Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(brashke77 @ 2009 02 18, 15:08)
ŠAŠLYKAS SU BALZAMIKO ACTU

Kaip supratau, Brashke visus nokautavo su saslais mastau.gif
Prisidedu prie daugumos thumbup.gif
Atsakyti
gal kuri zinot kaip gaminti makaronus su farsu, vyras uzsimane o as nezinau kaip daryti cry.gif
Atsakyti
QUOTE(saulxx @ 2009 02 18, 18:35)
gal kuri zinot kaip gaminti makaronus su farsu, vyras uzsimane o as nezinau kaip daryti cry.gif

ivesk i google , ir iskaro ismes kruva receptu. as nerasysiu- pasiskaitysi ten, nes viskas lb paprasta ir elementaru.
gali ir cia pasieskoti per paieska- merginos ne karta gamino 4u.gif
as darau visada taip su mazom improvizacijom, bet pagrindas toks:
http://www.gaspadine...i_su_farsu.html
Atsakyti
aciu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2009 02 18, 15:08)


ŠAŠLYKAS SU BALZAMIKO ACTU



Va čia tai jooooo blink.gif Jau kaip pasiilgau tokio tikro šašlyko... Mmmmm... rolleyes.gif wub.gif
Atsakyti
paprasta, nebrangu ir labai skanu:

VIŠTOS KRŪTINĖLĖ SU GRIETINĖLE IR DARŽOVĖMIS

Vištos krūtinėlė
Svogūnas
Šaldytos daržovės (rytietiškos,pvz)
Grietinėlė neriebi
Prieskoniai vištienai
Pipirai
Alyvų aliejaus šlakelis

Mėsytę supjaustyti kuo smulkiau ir apkepti alyvų aliejuje, kai nugaruos vanduo, suberti svogūną, vėliau-daržoves. Kepti ,kol suminkštės, sudėti prieskonius, supilti grietinėlę ir patroškinti keletą minučių.
Mes valgėm su ryžiais.
user posted image
Atsakyti
"Zemaitukai"

user posted image

Labai panasus i zemaitiskus zlynus, tik be mesos smile.gif

Issiverdam bulves (apie puse kilo), kai atvesta sutarkuojam per smulkia (bet ne cepelinine) tarka (galima ir sumalti, bet as tingejau mesmale traukti tai sutarkavau blush2.gif ), itarkavau ir viena nediduke virta morka, miltai, krakmolas po kokius gerus 3-4 saukstus, priklauso nuo bulviu krakmolingumo, turi buti tokia tesla, kad labai prie ranku nekibtu, imusiau kiausini, iberiau druskos, slapiom rankom (geriau formuojasi) suformavau norimos formos kepsniukus ir dejau kepti i ikaitinta alieju.
Padazas: svoguna pakepinti, ideti smulkiai pjaustytos mesytes (kumpelio ar sonines, as turejau parukytos desrytes), pipiru, druskos, kai viskas apkepa, iberti kelis saukstelius miltus, pakepinti ir uzpilti pienu, pavirinti, kad padazas sutirstetu ir skanaus ax.gif
man jie skanus ir salti ax.gif

user posted image
Papildyta:
QUOTE(brashke77 @ 2009 02 18, 17:07)
Mėsytę supjaustyti kuo smulkiau ir apkepti alyvų aliejuje, kai nugaruos vanduo, suberti svogūną, vėliau-daržoves. Kepti ,kol suminkštės, sudėti prieskonius, supilti grietinėlę ir patroškinti keletą minučių.
Mes valgėm su ryžiais.

brashke, ar neisdziuna krutinele, kai taip ilgai kepini?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nerytė: 18 vasario 2009 - 17:12
Nea, as ja kepu tik kol vandenukas nugaruoja, o po to viskas greitai susideda. Kai sudedu daržoves, kepu ant dideles ugnies, kad 'nešustų' ir negaruotų be reikalo...

Labai dailūs žemaitukai. Ir kam ta mesa, kai toks karališkas padažas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2009 02 18, 17:24)
Nea, as ja kepu tik kol vandenukas nugaruoja, o po to viskas greitai susideda. Kai sudedu daržoves, kepu ant dideles ugnies, kad 'nešustų' ir negaruotų be reikalo...

Labai dailūs žemaitukai. Ir kam ta mesa, kai toks karališkas padažas  thumbup.gif

klausiau, nes as visad svoguna pirma pakepinu, o po to vistiena, nes ji labai minkstute ir jai daug nereikia, tada neisdziuna ir buna labai sultinga wub.gif

dekui uz pagyras 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
... taip.. šašlykai yra šašlykai.... jau tik prisiminus burna seilių prisirenka. o jei dar pamatai doh.gif

įdėsiu vieną kiek neįprastą receptuką, gal kuri pamėgins, gal kuriai patiks.

Apelsininis žuvies apkepas
Pakepinti keturis svogūnus, migdolų drožlių, dviejų apelsinų žieveles, alyvuogių. Reikia pusės kilogramo žuvies filė; į filės gabaliukus susukti svogūnų įdarą. ant viršaus uždėti apelsino riekutes.Užpilti bešamelio padažu (du šaukštai aliejaus, trys šaukštai miltų, 400 ml pieno, 50 ml apelsinų sulčių).


kadangi aš dariau labai nedidelį kiekį, suktinukų nedariau, o dėjau sluoksnį paruoštų svogūnų, ant jų žuvį, apelsinų riekeles ir padažą.

Kepti pusvalandį 190º C.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kvepia liepos: 18 vasario 2009 - 18:05
user posted image
krabu lazdeliu blyneliai.
Papildyta:
http://www.supermama...?...t&p=5796674
receptas cia.
Atsakyti
Kokių skanių patiekaliukų priruošėt, visos šaunuolės 4u.gif 4u.gif 4u.gif bet šašlykai visada bus first.gif biggrin.gif
Atsakyti