Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

Labukas visoms 4u.gif

Labai labai žaviuoso jūsų kulinariniais sugebėjimais wub.gif Viskas taip skanu ir gražu thumbup.gif Ir galima tiek naujų įdėjų pasisemti.Pateikiu jūsų teismui porą savo nesudėtingų patiekliukų. Galbūt kam nors patiks ax.gif

Burokėlių sriuba (galima priskirti ir prie antrų, nes valgoma su mėsyte)

Kiaulienos kauliukai, virti burokėliai, kelios bulves, šaldyti špinatai, prieskoniai (ingredientų kiekis priklauso, kokį kiekį sriubos virsite)

Kauliukus apie pusvalandį pamirkiau, nuploviau, sudėjau į puodą su vandeniu ir užvirinau. Užvirus, vandenį nupyliau. Užpyliau švaraus vandens ir vėl užvirinau. Pasūdžiau, įdėjau pipirų. Galit įdėti jūsų mėgstamų prieskonių. Kauliukus vyriau apie valandą. Reikia žiūrėti pagal situaciją. Aš mėgstu kai mėsytė atstoja nuo kaulo. Tuomet įdedu kubeliais supjaustytas bulves. Palaukiu kokias pora minučių, kol jos apvirs ir įdedu taip pat kubeliai supjaustytus burokėlius. Vėl paverdu kelias minutes. Patikrinu, ar bulves išvirė. Jei taip, įdedu 4-5 kubelius šaldytu špinatu (jei mėgstat špinatus, galit dėt daugiau). Dar kelias minutes pavirinu. Pateikiant paskaninu grietine.
user posted image

Kepenys su bulvių koše

kepenys (man skaniausios veršienos arba jautienos) 800 g
vidutiniai svogūnai 2 vnt.
miltu
druskos
kubelis sultinio
sviestas, aliejus
grietinės 2-3 šaukšt.
bulvės
šaldyti špinatai
pienas

Kepenys supjaustau vidutinio dydžio gabaliukais ir apie valandą pamirkau šaltame vandenyje. Vėliau pasūdau ir dar pastovi kokį pusvalandį (per ta laika galima priskusti bulves). Išanksto paruošiu miltus padažui: į stiklinę įpilų 2/3 vandens ir įdedu 5-6 arbatinius šaukštelius miltų, gerai išmaišau. Įkaitinu keptuvę ir įpilu aliejaus. Kepenys apvolioju miltuose ir kepu įkaitusiam aliejuje. Palaukiu kol susidarys plutele ir apverčiu. Taip pat apkepu ir kita susę. Apkepintas kepenys sudedu i puodą. Gali iš kepenų šiek tiek sunktis kraujas. Nieko tokio, nes vėliau jas pavirsime. Prieš pradedant troškinti kepenys, svogūnus supjaustau pusžiedžiais ir pakepinu ant sviesto. Tuomet užpilu vandeniu kepenys ir verdu. Užvirus vandeniui, įdedu sultinio kubelį, papipirinu, jei dar reik, pasūdau. Kepenis paverdu kokias 5-7 min. Ne ilgiau, nes jos bus kietos. Įdedu keptus svogūnus, užvirinu. Supilu paruoštą miltų tirpalą, gerai išmaišau ir užvirinu. Užvirinus, iškart nuimu nuo ugnies ir įdedu grietinės.
Bulves košei išverdu. Bebaigiant virti įdedu šaldytų špinatų. Nupilu vandeni, įdedu sviesto ir sugrūdu. Užpilu virintu pienu ir išplaku su mikseriu. Košė gavosi labai puri ir įdomios spalvos biggrin.gif .
Valgėme su marinuotais burokėliais
user posted image

Na va, tikiuosi, aiškiai parašiau. Už nuotraukų kokybę nepykit, gal pirmam kartui visai nieko ax.gif . Matosi kas ir kaip mirksiukas.gif
Atsakyti
Sparneliai liuks bigsmile.gif

Neryte
krevetės sužavėjo wub.gif ir pudingas niam niam essen.gif .

