Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų Savaitės meniu

QUOTE(Bananamio @ 2009 02 17, 15:57)
O kur vaisiai? (pagal mitybos normas, reikia suvalgyti 400gr kas dieną) ir šviežių daržovių mažoka man pasirodė.


O kodėl nepaskaitėt po meniu...parašiau,kad valgėm greifruktą,apelsinų...o čia ką ne vaisiai... g.gif Tuno salotos su pekino kopūstais,paptika,pomidoru,agurkais,morkų salotos...ne daržovės?
Gal ir ne per daug,bet yra...be to neturiu pinigų pirkti kasdien pomidorus po 8lt/kg,agurkus,kurie be skonio
Dar pamiršau pasakyti ,kad kiekvieną dieną spaudžiam po stiklinę morkų ir burokėlių sulčių tongue.gif o tai labai sveika tongue.gif biggrin.gif

QUOTE(Mantilė @ 2009 02 17, 16:04)
na radot ,kur ieškoti sveikos mitybosproduktų ....taupančiųjų sveikatos sąskaita skyrelyje doh.gif
žmonės vištų odas valgo ir kitokias nesąmones,kad tik taupiau....


Jūs labai nemandagi...galvojat iš didelio noro čia taupom unsure.gif Labai džiaugiuos,kad jums to nereikia 4u.gif

QUOTE(Irmama @ 2009 02 17, 17:20)
Rokiskio ferm.suris- 5.25
venta sviestas- 3.28
............
P.s. is abieju farsu prikepiau kotletu, tai valgem vakar ir snd., o is likusio isviriau sriubyte su frikadelem, tai jau kaip ir susinaudojo  smile.gif
seimos nariu yra 4 zmones! 2 suauge ir 2 vaikai mirksiukas.gif


Jei yra daugiau šeimos narių...jūs nebūtinai privalote tilpti į tuos 200lt...Paskaičiuokite kiek išleidžiate maistui per mėnesį ir pradžiai susimažinkit 200lt išlaidas...na 300lt būtų pakankamai per sav 4-iems...manau g.gif

QUOTE(Irmama @ 2009 02 17, 17:47)
tikra sviesta pasidedu, nes daznai prireikia kokiems padaziukams mirksiukas.gif

O jūs nebandėte padažiukus daryti su pienu...tada sviesto nereikia...mano nuomonė,tai pvz kepat mėsą...jau riebalas...dar į padažą sviesto...vėl riebalas...liesiau truputį sveikiau ax.gif




Atsakyti
Babaužiene 4u.gif
Ateiname čia visos gerų idėjų paskaityti, minčių kaip taupyti. Kam to nereikia... nekomentuokit, nerašykit. Yra juk daug temų, kam erzintis? Geriau po vieną gerą patarimą duokit, vat kiek jų bus čia mirksiukas.gif
O kas dėl padažo, niekad nededu sviesto. Mama išmokė...pakepini šoninę, spirgiukus į atskirą dubią lėkštutę supili, o į riebalus likusius(kurių nėra daug), šaukštas miltų ir pieno. Druskos, prieskonių. Ir neriebu, ir skanu. Ypač su bulvių koše ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Ita*: 17 vasario 2009 - 21:58
Babaužienė ir pataria, o čia jos atsakas į šitą:

QUOTE(Mantilė @ 2009 02 17, 16:04)
na radot ,kur ieškoti sveikos mitybosproduktų ....taupančiųjų sveikatos sąskaita skyrelyje
žmonės vištų odas valgo ir kitokias nesąmones,kad tik taupiau....

Nesibarkime smile.gif
Atsakyti
Aš ir supratau tai. Babaužienei juk baliončiką dovanojau biggrin.gif
Internetas toks dalykas, kad viena parašė kita ne taip suprato...
Atsakyti
Na ir puiku. Ne taip supratau smile.gif Aš tai pagalvoju, kad daržovių daugiau dabar valgau, kai pabandžiau taupyti. O vaisiai- turiu nuostatą, kad geriausia mums vietiniai vaisiai, tai šiuo metu tik obuoliai, o visi atvežtiniai - kai užeina didelis noras.
Ačiū merginoms, paskelbiančioms savo savaitės meniu, tai didelis palengvinimas planuojant.
4u.gif
Atsakyti
AS TAI ASMENISKAI NEMNAU, KAD JAU TIE VAISIAI ATVEZTI IS BELEKUR, PRIPURKSTI VISOKIO S....YRA LABAI SVEIKA IR NAUDINGAS MAISTAS g.gif NU CIA TIK MANO NUOMONE, BET JUOS PERKANT ISEINA DAUG PINIGELIU, O VALGYT VERTINGO NIEKO NERA JUOSE IR NE SOTU
Atsakyti
QUOTE(eiven @ 2009 02 17, 18:54)
Na žinot, man vištos odos su begaliniu kiekiu cholesterolio yra daug sveikiau, nei kepenėlių kotletai, ypač iš paukštienos kepenėlių. Kepenys šiaip jau - organizmo filtras, kur nusėda visa, kuo lesinami paukščiai - atnibiotikai, kombikormas sintetinis ir visos kitos blogybės. Bet kadangi jau nusileidau iki tokio lygio, kai valgau vištos skūras, ką jau čia man kepenėlės (beje, irgi mano skanėstas)  irnesakyk.gif

jūs medikė ?
kepenys valo ,filtruoja ,o ne savyje kaupia viską.
Kodėl kai trūksta geležies organizme -daktarai rekomenduoja valgyti jautienos kepenis,kiaulės lašinių nieks nerekomenduoja,o draudžia-jau kai serga žmogus....
Atsakyti
QUOTE(Mantilė @ 2009 02 17, 23:02)

kepenys valo ,filtruoja ,o ne savyje kaupia viską.
Kodėl kai trūksta geležies organizme -daktarai rekomenduoja valgyti jautienos kepenis,kiaulės lašinių nieks nerekomenduoja,o draudžia-jau kai serga žmogus....

Na ir aš mažakraujyste nestuke.gif sirgau ir dukros serga ir sirgo, bet niekada mums jokia gydytoja nerekomendavo kepenų valgyti. Šiaip tai tikrai žinau, kad jos turi daug geležies.
Atsakyti
Turiu klausimą- meniu pastebėjau, kad kepant blynelius iš vištienos ar žuvies, naudojate krakmolą ax.gif Kodėl?
Šią savaitę ir aš ruošiuosi tokius blynelius kepti ir net krakmolo nusipirkau tongue.gif bet dabar kilo klausimas kam jis ir kodėl netinka miltai? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2009 02 18, 12:43)
Turiu klausimą- meniu pastebėjau, kad kepant blynelius iš vištienos ar žuvies, naudojate krakmolą  ax.gif  Kodėl?
Šią savaitę ir aš ruošiuosi tokius blynelius kepti ir net krakmolo nusipirkau  tongue.gif  bet dabar kilo klausimas kam jis ir kodėl netinka miltai?  blush2.gif

nuo miltų kepinys kietėja, krakmolas priduoda purumo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2009 02 18, 12:43)
Turiu klausimą- meniu pastebėjau, kad kepant blynelius iš vištienos ar žuvies, naudojate krakmolą  ax.gif  Kodėl?
Šią savaitę ir aš ruošiuosi tokius blynelius kepti ir net krakmolo nusipirkau  tongue.gif  bet dabar kilo klausimas kam jis ir kodėl netinka miltai?  blush2.gif

Krakmolas geriau ,, sulipdo''.
Atsakyti
Ačiū 4u.gif
Atsakyti