Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų Savaitės meniu

QUOTE(kincioskis @ 2009 03 10, 09:47)
papasakok, kas tai per desertas,m? 4u.gif

nagi pagaminau tinginio masę pagal supermamos Bea receptą ir užpyliau ne ant sausainių, o ant kukurūzų lazdelių. Buvau netyčia nupirkusi nesaldžių, tai nelabai mano vyrai jas valgė ax.gif Paskui atvėsinau visai kaip paprastą tinginį, Buvo skanu, tik nelabai pjaustėsi - trupėjo, tai laužėm gabaliukais smile.gif
Atsakyti
as apsipirkineju visai savaitei ketvirtadieniais arba penktadieniais, kad nereiktu su visa ketveriuke po parduotuves trintis, nes tada buna dar papildomu nemazai pirkiniu, vis ka nusitveria.tai vaziuoju tik su mazaisiais.siai savaitei maistui isleidau 80e thumbup.gif ,dasipirkti reikes tik pieno , duonos pora kepaluku ir kelis jogurto indelius vaikams, nu tai dasides dar apie 6 eurus.manau puikiai prasisukau thumbup.gif
o valgom pusryciams koses, dribsnius, sumustinius, kiausinienes, blynus.
pektad. pietus paukstienos kepsniukai(pirkti pagaminti) bulviu kose, ryziu misraine(tokia kaip krabu, tik be ju), vakar pieniska makaronu ir skrudinta duona su uogiene.
sestd. pietus. keptos bulves, virtos desreles ir sv agurku ir pomidoru salotos. agurkiene.vakarieniai manu kose.
sekmd. pietus - spageti su desrelemis, marinuotais agurkeliais , paprikomis ir ketcupu. perliniu kruopu ir zirniu sriubyte. vakar. karsti sumustiniai.
pirmad. pietus balandeliai ir kopustu sriuba (nes liko nuo balandeliu kopusto). vakar- sumustiniai-apkepas
siandien.pietus-like balandeliai ir virsis barsteliu sriuba. kas vakarienei dar nezinau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(daugiavaike 4 @ 2009 03 10, 10:24)
as apsipirkineju visai savaitei ketvirtadieniais arba penktadieniais, kad nereiktu su visa ketveriuke po parduotuves trintis, nes tada buna dar papildomu nemazai pirkiniu, vis ka nusitveria.tai vaziuoju tik su mazaisiais.siai savaitei maistui isleidau 80e thumbup.gif ,dasipirkti reikes tik pieno , duonos pora kepaluku ir kelis jogurto indelius vaikams, nu tai dasides dar apie 6 eurus.manau puikiai prasisukau thumbup.gif
o valgom pusryciams koses, dribsnius, sumustinius, kiausinienes, blynus.
pektad. pietus paukstienos kepsniukai(pirkti pagaminti) bulviu kose, ryziu misraine(tokia kaip krabu, tik be ju), vakar pieniska makaronu ir skrudinta duona su uogiene.
sestd.  pietus. keptos bulves, virtos desreles ir sv agurku ir pomidoru salotos. agurkiene.vakarieniai manu kose.
  sekmd.  pietus - spageti su desrelemis, marinuotais agurkeliais , paprikomis ir ketcupu. perliniu kruopu ir zirniu sriubyte. vakar. karsti sumustiniai.
pirmad. pietus balandeliai ir kopustu sriuba (nes liko nuo balandeliu kopusto). vakar- sumustiniai-apkepas
siandien.pietus-like balandeliai ir virsis barsteliu sriuba. kas vakarienei dar nezinau smile.gif

Na va, kiek pamenu, 40 eurų sutaupėte šią savaitę thumbup.gif

Mes šiai savaitei už 140Lt prisipirkom, bet tik todėl, kad šią savaitę lepinsimės mandresniais patiekalais, be to, darėm Sonatinos varškinį tinginį, nes rytoj MB gimtadienis. Ir dar daug liks turbūt, nes dažnai tiek nesuvalgom, kiek galvojam smile.gif

Bet dar savaitgaliui tiek pat turbūt išleisim, nes MB gimtadienį su draugais minėsim. Tik šitų pinigų aš nepriskiriu prie maisto, nes juk tai pramogos jau.
Atsakyti
QUOTE(groovy @ 2009 03 08, 22:03)
Aha, bet dietiniai produktai dažnai brangiau kainuoja... Nors aš jau nuo rugsėjo vidurio 6 kg numečiau pigiai valgydama, tiesiog vietoj kiaulienos žuvis ar vištiena, be to, ne kas kartą mėsą valgau. Mažai ką kepu, jei kepu, tai folijoje, nereikia aliejaus pilti. Aliejų tik alyvų ir tik minimaliai mažai. ką galiu, tą verdu, o ne kepu, taigi galima pigiai pasidietinti thumbup.gif Beje, rekomenduoju nesidietinti, o mitybą tvarkyti, sveikiau valgyti, kad visas gyvenimo būdas pasikeistų, tada ir svoris neataugs.

