Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų Savaitės meniu

[quote=Babaužienė,2009 02 15, 20:56]
Nežinau nežinau...nors užmušk,bet trim dienom už 90lt aš galėčiau ir po tortą iškept biggrin.gif
O jei rimtai,tai ar į šią sumą įeina vien maistas?Tada drįstu sakyti jūs visiškai neplanuojat savo pirkinių ....gal dalis maisto keliauja į šiukšlinę,nes jo nesuvalgot...už dienos norit naujo ir pan...o gal dar mėgstat pirkti visokių bandelių,sausainėlių,šokolado-nes tokioms užkandėlėms daug išeina...nes tikrai labai daug pinigėlių... ax.gif

pirkau tik maista! mirksiukas.gif nebuvo jokiu saldumynu schmoll.gif obuoliai, bananai, 2 majonezo, marinuoti agurkai ir zirneliai, nes balta misraine dariau...na ir t.t.,kas reikalinga: pienas, sviestas ir t.t.
ir sakau...90lt." isejo is kisenes" unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irmama: 17 vasario 2009 - 15:23
aš tai supratau, kad man taupiau išeina eiti kasdien į pardę ir pirkti maisto vienai dienai.
Papildyta:
irmama, tai tu parašyk viską, ką pirkai ir ką iš to pagaminai. o mes įvertinsim tavo klaidas.
Atsakyti
QUOTE(rozmarinas @ 2009 02 17, 15:20)
ė..ė..ė...aš taigi tavo barikadų pusėj, kam tėškei man į veidą tą supuvusį pomidorą, piktoji moterie eiven???

O iš kur žinote, kad moteris aš? Katinas aš, katinas, mėlynas ir storas rolleyes.gif

Šiaip - tos taupančiosios, sakyčiau maitinasi pakankamai sveikai, palyginus su netaupančio žmogaus meniu - pastebiu ir daržoves, ir kruopas, ir košes. Maistas namie dažniau gaminamas - sveikiau nei pusgaminiai parduotuviniai
Atsakyti
tai tu katine, gal nepastebėjai, kad kaip tik prieš tavo pasipiktinusi tekstą aš įdėjau savo meniu ir savo kritiką mantilei. beje, visas šaunias temas kaip popigiai pavalgyti ir ką gamina taupančios, taip pat aš įkūriau, ai dar kaip pigiai suruošti balių tongue.gif taigi ant manes pykti, šiukštu, negalima.
Atsakyti
QUOTE(Neryte @ 2009 02 17, 16:19)
Prasom smulkiau,kaip ta jogurta pasigaminti is pieno ir naturalaus jogurto  ax.gif

jau rase tikrai receptuka, paskaitinek temele
Atsakyti
QUOTE(deimapov @ 2009 02 16, 16:27)
sekmės smile.gif bet aš pastebėjau man patinka apsipirkti biggrin.gif kai darom savaitinius apsipirkimus tai taip gera į parduotuvę ateiti, tik dedu tik dedu į tą vežimą biggrin.gif kaip pramoga biggrin.gif

lotuliukas.gif
O man priešingai blush2.gif Vakar vaikas prie parduotuvės užmigo, tai aš sėdėjau mašinoje, apsipirkinėjo vyras. Su sąrašu lotuliukas.gif

QUOTE(mazge1979 @ 2009 02 17, 09:44)
... nemoku atsisakyt saldumynu, MB alaus nusiperka, vaikus palepinam...

Iš savo patirties galiu pasakyti tiek- kai prekindavomės kasdien, tai kaskart ir pirkdavom ką nors skanaus ar šiaip pakrmatymui, kai pradėjom apsipirkinėti savaitei, irgi pirkdavom ką nors skanaus (paskaičiuodavom savaitei), bet gaudavosi mažiau, be to, ilgainiui pastebėjom, kad tie skanumynai lieka (ne visi, žinoma lotuliukas.gif ) Tiesiog prekinantis kasdien matai-nori-perki-grįžęs dažnai pamiršti doh.gif (tai ypač galioja perkant nevalgius) Iškritus tiems nereikalingiems pirkiniams, susitaupė nemažai pinigų 4u.gif

QUOTE(Neryte @ 2009 02 17, 15:19)
Prasom smulkiau,kaip ta jogurta pasigaminti is pieno ir naturalaus jogurto  ax.gif

Aš išsisaugojau dviejų merginų aprašymus, bet kadangi nesulaukiau atsakymo kiek ilgai galima laikyti, tai dar nebandžiau unsure.gif
I - o jogurta darau is 3 l paprasto parduotuvinio pieno ir is 0.5 l bio jogurto ( su vysniom skanu labai) . pakaitinu piena, po to atvesinu ir i drungna supilu ta jogurta, ispilstau i indelius ir palieku nakciai ant stalo uzdengus ranksluosciu, ryta sudedu i saldytuva, valgau su viskauo- medus, uogiene, riesutai, sausi pusryciai. Skanaus.
Kaitinama iki 90 laipsniu , as tai palaukiu ko pradeda po truputuka puta atsirast ir viskas, cia del dezinfekcijos, po to palieku ataust iki kokiu 40 laipsniu

