daivaP, dekui
Kepenėlių salotos
Labai paprastos ir greitai paruošiamos salotos, kuriom reikia:
* kepenėlių
* pieno
* skrudinto batono
* kiaušinių
* pomidorų
* agurkų
* majonezo
* druskos
* pipirų
Kepeneles pamirkyti valandžiuke piene, po to nusunkti ir pakepinti ant alyvuogių aliejaus, įberti druskos, pipirų. Šįkartą buvo triušio kepenėlės. Kietai virtą kiaušinį supjaustyti į 4 dalis, išdelioti aplink lėkštėje, viduriuke sudėti skrudintą batoną, aplink taip pat išdelioti pjaustytą agurką ir pomidorą, ant batono sudėti kepenėles, o į vidų įdeti šaukštelį majonezo. Skanaus
PDEKIT, tikrai maciau kazkur cia (nezinau kurioj temoj) daryta zele, ar saltiena kiuasinio formos. ten isputi zalia kiuasa ir lieka lukstas ta luksta nuplikini zodizu ir pili zele, sloksniuoji ir pan, arba saltiena ir kaip sustengsta nulupi luksta ir gaunasi kiauso sormos saltiena arba ta zele, gal kuri turi tiksliai isisaugujosi sita pribumbasa? bandziau daryti zele kiek prisiminiau bet vaje vaje viskas isbego pro galine skylute ir kaip tik nebandziau jos uzkist kazka darau netaip gal kuri pagelbes???
QUOTE(Ritandra @ 2009 03 23, 14:26)
PDEKIT, tikrai maciau kazkur cia (nezinau kurioj temoj) daryta zele, ar saltiena kiuasinio formos. ten isputi zalia kiuasa ir lieka lukstas ta luksta nuplikini zodizu ir pili zele, sloksniuoji ir pan, arba saltiena ir kaip sustengsta nulupi luksta ir gaunasi kiauso sormos saltiena arba ta zele, gal kuri turi tiksliai isisaugujosi sita pribumbasa? bandziau daryti zele kiek prisiminiau bet vaje vaje viskas isbego pro galine skylute ir kaip tik nebandziau jos uzkist kazka darau netaip gal kuri pagelbes???
Sonatinos gaminti kiaušiniai, per vieną žinutę žemiau yra ir aprašymas, gal padės
QUOTE(Ritandra @ 2009 03 23, 15:26)
PDEKIT, tikrai maciau kazkur cia (nezinau kurioj temoj) daryta zele, ar saltiena kiuasinio formos. ten isputi zalia kiuasa ir lieka lukstas ta luksta nuplikini zodizu ir pili zele, sloksniuoji ir pan, arba saltiena ir kaip sustengsta nulupi luksta ir gaunasi kiauso sormos saltiena arba ta zele, gal kuri turi tiksliai isisaugujosi sita pribumbasa? bandziau daryti zele kiek prisiminiau bet vaje vaje viskas isbego pro galine skylute ir kaip tik nebandziau jos uzkist kazka darau netaip gal kuri pagelbes???
Manau viskas gerai buvo daroma,tik išpučiant kiaušinį,reikia daryti ne dvi,o vieną skylutę.Ir tada pro ją kantriai bei atsargiai "iškratyti" skystą kiaušinį.Aš darau storgalyje tokią didesnę skylutę ir tikrai pavyksta.
Dar mažas pastebėjimas,kad želė turi būti truputį kietesnė,nei ta,kurią gaminame įprastai.Tai reikalinga tam,kad lupant ir nulupus lukštą,neišbėgtų turinys ir išlaikytų gražią formą.
QUOTE(JoanaS @ 2009 03 23, 16:56)
Papildyta:
QUOTE(gingilis @ 2009 03 23, 16:59)
Manau viskas gerai buvo daroma,tik išpučiant kiaušinį,reikia daryti ne dvi,o vieną skylutę.Ir tada pro ją kantriai bei atsargiai "iškratyti" skystą kiaušinį.Aš darau storgalyje tokią didesnę skylutę ir tikrai pavyksta.
Dar mažas pastebėjimas,kad želė turi būti truputį kietesnė,nei ta,kurią gaminame įprastai.Tai reikalinga tam,kad lupant ir nulupus lukštą,neišbėgtų turinys ir išlaikytų gražią formą.