Groovy,
Negaliu su tavimi nesutikti. Aisku cia tema ne apie dietas... Bet... sorry uz offtopic. Tu numetei 6kg ziuredama ka valgai, o as numeciau nuo spalio menesio 15kg! Taip pat nesidietinau, tik pradejau rinkti ka valgau. To ir uzteko! Kilogramai dabar tirpsta patys.
Kiek as cia paskaitau, tai jus labai daug galvojat apie maista. Suprantu, kad reikia isgyventi kazkaip, bet kiekviena diena vienas per ta pati, ka pagaminti, ka valgyti??? Sunku butu ir dietintis jei tiek apie maista galvoje minciu sukasi. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Sigita23 @ 2009 03 10, 17:09)
Groovy,
Negaliu su tavimi nesutikti. Aisku cia tema ne apie dietas... Bet... sorry uz offtopic. Tu numetei 6kg ziuredama ka valgai, o as numeciau nuo spalio menesio 15kg! Taip pat nesidietinau, tik pradejau rinkti ka valgau. To ir uzteko! Kilogramai dabar tirpsta patys.
Kiek as cia paskaitau, tai jus labai daug galvojat apie maista. Suprantu, kad reikia isgyventi kazkaip, bet kiekviena diena vienas per ta pati, ka pagaminti, ka valgyti??? Sunku butu ir dietintis jei tiek apie maista galvoje minciu sukasi.  doh.gif

Na, aš stengiausi po kiek galima mažiau mesti, kad neataugtų po to. Bet mūsų abiejų sėkmė tik įrodo, kaip svarbu yra galvoti, ką valgai ir iš anksto susidaryti valgiaraštį, ir tai padeda ne tik numesti svorio, bet ir sutaupyti drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(groovy @ 2009 03 10, 19:31)
Na, aš stengiausi po kiek galima mažiau mesti, kad neataugtų po to. Bet mūsų abiejų sėkmė tik įrodo, kaip svarbu yra galvoti, ką valgai ir iš anksto susidaryti valgiaraštį, ir tai padeda ne tik numesti svorio, bet ir sutaupyti drinks_cheers.gif

Nepasakyciau kad pas mane svoris krenta stipriai, jei ji isdalintum ant visu menesiu ir ant savaiciu, tai gautusi vos po daugiau nei 1 kg i savaite.
Nusprendziau ne del to kad reikejo taupyti, tiesiog atsibodo dietintis, norejosi graziai atrodyti (kaip kazkada mirksiukas.gif pries dukras). Bet pinigu susitaupo tai tikrai daug!
Atsakyti
QUOTE(groovy @ 2009 03 10, 14:25)
Na va, kiek pamenu, 40 eurų sutaupėte šią savaitę thumbup.gif

Mes šiai savaitei už 140Lt prisipirkom, bet tik todėl, kad šią savaitę lepinsimės mandresniais patiekalais, be to, darėm Sonatinos varškinį tinginį, nes rytoj MB gimtadienis. Ir dar daug liks turbūt, nes dažnai tiek nesuvalgom, kiek galvojam smile.gif

Bet dar savaitgaliui tiek pat turbūt išleisim, nes MB gimtadienį su draugais minėsim. Tik šitų pinigų aš nepriskiriu prie maisto, nes juk tai pramogos jau.

na tikrai sutaupiau, nors buvo laikas kai savaitei ir 200e isleisdavau. dar siandien dasipirkau uz 4 e, 1.5l pieno, 2 duonos ir 8 jogurtus. na tai isejo 84e savaitei, iki penktadienio i parduotuves neisiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(SilRa @ 2009 03 10, 10:17)
nagi pagaminau tinginio masę pagal supermamos Bea receptą ir užpyliau ne ant sausainių, o ant kukurūzų lazdelių. Buvau netyčia nupirkusi nesaldžių, tai nelabai mano vyrai jas valgė ax.gif Paskui atvėsinau visai kaip paprastą tinginį, Buvo skanu, tik nelabai pjaustėsi - trupėjo, tai laužėm gabaliukais smile.gif

gal gali imest nuoroda i Bea recepta?
Atsakyti
QUOTE(Lalaila_Vln @ 2009 03 12, 13:34)
gal gali imest nuoroda i Bea recepta?

