Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 14 tema

QUOTE(Peperoni @ 2009 02 12, 22:41)
bet is savo patirties galiu pasakyt - kol nepradesi to daryt - tol ir neismoksi wink.gif gi nieks nesiruosia juoktis is tavo nuomones smile.gif jei tu taip galvoji - tai ir sakyk wink.gif gal kaip tik matai tai, ko kiti nepastebi smile.gif

ta proga prasom i fotki,  komentuot  mirksiukas.gif - nes as jau baigiu nusiplukt sivakar ten karsta.gif  biggrin.gif

Einu,einu,pataisykit eigu nusisnekesiu ax.gif
Atsakyti
Labas vakarelis,

QUOTE(Stikline @ 2009 02 12, 10:05)
Ačiū, ačiū visoms wink.gif ....pasitvirtino mano mintys biggrin.gif mažiau galvot ką darai, daugiau daryt  biggrin.gif

Stikline, gera mintis, nuo siol ir as ja vadovausiuos biggrin.gif

QUOTE(Sadi @ 2009 02 12, 11:04)
Labas rytas smile.gif

Aš tai foną jei daugmaž vienspalvis koreguoju su replace solor PS.

user posted image

Pipete baksteliu ant fono kurį noriu koreguot.
Fuzziness - nusako tikslumą kuriuo imama spalva
Apačioje dažniausiai naudoju Lightness - šviesinu arba tamsinu. Kartais sumažinu Saturation, kad prigesint spalvas.

Bet jei fonas margas, tada nebent uždažyt  g.gif

4u.gif aciuks, patiko pamokele, butinai pasinaudosiu mirksiukas.gif

QUOTE(Valetta @ 2009 02 12, 11:24)
o cia ne i tema  rolleyes.gif jei pirktumet nauja fotika, tai koki objektyva rinktumetes ar kitinis pakankamas  g.gif as noriu sviesaus, kad nenusivilciau kitiniu  unsure.gif (17-85mm f4-5.6 IS USM)
cia i ateiti mastau  biggrin.gif  blush2.gif

Valetta, jei dabar pirkciau objektyva, netaupyciau blush2.gif , mano nuomone - geriau pigesnis aparatas, bet objektyvas superinis wub.gif
P.S. esi tikrai pramokus, o kitinis, labai greit igris ir noresis kito mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Pukė @ 2009 02 12, 17:07)
lotuliukas.gif mano vyras sako - tebu buna temos "tvarkingi namai", "sotus vyras", "priziureti vaikai" lotuliukas.gif

thumbup.gif thumbup.gif mano vyras pageidavo "kokių natiurmortų su alum ir žuvim arba gedtine ir agurkėliu" doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Peledike @ 2009 02 12, 11:40)
dar pamiršau padėkoti merginoms už pamokėlių vertimus. labai labai ačiū  4u.gif

atrodo, dar niekas neapsiėmė versti 9 ir 10 pamokų. pabandysiu aš, gal pavyks  ax.gif

Man tokia geda del tu pamokeliu doh.gif Galiu ir as prisiimti viena, tik nepazadu su terminais blush2.gif Peledike, galim 9, 10 pasidalint 4u.gif

QUOTE(almantė_k @ 2009 02 12, 15:06)
na ka tu, Ange man nuolatine kliente, ypac kai i apdovanojimu ceremonijas eina, tai vis koki makiaza ateina pasidaryt lotuliukas.gif

lotuliukas.gif almantė_k, pralinksminai nerealiai lotuliukas.gif
QUOTE(Sadi @ 2009 02 12, 16:09)
aš jau lašus irgi baigiau. nervuoja - darbų atsiranda vis geresnių ir geresnių, o aš nieko geriau nei jau įdėta nesugebu  doh.gif tai ir palikau kaip yra  cool.gif

O as bandziau bandziau igyvendfint savo idejas su tais lasasi doh.gif uztrukau beveik dvi savaites, o i albuma sudejau pacias pirmasias unsure.gif nes ekspromtu isejao geriausiai, kuo toliau, tuo gyliau i miska doh.gif

Papildyta:
QUOTE(Peledike @ 2009 02 12, 16:31)
aš irgi jau baigiau su lašiukais, vasarą dar grįžiu prie jų. o dabar kankinu gėlę ir noriu kritikos  ax.gif
user posted image

Va, butu smagu tema pakartoti po pusmecio g.gif

QUOTE(Teka @ 2009 02 12, 18:08)
Na ar kas nors galit pasakyt, kaip dar galima exifą panaikint? tas psl nekraun, photoscape nerandu sad.gif o gal jame ir nėra, gal galima tik photoshop'u?

