Keptos sonines salotos
Receptas
QUOTE(JoanaS @ 2009 04 11, 08:42)
būtum dar ką nors įmetus, imčiau vakarienei
turiu ka imesti, bet tingiu, sako pusrycius pasilik sau, pietus pasidalink su draugu, o vakariene atiduok priesui, taip, kad vakarienes nebus
Sveikos šaunios kulinarės
Nors tokia prieššventinė diena, bet gal kuri man atsakys Per skubėjimą nusipirkau vietoj Fetos sūrio mazorelos ir dabar galvoju, jei vis tik daryčiau salotas ,kur reikėjo fetos, bet vietoj jos dėčiau mazorelą, ar labai sugadinčiau skonį Nu negaminus su šiais sūriais jokių salotų pati
Nors tokia prieššventinė diena, bet gal kuri man atsakys Per skubėjimą nusipirkau vietoj Fetos sūrio mazorelos ir dabar galvoju, jei vis tik daryčiau salotas ,kur reikėjo fetos, bet vietoj jos dėčiau mazorelą, ar labai sugadinčiau skonį Nu negaminus su šiais sūriais jokių salotų pati
QUOTE(lili78 @ 2009 04 11, 15:35)
Sveikos šaunios kulinarės
Nors tokia prieššventinė diena, bet gal kuri man atsakys Per skubėjimą nusipirkau vietoj Fetos sūrio mazorelos ir dabar galvoju, jei vis tik daryčiau salotas ,kur reikėjo fetos, bet vietoj jos dėčiau mazorelą, ar labai sugadinčiau skonį Nu negaminus su šiais sūriais jokių salotų pati
Nors tokia prieššventinė diena, bet gal kuri man atsakys Per skubėjimą nusipirkau vietoj Fetos sūrio mazorelos ir dabar galvoju, jei vis tik daryčiau salotas ,kur reikėjo fetos, bet vietoj jos dėčiau mazorelą, ar labai sugadinčiau skonį Nu negaminus su šiais sūriais jokių salotų pati
skonis aišku skirsis, bet aš daryčiau planuotas salotas, kadangi mėgstu ir tokį, ir tokį sūrį, nors mozzarella dažniausiai tiekiama su pomidoru, bazilikais ir alyvuogių aliejum, čia fantastiškas derinukas, bet kai perku šio sūrio burbuliukus, mes taip vadinam, tai dedu į įvairias salotas, labai skanu tik į salotas šitą sūrį, jei jis šviežias, dėk prieš pat patiekiant, tada visas aromatas ir skonis bus geriausias, nei kad pastovėjęs fetos sūrį aš dedu ir anksčiau, nenukenčia skonis
Obuolių ir lašišos vėrinukai
sūdyta lašiša;
obuolys (geriau naudoti kietą, saldžiarūgštį)
Marinatas:
pusės apelsino sultys;
1 a. š. citrinos sulčių;
1/2 a. š. klevų sirupo arba medaus, pastarojo dėti mažiau;
druska;
pipirai;
1 a. š. aliejaus (naudojau alyvuogių)
Marinatui sumaišome visas sudedamąsias dalis, iš obuolio specialiu įrankiu išskobiame burbuliukus ir juos laikome marinate maždaug valandą. Suveriame vėrinėlius, prieš patiekiant marinatu apšlakstome ir lašišą bei supilame į lėkštę kaip padažą.
Silkės krepšeliai
krepšelių (naudoju pirktinius);
1 silkės filė;
fermentinio sūrio;
svogūno laiškų;
majonezo
Visus ingredientus susismulkiname ir sumaišome su majonezu. Druskos nebededu, kadangi skonio pilnai pakanka dėl silkės. Po šaukštelį įdaro sudedame į krepšelius ir patiekiame.
Kiaušiniai - drebučiai
kiaušiniai;
sauja spanguolių;
konservuotų žirnelių;
konservuotų kukuruzų;
jautienos kumpio ar kitos norimos mėsytės;
želatinos arba spec. mišinio drebučiams
Kiaušinių bukajį galą aštriu peiliu nupjaunam, išpilam visą turinį ir pamerkiam juos į vandens ir sodos tirpalą kokiam pusvalandžiui. Susidedam juos į dėžutę, kuriose pardavinėjami, nes taip labai patogu juos laikyti kai užpilam želatiną. Sudedam visus produktus, į vidų pagal fantaziją galima dėtį bet ką, tokius produktus, kurie netrukdo želatinai stingti. Aš naudojau specialų mišinį drebučiam, ant pakučio parašyta, kad jį reikia ištirpinti 1 litre vandens, tačiau ėmiau 700 ml ir tirpinau tokiame kiekyje, ateity vandens imčiau dar mažiau, maždaug 500 ml, nes norėjosi, kad būtų tvirtesni. Paruoštą skystį supilame į kiaušinius iki pat viršaus, po valandos dar įpyliau, nes truputį susigėrė ir liko vietos, taip paruoštus kiaušinius laikom šaldytuve per naktį, tada juos atsargiai nulupame ir vaišinamės.
