O aš ieškjau ir nerandu vištienos kiniškai ar saldžiarūgščiame padaže, su medum buvo receptukas. Pasimarinavau kalakutienos gabaliukų, turiu morkų, paprikų, tik va padažui idėjų reik
QUOTE(Katu @ 2009 02 14, 21:20)
O aš ieškjau ir nerandu vištienos kiniškai ar saldžiarūgščiame padaže, su medum buvo receptukas. Pasimarinavau kalakutienos gabaliukų, turiu morkų, paprikų, tik va padažui idėjų reik
kažkaip paskutiniu metu pasimetė visoms viskas
gal panašus į šį receptas?
Vištieną pamarinuoti, kepti apvoliojus miltų ir krakmolo mišinyje.
Kai baigs kepti, užpilti padažu iš 3 šaukštų citrinos sulčių, po du šaukštus medaus, aliejaus ir sojos padažo, daug česnako ir dar pora minučių patroškinti.
Galima pridėti morkų, papriką, riešutų.
QUOTE(kvepia liepos @ 2009 02 14, 23:56)
jau kaip fantastiskai atrodo.... gaila kad mano skrandis tokio maisto nesupranta
[quote=Greta77,2009 02 11, 15:48]
[quote=Nerytė,2009 02 11, 16:45]
o as pasinaudojau kazkurios forumietes receptuka ir vakar gaminau Svediskus mesos kukulius su pievagrybiu imbiero padazu
Padazas skaniai skamba ( patiekaliukas taip pat atrodo super). Bus isbandytas
[/quote]
nu cia sutapimas, vienuodi vardai ir dar dukru vardai ir vienuodi
[quote=Nerytė,2009 02 11, 16:45]
o as pasinaudojau kazkurios forumietes receptuka ir vakar gaminau Svediskus mesos kukulius su pievagrybiu imbiero padazu
Padazas skaniai skamba ( patiekaliukas taip pat atrodo super). Bus isbandytas
[/quote]
nu cia sutapimas, vienuodi vardai ir dar dukru vardai ir vienuodi
Sveikos vakar gaminau toki deserta
Kiekiai priklauso ant kiek zmoniu gaminama
Bananas
Mandarinai
Oboliai
Apelsinu sultys
Brendys
Sokoladas
Vaisius supjaustome, isskyrus mandarinas uzpilame brendziu sumaisome ir paliekame 15 min prisitraukti brendzio. Veliau ipilame truputis sulciu ir viska sumaisome. Isdedame i indelius ir virsu barstome sokolado drozlemi (sokolada sutarkavao per morkine tarka). Labai skanu
Kiekiai priklauso ant kiek zmoniu gaminama
Bananas
Mandarinai
Oboliai
Apelsinu sultys
Brendys
Sokoladas
Vaisius supjaustome, isskyrus mandarinas uzpilame brendziu sumaisome ir paliekame 15 min prisitraukti brendzio. Veliau ipilame truputis sulciu ir viska sumaisome. Isdedame i indelius ir virsu barstome sokolado drozlemi (sokolada sutarkavao per morkine tarka). Labai skanu
Sparneliai su maisytais ryziais...
sparneliai pamarinuoti su Santa Marijos universaliu marinatu plius mairunas, laselis medaus ir sojos, palaikyti per diena...
ryziai balti sumaisyti su trupuciu laukiniu ryziu, nes mb nemegsta, nevirti sudeti i blekute ir uzpilti puoduku 330ml karsto vandens, kuriame istirpintas kubelis sultinio. Tada groteles ir ant iesmuku suverti sparnukai, jei kepu kokia didele mesyte tai neveriu ant iesmuku, bet cia buvo veriami todel, kad greiciau galima butu juos apversti.Is pradziu pridengiau visa blekute su folija po kokio pusvalandzio nuemiau. kepta apie valanda 190 laipsniu orkaitej, patiekta su ridikeliais plius agurkas su grietine, marinuotais, pirktiniais pievagrybiais, bei paprika.
