Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 14 tema

Stikline, sveikinu, jėga thumbup.gif man iš serijos labiausiai kabina ta plaukianti moteris, ten viskas taip nepriekaištingai kad oho. net tos tapkutės kabina smile.gif

šįryt varydama į darbą aiškiai apie lašus galvojau (sapnuoju tai biudžetą, lašams laiko nebelieka biggrin.gif) tai kažkaip nusprendžiau kol kas fotkint dėl savęs ir gal įmest čia kokį geresnį kadrą, bet nedalyvaut konkurse. kol nemoku su PS ir neturiu jo, net nėr ko eit į konkursus.

Jurina, nu į naudą tas fotkinimas tau tada biggrin.gif tikiuosi kad ir man kada nors taip suveiks tongue.gif
Atsakyti
Labas rytas smile.gif

Aš tai foną jei daugmaž vienspalvis koreguoju su replace solor PS.

user posted image

Pipete baksteliu ant fono kurį noriu koreguot.
Fuzziness - nusako tikslumą kuriuo imama spalva
Apačioje dažniausiai naudoju Lightness - šviesinu arba tamsinu. Kartais sumažinu Saturation, kad prigesint spalvas.

Bet jei fonas margas, tada nebent uždažyt g.gif
Atsakyti
labas rytas 4u.gif

dekui Peperoni uz antra pamoka 4u.gif thumbup.gif
Ziuriu kaip jus su tuo PS mokat bigsmile.gif nezinau g.gif kol kas man uztenka PhotoScape, o ir laiko nera tiek prie kompo sedet doh.gif jau ir taip mb paburba, kad beveik visa diena prie kompo doh.gif
QUOTE(Stikline @ 2009 02 11, 20:56)
O aš kaip tik maniau, kad mokykliniam amžiuj rūpi tokie dalykai, aišku ne visiems biggrin.gif

man tai nerupejo schmoll.gif nors tam ir salygu nebuvo unsure.gif nei kompo, nei fotiko neturejau unsure.gif

o cia ne i tema rolleyes.gif jei pirktumet nauja fotika, tai koki objektyva rinktumetes ar kitinis pakankamas g.gif as noriu sviesaus, kad nenusivilciau kitiniu unsure.gif (17-85mm f4-5.6 IS USM)
cia i ateiti mastau biggrin.gif blush2.gif

Atsakyti
Laba
šianakt jau ir aš nuotraukas sapnavau doh.gif tik ne lašiukus, o kažkokias abstrakcijas blink.gif

QUOTE(Peperoni @ 2009 02 11, 19:37)
bingo biggrin.gif  as ta pati supratau snd besportuodama biggrin.gif

friends.gif džiaugiuosi, kad sutapo sutapo mintys

Duoma, man pirmojoj irgi gaila akies. kažkodėl žmonių fotografijose man tai nėra labai priimtina, na nebent būtų kokia helovyniška foto bigsmile.gif dar mačiau Grethen iš pažengusiųjų temos katinuko foto su viena akim, tai kompozicijai tas šarmo pridavė. o tavo j/b patiko mirksiukas.gif

Stikline, dar kartą pasidžiaugsiu tavo ruonių serija. labai geras darbas bigsmile.gif

Ruste, fotografuodama lašiukus pabandyk sufokusuoti savo pirštą toje vietoje, kur turėtų būti lašiukai, tada patraukusi pirštą fotografuok. turėtų dar geresnis rezultatas gautis mirksiukas.gif
Atsakyti

QUOTE(Jurina @ 2009 02 12, 09:43)
Ir ne i tema: kamuojama kurybiniu minciu pradejau mest svori  hihihi.gif , o as vis negalejau nusprest kaip cia ji numest ir nieko nedaryt, pasirodo reikejo uzsiimt fotografija biggrin.gif

Aš irgi jau svorį metu (nors ir nenoriu). Pastebėjau, kad su fotografavimu tiek įsiazartinu, kad net valgyt nebenoriu tongue.gif Jau betekau 2 kilogramų blink.gif
Atsakyti
dar pamiršau padėkoti merginoms už pamokėlių vertimus. labai labai ačiū 4u.gif

atrodo, dar niekas neapsiėmė versti 9 ir 10 pamokų. pabandysiu aš, gal pavyks ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Armana @ 2009 02 12, 11:40)
Aš irgi jau svorį metu (nors ir nenoriu). Pastebėjau, kad su fotografavimu tiek įsiazartinu, kad net valgyt nebenoriu tongue.gif Jau betekau 2 kilogramų blink.gif

Vat ir aš pastebėjau, gal po kokios savaitės, kad netraukia manęs nei saldumynai, nei ledai, nors anksčiau pastoviai turėjau po ranka ir valgyt pamirštu ir nenoriu .
Atsakyti
QUOTE(Jurina @ 2009 02 12, 10:43)
Stikline , sveikinu su sekmingu pasirodymu kudroj !