Srove jau suktinukai swoon.gif -einu šakutės lotuliukas.gif

Brilijante foto tikrai labai gražios,šaunuolė,patiekalai skaniai atrodo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Burbulex @ 2009 02 16, 13:11)
Labukas visoms  4u.gif
Burokėlių sriuba (galima priskirti ir prie antrų, nes valgoma su mėsyte)
Kepenys su bulvių koše
/IMG_2486.jpg[/img]

ar sapnavau ar jau buvo sitie receptai? mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2009 02 16, 16:19)
ar sapnavau ar jau buvo sitie receptai?  mastau.gif


Nu kvaiša doh.gif Ne tas žodis blush2.gif ATSIPRAŠAU Internetas užlūžo bekeliant žintę doh.gif Maniau, neįsikėlė ir nepatikrinau blush2.gif
Atsakyti
ir as ka tik kepiau varskes apkepa, gavosi labai skanus ir lengvas 4u.gif

0,5 kg varškės,
4 kiaušiniai,
3 šaukštai sviesto,
5-7 šaukštai cukraus,
3-4 šaukštai manų kruopų,
1/2 stiklinės pieno,
druskos.

Manų kruopos užpilamos pienu ir pusvalandžiui paliekama, kad šiek tiek išbrinktų. Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, sudedama varškė, išsuktas arba gabaliukais supjaustytas sviestas, manų kruopos ir viskas gerai ištrinama. Baltymai išplakami iki standžių putų. Į masę sudedami išplakti kiaušinių baltymai, lengvai išmaišoma, sukrečiama į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo indą ir kepama orkaitėje 25-40 min.
Atsakyti
aš irgi pagal panašų receptą kepu apkepą, tikrai labai skanus gaunas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2009 02 16, 14:19)
ar sapnavau ar jau buvo sitie receptai?  mastau.gif

Seklys Morka cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Briliantas @ 2009 02 16, 02:59)
Suktinukai smile.gif


niamu..agurcikus ish kart suvalgiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Masiania* @ 2009 02 16, 19:24)
Seklys Morka  cool.gif

dirol.gif gera atminti turiu (tam kam nereikia)
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2009 02 16, 15:19)
ar sapnavau ar jau buvo sitie receptai?  mastau.gif

as ir pagalvojau jog vaidenas lotuliukas.gif galvoju tai kaip cia yra,kad praeitu zinuciu lyg ir nemacius buvau tongue.gif
Atsakyti
Nerytes patiekalai - kaip visada apstulbina doh.gif Kitos mergaitės irgi šaunuolės.
Atsakyti
Ipatingas grynakraujis italiskas patiekalas, kuri vyras ruose Valentino dienai wub.gif

didieji CONCHIGLIE makaronai su 3 suriu idaru

user posted image

user posted image

Reikia:
conchiglie makaronu, apie 40 vienetu
idarui:
dezutes ricotta surio
pakelio mocarrela surio
100 gr tarkuoto parmezano
1 kiausinis, lengvai isplaktas
siek tiek virto ar rukyto kumpio, smulkiai supjaustyto
pora saulej dziovintu pomidoru (naudojau marinuotus aliejuje)
poros saulej dziovintu arba grilintu papriku
baziliko

surio padazui:
60 gr sviesto
30 gr miltu
700 ml pieno
100 gr tarkuoto fermentinio surio
saukstelis baziliko

pomidorinio makaronu padazo (kad ilgai vargt nereiktu)

isverdame makaronus al dente (turi buti siek tiek kieti). idaro ingridientus sumaisome ir idarome makaronus. per daug nedejau, nes gali islipti lauk smile.gif
puode istirpinam sviesta, sudedam miltus ir apie minute pakepinam. nuimam nuo ugnies ir po truputi pilam piena. dedame ant virykles ir uzverdame. verdame ant silpnos ugnies kol sutirstes, dedame suri ir bazilika.
i forma pilame siek tiek padazo, kad pasidengtu dugnas ir dailiai rikiuojame idarytus makaronus. likusi padaza supilame ant virsaus. orkaite ikaitiname iki 180 laipsniu ir kepame makarus apie 30-40 minuciu kol prdes ruduoti.
pasildome makaronu padaza. pilame ji i lekste ir dedame makaronus su surio padazu.
Skanaus smile.gif
Atsakyti