sparneliai pamarinuoti su Santa Marijos universaliu marinatu plius mairunas, laselis medaus ir sojos, palaikyti per diena...
ryziai balti sumaisyti su trupuciu laukiniu ryziu, nes mb nemegsta, nevirti sudeti i blekute ir uzpilti puoduku 330ml karsto vandens, kuriame istirpintas kubelis sultinio. Tada groteles ir ant iesmuku suverti sparnukai, jei kepu kokia didele mesyte tai neveriu ant iesmuku, bet cia buvo veriami todel, kad greiciau galima butu juos apversti.Is pradziu pridengiau visa blekute su folija po kokio pusvalandzio nuemiau. kepta apie valanda 190 laipsniu orkaitej, patiekta su ridikeliais plius agurkas su grietine, marinuotais, pirktiniais pievagrybiais, bei paprika.
QUOTE(kvepia liepos @ 2009 02 14, 23:56)
kažkaip paskutiniu metu pasimetė visoms viskas
gal panašus į šį receptas?
Vištieną pamarinuoti, kepti apvoliojus miltų ir krakmolo mišinyje.
Kai baigs kepti, užpilti padažu iš 3 šaukštų citrinos sulčių, po du šaukštus medaus, aliejaus ir sojos padažo, daug česnako ir dar pora minučių patroškinti.
Galima pridėti morkų, papriką, riešutų.
gal panašus į šį receptas?
Vištieną pamarinuoti, kepti apvoliojus miltų ir krakmolo mišinyje.
Kai baigs kepti, užpilti padažu iš 3 šaukštų citrinos sulčių, po du šaukštus medaus, aliejaus ir sojos padažo, daug česnako ir dar pora minučių patroškinti.
Galima pridėti morkų, papriką, riešutų.
QUOTE(čikuraku @ 2009 02 15, 15:26)
Sparneliai su maisytais ryziais...
Na nieko sau gardumynai Nusikopinau pas save, kad nepasimestų receptukai, vėliau reiks išbandyti
QUOTE(Ledas @ 2009 02 15, 15:36)
Na nieko sau gardumynai Nusikopinau pas save, kad nepasimestų receptukai, vėliau reiks išbandyti
visa paslaptis tame, kad is tu mesyciu isvarva riebaliukai i ryzius ir buna labai labai niam, ir ryziai buna birus
QUOTE(čikuraku @ 2009 02 15, 15:38)
visa paslaptis tame, kad is tu mesyciu isvarva riebaliukai i ryzius ir buna labai labai niam, ir ryziai buna birus
o folija dengei tik ryzius ar viska (su visais sparneliais)?
QUOTE(Fea @ 2009 02 15, 15:43)
o folija dengei tik ryzius ar viska (su visais sparneliais)?
visa blekute su viskuo ir poto atidengiau...
Papildyta:
kiaulienos troskinukas su pupelem
mesytes kiaulytes, pas mus buvo kiaulytes kumpis, supjaustyta maziukais gabaliukais, pamarinuota su laseliu alyvuogiu aliejaus, mairunu, gyros prieskoniai, j. pipirais, santa marijos saslyku prieskoniais.
skardine konservuotu pupeliu pomidoru padaze
pievagrybiu, gera saujele supjaustyta
morkeliu ir supjaustytos
svogunelis mazas
paprikos raudonos puse
sultinio puodelis, as turiu daug uzsisaldzius mazu induku su nuovirais nuo visokiu mesyciu ar sriubu, tai kiekvienam kartui vis ka issitraukiau, bet galima ir paprasciausiai, kubeli sultinio istirpinti virintam vandeny.
apkepam keptuvej mesyte, riebalu nebereikia, nes buvo marinuojama su aliejum.
pilam i puoda
apkepam morkytes, tada pridedam paprikas i ta pacia keptuve, plius pievagrybiai ir svogunai. Kai viskas apkepa, verciam i puoda prie mesytes, ipilam sultinuka ir troskinam koki 15 min, pridedam pupeles, mairunu truputi, baziliko,kokio turim, pas mane dziovintas, j.pipiru, truputi vegetos. patroskinam koki 10 min, nes pupelem ilgai nereik ir skanaus...
