QUOTE(Lady Dy @ 2009 02 17, 17:27)
Tai taip pat šaldytuvuose laikoma,vadinasi mėsa atšaldyta būna
tai, kad ne! per stiklus matau, kaip pjaustineja pakabinta parsa...ai zodz. koks skirtumas, ale pigiau ir man skaniau, nei is pardes
QUOTE(Irmama @ 2009 02 17, 16:19)
tai isduokit ir mums paslapti, kaip taupot
tai ir taupom, 1kart i savaite i parduotuve einam, isleidziam iki 200lt ir viskas visi kiti lt, mokesciams ir i kojine
QUOTE(*Ita* @ 2009 02 17, 17:31)
Irmama, viską tu gerai pirkai.Išbraukt kaip ir nereikia nieko.Sviesto nemažai naudojat, makaronų, batoną pirkai, keksą. O bulvių neverdat? Bet juk čia liko ir trečiai dienai, ar tik dviem
tikra sviesta pasidedu, nes daznai prireikia kokiems padaziukams makaronai irgi kitoms dienoms, o bulviu esu prisipirkusi dar is rudens 3 maisus
as esu bulvine verdam daznai! bet as, juk tik surasiau, ko man reikejo ta diena kaip pavyzdi ir matot, kad nemazai isleidau
Papildyta:
QUOTE(ziemosugnele @ 2009 02 17, 17:41)
tai ir taupom, 1kart i savaite i parduotuve einam, isleidziam iki 200lt ir viskas visi kiti lt, mokesciams ir i kojine
tai tada, jus gal mazai valgot tai jums pvz.koks pienas ar grietine nepasibaigia per dvi dienas?ar duona?
nes as piena, tai kas antra diena perku! ar dar kazkas pasibaige buna...na, bet mes ir edrus
QUOTE(Irmama @ 2009 02 17, 17:47)
tai tada, jus gal mazai valgot tai jums pvz.koks pienas ar grietine nepasibaigia per dvi dienas?ar duona?
nes as piena, tai kas antra diena perku! ar dar kazkas pasibaige buna...na, bet mes ir edrus
pas mus auga metuku vaikas, perkam pieno daug ir gera del vaiko, mesu perkam, lasisu, zuvu, kosyciu, miltu, cukrus, nes duona namie kepu...daug gerimu perkam,... mesa valgom kiekviena diena ir sriuba tikrai perkam daug, bet telpam i 200lt
maista gaminu kiekv diena....tiesiog perkam kas reikalinga....mesas saldom kameroj,kad nesugestu ir vistienas...nu gal nebandet tai ayrodo neiseina..pabandyk ir zinosi....padaryk tokia akcija savaites ir pazek, tikrai gausis,plius praeik pro spinteles savo,kiek ten visko jauciu stovi, menesy alkana nebutum man vyras sako ikisk nosy,o gi rimtai 7 pakeliai arbatos
man rodos, kad normaliai pirkai. jeigu mes dviese (as ir vaikas) kasdien isleidziam 20 lt maistui, tai 4 asmenim 60 irgi norma. nu bet paziuresiu kiek per savaite isleisiu.
QUOTE(Irmama @ 2009 02 17, 16:47)
Viskas ten gerai su tais pirkiniais, tik kažkaip atrodo suma nemaža, o valgyt beveik nėra ko
Mes į 200lt savaitei laisvai telpam (parduotuvėje suma būna didesnė, bet atminusuoju pampersus, mišinuką vaikui, servetėles ir kt nemaisto prekes - dantų pastą, wc popierių ir t.t.)
Grietinę mes perkam tik vieną kartą, šįkart jau ėmėm mažą indelį, nes didelio nesuvalgom ir tenka išmesti, pieną perku mažais pakeliais vaikui košėms (gerti jam artimiausiu metu dar neduosiu), sau perku tetrapakuose (naudoju kavai, užtenka labai ilgam). Duoną perkam iškart savaitei- dar nebuvo taip, kad sugestų, nebent lieka Nors mes to nepraktikuojam, bet duoną daug kas šaldytuve laiko, sako, kad taip ilgiau šviežia išlieka
Mėsą ir mes šaldom- perkam arba šaldytą (pvz vištieną) arba šviežią ir ją iškart į šaldiklį Tik vaikui perkam po mažą gabaliuką kas antrą dieną , kad šviežia būtų.
