Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų Savaitės meniu

Ateinu ir aš papasakot ką veikiau:bigsmile:
Šiaip tai man sudėtingiausia būna prisiminti ką kokią diena dariau doh.gif , praktiškai tam ryte darbe skiriu nemažai laiko, kolegėms sukeliu juoko bangą, kai puolu vaikams skambinti ir klausit ką kokią dieną valgė lotuliukas.gif . Taigis.:

6. grikų košė, kepti vištienos ketvirčiai (pirkta aną savaitę), pekino salotos (irgi nuo anos savaitės dar, nes nusiunčiau močiutę,tai sugebėjo rasti salotą 2 kg, kukurūzai pirkti iš seniau), vakare manų košė.

7. sumuštiniai su sūriu (likutis nuo anos savaitės,jau nekoks buvo,tai sukepiau), kugelis (spirgučiai iš kameros,bulvių turėjom), viriau vištienos sriubą (buvo aną savaitę rinkinys,sunaudojau pusę), nukaulinau kauliukus,kur viriau sriubą, pakepinau su svogūnais, morkomis ir virtais ryžiais, bus keliom dienom vyrui į darbą. Vakarienei likutis košės, kam trūko lašinukų pasipjaustė.

1. pusryčiams suvalgėm sumuštinius su likučiais dešrų nuo anos savaitės, pietums vaikams palikau kepsniukus su bulvių koše (buvo likę faršo nuo koldūnų,tai padariau 4 didelius kepsnius,apkeptus džiuvėsiuose), salotų. Mes dėjomės sriubos ir kugelio. Gryžus patroškinau raugintų kopūstų su dešrelėmis, valgėm prie bulvių. Liko dar vienam kartui sočiai.

2. vaikams palikau kepsnius su bulvių koše ir salotomis, vyras dėjosi sriubos ir ryžių su vištiena troškinį, aš kopūstų troškinį dėjausi.
Vakare gryžus iškepiau lietinius su varške ir dešrelėmis, išėjo keliom dienom. Išviriau žirnių sriubos iš pokelio.

3. vaikams lietiniai, mes dėjomės į darbą to paties. Vyras dar likutį sriubos susidėjo. Gryžus viriau vėl rugštynių sriubą (tiesiog reikėjo sunaudoti,nes pradarytas stiklainis buvo) ir makaronai pakepti su dešra. Dariau vištienos troškinį vaikams kitai dienai.

4. vaikams palikau vištienos troškinį su daržovėmis ir bulvių koše, rūgštynių sriubos. Mes valgėm gryžę likučius ir kepiau blynus su krabų ladelėmis, liko ir rydienai.

5. vaikams palikau troškinio ir pieniškos makaronų sriubos. MB dėjosi į darbą blynelių, aš kiaušinius su majonezu. Gryžę valgysim likučius, nes prieš išeigines ir savaitgalinį apsipirkimą reikia išsituštinti šaldytuvą.

dar buvo keptas pyragas su dž. slyvoms, persikais ir razinomis, kondensuotas pyragui buvo likęs nuo anos savaitės tinginio, nes pirkau 1 kg, dž. vaisiai irgi nuo Kalėdų buvo dar nesunaudoti.
Pirkta grietinė, pienas, miltai, kiaušiniai (20 vnt), rauginti kopūstai, dešrelės (4 vnt) rūkytos kopūstų troškiniui, dešrelės lietiniams (4 vnt), šlapios ne pačios brangiausios dešros makaronams (300 g), rūkyta dešra (400 g), briuselio kopūstai (500 g), druska, apelsinai, varškės 2 pok., sausainiai (0.5 kg), čiulpinukai (200g), sūreliai (10 vnt), batonas didelis (duonos buvo likę nuo anos savaitės), vištienos gabaliukai be kaulo (apie 500 g.)

Surašau kainas dėl įdomumo gal ką ir praleisiu g.gif . Vištiena kainavo apie 4,20 lt, kiaušiniai 7 lt, miltai 3,50 lt, kopūstai 2,20 lt, dešra rūkyta ir dešrelės 10,40 lt, šlapia dešra apie 4 lt, br.kopūstai 1,50 lt, varškė 3 lt, batonas 3,50 lt, saldumynai 7,25 lt, apelsinai 3 lt, grietinė 2,79, pienas 10 lt, sūreliai 8 lt. Kaip minėjau, šią savaitę vertemės su likučiais, nes buvo likę produktų nuo anos savaitės, be to vyras dirbo savaitgalį, tai teko vertsis tuo ką turim, prabėgom nupirkdavau tik ko labai reikėjo. Kita savaitė bus "brangesnė".


