Gryžtu atgal su savo meniu
. Ši savaitė buvo tokia taupi, nes dar turėjom likusių nuo švenčių šaltų užkandžių.
Šventėms pirkau vištą, vištienos kumpelius (nesunaudojau), silkę, žuvį(irgi dalis liko šaldiklyje), silkę, rūkytą žuvį, varškę desertinę 1 kg (liko abu pokai nesunaudoti, ilgai galioja), grietinę (irgi net nepradariau),žele, morkas, svogūnus, obuolius, salotas, agurkus, pomidorus, majonezą, krienus, kondensuotą, kakavą, kiaušinius 40 vnt., miltus 2 pok., krakmolą, tomatą.
2. Vaikams palikau vištienos (pimadienį kepiau šeimynai pietums, ir palikau po gabaliuką) su keptom bulvėm, baltos mišrainės (irgi nuo švenčių). MB dėjosi į darbą mėsytės vyniotinį ir baltos mišrainės,aš mišrainę su silke ir duonytės. Gryžus viriau pupų perlinių kruopų sriubą (sultinys iš šaldytuvo nuo šaltienos). Vakarienei kas ką iš šaldytuvo susižvejojo.
3. Vaikams palikau sriubos, šaltų mėsyčių dar buvo šaldytuve likusių, ir mišrainę su vištiena likusią pabaigė. MB dėjosi sriubos ir žuvies šaltos su mišraine, aš dėjausi natūralios silkės su morkomis ir svogūnais. Gryžus blynų kepiau, labai pasiilgę buvom po tų švenčių
.
4. Vaikams liko sriubos ir pieniškų dešrelių su bulvių koše. MB susidėjo paskutinius likučius šaltų mėsyčių ir sriubos, aš nieko. Gryžus makaronai su sviestu ir cukrumi. Vaikams dar išmarinavau krūtinėlę vištienos (buvau pirkus šventėms mišrainei vištienos, tai sunaudojau tik pusę krūtinėlės), gavosi trys kepsniai.
5. Vaikams kepsniai vištienos su ryžiais ir pekino salota su paprika (irgi nuo švenčių), MB dėjosi lašinių, aš nieko. Gryžus valgysiu rūkytos žuvies,o vyras likusį kepsnį pabaigs. Vakarienei kažką greito sugalvosiu gal bulvinių blynų
(yra likusios grietinės, reik sunaudot).
Šią savaitę pirkau sūrelius vaikams pusryčiams, nes kažko nebuvo apetito po švenčių, tai pusryčiai kaip ir atkrito
. Aš irgi tik kokį kąsnį įsidėdavau prie kavos, vyras pusryčiavo gal tik kartą šioj savaitėje. Matyt būsim į priekį privalgę
.
Dar pirkau sausainių į darbą 200 g, sulčių vaikams (9,70), duonos, batono, pieno 3 l, dešrelių vaikams (6 vnt), aš į darbą sausos sriubos pirkau kelis pokelius, kelis kart mišrainę darbe pirkau, kelias bandeles,rūkytos žuvies, silkės.
Buvo tokia laisvesnė savaitė, nes po švenčių ir pirkinėtis nereikėjo ir valgių ypatingai ruošti
. Išleidau apie 50 lt
Papildyta:sūreliai apie 8 lt, sultys 8 lt, žuvis ir silkė 13 lt, batonas 3,50 lt, mišrainė apie 5 lt, dešrelės apie 4 lt, sausainiai 3,67 lt, kiek pienas ir duona (0,5 kepaliuko) nepamenu, kažkur dar 10 lt :hm