Įkraunama...
Įkraunama...

Geras kremas su didele spf apsauga

QUOTE(Shelly @ 2011 03 22, 17:54)
Pasiruošiau jau vasarai ir nusipirkau Biodermos photoderm bronz spf 15,bet manau kad man tik pusei vasaros jo užteks nes jau tokiaaa maža pakuotė...: D

va sitas man ir kimso, nors aprasymas labai viliojantis, bet deja neatitiko mano lukesciu, isberdavo jau po keliu valandu nuo jo.
Atsakyti
o klausykit, kaip jus "pajauciat", kad kimsa poras kremas? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Typhoon Morakot @ 2011 03 22, 11:32)
Gal kas ilgeliau yra naudojes Olay drekinanti krema su spf15. Kaip jis? Ar kemsa ilgiau panaudojus? Bandziau meginuka-lyg ir patiko. Gundausi isigyti visa pakuote, bet neramu del kimsimo g.gif

Rasiau kitoj temoj, tik ne apie krema, o apie fluida, gal kam nors pravers 4u.gif

QUOTE(Mintee @ 2011 03 24, 00:14)
Kuri laika naudojau ji kaip pagrindini drekikli, net jeigu neidavau i lauka. Pradejo kimstis poros. Tada nusipirkau Physiogel krema ir nustojau naudoti Olay, padetis pagerejo, aisku, reikia kad apgytu veidas. Bet daugiau poros nesikemsa.

QUOTE(Lust @ 2011 03 24, 15:26)
Man sis Olay fluidas irgi poras uzkimso. Panaudojau vos diena, o kita ryta jau isberta pabudau. Neisivaizduoju koki krema su SPF isirinkt, jie man visi atrodo tokie riebus. Ziema gerai, naudoju gelini drekikli ir vargo nematau, o ka vasara  daryt, arba nieko netept ir zalotis saule, arba teptis ir isbertai vaiksciot..

Atsakyti
Turiu klausimą, gal kartais kuri nors esat panašiose paieškose. Sukūriau temą prie dekoratyvinės kosmetikos bet galbūt čia atsiras daugiau patyrusių šiuo klausimu. Prasidėjus vasaros sezonui vis perku kremus su mineraliniais apsaugos nuo saulės filtrais - cinko oksidu ir titano dioksidu. Ilgainiui išsiaiškinau, kad cheminiai filtrai veikia sugerdami saulės spindulius tad jų turinčias priemones tikslinga tepti ant švarios odos prieš visas kremines pudras, birias pudras ar egipto žemę, kad filtrai įsigertų į odą, o mineraliniai filtrai veikia atspindėdami/blokuodami saulės spindulius todėl tikslingiau jų turinčias priemones tepti ant odos vienas paskutiniųjų. Todėl pagalvojau, koks tikslas pirkti kremus su mineraliniais filtrais kurie dar paprastai būna tiršti ir riebūs, kai galima vietoj jų nusipirkti tokių pačių filtrų turinčią kreminę ar kompaktinę/pusiau kreminę pudrą, o po apačia tepti normalu lengvą drėkinanti ir kitokį kremą atitinkantį odos poreikius vasarą. Juk ar taip ar taip kremines pudras naudoju, tai jei vienu storu sluoksniu bus ant veido mažiau - nuo to tik geriau. Be to, dienos bėgyje makiažą galima pakoreguoti taip atnaujinant ir apsaugą. mirksiukas.gif
Gal žinot ką nors iš tokio tipo priemonių?
Galvoju kad norėčiau arba skystos kreminės pudros su nemažu apsaugos faktorium, arba kompaktinės-kreminės, panašios į kažką tokio

Avene High Protection Tinted Compact SPF 50

user posted image

Active Ingredients: Titanium Dioxide (18%), Zinc Oxide (4.9%)
Inactive Ingredients: Dimethicone, Hydrogenated Polyisobutene, Phenyl Trimethicone, Isodecyl Neopentanoate, Squalane, Polyethylene, Talc, Ethylhexyl Hydroxystearate, Silica, Polymethyl Methacrylate, Polyglyceryl-3, Diisostearate, Water/Eau (Aqua), Beeswax/Cire D’Abeille (Cera Alba), Caprylic/Capric Triglyceride, Microcrystalline Wax/Cire Microcristalline (Cera Microcristallina), Phenoxyethanol Tocopheryl Glucoside, Tribehenin, Triethoxycaprylylsilane, Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491), (CI 77492), (CI 77499), Ultramarines (CI 77007)
Bet neradau savo odai tinkančio atspalvio. Be to, prisibijau Dimethicone - jis tikriausiai priklauso silikonams?

Norėtųsi kad nekimštų porų. Labiausiai norėčiau skystos pudros panašios į Chanel Matt Lumiere, ji ir maskuoja gerai ir neprivaryta silikonų, porų nekemša.

