"Zemaitukai"
Labai panasus i zemaitiskus zlynus, tik be mesos
Issiverdam bulves (apie puse kilo), kai atvesta sutarkuojam per smulkia (bet ne cepelinine) tarka (galima ir sumalti, bet as tingejau mesmale traukti tai sutarkavau
), itarkavau ir viena nediduke virta morka, miltai, krakmolas po kokius gerus 3-4 saukstus, priklauso nuo bulviu krakmolingumo, turi buti tokia tesla, kad labai prie ranku nekibtu, imusiau kiausini, iberiau druskos, slapiom rankom (geriau formuojasi) suformavau norimos formos kepsniukus ir dejau kepti i ikaitinta alieju.
Padazas: svoguna pakepinti, ideti smulkiai pjaustytos mesytes (kumpelio ar sonines, as turejau parukytos desrytes), pipiru, druskos, kai viskas apkepa, iberti kelis saukstelius miltus, pakepinti ir uzpilti pienu, pavirinti, kad padazas sutirstetu ir skanaus
man jie skanus ir salti
Papildyta:
QUOTE(brashke77 @ 2009 02 18, 17:07)
Mėsytę supjaustyti kuo smulkiau ir apkepti alyvų aliejuje, kai nugaruos vanduo, suberti svogūną, vėliau-daržoves. Kepti ,kol suminkštės, sudėti prieskonius, supilti grietinėlę ir patroškinti keletą minučių.
Mes valgėm su ryžiais.
brashke, ar neisdziuna krutinele, kai taip ilgai kepini?