Ir ne i tema: kamuojama kurybiniu minciu pradejau mest svori  hihihi.gif , o as vis negalejau nusprest kaip cia ji numest ir nieko nedaryt, pasirodo reikejo uzsiimt fotografija biggrin.gif

Ačiū wink.gif jėckau...mane kai pradeda kamuot kūrybinės mintys galiu kilogramais valgyt šokoladą...labai padeda biggrin.gif arba galiu iki išnaktų fotografuot, kažką bandyt kurt...bet svorio gyvenime nenumesčiau biggrin.gif bet va man padėjo mopsiukė mano...kai nusipirkau lakstydavau per piet namo pamaitint ir išvest laukan...tai jau buvau pasiekus beveik tobulą išvaizdą...tik gaila vėl viskas grįžo smile.gif

QUOTE(lamella @ 2009 02 12, 10:55)
Beje, Stikline, labai puiki Tavo ruonių serija kūdroj  mirksiukas.gif

Ačiū wink.gif

QUOTE(Valetta @ 2009 02 12, 11:24)

man tai nerupejo  schmoll.gif nors tam ir salygu nebuvo  unsure.gif  nei kompo, nei fotiko neturejau  unsure.gif

Oj atsimenu senus laikus..su poloroidu, kuris iškart nuotrauką pagamina ir su juostiniais fotoaparatais... biggrin.gif jau įsivaizduoju jei būtų buvę kompai doh.gif biggrin.gif turbūt dabar jau būčiau profesionali photoshopo vartotoja biggrin.gif

QUOTE(Peledike @ 2009 02 12, 11:37)
Laba
šianakt jau ir aš nuotraukas sapnavau  doh.gif  tik ne lašiukus, o kažkokias abstrakcijas  blink.gif 

Stikline, dar kartą pasidžiaugsiu tavo ruonių serija. labai geras darbas  bigsmile.gif

Ačiū smile.gif O aš jau lašiukų nebesapnuoju...tiesą sakant nebegaliu net jų fotografuot ir galvot apie tobulą jų pateikimą.... ax.gif
Atsakyti
Stikline, sveikinu su pasiekimu pradzia 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sidabrinė @ 2009 02 12, 09:29)
as zoomo nelieciau.nes kai pirma kart pameginau man aplamai snipstas gavosi.fotkinau su makro ir blykste.be blykstes nesigauna visai niekas.

va ir man nesigavo su zoomu, tik su makro, ir tik su blykste...bet tai reiškia kitaip ir nebus, čia jau matyt fotiko "bėda"

QUOTE(Peledike @ 2009 02 12, 10:37)
Ruste, fotografuodama lašiukus pabandyk sufokusuoti savo pirštą toje vietoje, kur turėtų būti lašiukai, tada patraukusi pirštą fotografuok. turėtų dar geresnis rezultatas gautis  mirksiukas.gif

mano fotike ant makro režimo fokusas pasimato tik paspaudus mygtuką, žiūrint per ekraną nerodo to, kaip atrodys nuotrauka iš tikrųjų.
kitu režimu , aišku , rodo.

todėl čia grynas "gaudymas" išeina...

man regis supratau, kodėl trečias daiktas man nesusifokusavo...Lego detalės tai 1*1cm dydžio...

susiradau stambesnius daiktus, einu perdarysiu trijų daiktų užduotį.
Atsakyti
QUOTE(ediper @ 2009 02 12, 11:55)
Stikline, sveikinu su pasiekimu pradzia  4u.gif  mirksiukas.gif

Ačiū smile.gif
Tai gali būt pradžia....arba sėkminga pabaiga... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Stikline @ 2009 02 12, 10:57)
Ačiū smile.gif
Tai gali būt pradžia....arba sėkminga pabaiga... biggrin.gif

nono.gif: tik pradzia, nedrisk kitaip galvoti 4u.gif
Atsakyti