Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų Savaitės meniu

Labas merginos. Skaitinėjau šią temelę ir neikaip nesuprantu kaip jums taip pigiai gaunasi, o tuo labiau,kad jūs esate dauguma šeimose. Gyvenu viena, bet nors tu ką, pigiau nei 70 lt savaitei neišeina doh.gif aišku labai savęs nenuskriaudžiu ir saldumynų neatsisakau blush2.gif bet va klausimą turiu, paskaičius jūsų savaitinius meniu atrodo, kad jūs nieko į darbus neįsidedate. Ar jūs perkatės pietus darbe? Ar jūs būnate su vaikiučiais namuose? nes juk bet ko į darbą neįsidėsi, bent jau pas mane tokia situacija, kad tenka gamintis iš vakaro maistelį, kad turėčiau ką pavalgyt pietums rolleyes.gif nors ir turime mikrobangę, bet juk vienų grikių nevalgysi per visą dieną arba sriubų visada neprisineši, o ir nelabai skanu toks maistas šildytas, ypač mikrobangėj.. ax.gif
na tai turbūt supratot apie ką aš čia smile.gif tai kaip jums taip pigiai gaunasi??? unsure.gif
Atsakyti
Įdėmiai,perskaičiau visų nuorodas,jos gana ydomios.
Ruošiant varškytę ,kai lieka tų išrūgų jų nereikia išpilti,juk dauguma kepate duonytę,jeigu ruošiate raugą,jos labai tiks{vietoj vandens}-būkime ekonomiškos,taupios.
Ir,dar,jeigu norite rauginti pienuką{o,ypač kaimišką,nedėkite į šaldytuvą,o,laikykite šiltai,jis greičiau surugs,taip,man patarė ūkininkė}
Ir,dar,jeigu pienukas riebus,surūgus ,nuo viršaus ,galima nuimti grietinę,tiks į salotas,sriubytę.
Atsakyti
ir as zinoau kad tas isrugas galima kazkaip panaudoti tik nelabai atsiminaiu kam doh.gif blush2.gif siaip nesu varskes pati gaminusi, kazkada pagalvojau kad gal ir reiktu, bet kad neapsimoka, neturiu didelio pieno saltinio ax.gif
pas mus tokia situacija kad dirba tik vyras. jis pietu nesideda, nes yra vairuotojas, nelabai kada ir kur jam butu pasisildyti. isimeta kokios desros, ar nusiperka vyniotinio, keptu ketvirtuku kur uzsukes, ar i kokia kavine pakeliui pigesne, ar bandeliu kokiu, na zodziu valgo kas papuola smile.gif ir nelabai zinau ka smile.gif jei nepramiega pasisildo pusryciu ka vakarienes valgem, ar issiverda/issikepa kiausiniu, zodziu socius pusrycius pavalgo, tai pratempia iki namu nevalges visa diena. kazkada su juo kartu vaziavau tai tikrai kad valgyti zveriskai uzsimaniau vien is to tokio nieko neveikimo smile.gif as ipratau kad iki to rimto pietu valgymo kai vyras grizta nieko ir nenoriu, atsigeriu arbatos ar kavos su kokiu sumustiniu karstu/saltu, ar kokiu sausainuku uzkandu.. mazasis valgo darzelyje, o jei serga tai koses verdames, kiausinienes, vaisiu.... kol kas tokiu dalyku kai kruopos dar turime, bet jau i pabaiga. kitoj savaitej islaidos bus didesnes smarkiai, be to ir alga turetu vyrelis gauti ax.gif thumbup.gif
Atsakyti
[quote=Nota,2009 03 05, 22:34]
Labas merginos. Skaitinėjau šią temelę ir neikaip nesuprantu kaip jums taip pigiai gaunasi, o tuo labiau,kad jūs esate dauguma šeimose. Gyvenu viena, bet nors tu ką, pigiau nei 70 lt savaitei neišeina doh.gif

