Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų Savaitės meniu

Sveikos,

persimečiau visų savaitinius meniu į vordą, pasistudijuosiu, pritaikysiu sau, o dabar pasidalinsiu savo šios savaitės meniu.

pirmadienis: pievagrybių sriuba;
antradienis: grikiai su pakepta rūkyta šonine;
trečiadienis: makaronai su kiaulienos konservu;
ketvirtadienis: plovas (ryžiai su žuvim);
penktadienis: keptos bulvės su pievagrybais keptais;
šeštadienis: virtinukai su kopūstų įdaru ir ką užsipirksim naujai savaitei.

pastabėlės:
pusryčiams visada būna vakarienės likučiai arba kiaušinienės.
pietaujam darbe abu su vyru smile.gif
vaikų dar neturim sad.gif

mums 100 Lt į savaitę per akis smile.gif + kiek pietums išleidžiam nežinau, pvz aš per dieną apie 3 Lt (jogurtas 2,89 Lt).

p.s.
gaminu tik paprastus patiekalus, dar kulinarinių aukštumų nepasiekiau blush2.gif
Atsakyti
siandien buvo pas mane senis saltis is kaimo, tai vel saldiklis zveriea pasipilde ir...atveze tetukas 3 litrus pieno doh.gif as jo negeriu, su dribsniais irgi nevalgau nebent i kava isipilu...patarkit man, kiek laiko atvirinusi ir padejusi i saldytuva galesiu juo vyra maitinti? blink.gif tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(kincioskis @ 2009 03 05, 13:39)
siandien buvo pas mane senis saltis is kaimo, tai vel saldiklis zveriea pasipilde ir...atveze tetukas 3 litrus pieno doh.gif  as jo negeriu, su dribsniais irgi nevalgau nebent i kava isipilu...patarkit man, kiek laiko atvirinusi ir padejusi i saldytuva galesiu juo vyra maitinti? blink.gif  tongue.gif

Na, pienuka galima panaudoti gaminant kitus patiekalus, kad ir vyrui tas pienas neikyretu lotuliukas.gif pavyzdžiui, bulvių košei, miltiniams blynams, o ypač mieliniams, ryžių košei (labai skani ryžių košė išvirta piene, paskui valgant galima užsidėti truputį sviesto, cukraus ir cinamono), omletui, padažams ir t.t. O galiausiai, jei pienukas tikras kaimiškas, nėra bėdos net jeigu jis ir surūgs lotuliukas.gif Kaimiškas rūgpienis thumbup.gif O jei jo nemėgstat, vėlgi sėkmingai su juo galima užmaišyti blynus (kepant juos su rūgpieniu ir trupuciu sodos, jie labai gražiai išsipučia). Panaudoti visą maistą iki paskutinio trupinio ar lašo - tai irgi labai svarbi taupymo dalis, manau smile.gif Taip, kad nepergyvenk - 3l nera tiek daug, o net ir surūgęs jis nė ką neblogesnis (tiems kas pripratę prie parduotuvinio, be abejo, skonis gali būti keistokas)
Atsakyti
QUOTE(Aušriukė @ 2009 03 05, 13:38)
Na, pienuka galima panaudoti gaminant kitus patiekalus, kad ir vyrui tas pienas neikyretu lotuliukas.gif  pavyzdžiui, bulvių košei, miltiniams blynams, o ypač mieliniams, ryžių košei (labai skani ryžių košė išvirta piene, paskui valgant galima užsidėti truputį sviesto, cukraus ir cinamono), omletui, padažams ir t.t. O galiausiai, jei pienukas tikras kaimiškas, nėra bėdos net jeigu jis ir surūgs lotuliukas.gif Kaimiškas rūgpienis  thumbup.gif O jei jo nemėgstat, vėlgi sėkmingai su juo galima užmaišyti blynus (kepant juos su rūgpieniu ir trupuciu sodos, jie labai gražiai išsipučia). Panaudoti visą maistą iki paskutinio trupinio ar lašo - tai irgi labai svarbi taupymo dalis, manau smile.gif Taip, kad nepergyvenk - 3l nera tiek daug, o net ir surūgęs jis nė ką neblogesnis (tiems kas pripratę prie parduotuvinio, be abejo, skonis gali būti keistokas)


acu uz tiek ideju thumbup.gif smile.gif o kaip del to rauginimo...ar nereiketu tada jo laikyti siltai,o ne saldytuve,m? niekada nesu to dariusi...
Atsakyti
QUOTE(kincioskis @ 2009 03 05, 14:44)
acu uz tiek ideju thumbup.gif  smile.gif  o kaip del to rauginimo...ar nereiketu tada jo laikyti siltai,o ne saldytuve,m? niekada nesu to dariusi...

