Įkraunama...
Įkraunama...

Dauno sindromas

Sveikutes!
Giedre10 - stiprybes tau ir sveikatytes tavo vaikeliui 4u.gif Mes irgi labai vargom po operacijos, bet jau dabar viskas pas mus gerai... Laikykites console.gif
Hermita ir jums sekmes 4u.gif
Pas mus siaip viskas lyg ir gerai, valgom is saukstelio, labai Andriuskai patinka varskes sureliai. Tyreliu jokiu neperku, gaminu pati. Jau kaip megsta mano vyras dainuot, kai tik isgirsta muzika tai ir uztraukia: o-o-o-o! lotuliukas.gif Jau ir garsus visokius taria: pa, ba, am, kartais jam netycia iseina du kart is eiles pasakyt pa( pa-pa), tada jau vyras mano soka is laimes thumbup.gif

Babulka, o ten toj laidoj tai tas berniukas moka 4 kalbas- prancuzu, vokieciu, anglu ir lotynu. As irgi ziurejau ta laida, labai idomu buvo, o pabaigoj tas berniukas grojo fleita, tai ir apsizliumbiau ant galo. Musu vaikuciai yra labai geruciai wub.gif

Dar ,mamytes, noriu paklaust jusu, ar auginant vaikeli su sunkia negalia, ar priklauso kokios lengvatos, mokant uz komunalines paslaugas? g.gif
Sveikatytes visiems - ir mamoms ir vaikuciams 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(giedre10 @ 2009 02 13, 10:55)
labutis.mums viskas labai blogai,pagavom vilniuj rotika, baigiam gydytis rotika, sirdis savo parode, neiseinam is savo miesti ligonines, priepuoliai, be deguonies, mesko gero jau patys neatvaziuosim, reiks su greitaja.

oi oi girdėjau apie Roto protrūkį Santariškėse... Labai užjaučiu... Laikykitės, stiprybės visiems jums... Gal į Vilnių grįžkit, tegul jie žiūri, kas negerai...
Aš irgi jau imu bijoti ne tiek operacijos, kiek galimų komplikacijų... verysad.gif

QUOTE(Babulka @ 2009 02 13, 12:42)
Giedre, stiprybes jums sveikstant !  4u.gif  Kad tik greiciau sirdele susitvarkytu...

Sakitau vis jusu pasisakymus, dziaugiuosi uz visus pasiekimus, liudziu su ligoniukais...  wub.gif  Tik parasau retai.

Mano tevai ziurejo rusu laida apie vaikucius su DS, ten rode vien progresyvius. Tai man pripasakojo.... thumbup.gif  14 metu - kalba 3 kalbomis ! kitas - baige universiteta.. Ir man tiek optimizmo ikvepe smile.gif Net nebeisskiriu as savojo vaikucio is kitu, t.y. sirdeleje nejauciu jokios nuoskaudos ar pan...  O ir siaip, ne maziau kai kuriu vaiku tevai isgyvena jiems uzaugus ir darant nusikaltimus... manau tai dar baisesni isgyvenimai tevams, nei mums 4u.gif

Mums israse akinukus, gydysim savo zvairiuka  lotuliukas.gif  Bet kaip reikes priversti ji tuos akinukus nesioti - nezinau..... 
Benuko gana nebloga stambioji motorija, stojasi, lipa, eina isikibes, uz vienos rankytes.. Tai labai tikiuosi gal pavasari ismoksim vaiksciot. Nesiojam namuose basutes su auksta pakulne. Auginam jau krumini danti... tai kartais apibara mus su teciu.. neitinkam.. matyt erzina tas dygimas. Kartoja kai kuriuos jam tinkancius zodzius: t.y. ate (ir ate, aciu reiskia)  biggrin.gif  - Ute  (tetis ismoke mano mergautines pavardes gala  doh.giflotuliukas.gif Ba,
Tik labai dar burna aktyvi, t.y. visi zaislai i burna keliauja vis dar...  smile.gif

