Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų Savaitės meniu

QUOTE(fuksė @ 2009 04 07, 11:23)
sia savaite padariau vistiena drebuciuose - visai nieko isejo - dariau pirma karta! blush2.gif

sudomino sis dalykas, jei galima receptuka, as saldau sultinius, bet tik nedideliais kiekiais, kuriuos paskui naudoju padazams gaminti.

viskas butu puiku tik per daug saldytu produktu man, as geriau kas antra diena morkas nusiskusiu ir susipjaustysiu nei saldysiu, bet jus taip taupot laika, svarbu, kad jums gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(fuksė @ 2009 04 07, 14:31)
Beje, mano MB visai nevalgo kosiu, zuvies!!!!
Kaip sekasi SM, kurios gali kartu su vyru kose pasilepinti, manasis mesos iesko!!!! g.gif

mes kartais vakarienei darom grikių mėsišką košę ax.gif . Pakepint reikia svogūną , morką ir sudėt nuo pietų likusią supjaustytą ar šiaip kokių mėsos gabaliukų iš šaldytuvo ( čia tinka ir šlapiankė, ir koks kelių dienų vyniotinis užsilikęs, kad nereikt išmest blush2.gif ). Tada pakepus, viską supilti ant virtų grikių ir išmaišyt. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(čikuraku @ 2009 04 08, 00:48)
sudomino sis dalykas, jei galima receptuka, as saldau sultinius, bet tik nedideliais kiekiais, kuriuos paskui naudoju padazams gaminti.

viskas butu puiku tik per daug saldytu produktu man, as geriau kas antra diena morkas nusiskusiu ir susipjaustysiu nei saldysiu, bet jus taip taupot laika, svarbu, kad jums gerai 4u.gif

Taigi...
vistienos kulseles, sparnelius verdu kaip iprastai su morkomis ir prieskoniais. Nurankioju mesa nuo kaulu, smulkiai supjaustau, sultini karta nukosiu. Naudojau truputi zelatinos, pabijojau, kad neuzstings.
Formai naudojau vienkartinius plastikinius puodelius. Pirmas sluoksnis - morkos ir nedaug mesos. Uzpilu sultinio nedaug, po 40 minuciu dedu antra sluoksni mesos ir morku ir vel uzpilu sultiniu. Pabaigai sudedu visa mesa ir uzpilu sultiniu. Tokiu budu mases nesusimaiso. Graziai atrodo leksteje ir gerai issiima is puodelio.

O koks skirtumas, kokia ta morka, ar lupta pries valanda, ar pries pora dienu. Juk sekmingai vartojame visas saldytas darzoves, taigi as tame jokio skirtumo nematau. Plautoje parduotuves morkoje ir tai nieko apart trasu nera. biggrin.gif Nebent tai butu nuosavo darzo morka.
Papildyta:
QUOTE(bjaurybe @ 2009 04 08, 06:32)
mes kartais vakarienei darom grikių mėsišką košę ax.gif . Pakepint reikia svogūną , morką ir sudėt nuo pietų likusią supjaustytą ar šiaip kokių mėsos gabaliukų iš šaldytuvo ( čia tinka ir šlapiankė, ir koks kelių dienų vyniotinis užsilikęs, kad nereikt išmest blush2.gif  ). Tada pakepus, viską supilti ant virtų grikių ir išmaišyt. ax.gif

ACIUKAS pagaminsiu sau!!! thumbup.gif
Jis vistiek nevalgys. g.gif Nu, nedare jam mama vaikysteje kosiu, tad nepernesa jis ju!!!! biggrin.gif
Siaip vargo neturiu, neisrankus, bet yra dalyku, kuriu nevalgo visai, pvz. zuvies jokios, o as tuna dievinu! Silkes nerodyk, o as kasdien galeciau valgyti. Darzoves irgi ribotai ir tradicinias - o as baklazanu noriu!!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fuksė: 08 balandžio 2009 - 09:23
QUOTE(fuksė @ 2009 04 08, 09:17)
ACIUKAS pagaminsiu sau!!!  thumbup.gif
Jis vistiek nevalgys.  g.gif  Nu, nedare jam mama vaikysteje kosiu, tad nepernesa jis ju!!!! biggrin.gif
Siaip vargo neturiu, neisrankus, bet yra dalyku, kuriu nevalgo visai, pvz. zuvies jokios, o as tuna dievinu! Silkes nerodyk, o as kasdien galeciau valgyti. Darzoves irgi ribotai ir tradicinias - o as baklazanu noriu!!!

