O kaip jus atsildot balandelius uzsaldytus? As nieko nesaldau, nes nezinau kaip su tuo atsildymu? Ar mikrobangej, ar paprastai padet ir laukti kol atsils, ar iskart i puoda det...
QUOTE(Zmonyte85 @ 2009 02 11, 10:11)
O kaip jus atsildot balandelius uzsaldytus? As nieko nesaldau, nes nezinau kaip su tuo atsildymu? Ar mikrobangej, ar paprastai padet ir laukti kol atsils, ar iskart i puoda det...
geriausia iš vakaro į šaldytuvą ir kitai dienai bus atšilę
jėga tema. labai tikiuosi, kad ir kitos mamytės rašys savo savaitės meniu.
QUOTE(rozmarinas @ 2009 02 11, 11:40)
jėga tema. labai tikiuosi, kad ir kitos mamytės rašys savo savaitės meniu.
pritariu bandysiu ir as vesti uzrasus, po to pasidalinsiu cia, nes tikrai zinau, kad galim maistui pataupyt nenuskriaudziant saves O tokios temeles vien kiek ideju duoda, atrodo tik gamink ir gamink
QUOTE(eris @ 2009 02 11, 10:55)
Babaužienė lenkiu galva.
Bet maisto kiekis na mazokas (8 balandieliai maniskiai per viena karta suvalgo - MB, sunus, ir as su dukra Ji dar maziuke 2,5m)
Likuciu saldytuve irgi nelieka
Koses niekas nevalgo, o jei MB pasiulisiu sriuba be mesos,tik buljonas su darzovimis,tai tada reikes greitai sleptis
Bet maisto kiekis na mazokas (8 balandieliai maniskiai per viena karta suvalgo - MB, sunus, ir as su dukra Ji dar maziuke 2,5m)
Likuciu saldytuve irgi nelieka
Koses niekas nevalgo, o jei MB pasiulisiu sriuba be mesos,tik buljonas su darzovimis,tai tada reikes greitai sleptis
pas mus labai panasi situacija... nors mes tik dviese MB irgi to nesuprastu... arba pavyzdziui, Baubaziene rase, kad vakare - lietuviska misraine. tai MB klaustu: -o kas prie jos? ir t.t. Karts nuo karto savaitgaliu rytais irgi issiverdam avizines koses su pienu ir uogiene, bet maniskis skundziasi, kad nuo jos vis tiek jauciasi alkanas (nors ta diena nedirba). Tuomet as galvoju, o kas butu, jei ryte pries sunkia darbo diena jis iseitu ale sotus, bet is tiesu alkanas, o dirba dar toki stresuota ir fizini, ir protini darba Nu tiesiog negaliu to leisti Bet cia turbut daug kas priklauso nuo mitybos iprociu...
Baubaziene, kaip supratau siokiadieniais visa seima pietaujate namuose? na, turiu omenyje ir vyras? juk ne paslaptis, kad jiems zymiai daugiau maistelio reikia
tai jūs pateikit savo valgiaraščius.
QUOTE(Aušriukė @ 2009 02 11, 10:53)
pas mus labai panasi situacija... nors mes tik dviese MB irgi to nesuprastu... arba pavyzdziui, Baubaziene rase, kad vakare - lietuviska misraine. tai MB klaustu: -o kas prie jos? ir t.t. Karts nuo karto savaitgaliu rytais irgi issiverdam avizines koses su pienu ir uogiene, bet maniskis skundziasi, kad nuo jos vis tiek jauciasi alkanas (nors ta diena nedirba). Tuomet as galvoju, o kas butu, jei ryte pries sunkia darbo diena jis iseitu ale sotus, bet is tiesu alkanas, o dirba dar toki stresuota ir fizini, ir protini darba Nu tiesiog negaliu to leisti Bet cia turbut daug kas priklauso nuo mitybos iprociu...
Baubaziene, kaip supratau siokiadieniais visa seima pietaujate namuose? na, turiu omenyje ir vyras? juk ne paslaptis, kad jiems zymiai daugiau maistelio reikia
Baubaziene, kaip supratau siokiadieniais visa seima pietaujate namuose? na, turiu omenyje ir vyras? juk ne paslaptis, kad jiems zymiai daugiau maistelio reikia
Ir pas mus taip- jei valgom ką be mėsos, tai pavalgęs sako, kad buvo labai skanu, bet kur mėsa? Jei taip atsitinka, kad pusryčiams namie nieko nėra tik košė, tai ją valgo, bet kitą dieną jau būtinai turi būti normalus maistas.
