Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų Savaitės meniu

O kaip jus atsildot balandelius uzsaldytus? blush2.gif As nieko nesaldau, nes nezinau kaip su tuo atsildymu? doh.gif Ar mikrobangej, ar paprastai padet ir laukti kol atsils, ar iskart i puoda det... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Zmonyte85 @ 2009 02 11, 10:11)
O kaip jus atsildot balandelius uzsaldytus?  blush2.gif  As nieko nesaldau, nes nezinau kaip su tuo atsildymu?  doh.gif  Ar mikrobangej, ar paprastai padet ir laukti kol atsils, ar iskart i puoda det...  ax.gif

geriausia iš vakaro į šaldytuvą ir kitai dienai bus atšilę mirksiukas.gif
Atsakyti
jėga tema. labai tikiuosi, kad ir kitos mamytės rašys savo savaitės meniu.
Atsakyti
QUOTE(rozmarinas @ 2009 02 11, 11:40)
jėga tema. labai tikiuosi, kad ir kitos mamytės rašys savo savaitės meniu.


pritariu thumbup.gif bandysiu ir as vesti uzrasus, po to pasidalinsiu cia, nes tikrai zinau, kad galim maistui pataupyt nenuskriaudziant saves rolleyes.gif O tokios temeles vien kiek ideju duoda, atrodo tik gamink ir gamink bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(eris @ 2009 02 11, 10:55)
Babaužienė lenkiu galva.
Bet maisto kiekis na mazokas (8 balandieliai maniskiai per viena karta suvalgo  doh.gif - MB, sunus, ir as su dukra Ji dar maziuke 2,5m)
Likuciu saldytuve irgi nelieka  lotuliukas.gif
Koses niekas nevalgo, o jei MB pasiulisiu sriuba be mesos,tik buljonas su darzovimis,tai tada reikes greitai sleptis  lotuliukas.gif

pas mus labai panasi situacija... nors mes tik dviese ax.gif MB irgi to nesuprastu... arba pavyzdziui, Baubaziene rase, kad vakare - lietuviska misraine. tai MB klaustu: -o kas prie jos? ir t.t. Karts nuo karto savaitgaliu rytais irgi issiverdam avizines koses su pienu ir uogiene, bet maniskis skundziasi, kad nuo jos vis tiek jauciasi alkanas (nors ta diena nedirba). Tuomet as galvoju, o kas butu, jei ryte pries sunkia darbo diena jis iseitu ale sotus, bet is tiesu alkanas, o dirba dar toki stresuota ir fizini, ir protini darba g.gif Nu tiesiog negaliu to leisti schmoll.gif Bet cia turbut daug kas priklauso nuo mitybos iprociu...
Baubaziene, kaip supratau siokiadieniais visa seima pietaujate namuose? na, turiu omenyje ir vyras? juk ne paslaptis, kad jiems zymiai daugiau maistelio reikia rolleyes.gif
Atsakyti
tai jūs pateikit savo valgiaraščius.
Atsakyti
QUOTE(Aušriukė @ 2009 02 11, 10:53)
pas mus labai panasi situacija... nors mes tik dviese ax.gif MB irgi to nesuprastu... arba pavyzdziui, Baubaziene rase, kad vakare - lietuviska misraine. tai MB klaustu: -o kas prie jos? ir t.t. Karts nuo karto savaitgaliu rytais irgi issiverdam avizines koses su pienu ir uogiene, bet maniskis skundziasi, kad nuo jos vis tiek jauciasi alkanas (nors ta diena nedirba). Tuomet as galvoju, o kas butu, jei ryte pries sunkia darbo diena jis iseitu ale sotus, bet is tiesu alkanas, o dirba dar toki stresuota ir fizini, ir protini darba g.gif Nu tiesiog negaliu to leisti schmoll.gif Bet cia turbut daug kas priklauso nuo mitybos iprociu...
Baubaziene, kaip supratau siokiadieniais visa seima pietaujate namuose? na, turiu omenyje ir vyras? juk ne paslaptis, kad jiems zymiai daugiau maistelio reikia  rolleyes.gif

Ir pas mus taip- jei valgom ką be mėsos, tai pavalgęs sako, kad buvo labai skanu, bet kur mėsa? g.gif lotuliukas.gif Jei taip atsitinka, kad pusryčiams namie nieko nėra tik košė, tai ją valgo, bet kitą dieną jau būtinai turi būti normalus maistas.
Paprastai tiesiog valgom skirtingus pusryčius ax.gif

Balandėlius ir aš ketinu atšildyti šaldytuve per naktį ax.gif
Atsakyti
QUOTE(eris @ 2009 02 11, 10:55)
Bet maisto kiekis na mazokas (8 balandieliai maniskiai per viena karta suvalgo  doh.gif - MB, sunus, ir as su dukra Ji dar maziuke 2,5m)

Mes su vyru esam dviese ir 1,4m sūnukas,o jūs turit dar papildomą burną,tai žinoma daugiau išleisit pinigų.Manau,tikslas nėra žūt būt įsitekti į 200lt,bet šiek tiek pareguliuoti finansus,išmokti skaičiuoti ir neišleisti bereikalingiems produktams,nuo kurių tikrai nepavalgai. Ir aišku viskas priklauso nuo jūsų šeimos valgymo įpročių.Jei labai daug suvalgo antro patiekalo,būtinai prieš tai duokite sriubos.Kaip sakant apgaudinėkit skrandžius biggrin.gif Pirma daržovių sriubytės,o paskui mėsos patiekalas ax.gif