Originali neberandu, tai dedu ką radau (Čia Springlet perrašiusi va čia http://www.supermama.....=tinginys bea ):

Tinginys a la Bea's mama

Tirpiname 1 pokeli sviesto (tikro sviesto, o ne tepaus riebalu mishinio. turi buti riebumas virsh 80 proc.) puode ant ugnies. I ji iberiame 2 shaukshtus kakavos ir supilame 1 indeli sutirshtinto pieno su cukrumi (kondencovke ). Tada ishmaishome ir nuimame nuo ugnies. I ta mase suberiame 3 pokelius sulauzytu sausainiu (kam kokie patinka, man patinka selga), bei ishmirkytu ir nusausintu razinu , ishmirkytu, nusausintu ir supjaustytu dziovintu abrikosu , slyvu , dar galima kapotu rieshutu . Viska gerai ishmaishome, sukreciame i kepimo popieriumi ishklota forma ir apspaude kad nebutu viduj skyliu, dedame i saldytuva atshalti.

Beje, kitos mamos sako deda mase i maisheli, paslegia ir tada deda shaltai. Na kaip kam ishejna.

SKANAUS!
Atsakyti
Sveikos 4u.gif . Vis paskaitau,bet darbe neišeina labai rašinėt blush2.gif , tai iškarto už visą savaite prisduodu lotuliukas.gif

6. vyrui nuo ketvirtadienio likę žemaičiai (nėr ko mėtyt),mums su vaikais nuo penktadienio likę lašišos kepsniukai su ryžiais.Buvo Kaziuko mugėje,tai nelabai buvo kada ką rimto daryt. Vakarienei vaikai valgė bulką iš Kaziuko su pienu.

7. čenachai (mėsytė iš kameros),kepintos morkos,bulvės,šparaginės pupelės,dariau su daug skystimo,tai gavosi ir sriuba kartu,mano vaikai mėgėjai tokio "du viename" maisto. Liko du kitai dienai. Dar padariau virtų morkų ir žirnelių mišrainę su majonezu.Vakarienei viriau makaronų sriubą su sultiniu.

1. vaikams palikau po čenachą ir mišrainės,vyras dėjosi čenachą ir sriubos,aš nesidėjau nieko, nes dirbau tik pusdienį. Gryžus dariau virtų bulvių cepelinus su varške (sunaudojau tik pusę) ir burokėlių sriubą, nes liko kauliukas nuo file. Vištienos file pamarinavau išmušus (dar pamarinavau ir sparniukus nuo file) ir palikau trečiadieniui, nes išeiginė visgi.

2. vaikams palikau cepelinų ir sriubos. MB dėjosi to paties, aš buvau laidotuvėse, tai nesidėjau. Gryžus iš likusios varškės padariau varškėtukus.

3. pusryčiams miltiniai blynai su braškėmis. Pietums likusi burokėlių sriuba ir vištienos kepsniai, išėjo keturi dideli,tai vaikams dariau per pusę mažesnius (likutį palikau kitos dienos pietums) ir dar šalia abiems po sparnelį iškepiau, valgėm su bulvių koše ir likučiu mišrainės. Vakarienei kiaušinienė su lašinukais ir dar supjausčiau kameroje užsilikusias dvi dešreles.

4. vaikams palikau po kepsnį su bulvių koše ir morkų obuolių su majonezu salotas. Į darbą dėjomės grikių košės pakepintos su svogūnais, morkomis ir žuvų pirštelius.Vakare darėm koldūnus,tai iš viso poko miltų, pridėjau į šaldiklį. Kalakutienos ėmiau 0,5 kg (kur buvau nupirkus) ir maišiau su 0,5 kg kiaulienos (dar iš kameros). Liko gera sauja faršo, tai sudėjau į kamerą, sekmadienį vakare pakepsiu vaikams kotletų porai dienų.

