Labukas visoms
Labai labai žaviuoso jūsų kulinariniais sugebėjimais Viskas taip skanu ir gražu Ir galima tiek naujų įdėjų pasisemti.Pateikiu jūsų teismui porą savo nesudėtingų patiekliukų. Galbūt kam nors patiks
Burokėlių sriuba (galima priskirti ir prie antrų, nes valgoma su mėsyte)
Kiaulienos kauliukai, virti burokėliai, kelios bulves, šaldyti špinatai, prieskoniai (ingredientų kiekis priklauso, kokį kiekį sriubos virsite)
Kauliukus apie pusvalandį pamirkiau, nuploviau, sudėjau į puodą su vandeniu ir užvirinau. Užvirus, vandenį nupyliau. Užpyliau švaraus vandens ir vėl užvirinau. Pasūdžiau, įdėjau pipirų. Galit įdėti jūsų mėgstamų prieskonių. Kauliukus vyriau apie valandą. Reikia žiūrėti pagal situaciją. Aš mėgstu kai mėsytė atstoja nuo kaulo. Tuomet įdedu kubeliais supjaustytas bulves. Palaukiu kokias pora minučių, kol jos apvirs ir įdedu taip pat kubeliai supjaustytus burokėlius. Vėl paverdu kelias minutes. Patikrinu, ar bulves išvirė. Jei taip, įdedu 4-5 kubelius šaldytu špinatu (jei mėgstat špinatus, galit dėt daugiau). Dar kelias minutes pavirinu. Pateikiant paskaninu grietine.
Kepenys su bulvių koše
kepenys (man skaniausios veršienos arba jautienos) 800 g
vidutiniai svogūnai 2 vnt.
miltu
druskos
kubelis sultinio
sviestas, aliejus
grietinės 2-3 šaukšt.
bulvės
šaldyti špinatai
pienas
Kepenys supjaustau vidutinio dydžio gabaliukais ir apie valandą pamirkau šaltame vandenyje. Vėliau pasūdau ir dar pastovi kokį pusvalandį (per ta laika galima priskusti bulves). Išanksto paruošiu miltus padažui: į stiklinę įpilų 2/3 vandens ir įdedu 5-6 arbatinius šaukštelius miltų, gerai išmaišau. Įkaitinu keptuvę ir įpilu aliejaus. Kepenys apvolioju miltuose ir kepu įkaitusiam aliejuje. Palaukiu kol susidarys plutele ir apverčiu. Taip pat apkepu ir kita susę. Apkepintas kepenys sudedu i puodą. Gali iš kepenų šiek tiek sunktis kraujas. Nieko tokio, nes vėliau jas pavirsime. Prieš pradedant troškinti kepenys, svogūnus supjaustau pusžiedžiais ir pakepinu ant sviesto. Tuomet užpilu vandeniu kepenys ir verdu. Užvirus vandeniui, įdedu sultinio kubelį, papipirinu, jei dar reik, pasūdau. Kepenis paverdu kokias 5-7 min. Ne ilgiau, nes jos bus kietos. Įdedu keptus svogūnus, užvirinu. Supilu paruoštą miltų tirpalą, gerai išmaišau ir užvirinu. Užvirinus, iškart nuimu nuo ugnies ir įdedu grietinės.
Bulves košei išverdu. Bebaigiant virti įdedu šaldytų špinatų. Nupilu vandeni, įdedu sviesto ir sugrūdu. Užpilu virintu pienu ir išplaku su mikseriu. Košė gavosi labai puri ir įdomios spalvos .
Valgėme su marinuotais burokėliais
Na va, tikiuosi, aiškiai parašiau. Už nuotraukų kokybę nepykit, gal pirmam kartui visai nieko . Matosi kas ir kaip
Sparneliai liuks
Neryte krevetės sužavėjo ir pudingas niam niam .
Srove jau suktinukai -einu šakutės
Brilijante foto tikrai labai gražios,šaunuolė,patiekalai skaniai atrodo
Neryte krevetės sužavėjo ir pudingas niam niam .
Srove jau suktinukai -einu šakutės
Brilijante foto tikrai labai gražios,šaunuolė,patiekalai skaniai atrodo
QUOTE(Burbulex @ 2009 02 16, 13:11)
Labukas visoms
Burokėlių sriuba (galima priskirti ir prie antrų, nes valgoma su mėsyte)
Kepenys su bulvių koše
/IMG_2486.jpg[/img]
Burokėlių sriuba (galima priskirti ir prie antrų, nes valgoma su mėsyte)
Kepenys su bulvių koše
/IMG_2486.jpg[/img]
ar sapnavau ar jau buvo sitie receptai?
QUOTE(Nerytė @ 2009 02 16, 16:19)
ar sapnavau ar jau buvo sitie receptai?
Nu kvaiša Ne tas žodis ATSIPRAŠAU Internetas užlūžo bekeliant žintę Maniau, neįsikėlė ir nepatikrinau
ir as ka tik kepiau varskes apkepa, gavosi labai skanus ir lengvas
0,5 kg varškės,
4 kiaušiniai,
3 šaukštai sviesto,
5-7 šaukštai cukraus,
3-4 šaukštai manų kruopų,
1/2 stiklinės pieno,
druskos.
