QUOTE(Nerytė @ 2009 02 20, 18:21)
VARŠKĖS APKEPAS
1 kg varškės
8 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
2 stiklinės manų
2 stiklinės pieno
4 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
vanilinis cukrus
Manų kruopas užpilame šiltu pienu ir 15-20 min pabrinkiname.
Kiaušinių trynius suplakame su cukrumi, vaniliniu cukrum ir druska. Varškę sutriname, sukrečiame išbrinkusias manų kruopas, išplaktus trynius, kepimo miltelius ir viską gerai išmaišome.
Kepimo formą patepame sviestu, pabarstome džiūvesėliais ir sukrečiame tešlą.
Kepame 180 'C orkaitėje, kol gražiai paruduoja (apie 20 min)
Kiaušinių baltymus išplakame su cukrumu iki standžių putų.
Apkepą išimame iš orkaitės, paskleidžiame suplaktus baltymus ir dedame atgal į orkaitę. Kepame , kol kiaušinių baltymai paruduoja