na mano nuomone tu visai nedaug isleidi, nesvarbu, kad gyveni viena - valgyti vis tiek valgai bei gaminiesi smile.gif as mazdaug savaitei isleidziu +/- 150 lt - viena savaite daugiau, kita maziau, na iki 200 lt telpam..is karto galvojau kad tai nerealu, bet pabandzius apsipirkineti pagal sudaryta savaitei meniu, islaidos maistui sumazejo beveik perpus; as sedziu namie su leliumi, stengiuos per daug nekramsnoti smile.gif nes bandau atgauti pries gimdyma tureta svori blush2.gif , dicke eina i mokykla, nesasi is namu pavalgyti - tai pyrago, tai sumustini, jogurta ar sureli, siaip ji tokia nevalgi yra, pastoviai kariaujam del valgymo doh.gif o vyras dedasi is namu pietus, tiesiog kas buvo gaminta namie pietums, sekancia diena jis ir dedasi i darba, o ten mikrobangej pasisildo...tiesiog kai nori kad liktu pinigeliu, valgai mikrobangej sildyta maista - vyras pasakojo, kad pries 2-3 menesius toj ju "valgykleleje" pietaudavo vos keli zmones, o dabar vietos nera, eina pietauti pamainomis... smile.gif
Atsakyti
Aš dabar jau į temą su meniu biggrin.gif

6.keptas zuikis su bulvių koše,šalia įdėjau kepti vištienos sparnelius,pirkti buvo iš ankščiau.Tai liko vaikams pietums pirmadieniui.Dariau pekino salotas.
7.kiaušinienė,sprandinės kepsniai su bulvių koše,balta mišrainė.Mėsa iš kameros.Kepsnių liko vaikams dar pietums.
1.vaikams palikau pietų vištienos sparnelius ir baltos mišrainės.Mes su vyru į darbą įsidėjom likusio zuikio nuo šeštadieni ir mišrainės.Gryžus viriau pupelių sriubą.Kauliukai vištienos iš kameros ,likę nuo kažkada nukaulintos vištos.Likutį likusios sprandinės supjausčiau smulkiau ir apkepiau miltuose,tada pridėjau svogūnų,morkų,kalafiorą ir patroškinau pusvalanduką,valgėm su ryžiais.
2.vaikams palikau kepsnius ir pupelių sriubos,baltos mišrainės.Mes dėjomės į darbą troškinio.Gryžus iškepiau lietinių su dešrelėmis ir sūriu,viriau pieniškos sriubos.
3.vaikams palikau lietinių ir likutį sriubos.Vyrui likusį troškinį sudėjau į darbą,o aš įsidėjau kelis lietinius ir sriubos.Gryžus viriau rūgštynių sriubą su kalakutienos kakliukais(turėjau kameroje).Kalakutieną nukaulintą pakepinau su svogūnais ir morkomis,įmečiau sviesto ir grietinės pabaigai ir užpyliau ant makaronų.
4.vaikams palikau sriubos ir makaronų su kalakutiena,dar kelis lietinius.Mes dėjomės makaronus,MB dar sriubos.Vakare dariau žemaičius su grybais.O vaikai darėsi saldžius makaronus.
5.vaikams liko žemaičiai.Mes irgi dėjomės į darbą to paties.Gryžus kepsiu lašišos kotletukus.
Pusryčiams būdavo košės ir sumuštiniai,vaikai kartais tik sumuštinius valgydavo,o mes su vyru košes,tai kartais ir sumuštinių jau nesinorėdavo.
Dar dariau desertinį sūrį,kepiau pyragą su vakuotom kriaušėm.Kriaušės kažkada maximinės pirktos.Buvo pirkta varškė(500 g) sūriui,mišrainei žirneliai ir majonezas.Iš vaisių tik obuoliai(2 kg) ir greifurtai(1,5 kg),citrinos(1 kg),bananai(1 kg), dar vaikams po šokoladą ir kelis mėtinių žirniukų pokelius, suvorovo sausainių(0,5 kg),saldainių (300g)Kiaušiniai 20 vnt,bet beveik visus ir sunaudojom,nes reikėjo ir į mišrainę,ir pyragą ,ir kiaušinienei.Pienas( 5 l),batonas(1 vnt),dešra šlapia(400 g),dešra rūkyta(apie 500g),dešrelės(0,5 kg),tepamas sūris,lašišos gabaliukai(0,5 kg). Iš daržovių tik kalafioras(nedidukas,svėre apie 500 kg).
Žodžiu,smulkiai neskaičiavau visko,bet neišėjo daugiau 200 lt,daug ką jau turėjau ,tai irgi nekainavo.Bet jau atsargos baigiasi,tai teks šį savaitgalį užsipirkti daugiau produktų visam mėnesiui,nes kaip tik po algos ir nereiks paskui rūpintis mėsa ar kruopom.
Atsakyti
QUOTE(bjaurybe @ 2009 03 06, 10:43)

