Sveikos
. Vis paskaitau,bet darbe neišeina labai rašinėt
, tai iškarto už visą savaite prisduodu
6. vyrui nuo ketvirtadienio likę žemaičiai (nėr ko mėtyt),mums su vaikais nuo penktadienio likę lašišos kepsniukai su ryžiais.Buvo Kaziuko mugėje,tai nelabai buvo kada ką rimto daryt. Vakarienei vaikai valgė bulką iš Kaziuko su pienu.
7. čenachai (mėsytė iš kameros),kepintos morkos,bulvės,šparaginės pupelės,dariau su daug skystimo,tai gavosi ir sriuba kartu,mano vaikai mėgėjai tokio "du viename" maisto. Liko du kitai dienai. Dar padariau virtų morkų ir žirnelių mišrainę su majonezu.Vakarienei viriau makaronų sriubą su sultiniu.
1. vaikams palikau po čenachą ir mišrainės,vyras dėjosi čenachą ir sriubos,aš nesidėjau nieko, nes dirbau tik pusdienį. Gryžus dariau virtų bulvių cepelinus su varške (sunaudojau tik pusę) ir burokėlių sriubą, nes liko kauliukas nuo file. Vištienos file pamarinavau išmušus (dar pamarinavau ir sparniukus nuo file) ir palikau trečiadieniui, nes išeiginė visgi.
2. vaikams palikau cepelinų ir sriubos. MB dėjosi to paties, aš buvau laidotuvėse, tai nesidėjau. Gryžus iš likusios varškės padariau varškėtukus.
3. pusryčiams miltiniai blynai su braškėmis. Pietums likusi burokėlių sriuba ir vištienos kepsniai, išėjo keturi dideli,tai vaikams dariau per pusę mažesnius (likutį palikau kitos dienos pietums) ir dar šalia abiems po sparnelį iškepiau, valgėm su bulvių koše ir likučiu mišrainės. Vakarienei kiaušinienė su lašinukais ir dar supjausčiau kameroje užsilikusias dvi dešreles.
4. vaikams palikau po kepsnį su bulvių koše ir morkų obuolių su majonezu salotas. Į darbą dėjomės grikių košės pakepintos su svogūnais, morkomis ir žuvų pirštelius.Vakare darėm koldūnus,tai iš viso poko miltų, pridėjau į šaldiklį. Kalakutienos ėmiau 0,5 kg (kur buvau nupirkus) ir maišiau su 0,5 kg kiaulienos (dar iš kameros). Liko gera sauja faršo, tai sudėjau į kamerą, sekmadienį vakare pakepsiu vaikams kotletų porai dienų.
5. vaikams liko koldūnų, grikių košės, dar keli virti kiaušiniai. Žodžiu, likučiai sunaikinimui.Į darbą dariau mišrainę su skumbrės konserva (kiaušiniai, žirneliai, skumbrė, svogūnas, majonezas). Šiandien penktadienis, tai biškutį taupiau prieš savaitgalį.
Dar šią savaitę buvau padarius šaltam kepeninės ir tinginį vaikams.
pirkta buvo batonas parduotuvinis, bulka ir duona iš Kaziuko , obuoliai (14 kg ilgesniam laikui pirkom), kepenėlių kepeninei (0,5 kg), vištiena kepimui (2 kartam), vištienos ketvirčiai (vienam kartui), vištienos nugarėlės (dviem kartams) plovui ir sriubai, file su sparneliais ir kaulu bus kepsniams ir sriubai vienam kartui, kalakutiena faršui (1 kg) per pusę su kiauliena tiks (kiauliena dar iš kameros) užteks dviem kartams , šlapia dešra (350 g), silkė, skumbrės konserva, morkos (2 kg), pekino salota, 3 pomidorai, 4 citrinos, pienas (nesuskaičiavau kiek), varškė (500 g), majonezas, kava (500 g), grietinė (400 g), kiaušiniai (20 vnt), dar užsipirkom žirnelių Maximoje ( 10 vnt. akcija buvo,tai ilgiau užteks),.....Vaikams pirkau saldainių šolokadinių (0,5 kg) ir čiulpinukų (0,5 kg), sausainių (0,5 kg), paprastų sausainių tinginiui ( 1kg), kondensuotas ( 1 kg), greifurtų (1 kg), nektarinų (akcija buvo,tai vaikams 1 kg nupirkom), šokoladinį kremą (čia mėnesiui užteks,vaikams kartais užtepu pusryčių meniu paįvairinimui), varškės desertai (2 vnt), sulčių mažų pokelių (10 vnt, čia vaikai nešasi į mokyklą pakaitom su naminėm,nes vien tik naminės pabosta), sūrelių (10vnt)
Rūkytos dešros buvo likę nuo anos savaitės. O šios savaitės didesnė pusė vištienos ir mėsos liko kitai savaitei, tai ir išlaidų bus mažiau kitą savaitę. Nes mūsų tėtis dirba šį savaitgalį,tai apsipirkimo kaip ir nebus didelio, tenkinsimės ką turim
Žodžiu šį kartą apsipirkom daugiau,bet kitas pora savaičių tik dasipirkinėsim,ir man kažkaip neaišku,kaip čia reikia skaičiuoti tuo pinigėlius.Išleidom žymiai daugiau nei kitom savaitėm,bet užtat kitas savaites bus mažiau,dalyti kažkaip neišeina,be to ir užsimirš ką už kiek mokėjai.O į einamą savaitę neišeina rašyt,juk neišnaudoji visko.Maistui išleidom apie 200-230, pamiršau vakar į exelį pažiūrėt, vakare įmesiu tikslią sumą. Čia surašiau visus produktus ką pirkau šią savaitę,kad ir nesunaudojau