Jei nieko panašaus nerasiu teks grįžt prie kremų turbūt verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo popelka: 04 balandžio 2011 - 15:43
QUOTE(amber123 @ 2010 04 12, 16:34)
Bet 40 SPF biski per daug.. Lietuvoj nemanau, kad reik tokio auksto  g.gif nes ir kaina manau didesne kai didelis spf g.gif  4u.gif

Taigi ne apsaugos stiprumas nuo skaičiaus SPF priklauso, o apsaugos ilgumas biggrin.gif kiek laiko galėsite būti saulėje saugi smile.gif

Pavyzdziui jeigu oda vidutinio jautrumo tai kremas su 5 SPF - apsaugo nuo saulės tik 75 minutes vidutinio jautrumo odą. Jautriai arba su pigmentinėm dėmėm odai laikas sutrumpėja.
10 SPF - saugo 2,5 val.
15 SPF - 3 val 45 min (jautriai odai 2,5)
20 SPF - 5 val
25 SPF - 6 val 15 min
30 SPF - 7,5 (jautriai odai 5 val)
35 SPF - 8,75
40 SPF - 10
45 SPF - 11,25
50 SPF - 12,5 (jautriai odai 8 val)
ir t.t....
būna ir 60, 80 ir 90 SPF net.

Taigi jeigu darbo diena prasideda 8 ryto, pasidarau makiažą, tai neprisitepliosiu kas pora valandų kremu su apsauga. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo popelka: 04 balandžio 2011 - 16:38
QUOTE(Typhoon Morakot @ 2011 03 22, 11:32)
Gal kas ilgeliau yra naudojes Olay drekinanti krema su spf15. Kaip jis? Ar kemsa ilgiau panaudojus? Bandziau meginuka-lyg ir patiko. Gundausi isigyti visa pakuote, bet neramu del kimsimo g.gif

jokio man kimsimo neduoda. isvis kur jus matot ta kimsima? man nei vienas kremas nekemsa poru jeigu jis skirtas misriai riebiai odai ir oil free
Atsakyti
QUOTE(ZBITKA @ 2011 04 05, 11:46)
jokio man kimsimo neduoda. isvis kur jus matot ta kimsima? man nei vienas kremas nekemsa poru jeigu jis skirtas misriai riebiai odai ir oil free

tai gal jusu nelabai problematiska oda,nesman su problematiska beveik visi oil free ir misriai riebiai odai atseit tinkantys kremai labai kemsa poras ypac tie kurei turi bent kiek didesni SPF:) kas tinka jums,nebutinai tinka visiems mirksiukas.gif
Atsakyti
As siuo metu naudoju Natura Siberica krema sausai odai su spf20,patinka,kad greitai susigeria,neriebus,drekinimo uztenka rolleyes.gif
Atsakyti
Naudoju si pavasari Caribbean Solutions 'face only' (toki) kremuka su SPF20 - mano jautriai odai labai jis tinka, sudetis puiki, kvapas geras, nepalieka baltos pleveles, puikiai tinka po makiazu. Gal tik kaina kandziojasi truputi, bet manau to vertas. thumbup.gif

QUOTE(popelka @ 2011 04 04, 16:39)
Jei nieko panašaus nerasiu teks grįžt prie kremų turbūt verysad.gif

Nemanau, kad vien pudra saugotis reiketu. Visu pirma, mes nenaudojam jos tiek, kad ta apsauga tokia veiksminga ir butu kaip rasoma (su kremais taip pat, ju irgi nesitepam tiek, kiek reiketu - mazdaug 30ml visam kunui vienam kartui, jei neklystu del skaiciaus), o antra, galvoju, kad vistiek netolygiai pasiskirsto, kai kur daugiau, kai kur maziau. Plius jei spalva pudros atitaikyta, tai nepudruojat ausu, kaklo, dekolte, o juk visa ta reiketu nepamirst saugot nuo saulutes. 4u.gif

QUOTE(popelka @ 2011 04 04, 17:38)
Taigi ne apsaugos stiprumas nuo skaičiaus SPF priklauso, o apsaugos ilgumas  biggrin.gif

Taigi jeigu darbo diena prasideda 8 ryto, pasidarau makiažą, tai neprisitepliosiu kas pora valandų kremu su apsauga. smile.gif

Stiprumas taip pat priklauso nuo SPF, o tiksliau nuo kiek % spinduliu apsaugo (tik kaip ir su laiku, tai ir su % nera taip, kad dvigubai didesni SPF turinti priemone dvigubai ir apsaugo).

