QUOTE(vaidosius @ 2009 02 15, 02:22)
o kas vaika maitina kol mama darbe?
man toks vaizdas susidare kad vaikas tiesiog sumaise diena su naktim, bent man taip pradzioj buvo kad nakti valgo istisai o diena daugiau miega
Tai as iseinu 3 val is ryto, ja pamaitinusi, po to griztu, pamaitinu, po to vel 3 val iseinu. Taip kad maitinu pati.
Ne, dienos su naktimi neusmaise, diena daug nemiega, savo du normalius miegelius po valanda, o nakti tai noriai miega, tik tiek kad kai prabunda, tai nemoka vaikas be mamos papulio uzmigti. Cia manau labai daznas reiskinys tiems vaikuciams kurie yra MP maitinami ir nuo mazens priprato prie papo uzmigti. uztai ir sako, kad jei nenori taip prisipratinti, reikia nuo mazens pamaitinti, tada apsnudusi deti i lovyte, kad pats/pati uzmigtu. Mums taip neisejo nuo mazens, nes ji valandu valandas kybojo ant papo, man mazokai pienuko pradzioje buvo, tai leidau vaikui ilgai maitintis, kad tik pieno uztektu. . .
QUOTE(MaiMa @ 2009 02 15, 06:16)
Gal gali trumpai lietuviskai aprasyti, nes as skaiciau, galvoju, gal ne viska teisingai supratau, paskui kai pritaikysiu, tai vaikas nesupras, ko is jo noriu
Ka ten reikia daryti besibaigiant maitinimui? Istraukti kruti ir palaikyti pirstu smakra? Kazkaip panasiai? As isivaizduoju, kad tada issivysto refleksas ir kai nakti maziukas pabunda, mama prideda pirsta prie smakro ir jis galvoja, kad yra pavalges ir uzmiega toliau?
Butu labai ACIU jei aprasytum, nes mes irgi kamuojames
Bandziau duoti misinuka, tai ne laso! Paskui nakti kelis kartus kai kelesi, tai nemaitinau, migdziau ant ranku. Bandysiu taip retinti maitinimus..
Aha, man atrodo tu teisingai supratai. Esme tame, kad reikia vaikui apsnudus ir dar neimigus istraukti kruti, ir leisti jam pasimuistyti ir paciam uzmigti. jei iesko kruties ir kaup zuvyte atidarineja burnyte (ka maniske daro), tai tada prilaikai pirstu smakriuka. As to prilaikymo nebandziau, bet is esmes, bandau istraukti kruti pries jai uzmiegant. Truputi pagerejo reikalai po biski, vakar 4 val ismiegojo tarpsni, kas jau man labai gerai.
As manau cia letas procesas, gal uztruks menesi kita kol vaikas pramoks pats uzsimigdyti, bet tie greiti procesai, kur per 3-6 dienas vaika ismokai, tai be asaru nepraeis, reike ilgai klykdintis su vaiku.
Ant ranku supavimas tai gali irgi nepadeti, nes per 3 dienas vaikas pripras uzmigti ant ranku, ir tada vel be ranku nemokes uzmigti.
Kiti dievagojasi, kad duoti arbateles ar vandenuko vietoj kruties nakti, bet as nebandziau, nes maniske neima buteliuko, labai spyriojasi, o su puoduku gi nakti nepagirdysi vaiko.
Na, o ka, jei niekas nepades, tai turbut mamytes kelsimes kol maitinsime, o kai jau baigsim maitinima, tai tikekimes vaikelis prades miegoti naktim. . .