Negrazus vardas, trumpinys kazkoks
QUOTE(muminukas @ 2009 02 09, 18:58)
o kaip manai, iš kur ta pavardė atsirado? labai daug pavardžių kilo iš vardų
aš žinau 2 Grigus kaip pavardes - Žalgirio ex treneris ir kažkoks kunigas R. Grigas.
bet mūsų pavardė irgi tokia kaip vardas, nors ne visi žino, kad yra toks vardas, taigi man nekliūva.
aš žinau 2 Grigus kaip pavardes - Žalgirio ex treneris ir kažkoks kunigas R. Grigas.
bet mūsų pavardė irgi tokia kaip vardas, nors ne visi žino, kad yra toks vardas, taigi man nekliūva.
muminukas ziuriu labai apsisvietusi esi . as tai savo sunui tikrai nedeciau tokio vardo grigas,grigalius gerai kad dar ne grikis(kruopa) .kas zmonems pasidare vaikams vardus deda kuo mandresni ir baisesni
QUOTE(mamuks25 @ 2009 03 05, 18:16)
muminukas ziuriu labai apsisvietusi esi . as tai savo sunui tikrai nedeciau tokio vardo grigas,grigalius gerai kad dar ne grikis(kruopa) .kas zmonems pasidare vaikams vardus deda kuo mandresni ir baisesni
gerai nusimanau, o ką?
dėl prasivardžiavimų esu kitoje temoje pasisakiusi
dėl mandrumo ir baisumo - čia jau ne mano problema, kad kai kurie ilgas vartojimo tradicijas vardai buvo primiršti, kad žmonės labai neapsišvietę apie asmenvardžius (o atrodo, kad tai toks kasdieninis dalykas). smagu girdėti, kai vaiką pavadina Tumu, Napaliu ar Kajetonu, jokio mandrumo čia nematau, vardai įprasti, tik primiršti. mandnra ir baisu vadinti Menorom (šviestuvas) ir Mirenom (KT)
Svarstome labai panasu, bet angliska varda savo antram berniukui Gregory. Lietuviskai butu Grigas. Gyvename ne Lietuvoje, vyras uzsienietis. Bet ka zinai, gal vaikai atvaziuos studijuot i Lietuva kada nors. As jau nebesuprantu, ar cia is didelio rasto isejom is krasto, ar vis tik normalus vardas. Ka manote?
Man net minciu nekyla, kad Grigas yra pavarde! Vaikysteje mokiausi eilerastuka apie berniuka, vardu Grigas, kuris berzeliui sakeles aplauze.
Evi, as nematau problemos, juk ne Lietuvoje gyvenate ir vyras nera lietuvis. Jeigu as turesiu sunu, jo vardas lietuviskos galunes netures del tu paciu priezasciu ir nematau problemos jei kada i Lietuva persikeltume. Svarbiausia, kad lietuviams lengvai istariamas vardas butu
Evi, as nematau problemos, juk ne Lietuvoje gyvenate ir vyras nera lietuvis. Jeigu as turesiu sunu, jo vardas lietuviskos galunes netures del tu paciu priezasciu ir nematau problemos jei kada i Lietuva persikeltume. Svarbiausia, kad lietuviams lengvai istariamas vardas butu
QUOTE(Ramunita @ 2009 02 10, 01:33)
man tai Grigas vardas gal todėl,kad pirmą kartą jį išgirdau šiame eilėraštyje
BERŽELIO ŠIRDIS
Įsikoręs į berželį,
Grigas laužo šakeles,
O berželis svyruonėlis
Lieja ašaras gailias.
Grigas ašarų nemato,
Dar smarkiau berželį krato.
Tik staiga - šaka nulūžo...
Grigas krito ir sugniužo.
Grigas sriūbauja prie tako,
O berželis švelniai sako:
- Ar labai užsigavai?
Nors negeras tu buvai,
Bet berželis turi širdį -
Viską jaučia, viską girdi.
/K. Kubilinskas/
BERŽELIO ŠIRDIS
Įsikoręs į berželį,
Grigas laužo šakeles,
O berželis svyruonėlis
Lieja ašaras gailias.
Grigas ašarų nemato,
Dar smarkiau berželį krato.
Tik staiga - šaka nulūžo...
Grigas krito ir sugniužo.
Grigas sriūbauja prie tako,
O berželis švelniai sako:
- Ar labai užsigavai?
Nors negeras tu buvai,
Bet berželis turi širdį -
Viską jaučia, viską girdi.
/K. Kubilinskas/
"tik staiga berzelis - triokst
Grigas zemen keberiokst... "
as taip mokejau
o kaip vardas man asmeniskai nekaip skamba
ir primena ta Griga is gruper Raketa kur buvo
Gražus. Labai.
mano seneliu pavarde,tai neisivaziduoju kaip vardo
Pamaciau ta varda ir nusisypsojau Mano mylimojo vardas Grigas. Kai as pripratus man patinka Tik va jis pats kartais turi problemeliu su vardu, kai pvz jo klausia: pavarde?! Atsako: .......... vardas?! Atsako Grigas. tai jo vel paklausia : sakau vardas koks?! zmones kelis kartus pasitikslina koks jo vardas
QUOTE(de emilia @ 2010 12 21, 15:48)
Pamaciau ta varda ir nusisypsojau Mano mylimojo vardas Grigas. Kai as pripratus man patinka Tik va jis pats kartais turi problemeliu su vardu, kai pvz jo klausia: pavarde?! Atsako: .......... vardas?! Atsako Grigas. tai jo vel paklausia : sakau vardas koks?! zmones kelis kartus pasitikslina koks jo vardas
Idomu Mes labai rimtai svarstem varda Gregory savo antram sunui (lietuviskas variantas Grigas, arba tiesiog Gregoris), bet po to vis tik apsistojom ties Oskaru. Bet siaip super vardas. Visuomet isliks mano sirdyje kaip ypatingas
man grazus,tikras vardas