Paprastai tiesiog valgom skirtingus pusryčius
Balandėlius ir aš ketinu atšildyti šaldytuve per naktį
QUOTE(eris @ 2009 02 11, 10:55)
Bet maisto kiekis na mazokas (8 balandieliai maniskiai per viena karta suvalgo - MB, sunus, ir as su dukra Ji dar maziuke 2,5m)
Mes su vyru esam dviese ir 1,4m sūnukas,o jūs turit dar papildomą burną,tai žinoma daugiau išleisit pinigų.Manau,tikslas nėra žūt būt įsitekti į 200lt,bet šiek tiek pareguliuoti finansus,išmokti skaičiuoti ir neišleisti bereikalingiems produktams,nuo kurių tikrai nepavalgai. Ir aišku viskas priklauso nuo jūsų šeimos valgymo įpročių.Jei labai daug suvalgo antro patiekalo,būtinai prieš tai duokite sriubos.Kaip sakant apgaudinėkit skrandžius Pirma daržovių sriubytės,o paskui mėsos patiekalas
QUOTE(Zmonyte85 @ 2009 02 11, 11:11)
O kaip jus atsildot balandelius uzsaldytus? As nieko nesaldau, nes nezinau kaip su tuo atsildymu? Ar mikrobangej, ar paprastai padet ir laukti kol atsils, ar iskart i puoda det...
Kadangi mikrobangės neturiu,tai viską kas sušalę išsiimu iš vakaro
QUOTE(Aušriukė @ 2009 02 11, 11:53)
Bet cia turbut daug kas priklauso nuo mitybos iprociu...
Baubaziene, kaip supratau siokiadieniais visa seima pietaujate namuose? na, turiu omenyje ir vyras? juk ne paslaptis, kad jiems zymiai daugiau maistelio reikia
Baubaziene, kaip supratau siokiadieniais visa seima pietaujate namuose? na, turiu omenyje ir vyras? juk ne paslaptis, kad jiems zymiai daugiau maistelio reikia
Tikrai,priklauso nuo įpročių...Mes valgom visada namie...na mano vyras išvažinėja į užsienį..tada maistui dar mažiau išleidžiu,bet kai būna namie irgi išeina išsitekt normaliai į 200lt
Pabandysiu ir šią savaitę pasekti ką valgau
Papildyta:
QUOTE(Will @ 2009 02 11, 12:16)
Ir pas mus taip- jei valgom ką be mėsos, tai pavalgęs sako, kad buvo labai skanu, bet kur mėsa? Jei taip atsitinka, kad pusryčiams namie nieko nėra tik košė, tai ją valgo, bet kitą dieną jau būtinai turi būti normalus maistas.
Paprastai tiesiog valgom skirtingus pusryčius
Paprastai tiesiog valgom skirtingus pusryčius
Galit mane labiau apšviesti...gal aš ne taip suprantu...Tai jūs mėsą valgote ir per pusryčius,ir per pietus,ir per vakarienę
pazadu sudaryti tikslu meniuka ir ikelt per savaite isleidziam apie 100lt, kartais maziau dabar tiesiog uzsiperkam maisto, surasau patiekalus, o jau kasdien renkames, ko norim
1diena:
Čeburėkai. Radau tokį receptą kur tik su vandeniu ir miltų tešla Reikia kokio puskilio faršo, 0,5l aliejaus, 4stiklinės miltų. Čia 10Lt manau neviršys, o užtenka ir pietums ir vakarienei
2diena:
Šniceliai. Mums kokia 600g. faršo, po 3š. grietinės, džiuvėsėlių, pora kaušinių, pavolioti irgi džiūvėsėliuose. Valgom su morkų salotom, bulvėm arba grikiais. Pieniška makaronų sriuba
3diena
Vištienos karbonadai. Vištienos krūtinėlę (apie 7Lt) susipjaustyti plonai, pasimušti, pavolioti miltuose, kiaušinio plakinyje ir džiuvėsėliose, kai apkepa tada dar česnako pabarstau ant jų ir grietinės uždedu ir kokią minutę dar pakepu. Garnyras irgi bulvės ir kokios pekino salotos. Nuo vištienos kauliuko nuoviro šv. kopūstų sriuba.
