Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 14 tema

QUOTE(inesaS @ 2009 02 11, 14:06)
O kodel butinai reikia perjungti i MF? blush2.gif

pasirodo šitaip užsifiksuoja fokusas smile.gif pvz lašiukus fotografuodama vieną kart sufokusuoji, užfiksuoji ir pleškini smile.gif

QUOTE(bonda @ 2009 02 11, 14:21)
sadi, pas mane ten toks delniuks su uzrasyta F raide -tai cia cia? blush2.gif  tongue.gif cia as apie fokusa rankini blush2.gif dabar is galvos nebeiseina doh.gif

va va, gali būt ir šitas smile.gif

QUOTE(inesaS @ 2009 02 11, 15:14)
Paspausdama mugtuka ant fotoaparto,tu gali ji sujudinti,o su distanciniu to nepadarysi.Be stovo nakti neisiversi.Juk neislaikysi fotiko nesujudinus,kad ir 20 sekunciu mirksiukas.gif

aš tai naudoju atidėjimą tam kad nesujudinti spaudžiant smile.gif
dvi sek užsidedu ir gerai smile.gif

QUOTE(olo @ 2009 02 11, 15:47)
Kazkur skaiciau, kad  pataria tureti su savimi maiseli su pvz. su zirniais arba kazkokia kita biria madziaga.
Nebandziau, bet gal ir nieko butu tasikeje tureti toki maiseli. Buna atveju, kad pastatai fotika ant kokio kreivo kelmo.

oo, čia geras patarimas thumbup.gif
Atsakyti
ko tylit g.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 02 11, 10:50)
bet kazkas dar buvo apsiemes ir 3 ir 4 - prisipazinkit kas biggrin.gif

4u.gif as zadejau trecia ketvirta doh.gif ale trecia kaip ir baigiau be va kitam pc verysad.gif tai nebent per nauja g.gif imesk nuoroda kur buvo blush2.gif pabandysiu siandien vakare bent trecia isverst blush2.gif siandien atgavau savo fotika lotuliukas.gif thumbup.gif galesiu mucint lasiukus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Sidabrinė @ 2009 02 11, 16:45)

dirbam photo.gif

paskutiniai bandymai šiandien su vandeniu, ir ate iki ryt (MB gimtadienis, truputį švęsim)

kam špygučių? lotuliukas.gif (ryškumas nukentėjo, bet lašo forma juokinga

tik gražus bliūdo ovalas man gaunasi ir mesto pomidoro doh.gif ...nepagaunu niekaip

šitą gal reiktų kirpti, ir tik apačią palikti?

ryt žaisiu su baltos spalvos balansu, jau sumąsčiau, kad padarysiu visus variantus kuriuos turiu, man įdomu jūsų nuomonė, kuris gražiausiai atrodys.
Atsakyti
Tamsinu, kad negražaus fono nesimatytų. unsure.gif
O kas su wb blogai? g.gif
vat, su fokusu ir ryškumu sunkiai man.
Bet nieko išmoksim. irnesakyk.gif

O čia vat, nd. : D

1. Fiziškai keičiam atstumą.
user posted image
user posted image
user posted image

2. Wb nustatymai.
Natūraliame apšvietime. auto, lempa, rankinis.
user posted image
user posted image
user posted image

Dirbtiniame apšvietime. auto, debesėlis, rankinis.
user posted image
user posted image
user posted image

Čia tuo pačiu ir baltas daiktas baltam fone. biggrin.gif
Ir nepykit, kad murzinas atrodo, nenusiplovė, sodos neradau. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Rustė @ 2009 02 11, 17:16)

Ruste, ar makro rėžimu fotkinai? Man neryšku gaudavos kai fotikas per arti vandens būdavo, gal bandyk atitraukt ir zoom'int? Bent aš taip darydavau, tuomet lašiukai labai aiškūs būdavo (gaila nebeturiu fotkių). p.s. čia tik mano mėgėjos nuomonė 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rustė @ 2009 02 11, 17:16)
dirbam photo.gif

paskutiniai bandymai šiandien su vandeniu, ir ate iki ryt (MB gimtadienis, truputį švęsim)

kam špygučių? lotuliukas.gif  (ryškumas nukentėjo, bet lašo forma juokinga

tik gražus bliūdo ovalas man gaunasi ir mesto pomidoro doh.gif ...nepagaunu niekaip

šitą gal reiktų kirpti, ir tik apačią palikti?

ryt žaisiu su baltos spalvos balansu, jau sumąsčiau, kad padarysiu visus variantus kuriuos turiu, man įdomu jūsų nuomonė, kuris gražiausiai atrodys.

man SM kazko streikuoja g.gif
Nu turint toki fotika ir gauti tokias nuotraukas tai pasaka thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Sidabrinė @ 2009 02 11, 17:25)
man SM kazko streikuoja  g.gif
Nu turint toki fotika ir gauti tokias nuotraukas tai pasaka  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

rimtai blush2.gif

va žiūriu į Duomos darbukus, tai pirmąjį (fisiškai keičiamą atstumą) tai padaryti galėsiu smile.gif
Papildyta:
QUOTE(solo @ 2009 02 11, 17:24)
Ruste, ar makro rėžimu fotkinai? Man neryšku gaudavos kai fotikas per arti vandens būdavo, gal bandyk atitraukt ir zoom'int? Bent aš taip darydavau, tuomet lašiukai labai aiškūs būdavo (gaila nebeturiu fotkių). p.s. čia tik mano mėgėjos nuomonė  4u.gif

jep, makro. mirksiukas.gif

pabandysiu su zoomu, nepagalvojau doh.gif pasirodysiu kas gavosi smile.gif

realiai visos makro, kur iš karti, kur iš toliaiu paprastai.
Atsakyti
QUOTE(Rustė @ 2009 02 11, 17:27)

tikrai sakau.as su savo fotiku taip nenufotkinu.visgi teisybe sako,kad nuotrauka ne nuo fotiko priklauso thumbup.gif
Atsakyti
nu blem koks lašas gavosi, tik neryškus sad.gif

kaži tokias pataisyti galima su kompu kaip nors?

http://i23.photobuck...as/PIC_6753.jpg
Atsakyti
QUOTE(Rustė @ 2009 02 11, 17:34)
nu blem koks lašas gavosi, tik neryškus sad.gif

kaži tokias pataisyti galima su kompu kaip nors?

http://i23.photobuck...as/PIC_6753.jpg

pas mane laaabai daug tokiu gavosi,o niekaip nesigavo ju sutvarkyt verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2009 02 11, 15:14)
Paspausdama mugtuka ant fotoaparto,tu gali ji sujudinti,o su distanciniu to nepadarysi.Be stovo nakti neisiversi.Juk neislaikysi fotiko nesujudinus,kad ir 20 sekunciu mirksiukas.gif

ai jei del to tai irnesakyk.gif kai fotkinu ant stovo, ypac naktiniam rezime, uzdedu 2 s taimeri smile.gif visgi pasilieku tokia nuomone kad man distacinis nera butinas biggrin.gif nors kainu paziuresiu ebay. beje ar matet kiek ten visokiu apsvietimui skirtu dalyku, softboxai ir t.t.

DUOMA, kitakart bandyk kokia paklode pasikabint wink.gif tada tamsint nereikes wink.gif
Atsakyti