Labukas visoms
Labai labai, merginos, žaviuosi jūsų kulinariniais sugebėjimais O jau patieklų grožis Labai daug šauniu įdėjų galima iš jūsų pasisemti Šaunuolės
Įdėsiu pora patiekaliukų jūsų teismui, tikiuosi labai neiškritikuosit Patirkalai nėra sudėtingi, lengvai paruošiami
Burokėlių sriuba (galima priskirti ir prie antrų, nes valgoma su kauliukais)
Kiaulienos kauliukai, virti burokėliai, kelios bulves, šaldyti špinatai, prieskoniai (ingredientų kiekis priklauso, kokį kiekį sriubos virsite)
Kauliukus apie pusvalandį pamirkiau, nuploviau, sudėjau į puodą su vandeniu ir užvirinau. Užvirus, vandenį nupyliau. Užpyliau svaraus vandens ir vėl užvirinau. Pasūdžiau, įdėjau pipirų. Galit įdėti jūsų mėgstamų prieskonių. Kauliukus vyriau apie valandą. Reikia žiūrėti pagal situaciją. Aš mėgstu kai mėsytė atstoja nuo kaulo. Tuomet įdedu kubeliais supjaustytas bulves. Palaukiu kokias pora minučių, kol jos apvirs ir įdedu taip pat kubeliai supjaustytus burokėlius. Vėl paverdu kelias minutes. Patikrinu, ar bulves išvirė. Jei taip, įdedu 4-5 kubelius šaldytu špinatu (jei mėgstat špinatus, galit dėt daugiau). Dar kelias minutes pavirinu. Pateikiant paskaninu grietine.
Kepenys su bulvių koše
kepenys (man skaniausios veršienos arba jautienos) 800 g
vidutiniai svogūnai 2 vnt.
miltu
druskos
kubelis sultinio
sviestas, aliejus
grietinės 2-3 šaukšt.
bulvės
šaldyti špinatai
pienas
Kepenys supjaustau vidutinio dydžio gabaliukais ir apie valandą pamirkau šaltame vandenyje. Vėliau pasūdau ir dar pastovi kokį pusvalandį (per ta laika galima priskusti bulves). Išanksto paruošiu miltus padažui: į stiklinę įpilų 2/3 vandens ir įdedu 5-6 arbatinius šaukštelius miltų, gerai išmaišau. Įkaitinu keptuvę ir įpilu aliejaus. Kepenys apvolioju miltuose ir kepu įkaitusiam aliejuje. Palaukiu kol susidarys plutele ir apverčiu. Taip pat apkepu ir kita susę. Apkepintas kepenys sudedu i puodą. Gali iš kepenų šiek tiek sunktis kraujas. Nieko tokio, nes vėliau jas pavirsime. Prieš pradedant troškinti kepenys, svogūnus supjaustau pusžiedžiais ir pakepinu ant sviesto. Tuomet užpilu vandeniu kepenys ir verdu. Užvirus vandeniui, įdedu sultinio kubelį, papipirinu, jei dar reik, pasūdau. Kepenis paverdu kokias 5-7 min. Ne ilgiau, nes jos bus kietos. Įdedu keptus svogūnus, užvirinu. Supilu paruoštą miltų tirpalą, gerai išmaišau ir užvirinu. Užvirinus, iškart nuimu nuo ugnies ir įdedu grietinės.
