atlėkiau ir aš
Česnakinis sviestas
nupjaunu česnakams viršūnėles, šlakelis aliejaus, ir susuktus į foliją laikau orkaitėje 100 laipsnių temperatūroje gerą valandą, kartais ir ilgiau, priklausomai nuo orkaitės, jie pasidaro minštučiai, išspaudus naudoju minkštimą
jį galima dėti į įvairius padažus, maišyti su daržovėmis, bet mes labiausiai mėgstam sumaišyti su sviestu ir tokį sviestą naudoti kaip įprasta, sumuštiniams, padažams, kepimui ir pan. aš pakučiui sviesto (dideliam) naudoju 3 didesnes galvas česnako.
neseniai viena mamytė rašė naminio pašteto receptą, neberandu kol kas, bet manau matėt ir žinot, apie ką kalbu, tik aš nuo savęs dar pridėjau šiek tiek, žodžiu, dariau taip
vieną didelį svogūna ir pusę galvos česnako susmulkinau, pakepinau su šviežiais, ką tik iš rūkyklos lašinukais, susipjausčiau apie 400 g vištienos kepenėlių, 1 čili raudoną pipiriuką, viską apkepinau, patroškinau, gerą saują petražolių ir palikau ataušti keptuvėje, įmečiau gabaliuką sviesto ir sutryniau su kombainu, nes blenderio neturiu šiuo metu, ir susidėjau į lėkštę, anam receptuke dar mamytė dėjo lauro lapų, aš nebenaudojau jų, bet nepagailėjau druskos ir pipirų
šiandien vaišinau draugę prie arbatos, tai nusprendėm, kad norisi dar skonio daugiau, trūko česnako, ir man norėtųsi morkytės, bet iš esmės labai skanu