Na pagal rekomendacijas butent taip ir yra, kad krema nuo saules reikia atnaujint kas kelias valandas, ypac bunant lauke (net jei SPF didele, neskaicius tiesa sakant etikeciu visu virs spf60, tai negaliu pasakyt ka apie juos raso, bet iki tiek visur raso, kad atnaujint, jei maudaisi dar po maziau laiko ir pan).
Atsakyti
QUOTE(shopingas @ 2011 04 06, 00:22)

1. Nemanau, kad vien pudra saugotis reiketu. Visu pirma, mes nenaudojam jos tiek, kad ta apsauga tokia veiksminga ir butu kaip rasoma (su kremais taip pat, ju irgi nesitepam tiek, kiek reiketu - mazdaug 30ml visam kunui vienam kartui, jei neklystu del skaiciaus), o antra, galvoju, kad vistiek netolygiai pasiskirsto, kai kur daugiau, kai kur maziau. Plius jei spalva pudros atitaikyta, tai nepudruojat ausu, kaklo, dekolte, o juk visa ta reiketu nepamirst saugot nuo saulutes.  4u.gif

2. Stiprumas taip pat priklauso nuo SPF, o tiksliau nuo kiek % spinduliu apsaugo 

1. Aš pudros naudoju kasdien panašiai kaip ir kremo, kartais net daugiau. smile.gif Tuo labiau tas veido vietas kurias labiausiai reikia saugot nuo saulės natūraliai pamaskuoju gausiau ir kruopščiau, tai mano atveju net labai pasiteisintu. mirksiukas.gif Be to, kadangi naudoju priemones su mineraliniais filtrais (kaip jie veikia jau parašiau anksčiau) tai kaip minėjau, jei jie būtų pudroje čia būtų tik pliusas. O saugot man aktualu būtent tik veidą, nei ausų, nei kaklo, nei kūno eidama į darbą apsauginiais kremais netepu, nebent važiuodama atostogaut ar poilsio dienomis kai organizmui nusimato aktyvios saulės vonios. 4u.gif
2. Iš kur tokia jūsų turima informacija, gal galima plačiau apie tuos %? 4u.gif Jau ne vienus metus šiuo klausimu bendrauju su dermatologais ir kosmetologais tai būtent iš jų ir išgirdau apie tai kad filtro skaičius reiškia apsaugos trukmę (ir kaip ją apsiskaičiuoti, ir po kiek laiko pakartotinai teptis ir t.t.) nors anksčiau maniau kad kuo didesnis SPF tuo stipriau apsaugo.

O šiaip, manau kad filtrai SPF 15, SPF 20 nėra didelė apsauga kaip skelbiama šios temos antraštėje. smile.gif Čia truputį universalesnė tema 4u.gif http://www.supermama...;#entry46153282
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo popelka: 06 balandžio 2011 - 11:09
QUOTE(shopingas @ 2011 04 05, 23:22)

Stiprumas taip pat priklauso nuo SPF, o tiksliau nuo kiek % spinduliu apsaugo (tik kaip ir su laiku, tai ir su % nera taip, kad dvigubai didesni SPF turinti priemone dvigubai ir apsaugo).

Na pagal rekomendacijas butent taip ir yra, kad krema nuo saules reikia atnaujint kas kelias valandas, ypac bunant lauke (net jei SPF didele, neskaicius tiesa sakant etikeciu visu virs spf60, tai negaliu pasakyt ka apie juos raso, bet iki tiek visur raso, kad atnaujint, jei maudaisi dar po maziau laiko ir pan).

SPF nustatomas būtent kiek laiko oda ilgiau išbūna neparaudusi, t.y. užtepa ant savanorio rekomenduojamą kremo kiekį ir laukia kol paraus, o paskui lygina su laiku, kai buvo nenaudota jokia apsauginė priemonė... Taigi pasitepus priemone, kurios SPF15, to paties individo oda parausta ne per 10 tarkim min., o per 15 kartų ilgesnį laiko tarpą - 150 minučių... paskui jau sprendžia, atsižvelgiant į laiką, kiek ten procentais sulaiko UVB:
SPF 2 - iki 50%
SPF 10 - 90%
SPF 15 - 93%
SPF 20 - 95%
SPF 30 - 96.7%
SPF 60 - 98.3%.... į procentus pasižiūrėjęs nelabai gali ką ir nuspręst mirksiukas.gif

Kadangi apsauginės priemonės nusivalo, tai reikia vėl ir vėl teptis... Beje pavojingesni yra UVA spinduliai, kurių apsaugos SPF nenurodo. Turi būt papildomas žymėjimas... 4u.gif
Aš neradau ant jūsų paminėtos priemonės pažymėta UVA apsugos... Gal ant buteliuko yra?
Atsakyti
QUOTE(Belle Du Jour @ 2011 04 05, 15:05)
tai gal jusu nelabai problematiska oda,nesman su problematiska beveik visi oil free ir misriai riebiai odai atseit tinkantys kremai labai kemsa poras ypac tie kurei turi bent kiek didesni SPF:) kas tinka jums,nebutinai tinka visiems mirksiukas.gif

taigis kad problematiska, buna spuogu. tai naudok tik riebiai odai skirtus lengvus kremus, kam tau olay. gal tau tiktu zele tipo g.gif
Atsakyti