Tikrai skanu virta sburokelis, as visda taip darau, is kaimuko parsivezam burokeliu, tada juos isverdu, sutarkuoju per burokine tarka, idedu truputi druskos, truputi cukraus, lasa aliejaus ir uzspaudziu labai neduag citrinos sulciu ir viska gerai ismaisau. Ir viskas labai skanu.
O as vis del to karkos nevirsiu, ne slabai jau tingiu, paziurejau, kad labai geraiisrukinta, tai galima valgyti ir nevirta, taigi musu pietus bus tokie
agurkai mano pacios daryti , karka lauktuviu duota, tai pietus bus pigus, kainuos tik duonyte.
O vakarienei vakrykste sriuba bus.
QUOTE(mickute7 @ 2009 03 02, 18:41)
švilpikai. Birbyzais tai vadinam kleckus iš miltų kur per tarką nubrauki
mano kaimynka darydavo orkaitej svilpikus. o tie per tarka brakti eziukai vadinos. ai kiek seimininkiu tiek pavadinimu
siandien susidariau meniu savaites, patalpinsiu kito temoj. pusryciams su mazuoju valgem avizines koses, tetis nieko, isleke i darba, dar i tarpa uzkandom banana ir sureli, o veliau valgysim cepelinu krakmoliniu, mes su mazuoju su varskyte o tetis su mesa. cepelinai is kameros, pacios daryti (tie su mesa is praitos savaites, kai isvire gabalas mesos siek tiek nusipjoviau ir pridariau cepelnu uzsaldymui, o su varske tie tai dar is anksciau )
Aš šiandien iš šernienos kotletus tušinsiu, ir valgysim su grikių koše ir burokėlių salotom
QUOTE(Ledas @ 2009 03 03, 13:30)
Na tai gi švilpikai irgi iš tokios pat tešlos darosi. Tai čia viskas tas pats, tik kitaip kepta
tai tikriausiai, čia kaip ssiimmaa sakė: "kiek šeimininkių tiek ir pavadinimų"
nors aš švilpikus kai kepu keptuvėje tai man žymiai kitoks skonis, mat miltų daugiau dedu, o į tuos kur kaimynė atnešė sakė miltų dėti nereikia, tik apvolioti šiek tiek tuos pyragaičius jau jie tokie minkštučiai buvo, o manieji švilpikai kietesni išeina, matyt per daug miltų, bet jei ma-žiau dedu, tai laaabai limpa prie rankų, terlionė man juos gaminti, nelabai patinka
Eisiu tuoj gaminti guliašo bus vyrui vakarienė ir rytojaus pietūs:) pati kątik pavalgiau silkės su duona, dar yra 4 žemaičių blynai ir 4 tokio pat tipo blynai tik su raugintais kopūstais
Aš kaip tik šiandien pietums tų briedukų per tarką prisidariau taip skaniai sulindo su spirgučiais dar turėjau šlaunelę, tai nuviriau buljoną, morkytės, bulvytės, makaroniukų . krapų sauja
Labas,gal ne i tema,bet ar kas ziurit Susitkime virtuvej per LNK?
Niekaip nesuprantu kaip parodo gale laidos kaina maisto ?mano vaikas jau ir pastebejo,sako kasdien vis pigiau Gamina atrodo is ne pigiu produktu ,o kainuoja jam labai pigiai ,nors gal ten vienam zmogui raso kaina
Niekaip nesuprantu kaip parodo gale laidos kaina maisto ?mano vaikas jau ir pastebejo,sako kasdien vis pigiau Gamina atrodo is ne pigiu produktu ,o kainuoja jam labai pigiai ,nors gal ten vienam zmogui raso kaina
QUOTE(delfinarija @ 2009 03 03, 18:39)
Labas,gal ne i tema,bet ar kas ziurit Susitkime virtuvej per LNK?
