Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų Savaitės meniu

QUOTE(groovy @ 2009 04 15, 00:42)
Ir perkant ne taip baisu, ne 20 Lt. Mes tai nieko už dyka negaunam.

Jau kalbėjom apie tai neseniai. Aš tai planą visai savaitei, apsiperkam ir ramu. Kitai savaitei artėjant vėl maždaug susigalvoju meniu.

supratau, oki dekui didelis, taupysim thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Karolilna @ 2009 04 14, 22:49)
supratau, oki dekui didelis, taupysim  thumbup.gif  drinks_cheers.gif

Beje, kitoms geriau kas 4 dienas eiti apsipirkti, tik pati nuspręsti galėsi pagal šeimos poreikius, užimtumą, gyvenimo būdą ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo groovy: 14 balandžio 2009 - 22:57
QUOTE(Klepesova @ 2009 04 14, 17:19)
jau 3 tokios temos- viena šiandien, kita vakar ir šiandien trečia savaitae./ manau reik apjungti į vieną

del sios temos priekaistu neturiu, gerai kai visos savaites islaidas galima aptarti, ir pasisemti ideju is meniu, kaip ilgiau issimaitinti is mazesnes sumos. taupanciuju dienos meniu taip pat priekaistu neturiu, tik va nelabai suprantu kam reikia temos ka gaminom siandien. kazkaip tarkim parasom cia ka gaminsim savaitei, taupanciuju dienos meniu aptariam tos dienos kazkokiu patiekalu peripetijas, na kaip ka gaminti, galima ideju pasisemti kokiu ir pan, o kam reikia temos tik kas ka gamina siandien tai kazkaip nesuvokiu g.gif
as paleidau vadzias visai. pastebejau kad kai grieztai laikiausi meniu be jokiu nukrypimu, nieko neleidau i parduotuve vaziuot be mano zinios ir saraso, labai taupiai prasisukom. paskui kazkaip cia pinigu yr cia ner, cia kazko nusipirkom cia nieko nevalgem cia vel kokios sventes, tai nebesusigaudau nei kiek nei kam nei kur isleidom. doh.gif pasimeciau kazkaip. reik kol nevelu susiimti 4u.gif
Atsakyti
Šiandien gavau labai įdomią Excelio "Išlaidų lentelę". Ten reikia įrašyti savo pajamas ir visas išlaidas nuo.. iki, sakiau pabandysiu, gal ji bus man naudinga ax.gif ir padės kontroliuoti išlaidas.
Jei kas norite galiu pasidalinti 4u.gif rašykit savo e-mailus į AŽ.
Atsakyti
QUOTE(Miledi.N @ 2009 04 15, 12:51)
Šiandien gavau labai įdomią  Excelio "Išlaidų lentelę". Ten reikia įrašyti savo pajamas ir visas išlaidas nuo.. iki, sakiau pabandysiu, gal ji bus man naudinga ax.gif ir padės kontroliuoti išlaidas.

yra spec.programos tokios kaip http://butas.e-fabrikas.lt/ arba http://www.kurdingop...in.php?do=login ir pan., naudinga, taciau nervuoja tas nuolatinis ivedinejimas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ssiimmaa @ 2009 04 15, 08:44)
as paleidau vadzias visai. pastebejau kad kai grieztai laikiausi meniu be jokiu nukrypimu, nieko neleidau i parduotuve vaziuot be mano zinios ir saraso, labai taupiai prasisukom. paskui kazkaip cia pinigu yr cia ner, cia kazko nusipirkom cia nieko nevalgem cia vel kokios sventes, tai nebesusigaudau nei kiek nei kam nei kur isleidom.  doh.gif pasimeciau kazkaip. reik kol nevelu susiimti 4u.gif

Mes tai negalim paleistu vadžių verysad.gif , skiriam 500 maistui mėnesiui, tai ir turim tilpti, nes kiti pinigai nuomai, mokesčiams, kurui, draudimui, o likusieji pramogoms, vaišėms su draugais, drabužiams ir pan. O toms pramogoms ir tai nedaug išeina. O juk reikia buičiai visko, tai lempučių, tai kokio kočėlo, nes išėjom neseniai iš tėvų, visko savo reikia doh.gif Bet vis tiek gerai atskirai gyventi thumbup.gif

QUOTE(Miledi.N @ 2009 04 15, 10:51)
Šiandien gavau labai įdomią  Excelio "Išlaidų lentelę". Ten reikia įrašyti savo pajamas ir visas išlaidas nuo.. iki, sakiau pabandysiu, gal ji bus man naudinga ax.gif ir padės kontroliuoti išlaidas.