Pradžioje galite laikyti jį šaldytuve, o kai jau matysi, kad pienukas ,,ant ribos'' išimti jį iš šaldytuvo ir palaikyti kambario temperatūroje net nžn kokį pusdienį ar dieną. Mes kaime iš rūgpienio ir varškę pasidarydavom, na, bet aišku iš 3l nieko neiseis, neverta cackintis lotuliukas.gif
Papildyta:
Taip kad nemanau, jog verta virinti (kaip supratau, tai tėvukų ūkio pienukas ir dėl švaros ir higienos, manau, neverta baimintis). Taip tik prarastum dalį naudingų medžiagų
Atsakyti
QUOTE(Aušriukė @ 2009 03 05, 14:52)
Pradžioje galite laikyti jį šaldytuve, o kai jau matysi, kad pienukas ,,ant ribos'' išimti jį iš šaldytuvo ir palaikyti kambario temperatūroje net nžn kokį pusdienį ar dieną. Mes kaime iš rūgpienio ir varškę pasidarydavom, na, bet aišku iš 3l nieko neiseis, neverta cackintis lotuliukas.gif

apie ta varske ir as buvau galvojus? kiek iseitu is tu triju litru varskes jei sakot neverta cackintis? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ssiimmaa @ 2009 03 05, 14:56)
apie ta varske ir as buvau galvojus? kiek iseitu is tu triju litru varskes jei sakot neverta cackintis?  ax.gif

Na, kiek pamenu iš netolimos praeities, mes kaimuke didžiulį rūgpienio puodą (gal maždaug kibiro talpos) užstatydavom kaitinti. Na, tai išeidavo koks kg varškės ar kiek daugiau. Nuo rūgpienio atsiskyrusios išrūgos, išsipila lauk. Nors mano močiutė sakydavo, kad jaunystėje išrūgomis veidą prausdavo (kaukių juk nebuvo lotuliukas.gif ), kad skaistesnis būtų smile.gif
Na, o kiek varškės išeitų iš 3l tokiu atveju netnedristu prognozuoti lotuliukas.gif
Atsakyti
oi tai rimtai ne kazka biggrin.gif as tikejaus kad ir varskes iseina panasiai tiek kiek rugpienio biggrin.gif nu geras doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Aušriukė @ 2009 03 05, 13:56)
Pradžioje galite laikyti jį šaldytuve, o kai jau matysi, kad pienukas ,,ant ribos'' išimti jį iš šaldytuvo ir palaikyti kambario temperatūroje net nžn kokį pusdienį ar dieną. Mes kaime iš rūgpienio ir varškę pasidarydavom, na, bet aišku iš 3l nieko neiseis, neverta cackintis lotuliukas.gif
Papildyta:
Taip kad nemanau, jog verta virinti (kaip supratau, tai tėvukų ūkio pienukas ir dėl švaros ir higienos, manau, neverta baimintis). Taip tik prarastum dalį naudingų medžiagų


aciu uz patarimus...pienukas tetuku,aisku ir svarus ir ekologiskas thumbup.gif gal taip ir padarysiu, koki litriuka rugpieniu paversiu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(kincioskis @ 2009 03 05, 19:06)
aciu uz patarimus...pienukas tetuku,aisku ir svarus ir ekologiskas thumbup.gif  gal taip ir padarysiu, koki litriuka rugpieniu paversiu drinks_cheers.gif


Dar galima jogurta daryti clap.gif reikia uzvirinti 1l pieno ,kai atves i ji supilti pirktinio jogurto,kokio nori skonio apie 0,5l nors as dejau maziau ,ir palikti siltai per nakti ,as dariau, bet man toks per liesas buvo, gathering.gif gal reikejo riebesni jogurta pirkti g.gif
Atsakyti
QUOTE(delfinarija @ 2009 03 05, 19:01)
Dar galima jogurta daryti clap.gif reikia uzvirinti 1l pieno ,kai atves i ji supilti  pirktinio jogurto,kokio nori skonio apie 0,5l nors as dejau maziau ,ir palikti siltai per nakti ,as dariau, bet man toks per liesas buvo, gathering.gif gal reikejo riebesni jogurta pirkti g.gif

o "skoniu" jokiu papildomu nedeti, pakanka is to pirktinio...kad nesigautu paskui koks bliednas g.gif ir beskonis g.gif
Atsakyti
MB mama darydavo, tai skanu i jau padaryta uogienes ar uogu svieziu isideti, vanilinio cukraus, jei saldumo truksta iplakti smile.gif
Atsakyti