Dar mažas pastebėjimas,kad želė turi būti truputį kietesnė,nei ta,kurią gaminame įprastai.Tai reikalinga tam,kad lupant ir nulupus lukštą,neišbėgtų turinys ir išlaikytų gražią formą.
aciu operatyviai padejot as manau daryt su saltiena ui vakare jau eksperimentuosiu su tuo kiuaso iskrapstymu. aciu jums
QUOTE(mantaniuke25 @ 2009 03 12, 13:08)
Salotos saulegraza:
1 sluoksnis - supjaustyta vistiena
2 sluoksnis - smulkiai sutarkotos morkos
3 sluoksnis - supjaustyti marinuoti grybai
4 sluoksnis - supjaustytas poras
5 sluoksnis - smulkiai sutarkuotas kiausinis
6 sluoksnis - kukuruza
kiekvienas sluoksnis sutepamas majonezu. gale papuosiamas cipsais
nuostabios salotos ne tik puosia stala o ir labai skanus uzkandis, dariau savaitgali, tai visi draugai isgyre, aciu uz recepta
Nerytes salotytes butinai artimiausiom dienom butinai isbandysiu tik kiausino nedesiu
Gal galit man pagelbet? Buvau kazkada internete radus net nzn kaip pavandint tokia lentele, kur parasyta kiek i saukta ar saukstelei telpa, pvz zalatinos, aliejaus ir t.t. na, bet dbr sedziu prie google gal 30 min, bet niekaip nerandu
Gal galit man pagelbet? Buvau kazkada internete radus net nzn kaip pavandint tokia lentele, kur parasyta kiek i saukta ar saukstelei telpa, pvz zalatinos, aliejaus ir t.t. na, bet dbr sedziu prie google gal 30 min, bet niekaip nerandu
QUOTE(Geiša @ 2009 03 23, 22:02)
Gal galit man pagelbet? Buvau kazkada internete radus net nzn kaip pavandint tokia lentele, kur parasyta kiek i saukta ar saukstelei telpa, pvz zalatinos, aliejaus ir t.t. na, bet dbr sedziu prie google gal 30 min, bet niekaip nerandu
http://manovirtuve.c..... lentele.html
QUOTE(JoanaS @ 2009 03 24, 18:21)
kad ir kaip keistai skamba, bet labai skanu
, panasiai darau ir as, tik morkas zalias pjaustau siaudeliais ir agurko dar sviezio dedu, uzpilu su svelniu cesnakiniu padazu, apsivalgymas.
Neryte-labai originaliai pateikta silke
Neryte , super ideja silke su obuoliu.Reiks kada isbandyti
Cia ryt pusryteliams prie kavos iskepiau italiska biscotti su cinamonu .Oi kaip skanu niam niam
Reikia:
- 2 dideli kiausiniai
- 2/3 puodelio cukraus
- 1/2 a.s. kepimo milteliu
- 1/2 a.s. druskos
- 1 a.s. vaniles esencijos
- 2 puodeliai miltu
- 2 a.s. malto cinamono
- 1 puodelis "Cini Minis" dribsniu
- 1 puodelis smulkintu graikiniu riesutu
Kiausinius, cukru, kepimo miltelius, druska ir vaniles esencija išplakti mikseriu iki vientisos mases, tada imaisyti, miltus, cinamona, cinamono dribsnius ir riesutus. gerai ismaisyti, kol tesla taps vientisa.
Tesla deti i kepimo popieriumi išklota skarda ir dregnomis rankomis suformuoti grazu kepaleli. Deti i iki 160C ikaitinta orkaite ir kepti 20-25 min. kepaleli istraukti ir leisti 10-15 min. atvesti. Tada supjaustyt 1cm ar truputi storesnemis riekemis, jomis graziai iskloti skarda ir vel deti i iki 150C atvesusia orkaite. Padzovinti 10 min, apversti ir orkaite isjungti, paliekant biscotti ten dar truputėlį padziuti.
Labai megstu viska kas su cinamonu
Cia ryt pusryteliams prie kavos iskepiau italiska biscotti su cinamonu .Oi kaip skanu niam niam
Reikia:
- 2 dideli kiausiniai
- 2/3 puodelio cukraus
- 1/2 a.s. kepimo milteliu
- 1/2 a.s. druskos
- 1 a.s. vaniles esencijos
- 2 puodeliai miltu
- 2 a.s. malto cinamono
- 1 puodelis "Cini Minis" dribsniu
- 1 puodelis smulkintu graikiniu riesutu
Kiausinius, cukru, kepimo miltelius, druska ir vaniles esencija išplakti mikseriu iki vientisos mases, tada imaisyti, miltus, cinamona, cinamono dribsnius ir riesutus. gerai ismaisyti, kol tesla taps vientisa.
Tesla deti i kepimo popieriumi išklota skarda ir dregnomis rankomis suformuoti grazu kepaleli. Deti i iki 160C ikaitinta orkaite ir kepti 20-25 min. kepaleli istraukti ir leisti 10-15 min. atvesti. Tada supjaustyt 1cm ar truputi storesnemis riekemis, jomis graziai iskloti skarda ir vel deti i iki 150C atvesusia orkaite. Padzovinti 10 min, apversti ir orkaite isjungti, paliekant biscotti ten dar truputėlį padziuti.
Labai megstu viska kas su cinamonu