QUOTE(Will @ 2009 02 17, 18:17)
Viskas ten gerai su tais pirkiniais, tik kažkaip atrodo suma nemaža, o valgyt beveik nėra ko
tai va...ir man taip atrodo! suma nemaza,o valgyt kaip ir nelabai ka yra...
taip taip, mes jau seniai duona,batona saldytuve laikom
QUOTE(Irmama @ 2009 02 17, 16:20)
Rokiskio ferm.suris- 5.25
venta sviestas- 3.28
tikras sviestas- 2.89
keksas -5.23
pienas- 2.09
batonas- 1.99
tomatas- 3.57
kepenine desra- 2.28
2vnt. varskes sureliu- 2.98
malta kiauliena- 7.82
galviju inkstai katinui - 3.76
makaronai- 1.89
duona- 2.49
prieskoniai- 0.89+0.89+0.89
kalakutienos farsas- 7.35
vafliu lakstai- 1.39+2.49
makaronai- 1.89
galutine suma: 61.31lt.
P.s. is abieju farsu prikepiau kotletu, tai valgem vakar ir snd., o is likusio isviriau sriubyte su frikadelem, tai jau kaip ir susinaudojo
seimos nariu yra 4 zmones! 2 suauge ir 2 vaikai
venta sviestas- 3.28
tikras sviestas- 2.89
keksas -5.23
pienas- 2.09
batonas- 1.99
tomatas- 3.57
kepenine desra- 2.28
2vnt. varskes sureliu- 2.98
malta kiauliena- 7.82
galviju inkstai katinui - 3.76
makaronai- 1.89
duona- 2.49
prieskoniai- 0.89+0.89+0.89
kalakutienos farsas- 7.35
vafliu lakstai- 1.39+2.49
makaronai- 1.89
galutine suma: 61.31lt.
P.s. is abieju farsu prikepiau kotletu, tai valgem vakar ir snd., o is likusio isviriau sriubyte su frikadelem, tai jau kaip ir susinaudojo
seimos nariu yra 4 zmones! 2 suauge ir 2 vaikai
Na nepasakyčiau, kad per vieną dieną čia taip Va tų paryškintų dalykų tai tikrai manau, kad per vieną dieną nesunaudojote, o ir kitų turbūt dar liko Tai nors viską pirkote vieną dieną, bet negalima sakyti, kad vienai dienai
Na ir dar tai, kad kažkur 20 proc. sumos išleista saldumynams Čekyje atrodo nedaug, bet kai paskaičiuoji tai nemažai gaunasi
QUOTE(rozmarinas @ 2009 02 17, 15:12)
mantile, nu tai tu jokiais būdais netaupyk. ryk visus chemikalų pripurkštus vaisius ir daržoves, beigi sintetinius jogurtus pilnus E ir varyk į nieko netaupančių beigi saugančių sveikatą itint jai kenksmingais būdais temą.
aš noriu pataupyt ,bet naudingi patarimai man yra tie ,kur sužinau kokioj parduotuvėj yra kas pigiau iš mano perkamų produktų ,kokių receptų paieškau taupesnių ....pvz kepenėlių kotletai.kam kepti iš krūtinėlės ,kuri labai brangi...ir pan
jogurtą gaminu pati,tik toks yra gyvas ,o kur jūs perkat vaisius ir daržoves? iš patikimų ūkininkų ?
o tokia tema yra?
QUOTE(Mantilė @ 2009 02 17, 18:38)
aš noriu pataupyt ,bet naudingi patarimai man yra tie ,kur sužinau kokioj parduotuvėj yra kas pigiau iš mano perkamų produktų ,kokių receptų paieškau taupesnių ....pvz kepenėlių kotletai.kam kepti iš krūtinėlės ,kuri labai brangi...ir pan
jogurtą gaminu pati,tik toks yra gyvas ,o kur jūs perkat vaisius ir daržoves? iš patikimų ūkininkų ?
o tokia tema yra?
o tokia tema yra?
Na žinot, man vištos odos su begaliniu kiekiu cholesterolio yra daug sveikiau, nei kepenėlių kotletai, ypač iš paukštienos kepenėlių. Kepenys šiaip jau - organizmo filtras, kur nusėda visa, kuo lesinami paukščiai - atnibiotikai, kombikormas sintetinis ir visos kitos blogybės. Bet kadangi jau nusileidau iki tokio lygio, kai valgau vištos skūras, ką jau čia man kepenėlės (beje, irgi mano skanėstas)
mantilė, tokios temos gal ir nėra, bet tu gali ją sukurt.