Eini i Batch editor, kaireje puseje pasirenki norima nuotrauka ir trauki i desine ant pilko lango, tada eini i convert oll (desinej virsuj)-apacioje nuiimi varnele nuo exifu mirksiukas.gif Cia aciu Peperoni, ji buvo idejus pamokele su vaizdu 4u.gif

QUOTE(lamella @ 2009 02 12, 22:21)
Nu ***** Jums gerai, man tai auga kg. lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Gal testa vertetu pasidaryti lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
cia tik jumoras 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Vasaraitė @ 2009 02 12, 23:16)

Valetta, jei dabar pirkciau objektyva, netaupyciau blush2.gif , mano nuomone - geriau pigesnis aparatas, bet objektyvas superinis wub.gif
P.S. esi tikrai pramokus, o kitinis, labai greit igris ir noresis kito mirksiukas.gif

Rimtai?O as aparatus ziuriu kurie nepigus ir tikiuosi su kokiais papigiaja objektyvais prasisukti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2009 02 13, 00:17)
thumbup.gif  thumbup.gif mano vyras pageidavo "kokių natiurmortų su alum ir žuvim arba gedtine ir agurkėliu"  doh.gif  doh.gif  doh.gif

lotuliukas.gif Gerai, kad maniskis kazkoki zaidima per interneta zaidzia, bo skirybom jau mane duotu doh.gif

QUOTE(inesaS @ 2009 02 13, 00:21)
Rimtai?O as aparatus ziuriu kurie nepigus ir tikiuosi su kokiais papigiaja objektyvais prasisukti doh.gif

g.gif Reik musu asiu sulaukti, kad pakomentuotu, bet mano nuomone, ne nuo aparato, o objektyvo ir fotografo priklauso blush2.gif

P.S. Peledike, man geles foto labai patiko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vasaraitė @ 2009 02 12, 23:27)
lotuliukas.gif  Gerai, kad maniskis kazkoki zaidima per interneta zaidzia, bo skirybom jau mane duotu doh.gif
g.gif  Reik musu asiu sulaukti, kad pakomentuotu, bet mano nuomone, ne nuo aparato, o objektyvo ir fotografo priklauso blush2.gif

P.S. Peledike, man geles foto labai patiko 4u.gif

Nu jei ir nuo fotografo priklauso,tai tada dar man labai per anksti. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2009 02 12, 23:21)

schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif foto kokybė priklauso nuo objektyvo. Visos rekomendacijos rašo kad renkantis fotiką užtenka pasirinkt kuris "limpa", o va objektyvus jau rekomenduoja rinktis kai biški pramoksti. Man pvz vilbroj rekomendavo pentax k-m (paprasčiausias veidrodis) kad priprast prie veidrodinio, sakė vistiek kūną po kelių mewtų keisi, o optiką liks.
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2009 02 12, 23:35)
schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif foto kokybė priklauso nuo objektyvo. Visos rekomendacijos rašo kad renkantis fotiką užtenka pasirinkt kuris "limpa", o va objektyvus jau rekomenduoja rinktis kai biški pramoksti. Man pvz vilbroj rekomendavo pentax k-m (paprasčiausias veidrodis) kad priprast prie veidrodinio, sakė vistiek kūną po kelių mewtų keisi, o optiką liks.

O tai tuos kunus kas kelis metus keisti reikia? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2009 02 13, 00:02)
O tai tuos kunus kas kelis metus keisti reikia? unsure.gif

nereikia, bet tipo gamina vis naujesnius modelius, norisi ko nors geresnio smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sadi: 13 vasario 2009 - 00:21
QUOTE(Sadi @ 2009 02 13, 00:13)
bereikia, bet tipo gamina vis naujesnius modelius, norisi ko nors geresnio smile.gif

Jezus Marija,tai is kur tie milijonai. blink.gif
Papildyta:
Su naujienom tikrai nespeciau.Bet gamintojai irgi pavaro,kazin ka dar po kokiu 3 metu prides i aparatus doh.gif
Papildyta:
Pakomentavau ND,beliko laukti balsavimo g.gif
Atsakyti
QUOTE(olo @ 2009 02 12, 22:01)
Knaisioju po archyvus, ir va radau tokį  šedevrą.

Kaip jums žiūrisi ?

Langas į ...
user posted image

laksto zvilgnis tai i kaire, tai i desine smile.gif

QUOTE(Sadi @ 2009 02 12, 23:17)
thumbup.gif  thumbup.gif mano vyras pageidavo "kokių natiurmortų su alum ir žuvim arba gedtine ir agurkėliu"  doh.gif  doh.gif  doh.gif

doh.gif lotuliukas.gif savatgalis - va gali ir paekperimentuot, Sadi biggrin.gif pvz degtine purslais tykstanti vyrui i burna bigsmile.gif
Atsakyti