Būtent, dauguma pavardžių kilo iš vardų, tad nematau jokio juoko, kad tam tikras vardas yra pavardė Tas pats, kas juoktis, jog pavardė kaip vardas Man Grigas, kaip vardas, gražiai skambėtų, jei Lietuvoje nebūtų per daug pavardžių su šaknimi "Grig", nes visi šie vyriškos lyties žmogeliai dėl tokių pavardžių įgyja pravardes "Grigas"..Tai taip nuvalkiojo.. Bet jei mamai su tete gražu, tai koks skirtumas, ką kiti mano
QUOTE(Pupele7 @ 2009 02 26, 15:19)
Bet jei mamai su tete gražu, tai koks skirtumas, ką kiti mano
tetei negražu, mamai gražu
QUOTE(muminukas @ 2009 02 26, 15:21)
tetei negražu, mamai gražu
Tai, mama, kažkaip apgauk tą tetę, nu O jei rimtai, tai kompromisas - pavadinti dviem vardais Pirmas vardas tas, kuris gražus abiem, o antras - Grigas
QUOTE(Onelė @ 2009 02 26, 13:18)
Man šis vardas gražus . Bet, jei turėčiau sūnų, negalėčiau jam duoti šio vardo vien dėl vyresnėlės dukters: Muzikos mokykloje ją moko groti mokytojas tokia pavarde, tai ji, vos tik išgirdusi "Grigas", netveria juoku. Sako, kad jai juokinga. Asociacijos...
Mano draugės sūnus leipsta iš juoko išgirdęs vardą Vytautas. Ir niekas nesupranta ko čia jam taip juokinga
O man vardas labai gražus Ir jei jis dera prie pavardės, tai tikrai tokį vardą duočiau savo vaikui. O dėl to, kad tai ir pavardė, na ir kas? Štai mano klasėje mokėsi berniukas pavarde Lukas, o vėliau buvo bendradarbis tokiu vardu. Tikrai daug Lietuvoje pavardžių, kilusių iš vardų(pvz. pažįstu žmones, pavarde Danielius, Augustinas, Algirdas) o dar kiek tokių vardų- pavardžių aplink. Taip kad, jei patinka ir mb galų gale įkalbi- tai tik valio
Grigas yra daugiau trumpinys ar pravarde
man nelabai...
Grigas, sakyciau Grigorijus... ale vistiek negrazus
Gražus
QUOTE(Sommerregen @ 2009 02 27, 18:33)
Įsilipęs į berželį
Grigas laužo šakeles,
O berželis svyruonėlis
Lieja ašaras gailias...
Čia iš mano pirmos klasės elementoriaus "Saulutė". Dar tebepamenu..
Daugiau niekur neteko šio vardo sutikti.
Kažko neskambus jis man..
Grigas laužo šakeles,
O berželis svyruonėlis
Lieja ašaras gailias...
Čia iš mano pirmos klasės elementoriaus "Saulutė". Dar tebepamenu..
Daugiau niekur neteko šio vardo sutikti.
Kažko neskambus jis man..
Aš irgi norėjau šitą posmelį parašyt, ten dar ir daugiau yra
Bet vardas man tai labai gražus
turim giminaiti su tokia pavarde