Pastebėjau, kad kai valgom šiltus pusryčius, kažkaip mažiau prireikia produktų sumuštiniams. Dešra ir sūris buvo naudojamas beveik dvi savaites, nupirkau naujos, bet ir liko neprapjauta. Reikia matyt išmokti pirkti atpjautą gabaliuką,o ne visą. Nes pastovi šaldytuve ir nebeskanu ir nesinori to paties. Ko gero, geriau po mažą gabaliuką įvairiau.
Tai vadiname taupymu, bet kaip pagalvoju, kad visada panašiai valgėm, nors ir nereikėjo būtinai taupyt, ir netaupėm galų gale ir dabar taip pačiai valgom, gal tik ankščiu leisdavau sau daugiau nupirkti šaltų užkandžių, nesinorėjo terliotis su kepeninėm ar vyniotiniais (ką dabar pati darau sėkmingai). Taip išeina, kad ir kai krize net nekvepėjo "neiššokom aukščiau bambos"
Atsakyti
Šią savaitę išleidom apie 90 Lt. Daug ko buvo likę nuo anos savaitės, tai realiai išleidom 40 Lt, bet pasiūlė bulvių, nešiojo po namus, tai paėmėm 40 kg už 35 Lt, o dar savaitgalį 15 Lt užkandžiams paskyrėm iš maisto pinigų (maisto pinigai — tai 500 Lt per mėnesį, jie atidedami į atskirą piniginę). Alkoholis į juos ne visada įeina, bet nedaug ir geriam.

Pirmadienis

Pusryčiai MB
2 kiaušiniai, sumuštiniai su dešra, kava
Pusryčiai man Bulvių košė su morkų ir svogūnų padažu
Pietūs MB Agurkinė sriuba,bulvių košė su morkų ir svogūnų padažu, dešrelės, greipfrutas
Pietūs man Agurkinė sriuba
Vakarienė Bulvių košė su varškės ir žalumynų pagardu ir dešra, arbata su sausainiais

Antradienis

Pusryčiai MB 2 kiaušiniai, sumuštiniai su dešra ir sūriu, kava
Pusryčiai man Naminė mišrainė, dešra, duona
Pietūs MB Naminė mišrainė, dešrelės, duona, jogurtas
Pietūs man Agurkinė sriuba
Vakarienė Pas mamą, grįžus dar krabų lazdelių blynai (Sonatinos receptas)

Trečiadienis

Pusryčiai MB 2 kiaušiniai, sumuštiniai su dešra ir sūriu, kava
Pusryčiai man Bulvių košė iš pakelio, kava
Pietūs MB Krabų lazdelių blynai, obuolys, saldainiukai
Pietūs man Agurkinė sriuba
Vakarienė Žuvies frikasė su ryžiais

Ketvirtadienis

Pusryčiai MB 2 kiaušiniai, sumuštiniai su sūriu ir dešra, kava
Pusryčiai man Kiaulienos šonkauliukas
Pietūs MB Žuvies frikasė su ryžiais, obuolys
Pietūs man Žuvies frikasė su ryžiais, agurkinė sriuba
vakarienė Vištiena folijoje su virtomis daržovėmis ir pievagrybių padažu

Penktadienis

Pusryčiai MB Pramiegojo, tai nevalgė biggrin.gif
Pusryčiai man Agurkinė sriuba
Pietūs MB Vištiena folijoje su virtomis daržovėmis, pievagrybių padažu, obuolys, sausainiai
Pietūs man Kiaušinienė su bulvėmis, šonine ir svogūnų laiškais bei pomidoru
Vakarienė Agurkinė sriuba, užkandžiai su draugais

Šeštadienis

Pusryčiai 3 kiaušiniai, sviestas, majonezas, batonas
Pietūs Pas tėvus
Vakarienė Spagečiai su pievagrybių-spirgučių padažu

Sekmadienis

Pusryčiai Pas draugus
Pietūs Bulviniai kukuliai su sviesto ir grietinės padažu
Vakarienė J. Oliverio jautienos troškinys su sluoksniuotos tešlos plutele

bjaurybe, aš prieš apsipirkdama kitai savaitei susidarau excel faile kitos savaitės preliminarų meniu. Po to tą savaitę kasdien vakare patikrinu, ar buvo jo laikomasi, jei ne, įrašau, ką iš tikrųjų valgėm, o kas dar liko vėliau valgyti. Telieka sekmadienį nukopijuoti ir dėti čia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(groovy @ 2009 03 22, 22:38)
bjaurybe, aš prieš apsipirkdama kitai savaitei susidarau excel faile kitos savaitės preliminarų meniu. Po to tą savaitę kasdien vakare patikrinu, ar buvo jo laikomasi, jei ne, įrašau, ką iš tikrųjų valgėm, o kas dar liko vėliau valgyti. Telieka sekmadienį nukopijuoti ir dėti čia  smile.gif

aš paprastai šeštadienio rytais laukdama kol visi išsimiegos, mastau ką darysiu kitai savaitei ir tuo pačiu iškart rašau ko reiks, gryžus susidedu tik pliusiukus bigsmile.gif . O exelį vedu metuose tik kelis kart, kada kyla įtarimas kad "nuplaukia" pinigai blush2.gif . O šiaip nerašau, nes per eilę metų gerai save žinau, kad man viskas pagal planą būna su retom išimtim mirksiukas.gif
Atsakyti
[quote=groovy,2009 03 22, 23:38]