Aš tai savo susidariusi, jau daugiau kaip metai vedu tik savo išlaidas, ne šeimos. Na, matau kurioj srity padauginau, pvz., drabužiams, bet dažnai ir nepagerinu tos situacijos biggrin.gif Tikrai nebūna taip, kad kažko nenusiperku dėl to, kad praeitą mėnesį excelio lentelėj negražūs skaičiai buvo hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(groovy @ 2009 04 15, 22:26)
Mes tai negalim paleistu vadžių verysad.gif , skiriam 500 maistui mėnesiui, tai ir turim tilpti, nes kiti pinigai nuomai, mokesčiams, kurui, draudimui, o likusieji pramogoms, vaišėms su draugais, drabužiams ir pan. O toms pramogoms ir tai nedaug išeina. O juk reikia buičiai visko, tai lempučių, tai kokio kočėlo, nes išėjom neseniai iš tėvų, visko savo reikia doh.gif Bet vis tiek gerai atskirai gyventi thumbup.gif
Aš tai savo susidariusi, jau daugiau kaip metai vedu tik savo išlaidas, ne šeimos. Na, matau kurioj srity padauginau, pvz., drabužiams, bet dažnai ir nepagerinu tos situacijos biggrin.gif Tikrai nebūna taip, kad kažko nenusiperku dėl to, kad praeitą mėnesį excelio lentelėj negražūs skaičiai buvo hihihi.gif

saunuoliai, kad telpat, kai pagalvoji kiek pinigu pravalgai baisu daros.. kazkaip man sunku susiimt, atrodo nieko nenuperki o jau virs 100 doh.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Karolilna @ 2009 04 15, 21:23)
kai pagalvoji kiek pinigu pravalgai baisu daros..

Aha, o kai pagalvoji, ką kita su tais pinigais būtų galima padaryti... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(groovy @ 2009 04 15, 20:26)

Sekmes planuojant 4u.gif As turiu savo lentele, man ji padeda susimastyti ir daryti tinkamus sprendimus, nors didziaja dali islaidu sudaro ne maistas, bet del pacio gaminimo ir galvoju kaip kas, kad netektu mesti ir taupiau gaminti
Atsakyti
Gryžtu atgal su savo meniu ax.gif . Ši savaitė buvo tokia taupi, nes dar turėjom likusių nuo švenčių šaltų užkandžių.
Šventėms pirkau vištą, vištienos kumpelius (nesunaudojau), silkę, žuvį(irgi dalis liko šaldiklyje), silkę, rūkytą žuvį, varškę desertinę 1 kg (liko abu pokai nesunaudoti, ilgai galioja), grietinę (irgi net nepradariau),žele, morkas, svogūnus, obuolius, salotas, agurkus, pomidorus, majonezą, krienus, kondensuotą, kakavą, kiaušinius 40 vnt., miltus 2 pok., krakmolą, tomatą.

2. Vaikams palikau vištienos (pimadienį kepiau šeimynai pietums, ir palikau po gabaliuką) su keptom bulvėm, baltos mišrainės (irgi nuo švenčių). MB dėjosi į darbą mėsytės vyniotinį ir baltos mišrainės,aš mišrainę su silke ir duonytės. Gryžus viriau pupų perlinių kruopų sriubą (sultinys iš šaldytuvo nuo šaltienos). Vakarienei kas ką iš šaldytuvo susižvejojo.
3. Vaikams palikau sriubos, šaltų mėsyčių dar buvo šaldytuve likusių, ir mišrainę su vištiena likusią pabaigė. MB dėjosi sriubos ir žuvies šaltos su mišraine, aš dėjausi natūralios silkės su morkomis ir svogūnais. Gryžus blynų kepiau, labai pasiilgę buvom po tų švenčių wub.gif .
4. Vaikams liko sriubos ir pieniškų dešrelių su bulvių koše. MB susidėjo paskutinius likučius šaltų mėsyčių ir sriubos, aš nieko. Gryžus makaronai su sviestu ir cukrumi. Vaikams dar išmarinavau krūtinėlę vištienos (buvau pirkus šventėms mišrainei vištienos, tai sunaudojau tik pusę krūtinėlės), gavosi trys kepsniai.
5. Vaikams kepsniai vištienos su ryžiais ir pekino salota su paprika (irgi nuo švenčių), MB dėjosi lašinių, aš nieko. Gryžus valgysiu rūkytos žuvies,o vyras likusį kepsnį pabaigs. Vakarienei kažką greito sugalvosiu gal bulvinių blynų g.gif (yra likusios grietinės, reik sunaudot).

