Gaivios Jemeno salotos is baklazanu.
Du baklazanai, supjaustyti nestoromis riekelemis
Apie du saukstai susmulkintu juoduju alyvuogiu
Apie du saukstai susmulkintu petrazoliu
Apie du saukstai susmulkintu marinuotu agurku
Apie du saukstai susmulkintu konservuotu papriku
Susmulkinta cesnako skiltele
Druska
Aliejus kepimui
Baklazanus pakepinam ant aliejus ant nedideles ugnies is abieju pusiu. Iskeptus dedam and popierines serveteles ir gerai nusausinam alieju. Supjaustom kubeliais ir sumaisom su visais kitais ingridientais.
Skanaus
Vakar dariau vienos SM Rudnosiukus,taip taip patiko visiem Aciu
Spageti...isviriau spagetti makaronu pagal poreiki.....nukaulinau keturias virtas vistos kulseles, sudejau i keptuve, idejau puse maiselio saldytu morkyciu ir svoguno.....puse galvutes cesnako ir prieskoniu, viska pakepiau, tada i keptuve supyliau isvirusius makaronus, viska ismaisiau ir dar pakepiau......tada ant virsaus uztarkavau fermentinio surio - skanaus
QUOTE(Briliantas @ 2009 02 08, 14:18)
Spageti...
labai skaniai atrodo, ypač tos morkytės su sūriu net užsimaniau
ir siaip viskas nuostabu, o ano forumo neįmanoma skaityt, kažkokios nesamonės
QUOTE(indria @ 2009 02 07, 22:46)
balandukes
Liežuvį galimą praryt
QUOTE(6663 @ 2009 02 07, 23:49)
Pavasarishkas troshkinys :
Imu,niam niam
QUOTE(Otava @ 2009 02 08, 11:05)
jatus kaip noriu....
QUOTE(Briliantas @ 2009 02 08, 13:18)
Spageti...
Laaabai gardžiai atrodo .
Šiandien pietums valgėme įdarytas cukinijas
Naudojau: kalakutienos faršą
raudonąją papriką
konservuotus kukurūzus
agurką
pomidorą
sūrį
paukštienos prieskonius, krapus, baziliką
cukinijas
svogūną, česnaką
citriną
porą šaukštų pomidorų padažo
O gaminau taip:
Keptuvėje pakepinau-patroškinau faršą su svogūnais, česnakais, prieskoniais, paprika ir kukurūzais, baigiant įdėjau du šaukštus pomidorų padažo.
Cukinijas išskobiau ir vos vos pašlaksčiau citrinos sultimis. Jas įdariau kepintu faršu, ant viršaus dėjau griežinėliais pjaustytą agurką ir pomidorą ir pašoviau į orkaitę 15-kai min. Tada užbėriau sūrį, ir dar porai minučių dėjau į orkaitę, kol sūris išsilydė.
Mums labai patiko
Naudojau: kalakutienos faršą
raudonąją papriką
konservuotus kukurūzus
agurką
pomidorą
sūrį
paukštienos prieskonius, krapus, baziliką
cukinijas
svogūną, česnaką
citriną
porą šaukštų pomidorų padažo
O gaminau taip:
Keptuvėje pakepinau-patroškinau faršą su svogūnais, česnakais, prieskoniais, paprika ir kukurūzais, baigiant įdėjau du šaukštus pomidorų padažo.
Cukinijas išskobiau ir vos vos pašlaksčiau citrinos sultimis. Jas įdariau kepintu faršu, ant viršaus dėjau griežinėliais pjaustytą agurką ir pomidorą ir pašoviau į orkaitę 15-kai min. Tada užbėriau sūrį, ir dar porai minučių dėjau į orkaitę, kol sūris išsilydė.
Mums labai patiko
As isbandziau siandien DOLMAs (kadangi lapai jau gulejo pusmetis nupirkti ..)
reikes
~250 g vynuogiu lapu
~150g ryziu
svoguno,cesnako poros skilteliu
~200g jautienos farso
citrinos ir buljono
Vynuogiu lapus,jei jie vakumuoti suryme,pamerkti i salta vandeni 30min,vis pakeiciant ji.Ryzius uzpilti siltu vandeniu ir taip pat palikti 30 min.
Svoguna ir cesnaka pakepinti ant slakelio alyvuogiu aliejaus,deti farsa ir dar kepti.Pagardinti druska,pipirais ir oreganu.Suberti ryzius ir dar pora min.patroskinti. Mase vynioti i lapus ir viena prie kito deti i puoda.
Apdelioti juos tada citrinos riekelemis,cesnako juostelem ir uzpilti apie 3/4l sultinio(tiksliau tiek sultinio,kad gerai apsemtu ).Uzdeti lekstute,uzdengti dangciu ir virti apie 40min.Tada leisti puode atvesti ir valgyti su jogurtu (imaisyti i ji cesnako,metos ir citrinos).Niu labai patiko tiek silti tiek salti
reikes
~250 g vynuogiu lapu
~150g ryziu
svoguno,cesnako poros skilteliu
~200g jautienos farso
citrinos ir buljono
Vynuogiu lapus,jei jie vakumuoti suryme,pamerkti i salta vandeni 30min,vis pakeiciant ji.Ryzius uzpilti siltu vandeniu ir taip pat palikti 30 min.
Svoguna ir cesnaka pakepinti ant slakelio alyvuogiu aliejaus,deti farsa ir dar kepti.Pagardinti druska,pipirais ir oreganu.Suberti ryzius ir dar pora min.patroskinti. Mase vynioti i lapus ir viena prie kito deti i puoda.
Apdelioti juos tada citrinos riekelemis,cesnako juostelem ir uzpilti apie 3/4l sultinio(tiksliau tiek sultinio,kad gerai apsemtu ).Uzdeti lekstute,uzdengti dangciu ir virti apie 40min.Tada leisti puode atvesti ir valgyti su jogurtu (imaisyti i ji cesnako,metos ir citrinos).Niu labai patiko tiek silti tiek salti
QUOTE(Vaiiva @ 2009 02 08, 15:11)
Šiandien pietums valgėme įdarytas cukinijas
koks grozis
QUOTE(aguonele @ 2009 02 08, 15:20)
kaip grazu bet niekur nemaciau vynuogiu lapu pirkti gal kad neieskojau
QUOTE(Vaiiva @ 2009 02 08, 17:11)
Šiandien pietums valgėme įdarytas cukinijas
bet jau vaizdas kaip iš paveikslėlio, pasakiška
Cukinija superine, o ale bulundeliai irgi geruliai
Ačiū, mergaitės
aguonele, labai gardžiai atrodo Tikrai, o kur rasti pirkti vynuogių lapų
aguonele, labai gardžiai atrodo Tikrai, o kur rasti pirkti vynuogių lapų
Aciu
as ne LT gyvenu,tai pas mus ne problema ju rasti.bet siaip tai armenai,turkai,italai ,graikai juos naudoja.gal situ saliu skyriuos ju galima rasti.as perku vakumuotus,sudytus tuos lapus.Laikos jie ilgai.
as ne LT gyvenu,tai pas mus ne problema ju rasti.bet siaip tai armenai,turkai,italai ,graikai juos naudoja.gal situ saliu skyriuos ju galima rasti.as perku vakumuotus,sudytus tuos lapus.Laikos jie ilgai.