Vakarienė J. Oliverio jautienos troškinys su sluoksniuotos tešlos plutele


Kaip gavosi troškinys? Turiu ir aš tą knygą ir galvojau išbandyti šį troškinį.
Atsakyti
QUOTE(groovy @ 2009 03 22, 22:38)

Žuvies frikasė su ryžiais
Vištiena folijoje su virtomis daržovėmis ir pievagrybių padažu

saunuoliai thumbup.gif noreciau situ receptuku mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(obelele25 @ 2009 03 23, 10:29)
Kaip gavosi troškinys? Turiu ir aš tą knygą ir galvojau išbandyti šį troškinį.

Gavosi, tik neradom Guiness alaus, tai pirkom čekišką tamsų. Beje, ten parašyta teisybė, kad pastovėjęs jis dar skanesnis, nes po to jau atšalusį ragavau, tai patiko. O šiandien vakare tikrai matysim, ar paskanėjo bigsmile.gif

QUOTE(Lalaila_Vln @ 2009 03 23, 10:40)
saunuoliai thumbup.gif noreciau situ receptuku mirksiukas.gif

Žuvies frikasė yra Sonatinos patiekalas (tik man pusė citrinos sulčių buvo per daug, labai jau citriniška buvo).
O vištiena folijoje labai paprastas ir sveikas patiekalas. Ant folijos lakšto sudedu plaustytas bulves, morkas, vištieną arba žuvį ištrinu druska, pipirais, česnakais, dedu ant daržovių ir foliją supakuoju. Dedu į orkaitę tuos paketėlius po porciją ir kepu apie 35 min 220 laipsnių temperatūroje. Jeigu vištienos krūtinėlė arba visai neriebi žuvis, reikėtų gal po kokį šaukštelį alyvuogių aliejaus ar sviesto uždėti ant jos, nes bus labai sausa po to. Tiesa, kai kepu vištieną, dar svogūno papjaustau prie bulvių ir morkų. Jau aromaaaaatas, taip natūraliai ir šviežiai kvepia wub.gif Šį kartą tai suvyniojau tik prieskoniais ištrintas vištienos šlauneles į foliją, o bulvytes ir morkytes viriau garų puode. Pievagrybių padažas paprastas: pakepiu smulkiai supjaustytus svogūnus, suberiu pjaustytus pievagrybius, irgi pakepinu, tada dedu grietiės ir įpilu truputį sultinio, dar palaukiu, kol užverda ir porą minučių paverdu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo groovy: 23 kovo 2009 - 14:51
QUOTE(groovy @ 2009 03 23, 14:50)
Gavosi, tik neradom Guiness alaus,


Guinesso buna maximose didesnese, prie ivairiu saliu alu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(čikuraku @ 2009 03 23, 19:14)
Guinesso buna maximose didesnese, prie ivairiu saliu alu mirksiukas.gif

Tai va, bet mums nebuvo pakeliui, o kadangi taupom, tai vien dėl alaus nevažiavom ten, tik į „Iki“ prie namų užsukom.
Atsakyti
[quote=obelele25,2009 03 23, 11:29]
[quote=groovy,2009 03 22, 23:38]

Vakarienė J. Oliverio jautienos troškinys su sluoksniuotos tešlos plutele
Kaip gavosi troškinys? Turiu ir aš tą knygą ir galvojau išbandyti šį troškinį.
[/quote]

o gal galima visa receptuka gauti ax.gif aciu
Atsakyti
Groovy, vakar vakare dar kartą užmečiau akį į Oliverio knygą,jis rašo,kad jautieną troškinti 2val. doh.gif o kiek laiko tu troškinai? Dvi valandas troškinant tai tikrai jau nebesigaus taupantis patiekalas,vien dujų kiek susinaudos doh.gif

Myja, gal Groovy įkels su nuotrauka tą receptuką smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledas @ 2009 02 11, 16:04)
Nežinau kiek, man atrodo, kad kuo trumpiau tuo geriau. Bet išsimu, kai užsimanau to valgio. Nors labai retai šaldausi.
Šiaip tai jei tu taip nieko nežinai, tai žinok, kad balandėlius žalius reik užsišaldyt. Na mėsa žalia, sumaišyta su ryžiais ir įsukta į kopūstus. O po to išsiimi ir apsikeli ir išsitušini


uzsaldyta nevirta farsa galima laikyti iki 6 men., mesa su kaulais žalią iki 1 metų -18 laipsniu. o pusgaminius iki 3 mėn -18 C.



