Na, aš sudarinėdama meniu laikausi tokių punktų: 1. pusryčiai, 2. sriuba (paprastai ta pati būna dviem dienom), 3. pagrindinis valgymas ir 4. lengvesnis valgis (čia pagal situaciją skirstosi pietūs ir vakarienė). desertų ir užkandžių nenumatau.
Taigi vasario 9-15d numatyta tokia:
I.
pusryčiai - avižų košė;
sriuba - žalių ir raugintų kopūstų;
pagr. valgis - kiaulienos kepsniukai su sūriu + bulvės ir kopūstų-porų-kukurūzų salotos
lengv. valgis - koldūnai su grietine.
II.
pusryčiai - sausi pusryčiai su pienu
sriuba - ta pati kaip I.
pagr. valgis - keptos bulvės su namie marinuota silke ir/arba varške
lengv. valgis - makaronų pieniška sriuba
III.
pusryčiai - avižų košė (man) makaronų sriuba iš II (vyrui)
sriuba -----
pagr. valgis - kalakutienos guliašas su morkom+bulvės ir naminiai rauginti agurkai
lengv. valgis - kepti kiaušiniai su dešrele
IV.
pusryčiai - sausi pusryčiai su pienu
sriuba - rūgštynių
pagr. valgis - guliašas iš III.
lengv. valgis - miltiniai blynai su grietine arba uogiene
V.
pusryčiai - grikių košė su pienu
sriuba - ta pati iš IV.
pagr. valgis - troškinti kopūstai su parūkytom dešrelėm
lengv. valgis - varškėtukai.
VI.
pusryčiai - kviečių kruopų košė
sriuba - bulvienė su pupelėm (joje virusi mėsa bus panaudota VII)
pagr. valgis - kugelis su vištienos sparneliais
lengv. valgis - karšti sumuštiniai su dešra
VII.
pusryčiai - ryžių košė
sriuba - ta pati kaip VI.
pagr. valgis - rankovėje kepta marinuota vištiena su bulvėm+ morkų-česnakų salotos
lengv. valgis - ryžių-morkų-žirnelių salotos su virtos mėsos gabaliukais
o sakykit kiek laiko galima laikyti uzsisaldzius ar tai balandelius ar kokius blynelius ar dar ka nors? savaite? menesi? nesijuokit, nesu bandzius, bet jau planuoju
QUOTE(jolo @ 2009 02 11, 13:17)
Tik tokia tešla-iš miltų ir vandens O čeburėkus verdi aliejuje ar kepi keptuvėje Niekada nesu dariusi
čia receptas Verdu aliejuje, bet nedaug pilu, tik kad apsemtų čeburėkus
QUOTE(ssiimmaa @ 2009 02 11, 15:54)
o sakykit kiek laiko galima laikyti uzsisaldzius ar tai balandelius ar kokius blynelius ar dar ka nors? savaite? menesi? nesijuokit, nesu bandzius, bet jau planuoju
Aš prisidarau koldūnų, balandėlių, lietinių su įdarais, jei lieka, tai ir žemaičių blynus šaldau. Niekada nežiūriu kiek jie prabūna šaldiklyje, bet ilgai neužsilaiko Manau, kad pusę metų galima drąsiai laikyt šaldiklyje
QUOTE(ssiimmaa @ 2009 02 11, 13:54)
o sakykit kiek laiko galima laikyti uzsisaldzius ar tai balandelius ar kokius blynelius ar dar ka nors? savaite? menesi? nesijuokit, nesu bandzius, bet jau planuoju
Nežinau kiek, man atrodo, kad kuo trumpiau tuo geriau. Bet išsimu, kai užsimanau to valgio. Nors labai retai šaldausi.
Šiaip tai jei tu taip nieko nežinai, tai žinok, kad balandėlius žalius reik užsišaldyt. Na mėsa žalia, sumaišyta su ryžiais ir įsukta į kopūstus. O po to išsiimi ir apsikeli ir išsitušini
Truputį gal nukrypsiu nuo temos
Aišku,čia esantys meniu neatitiks kiekvienai šeimai..kiekvienas turi savo poreikių,mėgstamų ar nemėgstamų produktų sąrašą,visokių alergijų ar tam tikro maisto netoleravimų...
Tebūna kaip pavyzdys,kas tinkama prisitaikysit sau...kas netinkama pakeisite pagal savo poreikius.Kad nediskutuoti...oi mano šeima to ir to nevalgys,aš to ir to nemėgstu...čia bus bereikalingas temos teršimas
Taigi,kas netingi,turi ūpo lai sudarinėja dienos,dviejų ar savaitės meniu.Esmė juk patiekalai,idėjos,kaip galima valgyti daug neišlaidaujant.