Man visad labai patinka Jūsų pateikiamas meniu: didelė patiekalų įvairovė, pakankamai vaisių ir daržovių ir į tą sumą dar saldumynai telpa thumbup.gif
Dirbate ir dar spėjate tiek visko ir įvairaus prigaminti, stebiuosi, kaip viską spėjate, juk be valgio ruošimo dar tiek daug namų ruošos darbų yra doh.gif
Saunuolė thumbup.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Nota @ 2009 03 05, 22:34)
Labas merginos. Skaitinėjau šią temelę ir neikaip nesuprantu kaip jums taip pigiai gaunasi, o tuo labiau,kad jūs esate dauguma šeimose. Gyvenu viena, bet nors tu ką, pigiau nei 70 lt savaitei neišeina  doh.gif  aišku labai savęs nenuskriaudžiu ir saldumynų neatsisakau  blush2.gif  bet va klausimą turiu, paskaičius jūsų savaitinius meniu atrodo, kad jūs nieko į darbus neįsidedate. Ar jūs perkatės pietus darbe? Ar jūs būnate su vaikiučiais namuose? nes juk bet ko į darbą neįsidėsi, bent jau pas mane tokia situacija, kad tenka gamintis iš vakaro maistelį, kad turėčiau ką pavalgyt pietums  rolleyes.gif  nors ir turime mikrobangę, bet juk vienų grikių nevalgysi per visą dieną arba sriubų visada neprisineši, o ir nelabai skanu toks maistas šildytas, ypač mikrobangėj.. ax.gif 
na tai turbūt supratot apie ką aš čia smile.gif tai kaip jums taip pigiai gaunasi??? unsure.gif

Manau, jūsų išlaidos didesnės dėl to, kad gyvendama viena ir maistą perkate bei gaminate mažesniais kiekiais, o tai lemia kad išleidžiate daugiau pinigėlių. Paaiškinsiu: būna, jog to paties produkto parduodama mažesnė arba didelė pakuotė. Jei perkate didesnę, dažnai sutaupote (kita vertus, ką jau išmesti geriau pirkti mažesnę). Mamytės, kurios turi gausias šeimas, kaip supratau, iš didesnio kiekio produktų, daugiau gamina, o kas lieka - užšaldo. Tai didžiulis pliusas tuomet, kada tingisi kažką daryti, bet norisi pigiai prasisukti thumbup.gif O aš, pavyzdžiui, gyvendama viena tokiu atveju nusipirkdavau kokį pusfabrikatį..
Tokie tie mano pamąstymai, bet tikiu, jog tai viena iš priežasčių
Atsakyti
QUOTE(Aušriukė @ 2009 03 06, 09:58)
Man visad labai patinka Jūsų pateikiamas meniu: didelė patiekalų įvairovė, pakankamai vaisių ir daržovių ir į tą sumą dar saldumynai telpa thumbup.gif
Dirbate ir dar spėjate tiek visko ir įvairaus prigaminti, stebiuosi, kaip viską spėjate, juk be valgio ruošimo dar tiek daug namų ruošos darbų yra doh.gif
Saunuolė thumbup.gif  4u.gif

