QUOTE(popelka @ 2011 04 06, 11:59)
1. Aš pudros naudoju kasdien panašiai kaip ir kremo, kartais net daugiau. Tuo labiau tas veido vietas kurias labiausiai reikia saugot nuo saulės natūraliai pamaskuoju gausiau ir kruopščiau, tai mano atveju net labai pasiteisintu. Be to, kadangi naudoju priemones su mineraliniais filtrais (kaip jie veikia jau parašiau anksčiau) tai kaip minėjau, jei jie būtų pudroje čia būtų tik pliusas. O saugot man aktualu būtent tik veidą, nei ausų, nei kaklo, nei kūno eidama į darbą apsauginiais kremais netepu, nebent važiuodama atostogaut ar poilsio dienomis kai organizmui nusimato aktyvios saulės vonios.
O šiaip, manau kad filtrai SPF 15, SPF 20 nėra didelė apsauga kaip skelbiama šios temos antraštėje.
O šiaip, manau kad filtrai SPF 15, SPF 20 nėra didelė apsauga kaip skelbiama šios temos antraštėje.
1. O kodel aktualu tik veida saugot? Juk saulute vienodai veikia oda tiek ant veido, tiek ant kuno ir jei atvira oda saulei, tai suagot ir reikia. Ir ausu netept irgi klaida - juk jos irgi atviros kaip ir veidukas, tad sualute gali rimtai ikast... Na o del pudros, tai jeigu biri pudra ar tikrai jos tiek kiek reikia tepat? Ar tikrai visur uzeina tiek, kiek reikia? Su skysta manau tas pats - nors sita labiau matosi kaip paskirstyta, tai turbut daugiau gaunasi tos apsaugos. Bet vistiek nemanau, kad kosmetines priemones jos pakankamai duoda.
Del SPF sutinku, 15 ar 20 tikrai nera daug - tai daugiau eilinis skaicius, t.y. toks, kad ir pvz ziema su tokiu spf reiketu priemones naudot. Vasara vistik reiketu daugiau. Nors su visais idegio kultais tas sunkiai suderinama, nes gi kaip cia teptis kremu nuo saules, juk neidegsi ir pan Mane kazkada nustebino vienas skelbimas cia SM'e, kur ieskojo kremo nuo saules, bet norejo itin mazo spf, nes (cia netiksliai parasysiu, bet mazdaug taip ir skambejo) spf yra blogai, bet nuo saules nori saugotis, tai kuo mazesnio, kad maziau kenktu...
QUOTE(bytte @ 2011 04 06, 13:23)
Beje pavojingesni yra UVA spinduliai, kurių apsaugos SPF nenurodo. Turi būt papildomas žymėjimas...
Aš neradau ant jūsų paminėtos priemonės pažymėta UVA apsugos... Gal ant buteliuko yra?
Aš neradau ant jūsų paminėtos priemonės pažymėta UVA apsugos... Gal ant buteliuko yra?
Yra tiek ant buteliuko, tiek aprasyme parasyta 'UVB/UVA Protection'
UVA apsauga berods nurodo zymejimas 'PA' ir pliusai ar kazka maisau? Bet tokiu priemoniu mazai... Dior turi su didele apsauga, bet jau ne naturalus....