II - jogurtas pagamintas iš 1l pieno ir 125g indelio natūralaus jogurto,paskanintas cukrumi ir atšildytom aviečių uogom

Susidariau meniu iš to, kas buvo namie ir iš kai kurių čia aprašytų patiekalų, gavosi neblogai bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Will: 17 vasario 2009 - 16:15
Ka as jum galiu pasakyti mamytes 4u.gif Baltai pavydziu, kad sitaip mokat taupyti ir tikrai nematau nieko blogo jusu racionuose, yra ir kruopu ir mesos ir darzoviu, o kad viena savaite nera vaisiu, is to nereikia daryti problemu mirksiukas.gif as ir taupau, nors ir gyvenu viena smile.gif sumokejus nuoma, man lieka menesiui 350 Lt, uz juos turiu ir pavalgyti, ir uz benzina susimoket, ir pramogoms pasilikt, ir drabuziams... Ir nieko, gyvenu, o maistas pas amne dvigubai brangesnis nei Lietuvoje mirksiukas.gif taip, kad nedarykit tragedijos smile.gif as vakar isvykau i parduotuve, isleidau vos ne visus pinigus maistui, ir ka, gyvensiu dvi savaites, turiu vistienos, duonos, surio, pieno, kiausiniu, kruopu ivairiu ir t.t. liko man 67 lt, 50 is ju isipilsiu benzino likusioms dviems savaitems, o 17 liks butiniausiems dalykams, pvz pienui. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2009 02 17, 16:42)

I - o jogurta darau is 3 l paprasto parduotuvinio pieno ir is 0.5 l bio jogurto ( su vysniom skanu labai) . pakaitinu piena, po to atvesinu ir i drungna supilu ta jogurta, ispilstau i indelius ir palieku nakciai ant stalo uzdengus ranksluosciu, ryta sudedu i saldytuva, valgau su viskauo- medus, uogiene, riesutai, sausi pusryciai. Skanaus.
ki 90 laipsniu , as tai palaukiu ko pradeda po truputuka puta atsirast ir viskas, cia del dezinfekcijos, po to palieku ataust iki kokiu 40 laipsniu

II - jogurtas pagamintas iš 1l pieno ir 125g indelio natūralaus jogurto,paskanintas cukrumi ir atšildytom aviečių uogom

Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rozmarinas @ 2009 02 17, 16:25)
Papildyta:
irmama, tai tu parašyk viską, ką pirkai ir ką iš to pagaminai. o mes įvertinsim tavo klaidas.

kaip gaila, kad ceki ismeciau doh.gif blink.gif

va, vakar pardei buvau ax.gif ir ceki turiu, surasysiu ka pirkau mirksiukas.gif
Rokiskio ferm.suris- 5.25
venta sviestas- 3.28
tikras sviestas- 2.89
keksas unsure.gif -5.23
pienas- 2.09
batonas- 1.99
tomatas- 3.57
kepenine desra- 2.28
2vnt. varskes sureliu- 2.98
malta kiauliena- 7.82
galviju inkstai katinui ax.gif - 3.76
makaronai- 1.89
duona- 2.49
prieskoniai- 0.89+0.89+0.89
kalakutienos farsas- 7.35
vafliu lakstai- 1.39+2.49
makaronai- 1.89
galutine suma: 61.31lt.

P.s. is abieju farsu prikepiau kotletu, tai valgem vakar ir snd., o is likusio isviriau sriubyte su frikadelem, tai jau kaip ir susinaudojo smile.gif
seimos nariu yra 4 zmones! 2 suauge ir 2 vaikai mirksiukas.gif
4u.gif
Papildyta:
ir kaip mano saraselis, ka is jo reikia isbraukt g.gif per viena diena, kaip ir nemaza suma...oj doh.gif zodz. blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irmama: 17 vasario 2009 - 16:18
Kai finansai priverčia taupyt tai kaip sako iš š... ir vašką tenka daryt,vartaisi kaip karosas ant keptuvės,kad sumastyt ką padaryt kad skanu būtų,neįkyrėję,kad šeima nesisraukytų.Šiandien pietum viriau bulvių košę su padažiuku,nusipirkti reikėjo tik rūkytos šoninės gabaliuką,viso nesunaudojau.
Atsakyti
QUOTE(Babaužienė @ 2009 02 15, 20:56)

o dėl mėsos šviežumo jūs neapsigaukite...gerai pasiskaitykit ant kainyčių...kiek žiūrėjau PC pvz faršas daromas iš atšaldytos mėsos,tai ir nebėr jau to taip norimo šviežumo 4u.gif be to mėsytė užšaldyta ir atšildyta vieną kartą nieko nesisskiria skoniu nuo šviežios.Nusipirktumėt turguje pigiau mėsytės ax.gif

as mesa tik turguje perku!!! daugiausia sviezius lasinukus, sprandine ir sonine mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Irmama @ 2009 02 17, 16:25)
as mesa tik turguje perku!!! daugiausia sviezius lasinukus, sprandine ir sonine mirksiukas.gif

Tai taip pat šaldytuvuose laikoma,vadinasi mėsa atšaldyta būna
Atsakyti