patikėkit,iki lovos dašliaužiu beveik doh.gif .O vaikai nori ,kad ir pamokas padėčiau daryti ,ir galų gale rūbelius sudėti ar bent peržiūrėti reikia,kitaip išeis į mokyklą bilekaip doh.gif .Viskas vyksta greitai,puodas verda,tuo pačiu grindis plaunu,puodas išvirė,kažką pjaustau,vienas vaikas su knygos sėdi virtuvėje,indus plaunu kitas vaikas sėdi,o einant gulti dar peržiūriu kuprines,nes ten visas jų gyvenimas sudėtas doh.gif
Šiaip tai savaitgalį vyras daug padeda,ir superka,ir rūbus suruošia savaitei visai,kad turėtų švarių,o darbo dieną tai sunkiau,nes vyras virtuvėje katastrofa doh.gif ,bet jis už pasiuntinuką pabūna,nusiunčiu su šiukšlėm,į rūsį,į balkoną,žodžiu,viską sunešioja man,dar bulves suskuta,šunį vedžioja.o su virtuve ir tvarka jis nesusidrauhauja niekaip schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(bjaurybe @ 2009 03 06, 09:43)
Aš dabar jau į temą su meniu biggrin.gif

6.keptas zuikis su bulvių koše,šalia įdėjau kepti vištienos sparnelius,pirkti buvo iš ankščiau.Tai liko vaikams pietums pirmadieniui.Dariau pekino salotas.
7.kiaušinienė,sprandinės kepsniai su bulvių koše,balta mišrainė.Mėsa iš kameros.Kepsnių liko vaikams dar pietums.
1.vaikams palikau pietų vištienos sparnelius ir baltos mišrainės.Mes su vyru į darbą įsidėjom likusio zuikio nuo šeštadieni ir mišrainės.Gryžus viriau pupelių sriubą.Kauliukai vištienos iš kameros ,likę nuo kažkada nukaulintos vištos.Likutį likusios sprandinės supjausčiau smulkiau ir apkepiau miltuose,tada pridėjau svogūnų,morkų,kalafiorą ir patroškinau pusvalanduką,valgėm su ryžiais.
2.vaikams palikau kepsnius ir pupelių sriubos,baltos mišrainės.Mes dėjomės į darbą troškinio.Gryžus iškepiau lietinių su dešrelėmis ir sūriu,viriau pieniškos sriubos.
3.vaikams palikau lietinių ir likutį sriubos.Vyrui likusį troškinį sudėjau į darbą,o aš įsidėjau kelis lietinius ir sriubos.Gryžus viriau rūgštynių sriubą su kalakutienos kakliukais(turėjau kameroje).Kalakutieną nukaulintą pakepinau su svogūnais ir morkomis,įmečiau sviesto ir grietinės pabaigai ir užpyliau ant makaronų.
4.vaikams palikau sriubos ir makaronų su kalakutiena,dar kelis lietinius.Mes dėjomės makaronus,MB dar sriubos.Vakare dariau žemaičius su grybais.O vaikai darėsi saldžius makaronus.
5.vaikams liko žemaičiai.Mes irgi dėjomės į darbą to paties.Gryžus kepsiu lašišos kotletukus.
Pusryčiams būdavo košės ir sumuštiniai,vaikai kartais tik sumuštinius valgydavo,o mes su vyru košes,tai kartais ir sumuštinių jau nesinorėdavo.
Dar dariau desertinį sūrį,kepiau  pyragą su vakuotom kriaušėm.Kriaušės kažkada maximinės pirktos.Buvo pirkta varškė(500 g) sūriui,mišrainei žirneliai ir majonezas.Iš vaisių tik obuoliai(2 kg) ir greifurtai(1,5 kg),citrinos(1 kg),bananai(1 kg), dar vaikams po šokoladą ir kelis mėtinių žirniukų pokelius, suvorovo sausainių(0,5 kg),saldainių (300g)Kiaušiniai 20 vnt,bet beveik visus ir sunaudojom,nes reikėjo ir į mišrainę,ir pyragą ,ir kiaušinienei.Pienas( 5 l),batonas(1 vnt),dešra šlapia(400 g),dešra rūkyta(apie 500g),dešrelės(0,5 kg),tepamas sūris,lašišos gabaliukai(0,5 kg). Iš daržovių tik kalafioras(nedidukas,svėre apie 500 kg).
Žodžiu,smulkiai neskaičiavau visko,bet neišėjo daugiau 200 lt,daug ką jau turėjau ,tai irgi nekainavo.Bet jau atsargos baigiasi,tai teks šį savaitgalį užsipirkti daugiau produktų visam mėnesiui,nes kaip tik po algos ir nereiks paskui rūpintis mėsa ar kruopom.