na, mūsų dalis šeimos irgi tokie kaimietiški biggrin.gif , kita dalis vegetarai rolleyes.gif ... tai ir balansuoju lotuliukas.gif
Atsakyti
Pamiršau praeitos savitės meniu įkelti. Tai įkelsiu, nes ne į temą grybinam biggrin.gif Išleidom apie 70 Lt.

Pirmadienis

Pusryčiai MB: grikiai su spirgučiais, dešrelė, kava.
Pusryčiai man: bulviniai blynai su spirgučiais ir grietine.
Pietūs MB: kopūstų sriuba, bulviniai blynai su spirgučiais ir majoneziniu padažu, obuolys.
Pietūs man: kopūstų sriuba, žirnių košė su spirgučiais.
Vakarienė: lietiniai blynai su vištos kepenėlių ir pievagrybių įdaru.

Antradienis

Pusryčiai MB: 2 kiaušiniai, dešrelė, morkų-česnakų salotos, duona, kava.
Pusryčiai man:kopūstų sriuba.
Pietūs MB: kopūstų sriuba, lietiniai blynai, jogurtas.
Pietūs man: lietiniai blynai, duona su dešrele ir agurkėliu.
Vakarienė: spagečiai su dešrelėmis, marinuotais agurkėliais, pomidorų padažu, sausainiai, jogurtas.

Trečiadienis

Pusryčiai MB: 2 kiaušiniai, dešrelė su virtomis bulvėmis, kava.
Pusryčiai man: silkė su virtomis bulvėmis.
Pietūs MB: kopūstų sriuba, silkė su virtomis bulvėmis, jogurtas, mandarinas.
Pietūs man: kopūstų sriuba, mandarinas.
Vakarienė: kuskusas su daržovėmis ir vištiena.

Ketvirtadienis

Pusryčiai MB: 2 kiaušiniai, dešrelė su bulvėmis ir agurkėliais, kava.
Pusryčiai man: kuskusas su grybų padažu.
Pietūs MB: kuskusas su grybų padažu, jogurtas, po to dar gedulingi pietūs buvo per močiutės laidotuves verysad.gif.
Pietūs man: gedulingi pietūs.
Vakarienė: bulvių ir kalakutienos faršo kotletai su burokėlių salotomis.

Penktadienis

Pusryčiai MB: kuskusas su grybų padažu, kava.
Pusryčiai man: kuskusas su grybų padažu.
Pietūs MB: kopūstų sriuba, kotletai su burokėlių salotomis, obuolys.
Pietūs man: kopūstų sriuba.
Vakarienė: užkandžiai pas draugus.

Šeštadienis

Pusryčiai: 3 skystai virti kiaušiniai su sviestu, druska, bulvės su dešrele, mišraine.
Pietūs: pas tėvus.
Vakarienė: kotletai su burokėlių mišraine ir bulvės su varškės pagardu.

Sekmadienis

Pusryčiai: omletas su varške, bulvėmis ir dešrelėmis.
Pietūs: kotletai su burokėlių mišraine ir virtomis apkeptomis bulvėmis.
Vakarienė: česnakinė menkė su bulvėmis ir morkomis folijoje.
Atsakyti
QUOTE(groovy @ 2009 04 08, 18:58)
Pamiršau praeitos savitės meniu įkelti. Tai įkelsiu, nes ne į temą grybinam biggrin.gif Išleidom apie 70 Lt.

Megsta jusu brangiausias desreles,kaip matau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(AistulkaJ @ 2009 04 08, 18:59)
Megsta jusu brangiausias desreles,kaip matau thumbup.gif

Kadangi rytais nesikeliu dėl jo, o tik kiaušinių jam neužtenka, tai priperku dešrelių, kad bent kiek sočiau būtų blush2.gif Nesugalvoju, kaip kitaip. Sumuštiniai jam ne maistas, o tik užkanda, o pusryčiai turi būti kaip pietūs, tik dar porą kiasušinių skystu tryniu išsikepa. Tai bent iš vakaro kokių grikių paverdu, pasiima dešrelę, pasikepa tuos du kiaušinius ir pavalgo blush2.gif

Praeitą savaitę išleidom paskutinius 40 Lt iš tam mėnesiui maistui skirtų pinigų.