QUOTE(Zmonyte85 @ 2009 02 13, 11:55)
As taip ir zadu daryt, jau uzsivedziau sasiuvinuka ir zymesiu ka valgem, kartu ir pasiplanuosiu kelias dienas i prieki jame, o paskui cia tik ataskaita parasysiu kaip gavosi, ka gaminau ir kiek savaitei lt isleidau.. 



QUOTE(Irmama @ 2009 02 15, 14:34)
kur jau  uz poros dienu vel reiks begt i parduotuve, juk batonas, pienas, greitai pas mus pasibaigia...o ir mesos as tik tam kartui perku, kad butu sviezia! as niekados nesaldau, man neskanu schmoll.gif tai va ir farso reikes, nes kotletu uzsimanem, ar dar kokia grietine pasibaigs...oj...zodz. as mazdaug kas antra diena lekiu i parduotuve




QUOTE(Nexta @ 2009 02 15, 16:31)
as anksciau taip darydavau, ko reikia i parde, ciut ne kiekviena diena doh.gif  bet kai nueini ir i diena 100lt isleidi, baisu pasidare  tad vyras pasiule taupyti ir maitintiskitaip, ir galiu pasakyti sauniai gaunasi o plius kai maistui sutaupai, gali pramogoms daugiau leisti, arba deti i kojine (ka mes ir darom) juodai dienai


Pas mus su MB poreikis taupyti maistui atsirado poto kai vieną dieną MAXIMOJ susipykom ką pikrti, nes man to nesinori to ne, jis ka perkam. zodziu įvyko kipisas. doh.gif gryzom be pirkiniu, ir tada įvyko neilinis pasitarimas gathering.gif ir buvo nutarta apsipirkti parduotuvėje tada kai namuose sudaromas meniu desimtadieniui (kaip kokiam darželyje) lotuliukas.gif ir žiūrim pagal produktus kiek ko reikia ir ygiuojam pirkti pagal sąrašą griežtai g.gif darzoves, vaisius mesa pieno pr. duona perkam turguje. dali mesos ir darzoviu atsigabenam is kaimuko. smile.gif savaitei maždaug gaunasi 100 lt. tikrai neskraiudiam saves, galiu pasakyti kad velgom dar geraiu negu iki tol, kai pirkom visokius uzkandelius... doh.gif pagrinde gaminu vakare vakrine kas lieka susidedam i darbus pietums. pusryciam kaip ir pas visuskava arbata sumustiniai, kiausiniene kartais koldunai. smile.gif ir matome kaip zenkliai kinta ilaidos maistui, nes Sausis - 1000 lt, Vasaris 417 lt, kovo neskaiciavau dar blush2.gif

QUOTE(eiven @ 2009 02 17, 20:54)
Na žinot, man vištos odos su begaliniu kiekiu cholesterolio yra daug sveikiau, nei kepenėlių kotletai, ypač iš paukštienos kepenėlių. Kepenys šiaip jau - organizmo filtras, kur nusėda visa, kuo lesinami paukščiai - atnibiotikai, kombikormas sintetinis ir visos kitos blogybės. Bet kadangi jau nusileidau iki tokio lygio, kai valgau vištos skūras, ką jau čia man kepenėlės (beje, irgi mano skanėstas)


odelese yra ne tik cholesterolio, bet ir antibiotiku ir vaistu likuciu, ir jos dar baisiau negu kepenels, nes kepenels tai ismirkom isverdam, daug kas prsaiplauna o is odeles niekaip.
schmoll.gif


P.S. Kita diena paadu sukelti meniu ax.gif
sekmes seiminkes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(panelė J @ 2009 03 24, 11:58)
....nes Sausis - 1000 lt, Vasaris 417 lt, kovo neskaiciavau dar blush2.gif
odelese yra ne tik cholesterolio, bet ir antibiotiku ir vaistu likuciu, ir jos dar baisiau negu kepenels, nes kepenels tai ismirkom isverdam, daug kas prsaiplauna o is odeles niekaip.
schmoll.gif
P.S. Kita diena paadu sukelti meniu ax.gif
sekmes seiminkes 4u.gif

thumbup.gif pažanga super, šaunuolė 4u.gif
Atsakyti