Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 14 tema

QUOTE(Peperoni @ 2009 02 11, 13:21)
jeeeeega  thumbup.gif

Aha wub.gif Tu cia pas mus Geroji Feja wub.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 02 11, 13:17)
nu as durna kl uzduosiu blush2.gif kas tas MF? cia veidrodziuose tik? ax.gif

žinok yra ir PGM. išbandžiau kaip Peperoni sakė - sufokusuoju AF, persijungiu į MF ir veikia thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif gal mano fotikas veidrodis? bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(almantė_k @ 2009 02 11, 13:19)
bonda, MF - manual focus, liet. rankinis fokusavimas wink.gif

aisku blush2.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif bet kaip suprantu tik veidrodziam tas g.gif nors kazkada jau aiskinomes apie neveidrodzius -ale man taip ri liko misle doh.gif

sadi, nu neiznau, apie ka tu, zinok blush2.gif gal pas mane ner blush2.gif
Atsakyti
Aš autoportretą bandžiau fotografuot kaip Peperoni patarė su MF ir gerai gaunas, pati taip nebučiau sugalvojus. thumbup.gif Ir dar kai bandžiau auto tai užstačiau 10 sekundžių, kad spėčiau atsidurti toj vietoj kur sufokusuota.

Bonda, MF tai rankinis fokusas. smile.gif Pas mane PGM ir jis yra.
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2009 02 11, 13:23)
Aha wub.gif Tu cia pas mus Geroji Feja wub.gif

eik jau ... irnesakyk.gif blush2.gif
QUOTE(Sadi @ 2009 02 11, 13:23)
žinok yra ir PGM. išbandžiau kaip Peperoni sakė - sufokusuoju AF, persijungiu į MF ir veikia  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif gal mano fotikas veidrodis? bigsmile.gif  bigsmile.gif  bigsmile.gif

oj geras... lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(olo @ 2009 02 11, 13:22)
Dar fotkinant portretus galima bandyti naudoti distansini. Manau, kad turetu neblogai su juo pavykti !

g.gif oi nia, visi sie dalykai i finansus kolkas smarkiai remiasi tad nelabai net svajoti dristu smile.gif bandysim su taimeriu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 02 11, 13:24)
sadi, nu neiznau, apie ka tu, zinok blush2.gif gal pas mane ner blush2.gif

nu pabandyk pvz taip - įsijungi makro, nuspaudi iki pusės užraktą kad sufokusuotų vaizdą. Tada laikydama užraktą spaudi tą mygtuką kur persijungia į makro (ar kaip pas tave įsijungia rankinis fokusavimas?). Ir tada fotikas persijungdamas į rankinio fokusavimo režimą automatiškai pagaus tą fokuso atstumą kuris buvo nustatymas AF. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2009 02 11, 13:33)
nu pabandyk pvz taip - įsijungi makro, nuspaudi iki pusės užraktą kad sufokusuotų vaizdą. Tada laikydama užraktą spaudi tą mygtuką kur persijungia į makro (ar kaip pas tave įsijungia rankinis fokusavimas?). Ir tada fotikas persijungdamas į rankinio fokusavimo režimą automatiškai pagaus tą fokuso atstumą kuris buvo nustatymas AF. mirksiukas.gif

Reikes ir man sita pribumbasa isbandyti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(almantė_k @ 2009 02 11, 14:32)
g.gif oi nia, visi sie dalykai i finansus kolkas smarkiai remiasi tad nelabai net svajoti dristu smile.gif bandysim su taimeriu smile.gif

Aha viskam reikia pinigų. schmoll.gif Aš tai išvis kaip akmens amžiuje, be stovo, be blyksčių, be nieko. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lamella @ 2009 02 11, 13:35)
Aha viskam reikia pinigų. schmoll.gif Aš tai išvis kaip akmens amžiuje, be stovo, be blyksčių, be nieko. lotuliukas.gif

as irgi kolkas tik 2 zaisliukus turiu - PGM ir stova biggrin.gif (nors svajoju, kad kai uzaugsiu turesiu dideli grazu ir profesionalu zaisliuka biggrin.gif )
Atsakyti
QUOTE(olo @ 2009 02 11, 13:22)
Dar fotkinant portretus galima bandyti naudoti distansini. Manau, kad turetu neblogai su juo pavykti !

Turiu tik ant laido.Tik,kad laidas nelabai ilgas.Bet siaip tai geras dalykas. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 02 11, 12:56)
Almante - fotkink ant MF wink.gif jau pasikartosiu - pasiimi kazka didelio - zaisla, deze ar pan. i ta daikta sufokusuoji, tada paspausi taimeri ir eini atsisest/atsistot vietoj to daikto smile.gif pavyksta ne visada - bet cia kaip su lasais - kuo toliau darai - tuo geresni kadrai smile.gif

o muilinese nera MF

QUOTE(bonda @ 2009 02 11, 13:17)
nu as durna kl uzduosiu blush2.gif kas tas MF? cia veidrodziuose tik? ax.gif
as tik lasinu lotuliukas.gif  lotuliukas.gif jausmu dar nulis lotuliukas.gif o apie autoportreta ne negalvoju - tikiuos dar nebus ju tongue.gif

Pas mane yra tik M-manual

Mergaites o kaip su toms pas ka M yra autoportreta fotkint.ka?
Atsakyti