Burokėlių mišrainė
2 vidutinio dydžio burokėliai;
2 bulvės;
1 didelė morka;
mažas indelis konservuotų žirnelių;
alyvuogių aliejaus;
druskos;
pipirų
Burokėlius, morkas ir bulves krupščiai nuplauname, dedame į kepimo rankovę ir apkepiname 200 laipnsių orkaitėje 40 - 50 minučių. Juos nulupame, susipjaustome, į dubenį pirmiausia dedame burokėlius ir juos pašlakstome aliejumi, taip kiti produktai nenusidažys taip smarkiai raudona spalva. Salotas maišome su alyvuogių aliejumi, pagardiname druska ir pipirais.
P.S. aš labai mėgstu svogūną, šį kartą nedėjau, bet jis čia labai tiktų.
sūdyta lašiša;
obuolys (geriau naudoti kietą, saldžiarūgštį)
Marinatas:
pusės apelsino sultys;
1 a. š. citrinos sulčių;
1/2 a. š. klevų sirupo arba medaus, pastarojo dėti mažiau;
druska;
pipirai;
1 a. š. aliejaus (naudojau alyvuogių)
Marinatui sumaišome visas sudedamąsias dalis, iš obuolio specialiu įrankiu išskobiame burbuliukus ir juos laikome marinate maždaug valandą. Suveriame vėrinėlius, prieš patiekiant marinatu apšlakstome ir lašišą bei supilame į lėkštę kaip padažą.
Silkės krepšeliai
krepšelių (naudoju pirktinius);
1 silkės filė;
fermentinio sūrio;
svogūno laiškų;
majonezo
Visus ingredientus susismulkiname ir sumaišome su majonezu. Druskos nebededu, kadangi skonio pilnai pakanka dėl silkės. Po šaukštelį įdaro sudedame į krepšelius ir patiekiame.
Kiaušiniai - drebučiai
kiaušiniai;
sauja spanguolių;
konservuotų žirnelių;
konservuotų kukuruzų;
jautienos kumpio ar kitos norimos mėsytės;
želatinos arba spec. mišinio drebučiams
Kiaušinių bukajį galą aštriu peiliu nupjaunam, išpilam visą turinį ir pamerkiam juos į vandens ir sodos tirpalą kokiam pusvalandžiui. Susidedam juos į dėžutę, kuriose pardavinėjami, nes taip labai patogu juos laikyti kai užpilam želatiną. Sudedam visus produktus, į vidų pagal fantaziją galima dėtį bet ką, tokius produktus, kurie netrukdo želatinai stingti. Aš naudojau specialų mišinį drebučiam, ant pakučio parašyta, kad jį reikia ištirpinti 1 litre vandens, tačiau ėmiau 700 ml ir tirpinau tokiame kiekyje, ateity vandens imčiau dar mažiau, maždaug 500 ml, nes norėjosi, kad būtų tvirtesni. Paruoštą skystį supilame į kiaušinius iki pat viršaus, po valandos dar įpyliau, nes truputį susigėrė ir liko vietos, taip paruoštus kiaušinius laikom šaldytuve per naktį, tada juos atsargiai nulupame ir vaišinamės.
Burokėlių mišrainė
2 vidutinio dydžio burokėliai;
2 bulvės;
1 didelė morka;
mažas indelis konservuotų žirnelių;
alyvuogių aliejaus;
druskos;
pipirų
Burokėlius, morkas ir bulves krupščiai nuplauname, dedame į kepimo rankovę ir apkepiname 200 laipnsių orkaitėje 40 - 50 minučių. Juos nulupame, susipjaustome, į dubenį pirmiausia dedame burokėlius ir juos pašlakstome aliejumi, taip kiti produktai nenusidažys taip smarkiai raudona spalva. Salotas maišome su alyvuogių aliejumi, pagardiname druska ir pipirais.
P.S. aš labai mėgstu svogūną, šį kartą nedėjau, bet jis čia labai tiktų.
Kepenėlių paštetas
Atskirai išvirti vištos kepenėles ir kiaulienos šoninę (santykis 2/1), keptuvėje pakepti smulkintą česnaką, svogūnus ir gabalėlį raudonos paprikos. Viską kartu sumalti, paskaninti druska, pipirais, šiek tiek praskiesti šoninės sultiniu ir gerai išmaišyti. Dėti į indą, papuošti ir užpilti keliais drebučių sluoksniais.