Praeitos savaitės meniu

Pirmadienis

Pusryčiai MB: grikiai su dešrele ir marinuotais agurkėliais, kava.
Pusryčiai man: česnakinė menkė su bulvėmis ir morkomis folijoje.
Pietūs MB: su svogūnais pakepti grikiai, česnakinė menkė su bulvėmis ir morkomis folijoje, sausainiai.
Pietūs man: su svogūnais pakepti grikiai.
Vakarienė: bulviniai blynai su grietine.

Antradienis

Pusryčiai MB: 2 kiaušiniai, dešrelės su marinuotais agurkėliais, kava.
Pusryčiai man: bulviniai blynai su grietine.
Pietūs MB: bulviniai blynai su grietine, sausainiai.
Pietūs man: dešrelė su duona ir vištienos sultiniu.
Vakarienė: Delano ryžiai.

Trečiadienis

Pusryčiai MB: 2 kiaušiniai, dešrelės, duona, kava.
Pusryčiai man: nespėjau.
Pietūs MB: makaronų sriuba, Delano ryžiai su dešrelėmis.
Pietūs man: makaronų sriuba.
Vakarienė: ryžiai su vištiena ir brokoliais.

Ketvirtadienis

Pusryčiai MB: 2 kiaušiniai, dešrelė su grikiais, kava.
Pietūs MB: makaronų sriuba, ryžiai su vištiena ir brokoliais, obuolys, želė greipfrutų odelėje.
Pietūs man: makaronų sriuba, želė greipfrutų odelėje.
Vakarienė: pas draugę.

Penktadienis

Pusryčiai man: bulvės su morkomis nuo česnakinės menkės.
Pietūs MB: makaronų sriuba, dešrelė su grikiais ir marinuotais agurkėliais.
Vakarienė: virtų bulvių blynai su kopūstų ir vištienos įdaru.

Šeštadienis

Pusryčiai: kepti kiaušiniai su dešrele, duona, arbata, kava.
Pietūs: virtų bulvių blynai su kopūstų ir vištienos įdaru.
Vakarienė: silkė su bulvėmis, svogūnais, grietine ir pomidorais.

Sekmadienis

Pusryčiai: skystai virti kiaušiniai su sviestu, druska ir duona, arbata, kava.
Pietūs: pas močiutę.
Vakarienė: virtų bulvių blynai su kopūstų ir vištienos įdaru, užkandžiai pas draugus.

Sorry, meniu neypatingas šią savaitę, magistro darbas spaudė, tai mažai gaminau, tik ką greitai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo groovy: 14 balandžio 2009 - 15:07
QUOTE(groovy @ 2009 04 14, 17:01)
Kadangi rytais nesikeliu dėl jo, o tik kiaušinių jam neužtenka, tai priperku dešrelių, kad bent kiek sočiau būtų blush2.gif Nesugalvoju, kaip kitaip. Sumuštiniai jam ne maistas, o tik užkanda, o pusryčiai turi būti kaip pietūs, tik dar porą kiasušinių skystu tryniu išsikepa. Tai bent iš vakaro kokių grikių paverdu, pasiima dešrelę, pasikepa tuos du kiaušinius ir pavalgo blush2.gif

Praeitą savaitę išleidom paskutinius 40 Lt iš tam mėnesiui maistui skirtų pinigų.

Praeitos savaitės meniu

Pirmadienis

Pusryčiai MB: grikiai su dešrele ir marinuotais agurkėliais, kava.
Pusryčiai man: česnakinė menkė su bulvėmis ir morkomis folijoje.
Pietūs MB: su svogūnais pakepti grikiai, česnakinė menkė su bulvėmis ir morkomis folijoje, sausainiai.
Pietūs man: su svogūnais pakepti grikiai.
Vakarienė: bulviniai blynai su grietine.