Manų kruopos užpilamos pienu ir pusvalandžiui paliekama, kad šiek tiek išbrinktų. Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, sudedama varškė, išsuktas arba gabaliukais supjaustytas sviestas, manų kruopos ir viskas gerai ištrinama. Baltymai išplakami iki standžių putų. Į masę sudedami išplakti kiaušinių baltymai, lengvai išmaišoma, sukrečiama į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo indą ir kepama orkaitėje 25-40 min.
0,5 kg varškės,
4 kiaušiniai,
3 šaukštai sviesto,
5-7 šaukštai cukraus,
3-4 šaukštai manų kruopų,
1/2 stiklinės pieno,
druskos.
Manų kruopos užpilamos pienu ir pusvalandžiui paliekama, kad šiek tiek išbrinktų. Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, sudedama varškė, išsuktas arba gabaliukais supjaustytas sviestas, manų kruopos ir viskas gerai ištrinama. Baltymai išplakami iki standžių putų. Į masę sudedami išplakti kiaušinių baltymai, lengvai išmaišoma, sukrečiama į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo indą ir kepama orkaitėje 25-40 min.
aš irgi pagal panašų receptą kepu apkepą, tikrai labai skanus gaunas
QUOTE(Nerytė @ 2009 02 16, 14:19)
ar sapnavau ar jau buvo sitie receptai?
Seklys Morka
QUOTE(Briliantas @ 2009 02 16, 02:59)
niamu..agurcikus ish kart suvalgiau
QUOTE(Masiania* @ 2009 02 16, 19:24)
Seklys Morka
gera atminti turiu (tam kam nereikia)
QUOTE(Nerytė @ 2009 02 16, 15:19)
ar sapnavau ar jau buvo sitie receptai?
as ir pagalvojau jog vaidenas galvoju tai kaip cia yra,kad praeitu zinuciu lyg ir nemacius buvau
Nerytes patiekalai - kaip visada apstulbina Kitos mergaitės irgi šaunuolės.
Ipatingas grynakraujis italiskas patiekalas, kuri vyras ruose Valentino dienai
didieji CONCHIGLIE makaronai su 3 suriu idaru
Reikia:
conchiglie makaronu, apie 40 vienetu
idarui:
dezutes ricotta surio
pakelio mocarrela surio
100 gr tarkuoto parmezano
1 kiausinis, lengvai isplaktas
siek tiek virto ar rukyto kumpio, smulkiai supjaustyto
pora saulej dziovintu pomidoru (naudojau marinuotus aliejuje)
poros saulej dziovintu arba grilintu papriku
baziliko
surio padazui:
60 gr sviesto
30 gr miltu
700 ml pieno
100 gr tarkuoto fermentinio surio
saukstelis baziliko
pomidorinio makaronu padazo (kad ilgai vargt nereiktu)
isverdame makaronus al dente (turi buti siek tiek kieti). idaro ingridientus sumaisome ir idarome makaronus. per daug nedejau, nes gali islipti lauk
puode istirpinam sviesta, sudedam miltus ir apie minute pakepinam. nuimam nuo ugnies ir po truputi pilam piena. dedame ant virykles ir uzverdame. verdame ant silpnos ugnies kol sutirstes, dedame suri ir bazilika.
i forma pilame siek tiek padazo, kad pasidengtu dugnas ir dailiai rikiuojame idarytus makaronus. likusi padaza supilame ant virsaus. orkaite ikaitiname iki 180 laipsniu ir kepame makarus apie 30-40 minuciu kol prdes ruduoti.
pasildome makaronu padaza. pilame ji i lekste ir dedame makaronus su surio padazu.
Skanaus
didieji CONCHIGLIE makaronai su 3 suriu idaru
Reikia:
conchiglie makaronu, apie 40 vienetu
idarui:
dezutes ricotta surio
pakelio mocarrela surio
100 gr tarkuoto parmezano
1 kiausinis, lengvai isplaktas
siek tiek virto ar rukyto kumpio, smulkiai supjaustyto
pora saulej dziovintu pomidoru (naudojau marinuotus aliejuje)
poros saulej dziovintu arba grilintu papriku
baziliko
surio padazui:
60 gr sviesto
30 gr miltu
700 ml pieno
100 gr tarkuoto fermentinio surio
saukstelis baziliko
pomidorinio makaronu padazo (kad ilgai vargt nereiktu)
isverdame makaronus al dente (turi buti siek tiek kieti). idaro ingridientus sumaisome ir idarome makaronus. per daug nedejau, nes gali islipti lauk
puode istirpinam sviesta, sudedam miltus ir apie minute pakepinam. nuimam nuo ugnies ir po truputi pilam piena. dedame ant virykles ir uzverdame. verdame ant silpnos ugnies kol sutirstes, dedame suri ir bazilika.
i forma pilame siek tiek padazo, kad pasidengtu dugnas ir dailiai rikiuojame idarytus makaronus. likusi padaza supilame ant virsaus. orkaite ikaitiname iki 180 laipsniu ir kepame makarus apie 30-40 minuciu kol prdes ruduoti.
pasildome makaronu padaza. pilame ji i lekste ir dedame makaronus su surio padazu.
Skanaus