smagu skaityt Benuko pasiekimus thumbup.gif Sėkmės ir toliau 4u.gif
Atsakyti
labukas.mus issiunte is sirdinuku i vilniaus infekcine, ocia 3 dienas palaike, issiunte namo, vilnieciams nera vietu.
Atsakyti
gal as neaiskiai parasiau, mums nespejo operacijos padaryti.mes cia be operacijos blaskomes.o mano vaikinas pasidare ,toks idomus pradejo reiksti savo nuomone, baltus drabuzius pamato, tai nusuka akis arba uzsimerkia. oinfekcineje gulejom kartu su mergaite 9 men.tai jis ja stebejo paslapcia, jei noriu pasodint kartu, tai pyksta, ir sneka ziuri man i akis, negalejau jos pakalbint, pradedavo pavydet. o su vyresniais pats eina i kontakta.agnytee, kaip tavo spurdulis , aktyvuolis besilaiko.ar pradejo daugiau bendrauti.
Atsakyti
QUOTE(giedre10 @ 2009 02 13, 20:23)
gal as neaiskiai parasiau, mums nespejo operacijos padaryti.mes cia be operacijos blaskomes.o mano vaikinas pasidare ,toks idomus pradejo reiksti savo nuomone, baltus drabuzius pamato, tai nusuka akis arba uzsimerkia. oinfekcineje gulejom kartu su mergaite 9 men.tai jis ja stebejo paslapcia, jei noriu pasodint kartu, tai pyksta, ir sneka ziuri man i akis, negalejau jos pakalbint, pradedavo pavydet. o su vyresniais pats eina i kontakta.agnytee, kaip tavo spurdulis , aktyvuolis besilaiko.ar  pradejo daugiau bendrauti.

Labuka 4u.gif
mano vyriakas jau atsigavo, triuksmas namie kai reikiant doh.gif prisiminem ka reiskia vaika tureti namie doh.gif vartosi kai pasiutes, lovytej sukiojas, paguldau vienoj pusej, po kiek laiko randu kitoj biggrin.gif kelia sikna i virsu ir pirmyn thumbup.gif
o kada jus dabar vaziuosit i ligonine? ar jau skambinotes? kiek zinau tai nuo kitos savaites jau guldo zmogeliukus.... bandykit lgryst atgal ten kuo greiciau smile.gif
Atsakyti
Sveikos
Giedre,as tikrai pagalvojau,kad jus issioperavote,na bet vistiek linkiu pasveikti ir paskui jau ziuresite,mano galva geriausiai Vilniuj butu,tik ar iseina ten pakliuti.

Hermita,nebijok komplikaciju,nes juk ju gali ir nebuti ax.gif

O pas mane namie jokio poilsio,sunelis ne tik kad vaiksto,jau ir bega,griuna,viska reikia paliesti,paciupineti,nuversti,isvynioti,kad siaubas.Taip laukiau,kad vaiksciotu,o dabar nebesusitvarkau su juo.Gatvej rankos neduoda,eina kur nori,jeigu draudziu pyksta,o vezime isvis nenori buti,zodziu kariaujam.
Atsakyti
[quote=sviesi spalva,2009 02 12, 00:44]
kaip sekasi Būtybe? Kaip Gretutė?Gal jau kalbat kiek nors? Ką mokat?

Na mums visai neblogai einasi mirksiukas.gif
Dabar intensyviai mokomes kalbeti. Tiesa, kadangi mazyle neprigirdi, tai salia ir gestu kalba mokomes - taigi, tikiuosi, mokesim dvi ax.gif apskritai, kiek man teko dometis, gestai padeda musu mazyliams ismoti greiciau kalbet g.gif
Visai neseniai ismokom pusti - neprigirdintiems tai be galo sunku doh.gif O dabar jau kartoja ivairius garsazodzius ir gestus (surdologe net gyre, kad gabi mokine blush2.gif )
Labai megsta vaikscioti, o ir kartu prisigalvoja visokiu smagybiu - tai ant kedes uzsilipa, tai ant laiptu sokineja, o kartais eidama misku nusprendzia pakelti galva ir medzius tyrineti - aisku tada kojos susipina lotuliukas.gif ir keberiokst...
O siaip nesiskundziame, ji gerute, nors charakteri parodo, bet galima susitarti.
Atsakyti
na kokios šaunuolės wub.gif , kaip smagu girdėt, kad taip puikiai sekasi wub.gif . O ar lankot kokį darželį?
Mes vakar buvom irgi miške, taip šauniai pasivažinėjom nuo kalniuko rogutėm thumbup.gif . Grįžtant radom ožkų tvartelį, prie Bajorkiemio čia, jos lauke vaikštinėjo, tai sesė sugalvojo jas šakelėm beržo pavaišinti, Linas iš paskos irgi davė ožkytėms pakramsnoti. Abu su sese rinko šakelės ir maitino ožkas, o džiaugsmo kiek lotuliukas.gif . Tik grįžtant visa mašina ožiukais "kvepėjo" lotuliukas.gif
Papildyta:
kalbėt maniškis kažkiek bando, taria vienus žodelius paskui juos pamiršta, kitus taria. Jau sakydavo ampa(lempa), bapai(batai) - dabar nebesako. Mama dar sakydavo ir net kviesdavo mane, dabar nustojo. Dabar bando sakyti jam reikalingiausius du žodžius adajyk(atidaryt, suprask duris, nes visur reikia jau įeiti biggrin.gif ) ir teik(ateik), dar te(prašau imti). Šiaip, kaip ir Linusia sako, praradau ramybę, visur eina, lenda, ima lipa ir jei dar pasakysi kad negalima, tai tik šelmiškai nusišypso ir dar daugiau daro tai, ko prašai nedaryti. Tada bandom sudominti kuo kitu, kad paliktų ramybėj esamą "užsiėmimą" doh.gif . Taip ir kariaujam, tikiuosi neilgai truks tas periodas biggrin.gif . Šiaip džiaugiuosi, kad viskuo domisi.
Atsakyti
QUOTE(Butybė @ 2009 02 14, 10:57)
, kiek man teko dometis, gestai padeda musu mazyliams ismoti greiciau kalbet  g.gif