Ramunės Velykų stalui
Mažesnis dubenėlis povelykiniam stalui darbe
Likučiai...
Atskirai išvirti vištos kepenėles ir kiaulienos šoninę (santykis 2/1), keptuvėje pakepti smulkintą česnaką, svogūnus ir gabalėlį raudonos paprikos. Viską kartu sumalti, paskaninti druska, pipirais, šiek tiek praskiesti šoninės sultiniu ir gerai išmaišyti. Dėti į indą, papuošti ir užpilti keliais drebučių sluoksniais.
Ramunės Velykų stalui
Mažesnis dubenėlis povelykiniam stalui darbe
Likučiai...
QUOTE(spyglis2 @ 2009 04 13, 18:08)
JoanaS, nu jau kiaušiniai išsisaugojau receptą
pas Sonatiną buvau radus juos senokai, tik ten su želė daryti, irgi labai gražiai atrodo, dar uogyčių primest galima, liuks vaikų stalui papuošt, ar svečius nustebint neįprastu patiekimu
o cia musu keli velykinio stalo uzkandziai . ideju pasisemiau is sonatinos, nerytes tinklapio ir panarsiusi po visagali interneta
KIAUSINIU DREBUCIAI
800 gr darzoviu nuoviro
pakelis zelatinos skirtas vienam litrui skysciu
ivairiu darzoviu ( pas mane virtos bulves, virtos morkos, zirneliai, kukuruzai ir apvirtas smulkintas kalafijoras )
su peiliu zalio kiausinio kevale pradurti skyle ir ispilti lauk visa turini. taip paruosta kiausinio kevala ismirkyti verdanciame vandenyje. daugiau pilti po sauksta paruosto tirpalo ( karstame sultinyje istirpinti zelatinos miltelius) palaukti kol apsitigs ir sudeti darzoves ir uzpilti iki virsaus buljono. susitngusius nulupti ir sudeti i lekste.
KREPSELIAI SU PIKANTISKA MISRAINE
reikes krepseliu virtu kiausiniu fermentinio surio druskos pipiru cesnaku sutraiksytu ir majonezo. misrainei sutarkuoti suri ir kiausinius pagardinti prieskoniais ir ismaisyti su majonezu. idara deti i krepselius ir puosti
VERINUKAI IR SUMUSTINUKAI
ant iesmuko verti alyvuoge formini sureli ir pusele vysninio pomidoriuko.
SUMUSTINUKAMS karsto rukymo zuvies naudojau juros lydeka, tepamo varskes surelio, siek tiek citrinos sulciu, druskos. pipiru zalio agurko. melynojo svoguno , sviesto, ir ikru raudonuju ir juoduju, zalumynu papuosimui
zuvies mesa sumaisyti su sureliu paskaninti prieskoniais ir citrynu sultimis ir su blenderiu suplakti i vientisa mase. ant duonos uztepti sviesto vienu atveju deti melynojo svoguno ( perpjauti i keturis dalis ir isskirstyti sluokniais ) o kitu agurko ( agurka supjausciau 1 cm riekelm ir formele ispaudziau gelyte kuria panaudojau puosimui). ant virsaus su konditeriniu svirsktu ispausti paruosta idara. kur sumustinukai su melynuoju svogunu dar ant virsaus uzdeta ikru. ir puosiame zalumynais.
MĖSOS KELMAS
kialienos sonkauliai. apie 0,5-1 kg vistienos slauneliu mesos farso, pievagrybiu, svoguno , morku megiamu prieskoniu.
pakepinti pievagrybius svogunus ir morkas ir paliakti atvesti. paimti para ar dvi marinuotus sonkaulius susukti ir surysti siulu. farsa sumaisyti su pekepintomis darzovemis . sonkaulius deti arba i kepimo maisa arba ant folijos ir prikimsti idaru iki virsaus uzrysti maisa ar uzlasktyti folija ir kepti 190-180 orkaiteje apie 1,5-2 val priklausomai nuo kelmo dydzio
siuo atveju pateikats kaip saltas uzkandis
KIAUSINIU DREBUCIAI
800 gr darzoviu nuoviro
pakelis zelatinos skirtas vienam litrui skysciu
ivairiu darzoviu ( pas mane virtos bulves, virtos morkos, zirneliai, kukuruzai ir apvirtas smulkintas kalafijoras )
su peiliu zalio kiausinio kevale pradurti skyle ir ispilti lauk visa turini. taip paruosta kiausinio kevala ismirkyti verdanciame vandenyje. daugiau pilti po sauksta paruosto tirpalo ( karstame sultinyje istirpinti zelatinos miltelius) palaukti kol apsitigs ir sudeti darzoves ir uzpilti iki virsaus buljono. susitngusius nulupti ir sudeti i lekste.