Niekaip nesuprantu kaip parodo gale laidos kaina maisto ?mano vaikas jau ir pastebejo,sako kasdien vis pigiau Gamina atrodo is ne pigiu produktu ,o kainuoja jam labai pigiai ,nors gal ten vienam zmogui raso kaina
Niekaip nesuprantu kaip parodo gale laidos kaina maisto ?mano vaikas jau ir pastebejo,sako kasdien vis pigiau Gamina atrodo is ne pigiu produktu ,o kainuoja jam labai pigiai ,nors gal ten vienam zmogui raso kaina
taip, ten rodo kaina vienam žmogui
tai kad ne vienam, ten rodo dvieju porciju kaina, tai dviem zmonems, bet vistiek i jokius remus netelpa
QUOTE(deimapov @ 2009 03 03, 18:09)
tai tikriausiai, čia kaip ssiimmaa sakė: "kiek šeimininkių tiek ir pavadinimų"
nors aš švilpikus kai kepu keptuvėje tai man žymiai kitoks skonis, mat miltų daugiau dedu, o į tuos kur kaimynė atnešė sakė miltų dėti nereikia, tik apvolioti šiek tiek tuos pyragaičius jau jie tokie minkštučiai buvo, o manieji švilpikai kietesni išeina, matyt per daug miltų, bet jei ma-žiau dedu, tai laaabai limpa prie rankų, terlionė man juos gaminti, nelabai patinka
Eisiu tuoj gaminti guliašo bus vyrui vakarienė ir rytojaus pietūs:) pati kątik pavalgiau silkės su duona, dar yra 4 žemaičių blynai ir 4 tokio pat tipo blynai tik su raugintais kopūstais
nors aš švilpikus kai kepu keptuvėje tai man žymiai kitoks skonis, mat miltų daugiau dedu, o į tuos kur kaimynė atnešė sakė miltų dėti nereikia, tik apvolioti šiek tiek tuos pyragaičius jau jie tokie minkštučiai buvo, o manieji švilpikai kietesni išeina, matyt per daug miltų, bet jei ma-žiau dedu, tai laaabai limpa prie rankų, terlionė man juos gaminti, nelabai patinka
Eisiu tuoj gaminti guliašo bus vyrui vakarienė ir rytojaus pietūs:) pati kątik pavalgiau silkės su duona, dar yra 4 žemaičių blynai ir 4 tokio pat tipo blynai tik su raugintais kopūstais
O tu dėk ne miltus, bet krakmolą. Aš praeitą savaitę juos dariau, tai dėjau į pačią tešlą krakmolo, o jau darydama juos ėmiau šiek tiek miltų.. tai jie iškepę tokie minkštučiai buvo, o kai anksčiau su miltais darydavau, tai visada kieti gaudavosi..
QUOTE(mamkaa @ 2009 03 03, 21:51)
tai kad ne vienam, ten rodo dvieju porciju kaina, tai dviem zmonems, bet vistiek i jokius remus netelpa
tai čia aš taip manau, kad vienam , nes su tokiais patiekalais neprasisuksi už tokią kainą dviems
QUOTE(Krisss @ 2009 03 04, 08:20)
O tu dėk ne miltus, bet krakmolą. Aš praeitą savaitę juos dariau, tai dėjau į pačią tešlą krakmolo, o jau darydama juos ėmiau šiek tiek miltų.. tai jie iškepę tokie minkštučiai buvo, o kai anksčiau su miltais darydavau, tai visada kieti gaudavosi..
ačiū
Šiandien pusryčių niekas nevalgė, pietūs mano buvo virtos bulvės pakepintos ir tris dešreles įpjausčiau vyras valgė vakarykštį guliašą su tomis pačiomis bulvėmis kaip ir aš. o mažosios pietūs mokykloje. Vakarienei galvoju gal balandėlių išvirti, bet tų žemaičių ir tų su raugintais kopūstais niekas nevalgo mesim lauk aš šiamdien suvalgysiu, bet tikrai ne visus
deimapov, O tu nemnesk uzsaldyk, nemau kad kas jiems atsitiks.
As siandien darysiu svilpikus, keptus orkaitej, nes nuo vakar liko virtu bulviu su luypina, ir karkos liko nuo vakar (vis del to as ja viriau vakar), tai visko uzteks, o vakarienei jei kas nores bus pienisko grikiu sriubos, nes liko grikiu nuo isandienines rytiones koses.
Virta karka
As siandien darysiu svilpikus, keptus orkaitej, nes nuo vakar liko virtu bulviu su luypina, ir karkos liko nuo vakar (vis del to as ja viriau vakar), tai visko uzteks, o vakarienei jei kas nores bus pienisko grikiu sriubos, nes liko grikiu nuo isandienines rytiones koses.
Virta karka