Sveikos,
persimečiau visų savaitinius meniu į vordą, pasistudijuosiu, pritaikysiu sau, o dabar pasidalinsiu savo šios savaitės meniu.
pirmadienis: pievagrybių sriuba;
antradienis: grikiai su pakepta rūkyta šonine;
trečiadienis: makaronai su kiaulienos konservu;
ketvirtadienis: plovas (ryžiai su žuvim);
penktadienis: keptos bulvės su pievagrybais keptais;
šeštadienis: virtinukai su kopūstų įdaru ir ką užsipirksim naujai savaitei.
pastabėlės:
pusryčiams visada būna vakarienės likučiai arba kiaušinienės.
pietaujam darbe abu su vyru
vaikų dar neturim
mums 100 Lt į savaitę per akis + kiek pietums išleidžiam nežinau, pvz aš per dieną apie 3 Lt (jogurtas 2,89 Lt).
p.s.
gaminu tik paprastus patiekalus, dar kulinarinių aukštumų nepasiekiau
siandien buvo pas mane senis saltis is kaimo, tai vel saldiklis zveriea pasipilde ir...atveze tetukas 3 litrus pieno as jo negeriu, su dribsniais irgi nevalgau nebent i kava isipilu...patarkit man, kiek laiko atvirinusi ir padejusi i saldytuva galesiu juo vyra maitinti?
QUOTE(kincioskis @ 2009 03 05, 13:39)
siandien buvo pas mane senis saltis is kaimo, tai vel saldiklis zveriea pasipilde ir...atveze tetukas 3 litrus pieno as jo negeriu, su dribsniais irgi nevalgau nebent i kava isipilu...patarkit man, kiek laiko atvirinusi ir padejusi i saldytuva galesiu juo vyra maitinti?
Na, pienuka galima panaudoti gaminant kitus patiekalus, kad ir vyrui tas pienas neikyretu pavyzdžiui, bulvių košei, miltiniams blynams, o ypač mieliniams, ryžių košei (labai skani ryžių košė išvirta piene, paskui valgant galima užsidėti truputį sviesto, cukraus ir cinamono), omletui, padažams ir t.t. O galiausiai, jei pienukas tikras kaimiškas, nėra bėdos net jeigu jis ir surūgs Kaimiškas rūgpienis O jei jo nemėgstat, vėlgi sėkmingai su juo galima užmaišyti blynus (kepant juos su rūgpieniu ir trupuciu sodos, jie labai gražiai išsipučia). Panaudoti visą maistą iki paskutinio trupinio ar lašo - tai irgi labai svarbi taupymo dalis, manau Taip, kad nepergyvenk - 3l nera tiek daug, o net ir surūgęs jis nė ką neblogesnis (tiems kas pripratę prie parduotuvinio, be abejo, skonis gali būti keistokas)
QUOTE(Aušriukė @ 2009 03 05, 13:38)
Na, pienuka galima panaudoti gaminant kitus patiekalus, kad ir vyrui tas pienas neikyretu pavyzdžiui, bulvių košei, miltiniams blynams, o ypač mieliniams, ryžių košei (labai skani ryžių košė išvirta piene, paskui valgant galima užsidėti truputį sviesto, cukraus ir cinamono), omletui, padažams ir t.t. O galiausiai, jei pienukas tikras kaimiškas, nėra bėdos net jeigu jis ir surūgs Kaimiškas rūgpienis O jei jo nemėgstat, vėlgi sėkmingai su juo galima užmaišyti blynus (kepant juos su rūgpieniu ir trupuciu sodos, jie labai gražiai išsipučia). Panaudoti visą maistą iki paskutinio trupinio ar lašo - tai irgi labai svarbi taupymo dalis, manau Taip, kad nepergyvenk - 3l nera tiek daug, o net ir surūgęs jis nė ką neblogesnis (tiems kas pripratę prie parduotuvinio, be abejo, skonis gali būti keistokas)
acu uz tiek ideju o kaip del to rauginimo...ar nereiketu tada jo laikyti siltai,o ne saldytuve,m? niekada nesu to dariusi...
QUOTE(kincioskis @ 2009 03 05, 14:44)
acu uz tiek ideju o kaip del to rauginimo...ar nereiketu tada jo laikyti siltai,o ne saldytuve,m? niekada nesu to dariusi...