KREPSELIAI SU PIKANTISKA MISRAINE
reikes krepseliu virtu kiausiniu fermentinio surio druskos pipiru cesnaku sutraiksytu ir majonezo. misrainei sutarkuoti suri ir kiausinius pagardinti prieskoniais ir ismaisyti su majonezu. idara deti i krepselius ir puosti
VERINUKAI IR SUMUSTINUKAI
ant iesmuko verti alyvuoge formini sureli ir pusele vysninio pomidoriuko.
SUMUSTINUKAMS karsto rukymo zuvies naudojau juros lydeka, tepamo varskes surelio, siek tiek citrinos sulciu, druskos. pipiru zalio agurko. melynojo svoguno , sviesto, ir ikru raudonuju ir juoduju, zalumynu papuosimui
zuvies mesa sumaisyti su sureliu paskaninti prieskoniais ir citrynu sultimis ir su blenderiu suplakti i vientisa mase. ant duonos uztepti sviesto vienu atveju deti melynojo svoguno ( perpjauti i keturis dalis ir isskirstyti sluokniais ) o kitu agurko ( agurka supjausciau 1 cm riekelm ir formele ispaudziau gelyte kuria panaudojau puosimui). ant virsaus su konditeriniu svirsktu ispausti paruosta idara. kur sumustinukai su melynuoju svogunu dar ant virsaus uzdeta ikru. ir puosiame zalumynais.
MĖSOS KELMAS
kialienos sonkauliai. apie 0,5-1 kg vistienos slauneliu mesos farso, pievagrybiu, svoguno , morku megiamu prieskoniu.
pakepinti pievagrybius svogunus ir morkas ir paliakti atvesti. paimti para ar dvi marinuotus sonkaulius susukti ir surysti siulu. farsa sumaisyti su pekepintomis darzovemis . sonkaulius deti arba i kepimo maisa arba ant folijos ir prikimsti idaru iki virsaus uzrysti maisa ar uzlasktyti folija ir kepti 190-180 orkaiteje apie 1,5-2 val priklausomai nuo kelmo dydzio
siuo atveju pateikats kaip saltas uzkandis
Lašišų salotos
Virtos bulvės, virti kiaušiniai,svogūnų laiškai,sūdyta lašiša ir majonezas.
Labai tokios sočios salotos
Baklažanai.
Baklažanus supjaustyti, pabarstyti druska ir biški palaikyti.Po to apkepti, sudėti ant popierinių rankšluosčių, sutepti tarkuotu sūriu su česnakais ir majonezu.
Avokadas, mazarella,pomidoriukai,citrina,aliejus ir bazilikas.
Labai lievas avokadas papuolė
Sluoksniuotos salotos su vištiena.
Ant dugno kokios nors formos dedame marinuotus pievagrybius.Po to viską dedame sluoksniais, sutepame majonezu.Reikia kad pastovėtų šaldytuve.O prieš pateikimą ant stalo apverčiam formą.
Virta ar kepta vištiena,marinuoti agurkai (tarkuoti), virtos bulvės,morkos,kiaušiniai (ir tarkuoti), poras
Tiesiog užkanda.
Virtos bulvės, virti kiaušiniai,svogūnų laiškai,sūdyta lašiša ir majonezas.
Labai tokios sočios salotos
Baklažanai.
Baklažanus supjaustyti, pabarstyti druska ir biški palaikyti.Po to apkepti, sudėti ant popierinių rankšluosčių, sutepti tarkuotu sūriu su česnakais ir majonezu.
Avokadas, mazarella,pomidoriukai,citrina,aliejus ir bazilikas.
Labai lievas avokadas papuolė
Sluoksniuotos salotos su vištiena.
Ant dugno kokios nors formos dedame marinuotus pievagrybius.Po to viską dedame sluoksniais, sutepame majonezu.Reikia kad pastovėtų šaldytuve.O prieš pateikimą ant stalo apverčiam formą.
Virta ar kepta vištiena,marinuoti agurkai (tarkuoti), virtos bulvės,morkos,kiaušiniai (ir tarkuoti), poras
Tiesiog užkanda.
Skanaus
Sluoksniuota tešla, parmezano sūris, alyvuogės:
Sluoksniuota tešla,įdaras - varškė ir špinatai:
Sluoksniuota tešla, parmezano sūris, alyvuogės:
Sluoksniuota tešla,įdaras - varškė ir špinatai: