Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas), V-oji

QUOTE(hereja @ 2009 02 11, 12:45)
Sveikutes,
Visad turejau skydliaukes bedu...iki nestumo - hipofunkcija, po jo pusmetis hipo ir persoko i hyper doh.gif Anot kazanaviciaus - vos isvengeme peilio, butu saline, bet su Metizoliu sustabde. Dabar persikrausciau i Palanga ir apleidau skydliaukes reikalus. Vakar pasidariau tyrimus ir nzn prie kurio nukrypimo vel as unsure.gif
Pakomentuokit prasau unsure.gif

TTH - 0.006 (0.27-4.2)
FT3 - 8.73 (2.8-7.1)
FT4 - 1.93 (0.85-1.85)

Papildyta:
Nu va, paskaiciau, tai jauciu hyperfunkcija cia man doh.gif

Sveika, Hereja. Man irgi dare TTH tyrima, rezultatas beviaik toks kaip tavo, tai man nustat4 hipertiroze, ir jau 6 metus gydausi, ir nekaip nepasiduoda gydimui, dakrate sake butent sita lyga ne labai pasiduoda gydimui, tai gal teks drytis operacijos, taigi nelauk, ir eik pas gydytoja

Papildyta:
QUOTE(Susindoja @ 2009 02 11, 12:47)
turbut...Gydytojas jums tiksliai paaiskins. Bet ar persikelus prie juros nepagerejo savijauta, del jodo dozes?

hipertiroze tai yra, kai skydliaukej PER DAUG JODO, tai nezine ar prie juros gali padeti
Atsakyti
bet herejos atvejis labai retas , ji buvo tiroidito - hipofunkcija , o po gimdymo tapo hiper..... nu zinot dabar net gimdyt baisu , kai tokias nesamones daro skydliauke biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2009 03 07, 13:26)
na sakyciau , kad visa tai tau daro skydliauke jei butu hormonai ne normoj , nes man ir teko patirt visus tokius simptomus , bet  mano buvo ne normoj ... wink.gif
temperatura tokia daug metu turiu , ji beje gali but nuo tiroidito , tau dare atpo ?

As dabar tiksliai nepamenu kuriuos butent tuos hormonus tyre, bet jie buvo normoj. Neseniai cia plauciu uzdegima issigydziau, ir kazkaip visai prastaui pasidare, naktimis sunku miegot, visi tie simptomai kur rasiau. Tai gydytoja sako, kad nebutinai hormonai turi but blogi. Tai antradieni eisiu echo - ziuresim ka pasakys....

Bet jau trecia savaite biuletenis, tai tikiuosi , kad po echo jei nepabloges leis i darba unsure.gif nera visai blogai, nes namie tai tuoj stogas nuvaziuos verysad.gif
Atsakyti
labuka visoms.as tiroksina geriu jau antri metai ,pradejau nuo 25,dabar jau geriu po 100,kovo 12 einu vel pas gydytoja.kiek skaitinejau jusu pasisakymus neuzkliuvo niekur kad turetumet sausos odos,o ypatingai sausu alkuniu problema blink.gif kai man klinikose markevicius diagnozavo sia liga,tai net nebuvo kraujo tyrimo atsakymo,o vien paziurejes i alkunes pasake kad didele tikimybe kad sia problema turiu,o paskui kraujo atsakymas tik patvirtino ax.gif ryte alkunes pasitepu ir su kremu bandziau,visokiais aliejukais,o vakare jau jauciu kad oda vel labai sausa,net ir skauda...
Atsakyti
QUOTE(Gwen @ 2009 03 06, 19:55)
Sveikos  4u.gif  cia jau kazkada guodziausi kad skydliaukes man hormonus tyre, tai va- hormonai normos ribose, bet gydytoja vistiek darys echoskopija....tai net pasimeciau....taivadinasi su skydliauke amn netvarkoj?  unsure.gif  Ka duos tas tyrimas....
Patarkit, ar jau man cia pradet reaguot....nebesuprantu  unsure.gif

Man zinok taip pat - hormonu tyrimai visada buvo idealus, o deja, skydliauke matomai jau daug metu sirgo - kai padare echo, tai rado dideliu mazgu (vienas net 4 centimetru dydzio verysad.gif ) ir tik tada suzinojau, kad jau senai reikejo man ja gydytis... O hormonai pakito tik tada, kai pradejau gerti tiroksina (nes yra teorija, kad ji geriant ir mazgai gali sumazeti, bet taip nutinka ne visiems, taciau jei taip buna, nereikia tu mazgu operuoti).
Bet kokiu atveju, geriau issitirti ir zinoti kas ir kaip.
Nebijok, gyvensi iki 80 tai tikrai mirksiukas.gif

QUOTE(mylinti gyvenima? @ 2009 03 07, 19:48)
labuka visoms.as tiroksina geriu jau antri metai ,pradejau nuo 25,dabar jau geriu po 100,kovo 12 einu vel pas gydytoja.kiek skaitinejau jusu pasisakymus neuzkliuvo niekur kad turetumet sausos odos,o ypatingai sausu alkuniu problema  blink.gif kai man klinikose markevicius diagnozavo sia liga,tai net nebuvo kraujo tyrimo atsakymo,o vien paziurejes i alkunes pasake kad didele tikimybe kad sia problema turiu,o paskui kraujo atsakymas tik patvirtino  ax.gif ryte  alkunes pasitepu ir su kremu bandziau,visokiais aliejukais,o vakare jau jauciu kad oda vel labai sausa,net ir skauda...

Man nera tokios problemos su alkunemis, bet gydytojai irgi visada klausineja, ar nesauseja oda, man jei sauseja - tai ranku ir kazkodel blauzdu... Bet gal cia ta skydliauke visai ne prie ko...
Atsakyti
QUOTE(mylinti gyvenima? @ 2009 03 07, 18:48)
labuka visoms.as tiroksina geriu jau antri metai ,pradejau nuo 25,dabar jau geriu po 100,kovo 12 einu vel pas gydytoja.kiek skaitinejau jusu pasisakymus neuzkliuvo niekur kad turetumet sausos odos,o ypatingai sausu alkuniu problema  blink.gif kai man klinikose markevicius diagnozavo sia liga,tai net nebuvo kraujo tyrimo atsakymo,o vien paziurejes i alkunes pasake kad didele tikimybe kad sia problema turiu,o paskui kraujo atsakymas tik patvirtino  ax.gif ryte  alkunes pasitepu ir su kremu bandziau,visokiais aliejukais,o vakare jau jauciu kad oda vel labai sausa,net ir skauda...

Kai tyroxino norma atitinka organizmo poreikius t.y. hormonų tyrimai normos ribose, odos sausumas išnyksta, bent man taip buvo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liūtuke: 07 kovo 2009 - 21:11
[quote=Dagilis,2009 03 07, 21:32]
Man zinok taip pat - hormonu tyrimai visada buvo idealus, o deja, skydliauke matomai jau daug metu sirgo - kai padare echo, tai rado dideliu mazgu (vienas net 4 centimetru dydzio verysad.gif ) ir tik tada suzinojau, kad jau senai reikejo man ja gydytis... O hormonai pakito tik tada, kai pradejau gerti tiroksina (nes yra teorija, kad ji geriant ir mazgai gali sumazeti, bet taip nutinka ne visiems, taciau jei taip buna, nereikia tu mazgu operuoti).

O tai tu jokiu nejutai simptomu iki istyrimo?

Man tai jau koks pusmetis naktimis vargindavo prakaitavimas, bet trumpai. Tai vis galvodfavau kad reiktu pasisakyt gydytojai, bet nejau. O neseniai sirgau plauciu uzdegimu, tai isvis naktiniai priepoliai uzeina. verysad.gif

O dar norejau pasiteiraut - ar limfmazgiu padidejimas, raumenu skausmas kartais, svyruojanti temperatura yra skydliaukes sukeliami sutrikimai?
Atsakyti
4u.gif man tai jauciu si liga sukelia toki pablyskima , nes nera kitu priezasciu , kraujas geras hemoglobinas super , pablyskimas , odos sausumas , letine temperatura..... bet dabar kai hiper tapo tai kartais degu jau biggrin.gif bet seip hiper labai veik sirdi , manau hipo jos tiek neapkrauna .... wink.gif
Papildyta:
Gwen man tai yra letine maza temp ir limfazgiai ir liaukos viskas didet linke , pazastyje , krutinej pieno liaukos bludija , db ziuresiu ar kiausides nesubludijo...
pasakiau ginei apie skydliauke tai sake ojoj vargas , veikia viska , visus lytinius organus-hormonus .. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lucero: 07 kovo 2009 - 21:43
QUOTE(Gwen @ 2009 03 07, 22:28)
O tai tu jokiu nejutai simptomu iki istyrimo?

Gwen, vienintelis 'simptomas' - tai pastovus gerkles skausmas, jau truputi pasaldavau kojas ar ka - vis skaudedavo gerkle, nors angina isoperuota dar vaikysteje. Na va taip kokius 6 metus mane ir gyde nuo gerkles lotuliukas.gif , kol viena diena paprasta rezidente pasake, kad cia nesamone, jog zmogus negali issigydyti paprasto gerkles skausmo ir tai tiek laiko tesiasi ir pradejo siusti tyrimams: LOR, skrandziui ir endokrinologui. Tai va, endokrinologas ir rado tuos mazgus, nors kraujas (hormonai) buvo idealus. O kadangi as ne nezinojau apie tokias skydliaukes ligas, tai niekada ir i galva neatejo, kad reikia nuo gerkles skausmo tirtis skydliauke...
Dabar tai viskas aisku, bet tik dabar unsure.gif.
Beje, gerkle man ir dabar jautri - tik susalu ir iskart skauda, bet jau zinau, kad ne tiek gerkle, kiek man skauda tuos skydliaukes mazgus - is kart reaguoja.
O taip tai jokiu kitokiu skydliaukes pozymiu pas mane nebuvo... na tik visada buvau saltysius, bet cia manau nuo kraujotakos sutrikimu labiau.
Atsakyti
man ir gerkle visa laika ..... sad.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif
Su mūsų diena wub.gif Tegu vyrai nepamiršta nei vienos: kas gėle, kas gražiu žodžiu, kas tik šypsena... Ir visai nesvarbu kas tas vyras: nuosavas, draugas, brolis, kaimynas ar tėtis...Svarbu, kad nebūtumėte pamirštos wub.gif Būkit gražios ir laimingos 4u.gif Nesirkite thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif su musu diena! siuo metu mums visoms as palinkeciau sveikatos, nes kai ji gera tai ir gyveniams grazesnis 4u.gif

As tai plauciu uzdegima neseniai issigydziau, bet va gerkle kaip raudona taip raudona....skaudet neskauda, bet faktas kad nepraeina....tai kaip supratau cia skydliauke irgi veikia. Tai dabar laukiu labai antradienio ir gyd isvadu....
Atsakyti