Cia tai teisybe,man irgi ta pati sake.Na kad kiekviena dalyka vaikui aiskinti,pasitelkiant rankas,mimika,jis taip greiciau supranta.Jeigu valgyti kvieti,tai rodyti ranka pridejus prie veido,ar jei kvieti atsisesti,rodyti sofa,na cia kaip pavyzdys.Kad zodinis isakymas ar prasymas nebutu vien tik garsu isreikstas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linusia5: 14 vasario 2009 - 18:11
Sveikutes.
trude smile.gif paskaiciau tavo nuogastavimus ir padariau isvada(sugebu toj srity isvadas daryt lotuliukas.gif ).Taip kalba(peikia vaika)aukletojos,kurios nori kysiu arba tos,kurios nenori,nemoka ir nemato reikalo nuosirdziai dirbt su vaiku.Pabandyk dazniau pamalonint kava.Jei aukletoja is tos katagorikos-as tau tu man,kazkiek pades,ji jausis isipareigojusi.Aukletojos neturi peikt,jos turi tartis su tevais,ka daryt.Nera vaiko,su kuriuo negali rast kontakto,reikia kartais pasistengt,o kai noro ner,tai...gal kaip nors,per ka nors pasiklausinek apie tas aukletojas.gal jus pataiket i gero darzelo bloga grupe????
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif

Tik siandien jau truputi atsigavau doh.gif Visa musu seima sergam baisiai doh.gif As gulejau su auksta temp ir dukryte mano su puliuojancia angina ir Toniukas geria antibijotikus doh.gif Na dar taip nebuvo gyvenime,kad visi vienu metu susirgtume doh.gif Su Toniuku buciau vaziavus i ligonine,bet,kai pakilo tokia temp,tai niekur negalejau vaziuoti.Na paziuresiu,kai jis sugersis antibijotikus,kaip jam seksis.

Visiem kas sergat sveikateles ir greiciau sveikit wub.gif wub.gif wub.gif
Papildyta:
O su kalbejimu,tai tu teisi sviesi spalva kada ateis laikas tada ir prades sneketi jusu mazyliai.Toniukas irgi po truputi pradejo sneketi.Dabar daznai sako man Nerijus,Tadas ir Ugnius musa.Sitie berniukai darzelyje labai musasi,tai man Toniukas viska papasakoja 4u.gif Pas mus darzelyje yra dar toks vienas berniukas,tai jis visai nesneka,o uz Toniuka jis vyresnis.Tai jo aukletojos ateina pasiziureti Toniuko ir buna nustebusios,kaip jis graziai ir aiskiai sneka.O tas berniukas labai letas ir uzsidares nebendraujantis,tai gal todel jam ir sunkiau 4u.gif Nepergyvenkit mamytes tikrai snekes musu mazyliai ir dar kaip snekes pamatysit wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
sveikit, Saules Mamyte 4u.gif , kad greiciau jums tos ligos praeitu verysad.gif . Saunuolis va koks tas musu Toniukas wub.gif . Sveikateles jums daug.
Sveikit visi kas sergat 4u.gif
Mine, kaip sekasi Rugilytei?
Vilte, kaip jus gyvenat? Kaip Godute? Tikiuosi negripuojat?
Dangire net neabejok, tavo mazylis turi toki mokytoja (broli), bus viskas geriau nei isivaizduoji mirksiukas.gif .
Smagu Agnyteee, kad jum gerai viskas thumbup.gif
Giedre10 sveikit, sekmes jum dideles 4u.gif
Atsakyti