As tai vakar viriau labai paprasta ir labai zemaitiska sriuba. Sita sriuba atejusi dar is mano vaikystes (mociute daznai ja virdavo). Nors ji ir vadinasi sriuba, bet i sriuba ji nelabai panasi
Raugintu kopustu siupiniene
~5 bulves
0,5 l. raugintu kopustu
Sonines(skanu rukyta)
1 svogunas
Vanduo
Bulves nuskusti ir supjauscius gabaliukais, apvirti. Sudeti kopustus ir virti kol bulves taps visiskai minkstos. Sonine supjaustyti gabaliukais, apkepti su susmulkintu svogunu ir sukresti i sriuba, pavirti. Pries baigiant virti nupilti skysti, bulves sugrusti(turi gautis labai tirsta sriuba, beveik kaip bulviu kose). Jei per sausa, ipilti nuoviro. Padruskinti ir ismaisyti. Skanaus!
Labukas mergaiciukes
Jus esat labai šaunios šeimininkės , man labai patinka pas jus užsukti
Norėjau paklausti, kur galėčiau rasti receptuka : kasytės iš mėsos?
Nu niekur nerandu , jau dvi temas peržiurėjau
Jus esat labai šaunios šeimininkės , man labai patinka pas jus užsukti
Norėjau paklausti, kur galėčiau rasti receptuka : kasytės iš mėsos?
Nu niekur nerandu , jau dvi temas peržiurėjau
QUOTE(Auksutis @ 2009 02 11, 09:50)
Labukas mergaiciukes
Jus esat labai šaunios šeimininkės , man labai patinka pas jus užsukti
Norėjau paklausti, kur galėčiau rasti receptuka : kasytės iš mėsos?
Nu niekur nerandu , jau dvi temas peržiurėjau
Jus esat labai šaunios šeimininkės , man labai patinka pas jus užsukti
Norėjau paklausti, kur galėčiau rasti receptuka : kasytės iš mėsos?
Nu niekur nerandu , jau dvi temas peržiurėjau
http://www.supermama...?...0471&st=516 gal šitos?
QUOTE(Guod@ @ 2009 02 11, 11:14)
Aciu labai
QUOTE(aguonele @ 2009 02 10, 23:57)
Aguonele, jau tetule atsinesa dirza pati zianai uz ka
Papildyta:
QUOTE(sigitawhatever @ 2009 02 11, 04:19)
Sita sriuba atejusi dar is mano vaikystes (mociute daznai ja virdavo).
Aha, darzeliu ji man kvepedavo Buvau uzmirsus,aciu, kad priminei
[quote=Ledas,2009 02 10, 19:15][/quote]
[quote=Masiania*,2009 02 10, 19:28]/quote]
Ačiū, mergaitės 4u.gif tikrai skanu buvo smile.gif
[quote=TUSINA,2009 02 10, 19:43]
isinorejau zverienos Daivospbebriena pamacius. Gal kuri turit parduoti ar ka rekomenduoti? ax.gif[/quote]
Kiek žinau iš mūsų pažįstamų medžiotojų rato, niekas nepardavinėja žvėrienos schmoll.gif sako neetiška, jai kainos neįmanoma nustatyti smile.gif
[quote=Nerytė,2009 02 10, 20:36][/quote]
Ačiū 4u.gif
[quote=Srove,2009 02 10, 22:48][/quote]
Va, čia tai klasė wub.gif
Nesupratau, kaip čia man taip gavosi nieko pataisyt nebeišeina
[quote=Masiania*,2009 02 10, 19:28]/quote]
Ačiū, mergaitės 4u.gif tikrai skanu buvo smile.gif
[quote=TUSINA,2009 02 10, 19:43]
isinorejau zverienos Daivospbebriena pamacius. Gal kuri turit parduoti ar ka rekomenduoti? ax.gif[/quote]
Kiek žinau iš mūsų pažįstamų medžiotojų rato, niekas nepardavinėja žvėrienos schmoll.gif sako neetiška, jai kainos neįmanoma nustatyti smile.gif
[quote=Nerytė,2009 02 10, 20:36][/quote]
Ačiū 4u.gif
[quote=Srove,2009 02 10, 22:48][/quote]
Va, čia tai klasė wub.gif
Nesupratau, kaip čia man taip gavosi nieko pataisyt nebeišeina
Kibinai
Tešlai:
400 gr. grietinės
200 gr. sviesto
2 kiaušiniai
miltų
druskytės
Įdarui:
faršas su svogūnais, prieskoniukais.
Kiaušinius išsukti su grietine, druska, tada kambario temperatūros sviesta smulkiai gnaibyti ir dėti i tešlą, išminkyti greitai (bet neperminkyti). Tešla turi būti tinkama kočiojimui. 2 val. palaikyti šaldytuve.