Bulves košei išverdu. Bebaigiant virti įdedu šaldytų špinatų. Nupilu vandeni, įdedu sviesto ir sugrūdu. Užpilu virintu pienu ir išplaku su mikseriu. Košė gavosi labai puri ir tokios neįprastos spalvos
Valgėm su marinuotais burokėliais
Tikiuosi aiškiai viska surašiau Sorry, jei nuotraukos nelabai
Na čia gi pirmas kartas
Labai labai, merginos, žaviuosi jūsų kulinariniais sugebėjimais O jau patieklų grožis Labai daug šauniu įdėjų galima iš jūsų pasisemti Šaunuolės
Įdėsiu pora patiekaliukų jūsų teismui, tikiuosi labai neiškritikuosit Patirkalai nėra sudėtingi, lengvai paruošiami
Burokėlių sriuba (galima priskirti ir prie antrų, nes valgoma su kauliukais)
Kiaulienos kauliukai, virti burokėliai, kelios bulves, šaldyti špinatai, prieskoniai (ingredientų kiekis priklauso, kokį kiekį sriubos virsite)
Kauliukus apie pusvalandį pamirkiau, nuploviau, sudėjau į puodą su vandeniu ir užvirinau. Užvirus, vandenį nupyliau. Užpyliau svaraus vandens ir vėl užvirinau. Pasūdžiau, įdėjau pipirų. Galit įdėti jūsų mėgstamų prieskonių. Kauliukus vyriau apie valandą. Reikia žiūrėti pagal situaciją. Aš mėgstu kai mėsytė atstoja nuo kaulo. Tuomet įdedu kubeliais supjaustytas bulves. Palaukiu kokias pora minučių, kol jos apvirs ir įdedu taip pat kubeliai supjaustytus burokėlius. Vėl paverdu kelias minutes. Patikrinu, ar bulves išvirė. Jei taip, įdedu 4-5 kubelius šaldytu špinatu (jei mėgstat špinatus, galit dėt daugiau). Dar kelias minutes pavirinu. Pateikiant paskaninu grietine.
Kepenys su bulvių koše
kepenys (man skaniausios veršienos arba jautienos) 800 g
vidutiniai svogūnai 2 vnt.
miltu
druskos
kubelis sultinio
sviestas, aliejus
grietinės 2-3 šaukšt.
bulvės
šaldyti špinatai
pienas
Kepenys supjaustau vidutinio dydžio gabaliukais ir apie valandą pamirkau šaltame vandenyje. Vėliau pasūdau ir dar pastovi kokį pusvalandį (per ta laika galima priskusti bulves). Išanksto paruošiu miltus padažui: į stiklinę įpilų 2/3 vandens ir įdedu 5-6 arbatinius šaukštelius miltų, gerai išmaišau. Įkaitinu keptuvę ir įpilu aliejaus. Kepenys apvolioju miltuose ir kepu įkaitusiam aliejuje. Palaukiu kol susidarys plutele ir apverčiu. Taip pat apkepu ir kita susę. Apkepintas kepenys sudedu i puodą. Gali iš kepenų šiek tiek sunktis kraujas. Nieko tokio, nes vėliau jas pavirsime. Prieš pradedant troškinti kepenys, svogūnus supjaustau pusžiedžiais ir pakepinu ant sviesto. Tuomet užpilu vandeniu kepenys ir verdu. Užvirus vandeniui, įdedu sultinio kubelį, papipirinu, jei dar reik, pasūdau. Kepenis paverdu kokias 5-7 min. Ne ilgiau, nes jos bus kietos. Įdedu keptus svogūnus, užvirinu. Supilu paruoštą miltų tirpalą, gerai išmaišau ir užvirinu. Užvirinus, iškart nuimu nuo ugnies ir įdedu grietinės.
Bulves košei išverdu. Bebaigiant virti įdedu šaldytų špinatų. Nupilu vandeni, įdedu sviesto ir sugrūdu. Užpilu virintu pienu ir išplaku su mikseriu. Košė gavosi labai puri ir tokios neįprastos spalvos
Valgėm su marinuotais burokėliais
Tikiuosi aiškiai viska surašiau Sorry, jei nuotraukos nelabai
Na čia gi pirmas kartas