Šiandieną dariau žuvies kepsniukus. 3 žuvies file (lydekos) supjaustytos smulkiai,sumaišytos su kiaušiniu,majonezu,svogūnu ,prieskoniais.Truputis miltų ar krakmolo.Bulvių košė.Užteko vakarienei ir dar loko rydienai į darbą ir paliksiu vaikams pietums po kepsniuką.Nes gavosi 10 kepsniukų.Tėtis du suvalgė,mes su vaikais po vieną.Prie sriubos užteko sočiai.Dar turėjau kelias virtas morkas,atliko nuo savaitgalio mišrainės,tai supjausčiau ir mažiuką skardinę žirnelių supyliau.Valgėm su majonezu.
vaikis ilgai miegojo, vyras susivelino is darbo, tai uzteko visiems sriubos (is nuvirusiu kauliuku vistos, bulves, morkos, ryziai). dar turejo vakarykstes keptos vistos pirktines. tai guliasiuva vistienos uzsimarinavau su prieskoniais (druskyte, vistienos prieskoniai, cesnakas ir majonezas) rytojui. o dar ir sriubos po bliudeli liko
QUOTE(eiven @ 2009 02 10, 15:14)
Kalbant apie rinkinius, mėgstu ir aš juos papirkti, bet štai neseniai maximos rinkiny pamačiau 4 kiaulės uodegas sudėtas
Tai gi šaltienai tinka
QUOTE(Lalaila_Vln @ 2009 02 10, 18:19)
pietums pievagrybiu sriuba ir vafliai pertepti rududu, vakarienei plovas su agurkeliais
Gal butu galima receptuka?
QUOTE(Zmonyte85 @ 2009 02 11, 10:02)
Gal butu galima receptuka?
I vandeni sudedu kubeliais pjaustytas bulves, dedu tarkuotas morkas (jei nebijot riebalu pries tai galima pakept jas ant sveistuko), tada kai jau bulves baigia virt sudedu pjaustytus pievagrybius, grietinele ir jei turit svieziu krapu norint tirstumo galima keleta bulviu sugrust ar ipilt bulviu koses milteliu
QUOTE(Lalaila_Vln @ 2009 02 11, 11:19)
I vandeni sudedu kubeliais pjaustytas bulves, dedu tarkuotas morkas (jei nebijot riebalu pries tai galima pakept jas ant sveistuko), tada kai jau bulves baigia virt sudedu pjaustytus pievagrybius, grietinele ir jei turit svieziu krapu norint tirstumo galima keleta bulviu sugrust ar ipilt bulviu koses milteliu
O grietinele kokia tinka, ar daug jos reikia? Ir pievagrybius kiek dar pavirt idejus?
Aciu
As dar neturiu daug patirties virtuveje, todel daug klausimu kyla
Labas rytas
musu meniu snd bus toks : ryte mazajai sausi pusryciai su pienuku
pietums vistoss launele patroskinsiu,o vakare varskes apkepa visiems kepsiu
musu meniu snd bus toks : ryte mazajai sausi pusryciai su pienuku
pietums vistoss launele patroskinsiu,o vakare varskes apkepa visiems kepsiu
Sveikos,
vis dažniau paskaitau šia temą, kaip tik kepa pas mane duona su sūriu ir česnakais, labai laukiu paragaut, ačiū už receptuką. kažkada tekdavo labai stipriai taupyt ir prigalvodavau visko, kotletu is darzoviu, kruopu, zuvies ir t.t. dabar galvoju, kad jau per daug gerai gyvenam, reiketu gal truputi pristabdyt išlaidavimus ir pinigelius kitur panaudot. Tai ačiū už idėjas, gal ir aš ką parašysiu.
vis dažniau paskaitau šia temą, kaip tik kepa pas mane duona su sūriu ir česnakais, labai laukiu paragaut, ačiū už receptuką. kažkada tekdavo labai stipriai taupyt ir prigalvodavau visko, kotletu is darzoviu, kruopu, zuvies ir t.t. dabar galvoju, kad jau per daug gerai gyvenam, reiketu gal truputi pristabdyt išlaidavimus ir pinigelius kitur panaudot. Tai ačiū už idėjas, gal ir aš ką parašysiu.
QUOTE(deimapov @ 2009 02 10, 15:02)
vakar dorojom dar uzvakar kepta kugeli, kazkaip labai jau nevalgus buvom o siandien darysiu turbut guliasa, pietums, bet kadangi pamirsau mesyte vakar istraukt-pietus bus velyvi, iki to laiko istrauksiu is kameros uzsaldytu leplioskiu (bulves+krakmolas+kiausas+druska)
Šiandien ruošiuosi balandėlių apkepą daryti
na o aš šiandien tai... kažkaip nelabai gal į temą su tokiu išleistu pinigų kiekiu nuo ryto 200 išleidau nu bet prisipirkau mėsu tai vaje vaje beveik 8kg kiaulienos mentės is maximos po 10,98lt/kg berods virš 2kg kiaulienos kepenų po 5lt/kg, Jautienos faršo 1,5kg po 8,8lt, kiaulienos faršo 2kg po 8lt, tai sumaišiau abu ir gavosi liux Vištų odėlių kilogramą 2,8lt duonos nusipirkau 2kg per žioplumą, turguje nusipirkau, o maximoje pamiršau, kad jau pirkau tai dar pasiėmiau parūkytos vytintos dešros beveik kilogramą 20lt kumpio 0,8kg , vištienos krūtinėlių file 0,5kg po 15,9lt/kg, spirgučiams lašinukų puse kg 1,5lt mokėjau, vyniotinio 0,8kg, dar nusipirkau 6vnt "KRIZĖS" kotletukų geras pavadinimas jie sušaldyti, reikės atšildžius išsikepti. 6,9lt/kg ten sudėtis vištienos faršas, kiaulienos faršas, kopūstai, morkos, svogūnai berods nu tokie pusiau daržoviniai, pusiau mėsiniai pažiūrėsim koks čia tas skonis
Šiandien verdu kiaulienos kaulų rinkinį, tikiuosi šiandien kaip nors su atsuktuvo pagalba įeiti į sklepą ir bulvių parsinešti nes vakar niekaip neatsirakinau durų, tai bulvių pakepsiu ir valgysim su virtais kaulikais ir garstyčiomis, jei pritrūksim tų kauliukų tai tuos "KRIZĖS" kotletukus pasikepsim
Šiandien verdu kiaulienos kaulų rinkinį, tikiuosi šiandien kaip nors su atsuktuvo pagalba įeiti į sklepą ir bulvių parsinešti nes vakar niekaip neatsirakinau durų, tai bulvių pakepsiu ir valgysim su virtais kaulikais ir garstyčiomis, jei pritrūksim tų kauliukų tai tuos "KRIZĖS" kotletukus pasikepsim
QUOTE(Zmonyte85 @ 2009 02 11, 10:24)
O grietinele kokia tinka, ar daug jos reikia? Ir pievagrybius kiek dar pavirt idejus?
Aciu
As dar neturiu daug patirties virtuveje, todel daug klausimu kyla
Aciu
As dar neturiu daug patirties virtuveje, todel daug klausimu kyla
grietinele tinka bet kokia, jinai suteikia toki svelnu skoni sriubytei, sikart as dejau kazkokia is super neto o pievagrybius pavirt kokias 5-10 min, jie greit apverda
deimapov, cia viska maximoj pirkai?