Antradienis

Pusryčiai MB: 2 kiaušiniai, dešrelės su marinuotais agurkėliais, kava.
Pusryčiai man: bulviniai blynai su grietine.
Pietūs MB: bulviniai blynai su grietine, sausainiai.
Pietūs man: dešrelė su duona ir vištienos sultiniu.
Vakarienė: Delano ryžiai.

Trečiadienis

Pietūs MB: makaronų sriuba, Delano ryžiai su dešrelėmis.
Vakarienė: ryžiai su vištiena ir brokoliais.

Ketvirtadienis

Pusryčiai MB: 2 kiaušiniai, dešrelė su grikiais, kava.
Pietūs MB: makaronų sriuba, ryžiai su vištiena ir brokoliais, obuolys, želė greipfrutų odelėje.
Pietūs man: makaronų sriuba, želė greipfrutų odelėje.
Vakarienė: pas draugę.

Penktadienis

Pusryčiai man: bulvės su morkomis nuo česnakinės menkės.
Pietūs MB: makaronų sriuba, dešrelė su grikiais ir marinuotais agurkėliais.
Vakarienė: virtų bulvių blynai su kopūstų ir vištienos įdaru.

Šeštadienis

Pusryčiai: kepti kiaušiniai su dešrele, duona, arbata, kava.
Pietūs: virtų bulvių blynai su kopūstų ir vištienos įdaru.
Vakarienė: silkė su bulvėmis, svogūnais, grietine ir pomidorais.

Sekmadienis

Pusryčiai: skystai virti kiaušiniai su sviestu, druska ir duona, arbata, kava.
Pietūs: pas močiutę.
Vakarienė: virtų bulvių blynai su kopūstų ir vištienos įdaru, užkandžiai pas draugus.

Sorry, meniu neypatingas šią savaitę, magistro darbas spaudė, tai mažai gaminau, tik ką greitai.

ar teisingai supratau, kad isleidot visam sitam meniu tik 40 lt? blink.gif 4u.gif
Atsakyti
jau 3 tokios temos- viena šiandien, kita vakar ir šiandien trečia savaitae./ manau reik apjungti į vieną
Atsakyti
QUOTE(Karolilna @ 2009 04 14, 15:52)
ar teisingai supratau, kad isleidot visam sitam meniu tik 40 lt?  blink.gif  4u.gif

Aha, bet pirkom tik šaldytų brokolių, viščiuko nugarėlių, dešrelių papigiai, želė pakelį, broilerių sriubos rinkinį, makaronų, ryžių, keletą obuolių, pakelį sausainių, tuno skardinę (jos dar nepanaudojom), porą greipfrutų, papriką, sultinio kubelių, grietinės, sviesto ir kiaušinių. O bulvių, grikių, pusę kopūsto turėjom nuo pareitos savaitės (nors jie irgi nedaug kainuoja visiškai). Be to, nelabai ką čia gaminau, vien tuos a la žemaičių blynus ilgai valgėm, be to, lankėmės svečiuose. Tiesa, šiai savaitei pirkom silkės, tai jos dalį suvartojom šeštadienį, na, bet makaronus ir tuną palikom šiai arba kitai savaitei. Iš tikrųjų nedaug reikia pačiam maistui pinigų, tik va jei mėsos reikia būtinai kasdieną, tada jau daugiau. Arba kas mėgsta saldumynus, perka visokius užkandžius ir pan. Mūsų meniu atspindi tai, ką suvalgom, jokių užkandžių nerašau, nes jų ir nevalgom beveik, o jei valgom po valgio, tai ir prirašau čia.

Pagalvojau, kad visi skaniausi dalykai: cepelinai, kugelis ir t.t. kainuoja visai nedaug, tik darbo reikia daugiau įdėti. Tai ir už 50Lt laisvai įmanoma savaitę pavalgyti, tik laiko reikia daugiau turėti verysad.gif Kai pagalvoju, sau nei kavos, nei cukraus nepirkčiau, bet MB geria. Arba kiaušinių jam reikia kas rytą, o šiaip tiek nepirktume. Ir mėsos aš visai mažai valgau, bet vis tiek kažkiek reikia, o dėl vyro stengiuosi daugiau. Vyrams daugiau reikia, ir rūpintis reikia, kaip vaikais lotuliukas.gif

Pastaba: mes daugiausia apsiperkam Superneto, o mėsą Urmo bazės turguje arba irgi Superneto. Na, kainos tai ten kai ko trečdaliu mažesnės doh.gif Kiaušiniai ir grietinė visu litu ir t.t.