Taip pat norint sutaupyti,reikia ir į kainas žiūrėti,nes dažnai mokame už "supakavimo grožį" ir "produkto vardą"(reklamą),sakau tai iš savo patirties
Neretai tenka kažko ir atsisakyti...su vyru esame smaližiai,bet teko atsisakyt visokių pyragiukų,sausainiukų kasdieną,kai tikrai norim pasmaguriauti iškepu pyragą,sausainius pati,išplaku pieno kokteilį,padarau želė su vaisiais ir tai tikrai pigiau nei pirktiniai variantai...
Aišku,čia esantys meniu neatitiks kiekvienai šeimai..kiekvienas turi savo poreikių,mėgstamų ar nemėgstamų produktų sąrašą,visokių alergijų ar tam tikro maisto netoleravimų...
Tebūna kaip pavyzdys,kas tinkama prisitaikysit sau...kas netinkama pakeisite pagal savo poreikius.Kad nediskutuoti...oi mano šeima to ir to nevalgys,aš to ir to nemėgstu...čia bus bereikalingas temos teršimas
Taigi,kas netingi,turi ūpo lai sudarinėja dienos,dviejų ar savaitės meniu.Esmė juk patiekalai,idėjos,kaip galima valgyti daug neišlaidaujant.
Taip pat norint sutaupyti,reikia ir į kainas žiūrėti,nes dažnai mokame už "supakavimo grožį" ir "produkto vardą"(reklamą),sakau tai iš savo patirties
Neretai tenka kažko ir atsisakyti...su vyru esame smaližiai,bet teko atsisakyt visokių pyragiukų,sausainiukų kasdieną,kai tikrai norim pasmaguriauti iškepu pyragą,sausainius pati,išplaku pieno kokteilį,padarau želė su vaisiais ir tai tikrai pigiau nei pirktiniai variantai...
QUOTE(Greta77 @ 2009 02 11, 15:00)
Manau, kad pusę metų galima drąsiai laikyt šaldiklyje
oho bet manau tiek neuzsilaikytu
QUOTE(Ledas @ 2009 02 11, 15:04)
Šiaip tai jei tu taip nieko nežinai, tai žinok, kad balandėlius žalius reik užsišaldyt. Na mėsa žalia, sumaišyta su ryžiais ir įsukta į kopūstus. O po to išsiimi ir apsikeli ir išsitušini
aciu uz patarimus
QUOTE(ssiimmaa @ 2009 02 11, 14:54)
o sakykit kiek laiko galima laikyti uzsisaldzius ar tai balandelius ar kokius blynelius ar dar ka nors? savaite? menesi? nesijuokit, nesu bandzius, bet jau planuoju
Nežinau kaip kitos,bet pusgaminių šaldytų nelaikyčiau ilgiau mėnesio
Pvz pasidarai balandėlių, dalį užsišaldai,tai kokią trečią savaitę atsišildai ir pasitušini...pakankamai daug laiko,kad nesijaustų jog valgai tą patį
QUOTE(Babaužienė @ 2009 02 11, 15:17)
Truputį gal nukrypsiu nuo temos
kaip sauniai cia sugalvojot tik va man irgi bedele tokia, kad draugas grizta pavalgyti pietu i namus, jau reikia is vakaro daug padaryti, o po darbo grizta labai isailkes tai antrus pietus darau.... delto gan brangu iseina.... as tai isvis tik kose galeciau vakarienei valgyt... na bet reikes pabandyti ir man sudaryti sarasiuka.
QUOTE(pagieza2 @ 2009 02 11, 15:04)
kaip sauniai cia sugalvojot tik va man irgi bedele tokia, kad draugas grizta pavalgyti pietu i namus, jau reikia is vakaro daug padaryti, o po darbo grizta labai isailkes tai antrus pietus darau.... delto gan brangu iseina.... as tai isvis tik kose galeciau vakarienei valgyt... na bet reikes pabandyti ir man sudaryti sarasiuka.
maniskis tai vakare ir valgo ,,antru pietus'', bet tada darau dviem dienom, kad pavalgytu ir vakare, ir ta pati isidetu i darba.
bet visgi jau pati pamaciau, ir is mergyciu pastebejimu supratau, kad visgi ir taupu, ir sotu, ir sveika yra sriuba su kokiu nors mesiku daiktu: kukuliais, siaip mesiuke, vistyte
ir dar ka ismokau is tetos verdant sriubas, kad galma det visko ko turi,ir morkas, ir paprika, ir pupas, ir ryzius, zodziu raznoje tik pries tai visas darzoves siek tiek pakepint keptuveje, o paskui jei nenorit, kad butu riebu, nugriebt puode susidarius riebaliukus