QUOTE(Zmonyte85 @ 2009 02 11, 11:11)
O kaip jus atsildot balandelius uzsaldytus?  blush2.gif  As nieko nesaldau, nes nezinau kaip su tuo atsildymu?  doh.gif  Ar mikrobangej, ar paprastai padet ir laukti kol atsils, ar iskart i puoda det...  ax.gif


Kadangi mikrobangės neturiu,tai viską kas sušalę išsiimu iš vakaro smile.gif

QUOTE(Aušriukė @ 2009 02 11, 11:53)
Bet cia turbut daug kas priklauso nuo mitybos iprociu...
Baubaziene, kaip supratau siokiadieniais visa seima pietaujate namuose? na, turiu omenyje ir vyras? juk ne paslaptis, kad jiems zymiai daugiau maistelio reikia  rolleyes.gif


Tikrai,priklauso nuo įpročių...Mes valgom visada namie...na mano vyras išvažinėja į užsienį..tada maistui dar mažiau išleidžiu,bet kai būna namie irgi išeina išsitekt normaliai į 200lt ax.gif

Pabandysiu ir šią savaitę pasekti ką valgau ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Will @ 2009 02 11, 12:16)
Ir pas mus taip- jei valgom ką be mėsos, tai pavalgęs sako, kad buvo labai skanu, bet kur mėsa? g.gif  lotuliukas.gif  Jei taip atsitinka, kad pusryčiams namie nieko nėra tik košė, tai ją valgo, bet kitą dieną jau būtinai turi būti normalus maistas.
Paprastai tiesiog valgom skirtingus pusryčius  ax.gif


Galit mane labiau apšviesti...gal aš ne taip suprantu...Tai jūs mėsą valgote ir per pusryčius,ir per pietus,ir per vakarienę g.gif
Atsakyti
pazadu sudaryti tikslu meniuka ir ikelt biggrin.gif per savaite isleidziam apie 100lt, kartais maziau ax.gif dabar tiesiog uzsiperkam maisto, surasau patiekalus, o jau kasdien renkames, ko norim ax.gif
Atsakyti
1diena:
Čeburėkai. Radau tokį receptą kur tik su vandeniu ir miltų tešla thumbup.gif Reikia kokio puskilio faršo, 0,5l aliejaus, 4stiklinės miltų. Čia 10Lt manau neviršys, o užtenka ir pietums ir vakarienei smile.gif
2diena:
Šniceliai. Mums kokia 600g. faršo, po 3š. grietinės, džiuvėsėlių, pora kaušinių, pavolioti irgi džiūvėsėliuose. Valgom su morkų salotom, bulvėm arba grikiais. Pieniška makaronų sriuba
3diena
Vištienos karbonadai. Vištienos krūtinėlę (apie 7Lt) susipjaustyti plonai, pasimušti, pavolioti miltuose, kiaušinio plakinyje ir džiuvėsėliose, kai apkepa tada dar česnako pabarstau ant jų ir grietinės uždedu ir kokią minutę dar pakepu. Garnyras irgi bulvės ir kokios pekino salotos. Nuo vištienos kauliuko nuoviro šv. kopūstų sriuba.
4.diena:
Kugelis. 1,5Kg. bulvių, kiaušinis, pieno 0,3l ir valgom su grietine ir spirgučiais
5diena:
Balandėlių apkepas. 0,5Kg faršo, nedidelis kopūstas, 0,4Kg ryžių, pora šaukštų grietinės ir pomidorų padažo
6diena:
Šonkauliai virti (1KG) ir sriuba pupelių su kruopomis
7diena
Tušinti rauginti kopūstai su dešrelėmis ir bulvėmis

Pusryčių nerašiau. Vyras jų niekada nevalgo, aš dažniausiai sumuštinį su arbata, o vaikai arba darželyje, arba namie kokios kruopų košės išverdu, ar kiaušinienę, arba sumušinukų
Atsakyti
QUOTE(Babaužienė @ 2009 02 11, 11:22)
Galit mane labiau apšviesti...gal aš ne taip suprantu...Tai jūs mėsą valgote ir per pusryčius,ir per pietus,ir per vakarienę g.gif

Vyras pusryčiams valgo sumuštinius su dešra , pietauja darbe, vakarienė (tolygi pietums) namie irgi su mėsa. Kartais vakarienės metu valgom žuvį. Pusryčiams kartais pasišildo tai, ko nesuvalgė vakare, bet taip būna retai. Savaitgaliais kartais verdu sriubą, kad nebūtų dvigubo valgymo, bet neretai vakare dar kepam karštus sumuštinius, nes vyras pasijunta alkanas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledas @ 2009 02 11, 13:58)
1diena:
Čeburėkai. Radau tokį receptą kur tik su vandeniu ir miltų tešla thumbup.gif  Reikia kokio puskilio faršo, 0,5l aliejaus, 4stiklinės miltų. Čia 10Lt manau neviršys, o užtenka ir pietums ir vakarienei smile.gif




bigsmile.gif Tik tokia tešla-iš miltų ir vandens bigsmile.gif g.gif O čeburėkus verdi aliejuje ar kepi keptuvėje g.gif Niekada nesu dariusi blush2.gif
Atsakyti