Pradžioje galite laikyti jį šaldytuve, o kai jau matysi, kad pienukas ,,ant ribos'' išimti jį iš šaldytuvo ir palaikyti kambario temperatūroje net nžn kokį pusdienį ar dieną. Mes kaime iš rūgpienio ir varškę pasidarydavom, na, bet aišku iš 3l nieko neiseis, neverta cackintis
Papildyta:
Taip kad nemanau, jog verta virinti (kaip supratau, tai tėvukų ūkio pienukas ir dėl švaros ir higienos, manau, neverta baimintis). Taip tik prarastum dalį naudingų medžiagų
QUOTE(Aušriukė @ 2009 03 05, 14:52)
Pradžioje galite laikyti jį šaldytuve, o kai jau matysi, kad pienukas ,,ant ribos'' išimti jį iš šaldytuvo ir palaikyti kambario temperatūroje net nžn kokį pusdienį ar dieną. Mes kaime iš rūgpienio ir varškę pasidarydavom, na, bet aišku iš 3l nieko neiseis, neverta cackintis
apie ta varske ir as buvau galvojus? kiek iseitu is tu triju litru varskes jei sakot neverta cackintis?
QUOTE(ssiimmaa @ 2009 03 05, 14:56)
apie ta varske ir as buvau galvojus? kiek iseitu is tu triju litru varskes jei sakot neverta cackintis?
Na, kiek pamenu iš netolimos praeities, mes kaimuke didžiulį rūgpienio puodą (gal maždaug kibiro talpos) užstatydavom kaitinti. Na, tai išeidavo koks kg varškės ar kiek daugiau. Nuo rūgpienio atsiskyrusios išrūgos, išsipila lauk. Nors mano močiutė sakydavo, kad jaunystėje išrūgomis veidą prausdavo (kaukių juk nebuvo ), kad skaistesnis būtų
Na, o kiek varškės išeitų iš 3l tokiu atveju netnedristu prognozuoti
oi tai rimtai ne kazka as tikejaus kad ir varskes iseina panasiai tiek kiek rugpienio nu geras
QUOTE(Aušriukė @ 2009 03 05, 13:56)
Pradžioje galite laikyti jį šaldytuve, o kai jau matysi, kad pienukas ,,ant ribos'' išimti jį iš šaldytuvo ir palaikyti kambario temperatūroje net nžn kokį pusdienį ar dieną. Mes kaime iš rūgpienio ir varškę pasidarydavom, na, bet aišku iš 3l nieko neiseis, neverta cackintis
Papildyta:
Taip kad nemanau, jog verta virinti (kaip supratau, tai tėvukų ūkio pienukas ir dėl švaros ir higienos, manau, neverta baimintis). Taip tik prarastum dalį naudingų medžiagų
Papildyta:
Taip kad nemanau, jog verta virinti (kaip supratau, tai tėvukų ūkio pienukas ir dėl švaros ir higienos, manau, neverta baimintis). Taip tik prarastum dalį naudingų medžiagų
aciu uz patarimus...pienukas tetuku,aisku ir svarus ir ekologiskas gal taip ir padarysiu, koki litriuka rugpieniu paversiu
QUOTE(kincioskis @ 2009 03 05, 19:06)
aciu uz patarimus...pienukas tetuku,aisku ir svarus ir ekologiskas gal taip ir padarysiu, koki litriuka rugpieniu paversiu
Dar galima jogurta daryti reikia uzvirinti 1l pieno ,kai atves i ji supilti pirktinio jogurto,kokio nori skonio apie 0,5l nors as dejau maziau ,ir palikti siltai per nakti ,as dariau, bet man toks per liesas buvo, gal reikejo riebesni jogurta pirkti
QUOTE(delfinarija @ 2009 03 05, 19:01)
Dar galima jogurta daryti reikia uzvirinti 1l pieno ,kai atves i ji supilti pirktinio jogurto,kokio nori skonio apie 0,5l nors as dejau maziau ,ir palikti siltai per nakti ,as dariau, bet man toks per liesas buvo, gal reikejo riebesni jogurta pirkti
o "skoniu" jokiu papildomu nedeti, pakanka is to pirktinio...kad nesigautu paskui koks bliednas ir beskonis