Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

As tai vakar viriau labai paprasta ir labai zemaitiska sriuba. Sita sriuba atejusi dar is mano vaikystes (mociute daznai ja virdavo). Nors ji ir vadinasi sriuba, bet i sriuba ji nelabai panasi smile.gif

Raugintu kopustu siupiniene

~5 bulves
0,5 l. raugintu kopustu
Sonines(skanu rukyta)
1 svogunas
Vanduo

Bulves nuskusti ir supjauscius gabaliukais, apvirti. Sudeti kopustus ir virti kol bulves taps visiskai minkstos. Sonine supjaustyti gabaliukais, apkepti su susmulkintu svogunu ir sukresti i sriuba, pavirti. Pries baigiant virti nupilti skysti, bulves sugrusti(turi gautis labai tirsta sriuba, beveik kaip bulviu kose). Jei per sausa, ipilti nuoviro. Padruskinti ir ismaisyti. Skanaus!

user posted image
Atsakyti
Labukas mergaiciukes

Jus esat labai šaunios šeimininkės thumbup.gif , man labai patinka pas jus užsukti thumbup.gif

Norėjau paklausti, kur galėčiau rasti receptuka : kasytės iš mėsos? g.gif

Nu niekur nerandu doh.gif , jau dvi temas peržiurėjau
Atsakyti
QUOTE(Auksutis @ 2009 02 11, 09:50)
Labukas mergaiciukes

Jus esat labai šaunios šeimininkės thumbup.gif , man labai patinka pas jus užsukti thumbup.gif

Norėjau paklausti, kur galėčiau rasti receptuka : kasytės iš mėsos? g.gif

Nu niekur nerandu doh.gif , jau dvi temas peržiurėjau

http://www.supermama...?...0471&st=516 gal šitos? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Guod@ @ 2009 02 11, 11:14)

Aciu labai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2009 02 10, 23:57)
nu cia nepiktybine prasme

Aguonele, jau tetule atsinesa dirza nono.gif pati zianai uz ka sunglasses2.gif hihihi.gif
aciuks.gif
Papildyta:
QUOTE(sigitawhatever @ 2009 02 11, 04:19)
Sita sriuba atejusi dar is mano vaikystes (mociute daznai ja virdavo).

Aha, darzeliu ji man kvepedavo lotuliukas.gif Buvau uzmirsus,aciu, kad priminei 4u.gif
Atsakyti
[quote=Ledas,2009 02 10, 19:15][/quote]
[quote=Masiania*,2009 02 10, 19:28]/quote]
Ačiū, mergaitės 4u.gif tikrai skanu buvo smile.gif

[quote=TUSINA,2009 02 10, 19:43]
isinorejau zverienos Daivospbebriena pamacius. Gal kuri turit parduoti ar ka rekomenduoti? ax.gif[/quote]
Kiek žinau iš mūsų pažįstamų medžiotojų rato, niekas nepardavinėja žvėrienos schmoll.gif sako neetiška, jai kainos neįmanoma nustatyti smile.gif

[quote=Nerytė,2009 02 10, 20:36][/quote]
Ačiū 4u.gif

[quote=Srove,2009 02 10, 22:48][/quote]
Va, čia tai klasė wub.gif

Nesupratau, kaip čia man taip gavosi schmoll.gif nieko pataisyt nebeišeina doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daivaP: 11 vasario 2009 - 11:23
Kibinai

user posted image

Tešlai:
400 gr. grietinės
200 gr. sviesto
2 kiaušiniai
miltų
druskytės

Įdarui:
faršas su svogūnais, prieskoniukais.

Kiaušinius išsukti su grietine, druska, tada kambario temperatūros sviesta smulkiai gnaibyti ir dėti i tešlą, išminkyti greitai (bet neperminkyti). Tešla turi būti tinkama kočiojimui. 2 val. palaikyti šaldytuve.
Tešlą iškočioti, išspausti su desertine lėkštute blynelius, deti į juos paruoštą faršą, perlenkti pusiau, užvynioti kraštus kaip virtienukams. Dėti į skardą išklotą sviestiniu popieriumi, aptepti kiaušinio plakiniu, kepti apie 200 laispniu orkaitėje iki kol gražiai paruduos.