QUOTE(Klepesova @ 2009 04 14, 16:19)
jau 3 tokios temos- viena šiandien, kita vakar ir šiandien trečia savaitae./ manau reik apjungti į vieną

Na, ši tema parodo tai, kaip galima už tam tikrą sumą išgyventi savaitę, t.y. planuoti, galvoti visos savaitės meniu ir pan. Kitos temos, nežinau, kam reikalingos, nebent neplanuojančioms ir kas dieną vis kažką bandančioms sugalvoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo groovy: 14 balandžio 2009 - 20:20
QUOTE(groovy @ 2009 04 14, 22:15)
Aha, bet pirkom tik šaldytų brokolių, viščiuko nugarėlių, dešrelių papigiai, želė pakelį, broilerių sriubos rinkinį, makaronų, ryžių, keletą obuolių, pakelį sausainių, tuno skardinę (jos dar nepanaudojom), porą greipfrutų, papriką, sultinio kubelių, grietinės, sviesto ir kiaušinių. O bulvių, grikių, pusę kopūsto  turėjom nuo pareitos savaitės (nors jie irgi nedaug kainuoja visiškai). Be to, nelabai ką čia gaminau, vien tuos a la žemaičių blynus ilgai valgėm, be to, lankėmės svečiuose. Tiesa, šiai savaitei pirkom silkės, tai jos dalį suvartojom šeštadienį, na, bet makaronus ir tuną palikom šiai arba kitai savaitei. Iš tikrųjų nedaug reikia pačiam maistui pinigų, tik va jei mėsos reikia būtinai kasdieną, tada jau daugiau. Arba kas mėgsta saldumynus, perka visokius užkandžius ir pan. Mūsų meniu atspindi tai, ką suvalgom, jokių užkandžių nerašau, nes jų ir nevalgom beveik, o jei valgom po valgio, tai ir prirašau čia.

Pagalvojau, kad visi skaniausi dalykai: cepelinai, kugelis ir t.t. kainuoja visai nedaug, tik darbo reikia daugiau įdėti. Tai ir už 50Lt laisvai įmanoma savaitę pavalgyti, tik laiko reikia daugiau turėti verysad.gif Kai pagalvoju, sau nei kavos, nei cukraus nepirkčiau, bet MB geria. Arba kiaušinių jam reikia kas rytą, o šiaip tiek nepirktume. Ir mėsos aš visai mažai valgau, bet vis tiek kažkiek reikia, o dėl vyro stengiuosi daugiau. Vyrams daugiau reikia, ir rūpintis reikia, kaip vaikais lotuliukas.gif

Pastaba: mes daugiausia apsiperkam Superneto, o mėsą Urmo bazės turguje arba irgi Superneto. Na, kainos tai ten kai ko trečdaliu mažesnės doh.gif Kiaušiniai ir grietinė visu litu ir t.t.
Na, ši tema parodo tai, kaip galima už tam tikrą sumą išgyventi savaitę, t.y. planuoti, galvoti visos savaitės meniu ir pan.  Kitos temos, nežinau, kam reikalingos, nebent neplanuojančioms ir kas dieną vis kažką bandančioms sugalvoti.

matai perkant bulves irgi netaip jau pigiai tie kugeliai visi doh.gif

o kaip darot: sustatot plana sav.ir viena kart apsiperkat ar kiekv.diena? 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Karolilna @ 2009 04 14, 22:40)
matai perkant bulves irgi netaip jau pigiai tie kugeliai visi  doh.gif

o kaip darot: sustatot plana sav.ir viena kart apsiperkat ar kiekv.diena?  4u.gif

Ir perkant ne taip baisu, ne 20 Lt. Mes tai nieko už dyka negaunam.

Jau kalbėjom apie tai neseniai. Aš tai planą visai savaitei, apsiperkam ir ramu. Kitai savaitei artėjant vėl maždaug susigalvoju meniu.
Atsakyti