Šią savaitę pirkau sūrelius vaikams pusryčiams, nes kažko nebuvo apetito po švenčių, tai pusryčiai kaip ir atkrito ax.gif . Aš irgi tik kokį kąsnį įsidėdavau prie kavos, vyras pusryčiavo gal tik kartą šioj savaitėje. Matyt būsim į priekį privalgę blush2.gif .
Dar pirkau sausainių į darbą 200 g, sulčių vaikams (9,70), duonos, batono, pieno 3 l, dešrelių vaikams (6 vnt), aš į darbą sausos sriubos pirkau kelis pokelius, kelis kart mišrainę darbe pirkau, kelias bandeles,rūkytos žuvies, silkės.

Buvo tokia laisvesnė savaitė, nes po švenčių ir pirkinėtis nereikėjo ir valgių ypatingai ruošti ax.gif . Išleidau apie 50 lt mirksiukas.gif

Papildyta:
sūreliai apie 8 lt, sultys 8 lt, žuvis ir silkė 13 lt, batonas 3,50 lt, mišrainė apie 5 lt, dešrelės apie 4 lt, sausainiai 3,67 lt, kiek pienas ir duona (0,5 kepaliuko) nepamenu, kažkur dar 10 lt :hm
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Netycia pamaciau sia tema, tai ne visai apie visa savaites meniu papasakosiu, bet turiu saunu receptuka, kurio pagalba zmogu skaniai pamaitinsite vos uz 3 litus. As pati skaiciuoju pinigelius, tad pamaniau, jog tai galetu kazkam padeti.

Produktai:
Puse baklazano - 1,5 lt
20 g morku - 0,3 lt
20 g raudonuju ridikeliu - 0,6. Galima pakeisti baltaisiais ridikais, kopustais, ropemis ar pan.
30 g geltonosios paprikos - 0,3 lt
0,3 g fermentinio surio - 0.6

Is viso - 3.3 lt Zinoma, kaina tik apytiksliai paskaiciuota. Ji priklauso nuo to, kur ir uz kiek pirksite produktus. Be to, idaro dydis priklauso nuo baklazano dydzio wink.gif

Tesiant apie recepta, tai baklazana reikia isskobti, gauta turini ir kitas darzoves supjaustyti, sudeti i baklazana ir ant virsaus uzdeti juostelem supjaustyta suri. Po to viska troskinti apie 20 minuciu. Tokios porcijos net mano vyrukui uztenka, tad pavalgyti turetu visi smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Ares @ 2009 04 17, 23:31)
Sveikos 4u.gif

Netycia pamaciau sia tema, tai ne visai apie visa savaites meniu papasakosiu, bet turiu saunu receptuka, kurio pagalba zmogu skaniai pamaitinsite vos uz 3 litus. As pati skaiciuoju pinigelius, tad pamaniau, jog tai galetu kazkam padeti.

Produktai:
Puse baklazano - 1,5 lt
20 g morku - 0,3 lt
20 g raudonuju ridikeliu - 0,6. Galima pakeisti baltaisiais ridikais, kopustais, ropemis ar pan.
30 g geltonosios paprikos - 0,3 lt
0,3 g fermentinio surio - 0.6

Is viso - 3.3 lt Zinoma, kaina tik apytiksliai paskaiciuota. Ji priklauso nuo to, kur ir uz kiek pirksite produktus. Be to, idaro dydis priklauso nuo baklazano dydzio wink.gif

Tesiant apie recepta, tai baklazana reikia isskobti, gauta turini ir kitas darzoves supjaustyti, sudeti i baklazana ir ant virsaus uzdeti juostelem supjaustyta suri. Po to viska troskinti apie 20 minuciu. Tokios porcijos net mano vyrukui uztenka, tad pavalgyti turetu visi smile.gif

super, reikes pabandyt thumbup.gif
Atsakyti