Sveikos auksarankės
Aš noriu dekoruoti stiklinę vazą ir stiklinį padėkliuką tortui (atvirkštiniu būdu), ar būtinai reikia tuos daiktelius padengti stiklo gruntu? O gal galima jį kuom nors pakeisti?
Dusiukas, aš tik nuriebalinu stiklo plovikliu, negruntuoju, viskas laikosi
Papildyta:
Kristi, aš dengiau paprastu laku, laikosi puikiai ir vazas visas taip pat dengiu įprastiniu laku. Naudojuosi, viskas ok
Papildyta:
QUOTE(*Kristi* @ 2010 04 28, 14:54)
Laba diena,
Noreciau siek tiek informacijos, nusidekoravau stikline lekste atvirkstiniu budu ir galvoju ar tinkamas bus universalus lakas? Ar butinai reikia stepecialaus tik stiklui? Esu naujoke taip truputi jau painiojuosi
Lekste nebus naudojama maistui.
Paskui ketinu dekoruoti buteli ir panaudoti kaip vaza? ar toks lakas tinkamas jai plaunama po vandeniu?
Noreciau siek tiek informacijos, nusidekoravau stikline lekste atvirkstiniu budu ir galvoju ar tinkamas bus universalus lakas? Ar butinai reikia stepecialaus tik stiklui? Esu naujoke taip truputi jau painiojuosi
Lekste nebus naudojama maistui.
Paskui ketinu dekoruoti buteli ir panaudoti kaip vaza? ar toks lakas tinkamas jai plaunama po vandeniu?
Kristi, aš dengiau paprastu laku, laikosi puikiai ir vazas visas taip pat dengiu įprastiniu laku. Naudojuosi, viskas ok
QUOTE(bus_ka @ 2010 04 28, 16:00)
Papildyta:
Papildyta:
Aciu Jums uz informacija Galesiu ramei uztekti
QUOTE(bus_ka @ 2010 04 28, 16:00)
Ačiū, nuraminot
Man dar iškilo klausimėlis Ant stiklo užklijavau servetėlę, kai išdžiūvo su voleliu nudažaiu baltais akriliniais dažais ir ką jūs manot, sugadinau tie balti dažai persigėrė kiaurai per servetėlę iki stiklo ir gavau viską plauti . tai dabar vėl užklijavau ryžinį popierių, bet dabar nežianau ką daryti, bijau sugadinti. gal reika ką nors kitaip daryti? Patarkit prašau
QUOTE(Dusiukas @ 2010 05 10, 09:08)
Man dar iškilo klausimėlis Ant stiklo užklijavau servetėlę, kai išdžiūvo su voleliu nudažaiu baltais akriliniais dažais ir ką jūs manot, sugadinau tie balti dažai persigėrė kiaurai per servetėlę iki stiklo ir gavau viską plauti . tai dabar vėl užklijavau ryžinį popierių, bet dabar nežianau ką daryti, bijau sugadinti. gal reika ką nors kitaip daryti? Patarkit prašau
Dusiukas, nepergyvenk, man irgi pirma kart taip nutiko , protingi žmonės patarė užlakuoti išdžiuvusį motyvą ir tada jau dažyt kiek širdis geidžia
Taip kartais nutinka. Servetėlė turi tokių mažų skylučių, per kurias ir patenka dažai, atmirko servetėlę ir pereina per ją link stiklo. Šiuo konkrečiu atveju dar dažymas voleliu...Juk gausiau dažais padengiama voleliu...
Tam išvengti tikslinga užklijuotą paveikslėlį, gerai išdžiovinus, darkart pertepti klijais. Vėl džiovinimas be skubos. Tada jau galima dažyti.
Dar toks niuansas. Kad ir kaip "uždarytume" paveikslėlį, jei labai gausiai, tarpsluoksnių iki galo neišdžiovinant dažysime, nesvarbu, kokiu būdu, bet paveikslėlis gali atmirkti. Stiklas yra stiklas
Sėkmės
Tam išvengti tikslinga užklijuotą paveikslėlį, gerai išdžiovinus, darkart pertepti klijais. Vėl džiovinimas be skubos. Tada jau galima dažyti.
Dar toks niuansas. Kad ir kaip "uždarytume" paveikslėlį, jei labai gausiai, tarpsluoksnių iki galo neišdžiovinant dažysime, nesvarbu, kokiu būdu, bet paveikslėlis gali atmirkti. Stiklas yra stiklas
Sėkmės
O aš noriu čia parodyti paskutinį savo bandymą dekoruoti stiklą :
QUOTE(bus_ka @ 2010 05 10, 21:20)
sitas, darbelis mielas, jis mano aki traukia
Ačiū visoms už patarimus. Ką aš be jūsų daryčiau
bus_ka labai gražu ir jei nesunku papasakok kaip čia padaryta
bus_ka labai gražu ir jei nesunku papasakok kaip čia padaryta
QUOTE(bus_ka @ 2010 05 10, 21:20)
labai gražu
atrodo toks nelygus storas paviršius- kaip koks reljefas specialiai išgautas. kaip čia iš tikrųjų?
QUOTE(elifė @ 2010 05 11, 07:58)
labai gražu
atrodo toks nelygus storas paviršius- kaip koks reljefas specialiai išgautas. kaip čia iš tikrųjų?
smagu, kad patiko, mano vyras sako, kad į popierių panašu
O čia tikrai yra reljefai daryti su pasta, papasakot greitai, tik padaryt ilgoka, puse valandos vargau, jei ne ilgiau, kad išgauti daugmaž mane tenkinantį reljefą Eksperimentuoju toliau...