Tešlą iškočioti, išspausti su desertine lėkštute blynelius, deti į juos paruoštą faršą, perlenkti pusiau, užvynioti kraštus kaip virtienukams. Dėti į skardą išklotą sviestiniu popieriumi, aptepti kiaušinio plakiniu, kepti apie 200 laispniu orkaitėje iki kol gražiai paruduos.
Gaunasi labai skanūs, traškūs ir gan trapūs (kaip sluoksniuotos tešlos) kibinai
Tešlai:
400 gr. grietinės
200 gr. sviesto
2 kiaušiniai
miltų
druskytės
Įdarui:
faršas su svogūnais, prieskoniukais.
Kiaušinius išsukti su grietine, druska, tada kambario temperatūros sviesta smulkiai gnaibyti ir dėti i tešlą, išminkyti greitai (bet neperminkyti). Tešla turi būti tinkama kočiojimui. 2 val. palaikyti šaldytuve.
Tešlą iškočioti, išspausti su desertine lėkštute blynelius, deti į juos paruoštą faršą, perlenkti pusiau, užvynioti kraštus kaip virtienukams. Dėti į skardą išklotą sviestiniu popieriumi, aptepti kiaušinio plakiniu, kepti apie 200 laispniu orkaitėje iki kol gražiai paruduos.
Gaunasi labai skanūs, traškūs ir gan trapūs (kaip sluoksniuotos tešlos) kibinai
uzsimaniau kalafijoro -viskas siandien turbut vykdysiu
Kiek cia geceptuku reikes pasinaudoti kada kokiu receptuku siandien kepsiu kijevo kotletukus tai veliau ikelsiu nuotraukyte, parodysiu kaip man isejo (gaminsiu pati pirma karta)
QUOTE(Srove @ 2009 02 10, 22:48)
Ir as su vistiena Vistos skrybelaite su darzovemis.
super
QUOTE(sigitawhatever @ 2009 02 11, 03:19)
kaip pas mociute
o as pasinaudojau kazkurios forumietes receptuka ir vakar gaminau Svediskus mesos kukulius su pievagrybiu imbiero padazu
1 svogunas, 2 dideles virtos bulves, 2 kiausiniai, 2 a.s. druskos, 1 a.s. cukraus, 1 a.s. pipiru, 800 gr. kiaulienos-jautienos farso. Svoguna ir bulves sutarkuoti per smulkia tarka, sudeti likusius produktus ir gerai ismaisyti, padeti i saldytuva apie 20 min. po to su dregnom rankom formuoti kukuliukus (jei labai minksti gaunasi dadeti krakmolo), apkepti svieste. kitoj keptuvej pasidarom padaza: supjaustom nuluptus pievagrybius, pakepinam ant sviesto, sudedam gabaleli nulupto, sutarkuoto imbiero (kiek deti priklauso nuo to kokio intensyvumo norit padazo) as dejau mazdaug 1/3 dali pievagrybiu, siek tiek pakepinti (jei norit intensyvesnio skonio deti pacioj pabaigoj imbiera, o jei silpnesnio anksciau), ideti kelis a.s. miltu, viska pakepinti ir uzpilti pienu ir ilasinti 1 a.s. sojos padazo. padazo tirstuma reguliuoti pienu. I lekste pilam padaza, dedam kukuliukus, apibarstom petrazolem ir skanaus. Mums labai patiko, nes kukuliai minkstuciai, tirpstantys burnoj, o padazas isejo labai skanus
p.s. gal ir galejau ideti krakmolo, kad tokie nepasisiause gautusi, bet isejo labai skanus, minkstuciai kukuliukai o padazas sugalvojau pati - mums pasirode labai vykes
taip pat viriau sv. kopustu sriuba
reikes
kopusto, saliero, petrazoles saknies, pomidoro, morkos, bulves, rukytu sonkauliuku, pipiru, druskos, lauro lapeliu, paprikos milteliu, citrinos sulciu
isverdam sultini is rukytu sonkauliuku, petrazoles ir saliero saknu, pipiru (juoduju ir kvapniuju), lauro lapeliu, kai isverda darzoves jas isimti sudeti pjaustyta kopusta, pakepinta ant sviesto morka, pavirti siek tiek ir sudeti kubeliais pjaustytas bulves, kai bulves baigia isvirti sudeti druska, pipirus, kubeliais pjaustyta pomidora, isspausti siek tiek citrinos sulciu (mes megstam rugstesne kopustiene)ir paprikos milteliu.
Pasivaisinciau Svediskais mesos kukuliais su pievagrybiu,imbiero padazu
sriuba tuoj pat suvalgyciau