kažkaip paskaitinėjus ir aš šią savaitę stebėjau ką pirkau ir gaminau,nesakyčiau,kad taip labai jau iš taupumo,ale norėjosi pačiai palyginti.Man gaunasi vieną savaitę kažkaip taupiau,o kitą nelabai
,nes kažkaip ir apsiperki netolygiai
6.sestadieni - kugelis ir sriuba (liko pusė skardos,buvo mums su MB į darbą pirmadieniui,MB plius dar sriuba)
7.varškės ryžių apkepas (varškės pirkau 500 g,ėmiau tik pusė,ryžių 200 g),sriubos nenorėjom,tai liko kitai dienai.
1.vaikams palikau iškeptų iš vakaro kotletų vištienos ( 6 vnt,nes turėjau nešaldytos mėsos likutį) pietums(čia dviem dienoms padariau) ir sriubos palikau,gryžus vakarienei kepiau lietinius su varške (sunaudojau likusią varškę ir įdėjau bananą dėl skonio).Čia užteko vakarienei pavalgyt ir mums su MB į darbą antradieniui. MB dar sriubos,nes liko nuo vaikų.
2. vaikams likę kotletai,dar palikau salotų (pekinas, pomidoras,įpjausčiau paprikos).Vakare gryžus kepiau blynus vakarienei ir lašišos kotletus kitai dienai.
3.vaikams palikau lašišos kotletų su ryžiais ir salotomis (tokias pat dariau),mes į darbą to paties įsidėjom.Kepiau iš 0,5 kg,išejo nemažai.Truputį dar majonezo įdėjau,tai gal paskystėjo tešla ir gavosi daugiau.Gryžus viriau rugštynių sriubą(kadangi buvau virus šaltieną,tai palikau truptį likusio sultinuko ir gavosi skani sriuba) ir valgėm likučius.Į darbą vyras įsidėjo dešrelių(užsilikusių šaldiklyje),o aš vaikų likučius susidėjau ir vaisius kelis įsimečiau.
4.vaikams palikau cepelinų (buvo likę 4 šaldiklyje),gryžus išviriau sriubos burokėlių iš vištienos nugarėlių ir padariau bulvių košę,nukaulinau kauliukus,pakepinau su svogūnais ir morkomis ir užpyliau ant bulvių košės.Vyras susirgo,nevalgė,tai mums su vaikais išėjo nemažai.
5. vaikams palikau sriubos ir kas liko nuo vakarienės.Aš nešiausi į darbą to paties truputį ir sriubos.Vakare gryžus aš valgiau silkės,vaikai makaronus saldžius.Vyras tik paragavo nuo mūsų. Ligonis dar.
Papildomai šią savaitę viriau šaltieną ,tai vaikai turėjo šaltą užkandį,jei praalkdavo mūsų belaukiant gryžtančių.Pirkau varškę(0,5 kg),batoną,lašišos faršą(0,5 kg),grietinės,vištienos faršui(2 kg) ir vištienos sparnelių su nugarėlėm(1 kg),pekino salotą,pomidorų,obuolių(2 kg),kivių(1 kg),bananų(1 kg),greifurtų(1,5 kg),morkų ,svogūnų.Dar pirkau dešros ir sūrio,tai visą savaitę pusryčiams valgėm sumuštinius.Pirkau vaikams sūrelių, visai savaitei užteko,valgė kasdien,pirkau jogurtų 20 vnt (akcijinių vyras užėjo,tai palepinom).Dar vaikams pirkau krekerių (0,5 kg),jie lengvučiai,nemažai gaunasi ir čiulpinukų (0,5 kg),nes vaikai nori kažko pagraužti vis.Žinoma,šitam meniu nesimato,kad pienas ar batonas(duona nuo anos savaitės dar buvo likusi) pirkta buvo,bet rašau tik pagrindinį meniu,nes nesužiūrėsi ką ten vaikai per dieną valgo.Tai sumuštinį pasidaro su česnaku naktipiečiams,tai sausų pusryčių.Bet sviestas yra pirktas akcijinis iš ankščiau ir ištrauktas iš šaldiklio,sausi pusryčiai kažkada irgi vyro pirktas didelis pokas.Kiaušiniai irgi pirkti praeitą savaitę,30 vnt nupirkau ir neišnaudojom.
Aš skaičiuoju nuo šeštadienio iki kito,nes mes taip apsipirkinėjam.Bet ,tarkim sūrio dar liko kitai savaitės tikrai,liko vištienos sparneliai.Nors šaldytuvas nėra taip prikrautas kaip ankščiau,daromės tiek kiek suvalgom,jokio išmetimo (kas ankščiau buvo įprasta),kažkaip apskaičiuoji,kad geriau mažiau,nei lieka ir tuo pačiu pasitaupo.Kad tik nebūtų blogiau,o skaičiuot reika išmokt ko gero visiems.