Gaunasi labai skanūs, traškūs ir gan trapūs (kaip sluoksniuotos tešlos) kibinai rolleyes.gif
Atsakyti
uzsimaniau kalafijoro -viskas doh.gif siandien turbut vykdysiu tongue.gif 4u.gif
Atsakyti
Kiek cia geceptuku reikes pasinaudoti kada kokiu receptuku smile.gif siandien kepsiu kijevo kotletukus tai veliau ikelsiu nuotraukyte, parodysiu kaip man isejo (gaminsiu pati pirma karta) ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2009 02 10, 22:48)
Ir as su vistiena rolleyes.gif Vistos skrybelaite su darzovemis.

super bigsmile.gif

QUOTE(sigitawhatever @ 2009 02 11, 03:19)
Raugintu kopustu siupiniene

rolleyes.gif kaip pas mociute wub.gif

o as pasinaudojau kazkurios forumietes receptuka ir vakar gaminau Svediskus mesos kukulius su pievagrybiu imbiero padazu rolleyes.gif

user posted image

1 svogunas, 2 dideles virtos bulves, 2 kiausiniai, 2 a.s. druskos, 1 a.s. cukraus, 1 a.s. pipiru, 800 gr. kiaulienos-jautienos farso. Svoguna ir bulves sutarkuoti per smulkia tarka, sudeti likusius produktus ir gerai ismaisyti, padeti i saldytuva apie 20 min. po to su dregnom rankom formuoti kukuliukus (jei labai minksti gaunasi dadeti krakmolo), apkepti svieste. kitoj keptuvej pasidarom padaza: supjaustom nuluptus pievagrybius, pakepinam ant sviesto, sudedam gabaleli nulupto, sutarkuoto imbiero (kiek deti priklauso nuo to kokio intensyvumo norit padazo) as dejau mazdaug 1/3 dali pievagrybiu, siek tiek pakepinti (jei norit intensyvesnio skonio deti pacioj pabaigoj imbiera, o jei silpnesnio anksciau), ideti kelis a.s. miltu, viska pakepinti ir uzpilti pienu ir ilasinti 1 a.s. sojos padazo. padazo tirstuma reguliuoti pienu. I lekste pilam padaza, dedam kukuliukus, apibarstom petrazolem ir skanaus. Mums labai patiko, nes kukuliai minkstuciai, tirpstantys burnoj, o padazas isejo labai skanus

p.s. gal ir galejau ideti krakmolo, kad tokie nepasisiause gautusi, bet isejo labai skanus, minkstuciai kukuliukai wub.gif o padazas sugalvojau pati - mums pasirode labai vykes ax.gif

taip pat viriau sv. kopustu sriuba

reikes
kopusto, saliero, petrazoles saknies, pomidoro, morkos, bulves, rukytu sonkauliuku, pipiru, druskos, lauro lapeliu, paprikos milteliu, citrinos sulciu
user posted image
isverdam sultini is rukytu sonkauliuku, petrazoles ir saliero saknu, pipiru (juoduju ir kvapniuju), lauro lapeliu, kai isverda darzoves jas isimti sudeti pjaustyta kopusta, pakepinta ant sviesto morka, pavirti siek tiek ir sudeti kubeliais pjaustytas bulves, kai bulves baigia isvirti sudeti druska, pipirus, kubeliais pjaustyta pomidora, isspausti siek tiek citrinos sulciu (mes megstam rugstesne kopustiene)ir paprikos milteliu.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nerytė: 11 vasario 2009 - 14:51
Pasivaisinciau Svediskais mesos kukuliais su pievagrybiu,imbiero padazu blush2.gif
Atsakyti
sriuba tuoj pat suvalgyciau smile.gif
Atsakyti