Tikrai labai įvairus meniu thumbup.gif
O tas kalafioras tikrai visai nedidelis hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Lenaa @ 2009 03 06, 10:49)
Tikrai labai įvairus meniu  thumbup.gif
O tas kalafioras tikrai visai nedidelis  hihihi.gif

nu mūsų irgi labai mažai lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bjaurybe @ 2009 03 06, 10:53)
nu mūsų irgi labai mažai lotuliukas.gif

ten tikriausiai 500 g mirksiukas.gif
Atsakyti
Pirmadienis

Pusryčiai MB: 2 kiaušiniai, dešrelė, duona
Pusryčiai man: bulvių košė su marinuotais agurkėliais
Pietūs MB: tinginio balandėliai, jogurtas, kukurūzai
Pietūs man: žirnių košė su kalakutienos kumpio ir svogūnų spirgučiais
Vakarienę valgėm svečiuose, buvom gimtadienyje

Antradienis

Pusryčiai MB: 2 kiaušiniai, dešrelė, marinuoti agurkėliai
Pusryčiai man: šaltibarščiai
Pietūs MB: žirnių košė, jogurtas, 2 mandarinai
Pietūs man: žirnių košė
Vakarienė: tinginio balandėliai, mandarinas

Trečiadienis

Pusryčiai MB: 2 kiaušiniai, kumpis, marinuoti agurkėliai, duona
Pusryčiai man: kalakutienos kotletas, grikiai, kopūstų salotos
Pietūs MB: kalakutienos kotletai, grikiai, kopūstų salotos, mandarinas, kukurūzai
Pietūs man: daržovių sriuba
Vakarienė: daržovių sriuba, kalakutienos kotletai, grikiai, kopūstų salotos

Ketvirtadienis

Pusryčiai MB: 2 kiaušiniai, kotletas, kopūstų salotos, duona
Pusryčiai man: dešrelė, kopūstų salotos, duona, kivi
Pietūs MB: 2 bananai, jogurtas
Pietūs man: daržovių sriuba
Vakarienė: daržovių sriuba, plovas

Penktadienis

Pusryčiai MB: 2 kiaušiniai, dvi dešrelės, kopūstų salotos, duona
Pusryčiai man: dešrelė, duona, salotos
Pietūs MB: plovas, bananas, 2 mandarinai
Pietūs man: plovas, mandarinas, kivi
Vakarienei planuoju pabaigti daržovių sriubą, išsikepti bulvių ir su jomis pabaigti kopūstų salotas

Savaitgalo planai

Šeštadienis

Pusryčiai: 3 kiaušiniai, sviestas, duona
Pietūs: agurkinė perlinių kruopų sriuba, plovas
Vakarienė: pica

Sekmadienis

Pusryčiai: 3 kiaušiniai, sviestas, duona
Pietūs: perlinių kruopų sriuba, pica
Vakarienė: troškinti rauginti kopūstai su bulvėmis ir dešrelėmis

Išleidau tikrai ne daugiau, nei 140Lt, bet dabar nepasakysiu, gal apie 100 ar 120Lt. Kitos savaitės išlaidas parašysiu, nes šios savaitės meniu kai kurie produktai buvo likę nuo ankstesnės savaitės.

MB keliasi anksčiau ir eina į darbą, aš keliuosi vėliau ir dirbu namie, todėl atskirai valgom pusryčius ir pietus, išskyrus savaitgalius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo groovy: 06 kovo 2009 - 12:23
QUOTE(groovy @ 2009 03 06, 12:22)

Išleidau tikrai ne daugiau, nei 140Lt, bet dabar nepasakysiu, gal apie 100 ar 120Lt. Kitos savaitės išlaidas parašysiu, nes šios savaitės meniu kai kurie produktai buvo likę nuo ankstesnės savaitės.

MB keliasi anksčiau ir eina į darbą, aš keliuosi vėliau ir dirbu namie, todėl atskirai valgom pusryčius ir pietus, išskyrus savaitgalius.

gerai, kad jis kasdien kiaušinius valgo ax.gif nors man tai asmeniškai irgi skanu drinks_cheers.gif
Atsakyti