QUOTE(Nerytė @ 2009 02 28, 14:02)
nu geras tikrai juokinga kaina uz tiek "mesos"
itariu, kad ten netikras kalmaras
o skonis kalmaro? o ilgiau kepant verdant irgi kieteja?
įkišiu ir aš savo trigrašį dėl tų kalmarų, nes pakankamai dažnai juos perkam ("Norfoje"). Tai nieko ten labai stebėtino, nes nėra dideli tie gabaliukai, o be to ten file, o ne čiuptuvėliai juk...
Buna tokie gabaliukai ir rūkyti (pirkau "Iki" - skanu užkandžiui su alumi). Taigi manau, kad ten padielkos nėra
nes kalmaro skonį turi, ilgiau kepami darosi kietesni ar guminiai.
O dėl ruošimo, tai aš juos pamarinuoju keletą valandų citrinos sultyse, pjaustytuose svogūnuose su šiek tiek druskos. Tik prieš kepant (kepu ant alyvuogių aliejaus) nusausinu, nes kitaip, kaip ir kažkas minėjo - jie spragsi. Kartais apvolioju miltuose kartu su sezamo sėklom, tada pasidengia plutele. Valgom su ryžiais ir majonezo+česnako+pomidorų pastos+krapų+baziliko padažiuku. Skanu
Sorry, kad be foto, tiesiog reagavau į jūsų diskusijas