Įkraunama...
Įkraunama...

Ar normalu 4,5 mėn. kūdikį palikti 2h tėčiui?

Labukas. Pries nestuma mokiausi vairuoti, bet egzamino neislaikiau. Tai kai gime kudikelis viskas sustojo. Kai jam suejo 4,5 menesio, nusprendziau kas savaite po 1,5 h mokytis vairuoti ir kudikeli palikti teciui. Kudiki maitinu pati. Taciau kudikis po kokios 1 valandos labai verkti, klykti pradejo du kartus (nes palikau nemieganti), o viena karta miegojo beveik visa laika paliktas teciui, tai tada neverke. Dabar labai grauziuosi, kad kankinu vaika. doh.gif Ar normalu toki maziuka palikti, ypac nemieganti, ir pripratusi tik prie mamos?
Kazkaip nepavyko uzmigdyti teciui net lauke, tai sakiau, jei neuzmigdysiu pati jo, neisiu ta diena vairuoti.
Norejau paklausti, nuo kada mamytes, maitinancios tik savo pienu, palikote vaikucius, kuriam laikui, kas kiek laiko, ar miegancius palikote, kaip isbuvo be jusu leliukai? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bruno_girl: 07 vasario 2009 - 16:15
Labas. Manau, kad porai valandu tikrai gali palikt. Turi pratinti, nes paskui be taves niekas negales su juo buti. Sunu palikdavau nuo keliu menesiu max 3 valandom, kai reikdavo i kirpykla ar siaip kur trumpam. Pamaitindavau, palikdavau mieganti. Bet veliau vaikas pradejo prabudinet, o be manes neuzmigdavo schmoll.gif (migdosi su mp) Tada suplanuodavau taip, kad pamaitintas is karto su teciu i lauka (ten uzmiega pats). O dabar kai miega reciau, tai palieku abu zaisti mirksiukas.gif Bet sunus buna tik su teciu, kadangi taip priprates. Neseniai bandziau palikt uosvienei, tai vos isejau pradejo verkt, teko grizt doh.gif nes net galvyte purtejo verysad.gif Taip kad reikia nuo mazens po truputi palikt, nes kuo toliau tuo labiau vaikas nenores pasilikti su zmogum, prie kurio neprates schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(neju @ 2009 02 07, 18:22)
Labas. Manau, kad porai valandu tikrai gali palikt. Turi pratinti, nes paskui be taves niekas negales su juo buti. Sunu palikdavau nuo keliu menesiu max 3 valandom, kai reikdavo i kirpykla ar siaip kur trumpam. Pamaitindavau, palikdavau mieganti. Bet veliau vaikas pradejo prabudinet, o be manes neuzmigdavo  schmoll.gif (migdosi su mp) Tada suplanuodavau taip, kad pamaitintas is karto su teciu i lauka (ten uzmiega pats). O dabar kai miega reciau, tai palieku abu zaisti mirksiukas.gif  Bet  sunus buna tik su teciu, kadangi taip priprates. Neseniai bandziau palikt uosvienei, tai vos isejau pradejo verkt, teko grizt  doh.gif nes net galvyte purtejo verysad.gif Taip kad reikia nuo mazens po truputi palikt, nes kuo toliau tuo labiau vaikas nenores pasilikti su zmogum, prie kurio neprates schmoll.gif


o tu maitinai pati?
pritariu, bet reikia palikti MIEGANTI, o as 2 paskutinius kartus palikau nemieganti, maniau, kad lauke uzmigdys vyras. Taciau jam nepavyko. Sitaip tikrai nera gerai kudikiui taip smarkiai klykti, cia nera pratinimas. DAUGIAU NEBELEISIU JAM TAIP VERKTI, NES TAI YRA NENORMALU, PER DAUG ZIAURU TAIP LEISti verkti smarkiai.. cia jis taip verke, kaip tu uosvenei palikai, jauciu. Tik kad manasis po 1 h be manes isbuves pradeda.
Tai dabar taip blogai jauciuosi, kad taip teko klykti, kratytis leliukui, kad nusprendziau palikti
1. tik mieganti (jei neuzmigdysiu, neisiu vairuoti ta diena),
2. o is tos baimes, kad nepasikartotu toks baisus verkimas - palikti tik po 45 min. (nors vaikutis pradedavo taip klykti tik po kokios valandos be manes su teciu pabuves), bet man jau geriau apsidrausti. O be to gal ismoksiu vairuoti ir po 45 min. mokindamasi, per 1,5h net pavargstu tiesa sakant. verysad.gif o juk svarbiausia - gera nuotaika ir buti pailsejusiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bruno_girl: 07 vasario 2009 - 16:41
O palieki taip, kad pavyzdziui tetis grizta is darbo ir buna su vaiku, zaidzia, o pati esi namie, bet sakykim kitam kambary uzsiimi kazkokia veikla ir vis ateini paziuret kaip jiem ten sekasi ar jie ateina pas tave? Taip vaikas pripras su teciu ilgiau pabut. As manau, kad tetis yra svarbus vaikui ir jo tai tiktai neturi bijot.
Atsakyti
QUOTE(neju @ 2009 02 07, 18:43)
O palieki taip, kad pavyzdziui tetis grizta is darbo ir buna su vaiku, zaidzia, o pati esi namie, bet sakykim kitam kambary uzsiimi kazkokia veikla ir vis ateini paziuret kaip jiem ten sekasi ar jie ateina pas tave? Taip vaikas pripras su teciu ilgiau pabut. As manau, kad tetis yra svarbus vaikui ir jo tai tiktai neturi bijot.