4.diena:
Kugelis. 1,5Kg. bulvių, kiaušinis, pieno 0,3l ir valgom su grietine ir spirgučiais
5diena:
Balandėlių apkepas. 0,5Kg faršo, nedidelis kopūstas, 0,4Kg ryžių, pora šaukštų grietinės ir pomidorų padažo
6diena:
Šonkauliai virti (1KG) ir sriuba pupelių su kruopomis
7diena
Tušinti rauginti kopūstai su dešrelėmis ir bulvėmis
Pusryčių nerašiau. Vyras jų niekada nevalgo, aš dažniausiai sumuštinį su arbata, o vaikai arba darželyje, arba namie kokios kruopų košės išverdu, ar kiaušinienę, arba sumušinukų
Čeburėkai. Radau tokį receptą kur tik su vandeniu ir miltų tešla Reikia kokio puskilio faršo, 0,5l aliejaus, 4stiklinės miltų. Čia 10Lt manau neviršys, o užtenka ir pietums ir vakarienei
2diena:
Šniceliai. Mums kokia 600g. faršo, po 3š. grietinės, džiuvėsėlių, pora kaušinių, pavolioti irgi džiūvėsėliuose. Valgom su morkų salotom, bulvėm arba grikiais. Pieniška makaronų sriuba
3diena
Vištienos karbonadai. Vištienos krūtinėlę (apie 7Lt) susipjaustyti plonai, pasimušti, pavolioti miltuose, kiaušinio plakinyje ir džiuvėsėliose, kai apkepa tada dar česnako pabarstau ant jų ir grietinės uždedu ir kokią minutę dar pakepu. Garnyras irgi bulvės ir kokios pekino salotos. Nuo vištienos kauliuko nuoviro šv. kopūstų sriuba.
4.diena:
Kugelis. 1,5Kg. bulvių, kiaušinis, pieno 0,3l ir valgom su grietine ir spirgučiais
5diena:
Balandėlių apkepas. 0,5Kg faršo, nedidelis kopūstas, 0,4Kg ryžių, pora šaukštų grietinės ir pomidorų padažo
6diena:
Šonkauliai virti (1KG) ir sriuba pupelių su kruopomis
7diena
Tušinti rauginti kopūstai su dešrelėmis ir bulvėmis
Pusryčių nerašiau. Vyras jų niekada nevalgo, aš dažniausiai sumuštinį su arbata, o vaikai arba darželyje, arba namie kokios kruopų košės išverdu, ar kiaušinienę, arba sumušinukų
QUOTE(Babaužienė @ 2009 02 11, 11:22)
Galit mane labiau apšviesti...gal aš ne taip suprantu...Tai jūs mėsą valgote ir per pusryčius,ir per pietus,ir per vakarienę
Vyras pusryčiams valgo sumuštinius su dešra , pietauja darbe, vakarienė (tolygi pietums) namie irgi su mėsa. Kartais vakarienės metu valgom žuvį. Pusryčiams kartais pasišildo tai, ko nesuvalgė vakare, bet taip būna retai. Savaitgaliais kartais verdu sriubą, kad nebūtų dvigubo valgymo, bet neretai vakare dar kepam karštus sumuštinius, nes vyras pasijunta alkanas
QUOTE(Ledas @ 2009 02 11, 13:58)
1diena:
Čeburėkai. Radau tokį receptą kur tik su vandeniu ir miltų tešla Reikia kokio puskilio faršo, 0,5l aliejaus, 4stiklinės miltų. Čia 10Lt manau neviršys, o užtenka ir pietums ir vakarienei
Čeburėkai. Radau tokį receptą kur tik su vandeniu ir miltų tešla Reikia kokio puskilio faršo, 0,5l aliejaus, 4stiklinės miltų. Čia 10Lt manau neviršys, o užtenka ir pietums ir vakarienei
Tik tokia tešla-iš miltų ir vandens O čeburėkus verdi aliejuje ar kepi keptuvėje Niekada nesu dariusi