5. vaikams liko koldūnų, grikių košės, dar keli virti kiaušiniai. Žodžiu, likučiai sunaikinimui.Į darbą dariau mišrainę su skumbrės konserva (kiaušiniai, žirneliai, skumbrė, svogūnas, majonezas). Šiandien penktadienis, tai biškutį taupiau prieš savaitgalį.

Dar šią savaitę buvau padarius šaltam kepeninės ir tinginį vaikams.
pirkta buvo batonas parduotuvinis, bulka ir duona iš Kaziuko , obuoliai (14 kg ilgesniam laikui pirkom), kepenėlių kepeninei (0,5 kg), vištiena kepimui (2 kartam), vištienos ketvirčiai (vienam kartui), vištienos nugarėlės (dviem kartams) plovui ir sriubai, file su sparneliais ir kaulu bus kepsniams ir sriubai vienam kartui, kalakutiena faršui (1 kg) per pusę su kiauliena tiks (kiauliena dar iš kameros) užteks dviem kartams , šlapia dešra (350 g), silkė, skumbrės konserva, morkos (2 kg), pekino salota, 3 pomidorai, 4 citrinos, pienas (nesuskaičiavau kiek), varškė (500 g), majonezas, kava (500 g), grietinė (400 g), kiaušiniai (20 vnt), dar užsipirkom žirnelių Maximoje ( 10 vnt. akcija buvo,tai ilgiau užteks),.....Vaikams pirkau saldainių šolokadinių (0,5 kg) ir čiulpinukų (0,5 kg), sausainių (0,5 kg), paprastų sausainių tinginiui ( 1kg), kondensuotas ( 1 kg), greifurtų (1 kg), nektarinų (akcija buvo,tai vaikams 1 kg nupirkom), šokoladinį kremą (čia mėnesiui užteks,vaikams kartais užtepu pusryčių meniu paįvairinimui), varškės desertai (2 vnt), sulčių mažų pokelių (10 vnt, čia vaikai nešasi į mokyklą pakaitom su naminėm,nes vien tik naminės pabosta), sūrelių (10vnt)
Rūkytos dešros buvo likę nuo anos savaitės. O šios savaitės didesnė pusė vištienos ir mėsos liko kitai savaitei, tai ir išlaidų bus mažiau kitą savaitę. Nes mūsų tėtis dirba šį savaitgalį,tai apsipirkimo kaip ir nebus didelio, tenkinsimės ką turim ax.gif

Žodžiu šį kartą apsipirkom daugiau,bet kitas pora savaičių tik dasipirkinėsim,ir man kažkaip neaišku,kaip čia reikia skaičiuoti tuo pinigėlius.Išleidom žymiai daugiau nei kitom savaitėm,bet užtat kitas savaites bus mažiau,dalyti kažkaip neišeina,be to ir užsimirš ką už kiek mokėjai.O į einamą savaitę neišeina rašyt,juk neišnaudoji visko.Maistui išleidom apie 200-230, pamiršau vakar į exelį pažiūrėt, vakare įmesiu tikslią sumą. Čia surašiau visus produktus ką pirkau šią savaitę,kad ir nesunaudojau ax.gif
Atsakyti
o as jau nebesusigaudau doh.gif cia vel lekem uzsipirkt tai to tai ano, grizus vis ziuriu kad ner ka valgyt doh.gif buvom isleide 300 Lt trims savaitems o dabar per kelias dienas isleidom dar kelis simtus ir nelabai susigaudau ka pirkom blush2.gif cia kazkaip atleidom vadeles paskutine savaite. tai daugiau nebeisiu i parduotuve ir nieko nebepirksiu. yra kameroj du gabalai mesos, gabalas farso, zuvis viena nabage, tai kaip nors suksiuos kad issimaitintume smile.gif balandi pasizadu kruopsciai taupiai viska skaiciuoti kiek pravalgom nes tas kovas susimaise jau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(bjaurybe @ 2009 03 13, 10:10)
Maistui išleidom apie 200-230, pamiršau vakar į exelį pažiūrėt, vakare įmesiu tikslią sumą. Čia surašiau visus produktus ką pirkau šią savaitę,kad ir nesunaudojau ax.gif

viso išleidom 239,62 lt ax.gif .Bet kitą savaitę mažai ką reiks pirkti.Tik pieno produktus,duoną ir kelias daržoves,nes pekino salotas dar likusi pusė,morkų dar yra pakankamai,obuolių irgi.Dapirksiu dešros ir sūrio dar,nes jau likutis.
Atsakyti