek surio kainuoja 60 centu. Klausimas - kiek LT kainuoja surio kilogramas (pati nezinau) ir bus isaiskintas detektyvas, kiek ten jo reikia bigsmile.gif biggrin.gif
Atsakyti
[quote=KibirVibir,2009 04 19, 21:49]
ji raso, kad tiek surio kainuoja 60 centu. Klausimas - kiek LT kainuoja surio kilogramas (pati nezinau) ir bus isaiskintas detektyvas, kiek ten jo reikia bigsmile.gif biggrin.gif
[/quote
Prisiminus tą klausimėlį užsukau į šią temą.
Ir nutariau dar kartą perskaityti tą receptą{jame rašoma sūrį uždėti juostelėmis}kyla klausimas ,kaip galima uždėti juostelių iš 3g.{ten tik30g.}
Pataisykite,jeigu aš,klydau.
Atsakyti
QUOTE(KibirVibir @ 2009 04 19, 21:49)
ji raso, kad tiek surio kainuoja 60 centu. Klausimas - kiek LT kainuoja surio kilogramas (pati nezinau) ir bus isaiskintas detektyvas, kiek ten jo reikia  bigsmile.gif  biggrin.gif

sūris ~17-20Lt už kilogramą. aišku, yra brangesnių, bet yra ir pigesnių sūrio produktų.

QUOTE(regna @ 2009 04 20, 00:35)
Prisiminus tą klausimėlį užsukau į šią temą.
Ir nutariau dar kartą perskaityti tą receptą{jame rašoma sūrį uždėti juostelėmis}kyla klausimas ,kaip galima uždėti juostelių iš 3g.{ten tik30g.}
Pataisykite,jeigu aš,klydau.

na turbūt 60 centų kainuotų maždaug vienas lapelis sūrio, kur būna pardavinėjamas pjaustytas g.gif
Atsakyti
QUOTE(prieblanda @ 2009 04 20, 08:12)
sūris ~17-20Lt už kilogramą. aišku, yra brangesnių, bet yra ir pigesnių sūrio produktų.
na turbūt 60 centų kainuotų maždaug vienas lapelis sūrio, kur būna pardavinėjamas pjaustytas  g.gif

va va, tas kogero ir bus. ir juostelemis graziai uzsidetu smile.gif ot detektyvas klausykit biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(KibirVibir @ 2009 04 19, 20:49)
ji raso, kad tiek surio kainuoja 60 centu. Klausimas - kiek LT kainuoja surio kilogramas (pati nezinau) ir bus isaiskintas detektyvas, kiek ten jo reikia  bigsmile.gif  biggrin.gif

Tai aišku, kad 30 g sūrio kainuoja apie 60 ct. O ir kiekis tada logiškas drinks_cheers.gif

Praeitą savaitę išleidom apie 250 Lt, bet dėl to, kad bandėm pirktis dviem savaitėms. Nepasiteisino schmoll.gif Kaip bebūtų, keliu praeitos savaitės meniu.

Pirmadienis

Pusryčiai: skystai virti kiaušiniai su sviestu, druska ir duona, kava, arbata.
Pietūs: kopūstienė su grybais su bulvėmis, virtomis su lupena.
Vakarienė: pas draugę.

Antradienis

Pusryčiai MB: 2 kiaušiniai, dešrelė su grikiais, kava.
Pusryčiai man: silkė su apkepintomis bulvėmis ir pomidoru.
Pietūs MB: silkė su apkepintomis bulvėmis ir pomidoru, jogurtas.
Pietūs man: kopūstienė su grybais su bulvėmis, virtomis su lupena.
Vakarienė: J. Oliverio vištiena krepšelyje su Delano ryžiais ir vyno taure.

Trečiadienis

Pusryčiai MB: 2 kiaušiniai, dešrelė su Delano ryžiais, duona, kava.
Pusryčiai man: J. Oliverio vištiena su Delano ryžiais.
Pietūs MB: kopūstienė, J. Oliverio vištiena su Delano ryžiais.
Pietūs man: kopūstienė.
Vakarienė: orkaitėje keptos bulvės su krabų lazdelių ir pomidorų salotomis, jogurtas man.

Ketvirtadienis

Pusryčiai MB: 2 kiaušiniai, grikiai, kava.
Pusryčiai man: nespėjau.
Pietūs MB: J. Oliverio vištiena su Delano ryžiais, grįžus dar spagečiai su špinatų ir kumpio padažu, saldainiai.
Pietūs man: spagečiai su špinatų ir kumpio padažu, saldainiai.
Vakarienė: blynai su brokoliais, špinatais ir dešrelėmis.

Penktadienis

Pusryčiai MB: 2 kiaušiniai, blynai, kava.
Pusryčiai man: blynai.
Pietūs MB: kopūstienė, blynai.
Pietūs man: kopūstienė.
Vakarienė: vengriškas guliašas.

Šeštadienis

Pusryčiai: vengriškas guliašas.
Pietūs: po dešrelę (skubėjom).
Vakarienė: baliuje.

Sekmadienis

Pusryčiai: baliuje.
Pietūs: troškinti kopūstai su dešrelėmis ir bulvėmis, ledai, saldainiai.
Vakarienė: vermišelių košė su morkų, svogūnų ir gietinės padažu.
Atsakyti