siaip palieku, bet nelabai ilgai, nes tetis pavarges, pabuna gal 15 min., po to dar po 10 min. kelis kartus per vakara, o ir as daznai kazkur netoliese kazka veikiu, tame paciame kambaryje. Tiesiog vaikelis dar labai prisirises prie manes, jis niekada nebuvo paliktas tokiam laikui, o po 1 valandos pradeda suprasti, kad nera mamos jau ilgokai...
Savaitgaliais tai pazaidzia dazniau, nes visa laika kartu visi esam. Bet as daugiau bunu su leliuku, nesioju ji. Aisku, dabar jau pabuna ir vienas vaikas ilgiau, pats zaidzia su barskuciais, vartosi ant sono, apziurineja patalynes piesinukus. tongue.gif cool.gif bet nuolat mato mane, nes as ji laiks nuo laiko pakalbinu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bruno_girl: 07 vasario 2009 - 17:03
As taip pat nematau nieko blogo palikti kudyki su teciu! g.gif Maniskis sunelis lieka ir elgiasi lygiai taip pat kaip ir su manimi mirksiukas.gif Kartais valandelei palieku ir savo mamai, su ja taip pat pabuna ir pazaidzia, taciau elgiasi ne taip drasiai kaip su mumis smile.gif As esu uz tai, kad vaikus reikia pratinti buti ne tik su mama, kad nebijotu kitu zmoniu 4u.gif
Atsakyti
[quote=Bruno_girl,2009 02 07, 17:09]
Labukas. Pries nestuma mokiausi vairuoti, bet egzamino neislaikiau. Tai kai gime kudikelis viskas sustojo. Kai jam suejo 4,5 menesio, nusprendziau kas savaite po 1,5 h mokytis vairuoti ir kudikeli palikti teciui.
labas, neskaiciau visko, ka kitos mamytes parase, bet as esu tokios nuomones, kad tetis yra vienas is tevu vaiko, kuri jie augina, nesvarbu kokio vaikas amziaus. ir vaikiuka palikusi 2 h teciui tu niekam blogo nepadarai ir negali jaustis kalta, tu juk ji palieki teciui, abu vaikiuka kuret, abu jo lauket, jis yra ir tecio sunus. pirma karta vaikeli 1,5 h palikau teciui kai jam buvo 9 dienos ir nieko cia blogo nematau, pamaitinau as, ners teveliai pienuko neturi, o uzmigdyt tai ir jie moka. taip, leliukas verkia, bet juk ne del to, kad migdo tete ar mama, pavergs ir nurims, juk tetveliai neblogiau nuramint moka uz mus, jie net didziuojasi pabuve su leliukais. o jei vyras kratosi buvimo su vaikeliu, tai tik moterys pacios del to kaltos, pacios taip juos pripratinam ir visa nasta sau ant peciu uzsikeliam. mes su MB dalijames vaiko auginimu, nesakau, as laiko su leliuku daugiau praleidziu, maitinu ji, kalbinu, zaidziu su juo, migdau, o tvelis padeda. vakarais as tarp maitinimu pamiegu iki kokiu 2 nakties, tada vaikiuka priziuri tevelis, po to miega iki ryto jis, o as vaikiuka priziuriu, mat y ryta buna neramesnis. taip daug lengviau, maziau visi pavarge ir pienuko uztenka ir nuotaika geresne ir tevelis gali jaustis TECIU.
todel nesijausk kalta ir megaukis laiku sau
Atsakyti
manau,kad tikrai gali palikti vaika...jis juk tevas!o vaikas ilgainiuj pripras prie vyriskos kompanijos ir tau lengviau bus ir vyras manau jausis reikalingesnis,ir jeigu kas nors atsitiks tfu tfu tfu!!!!!! gales priziureti vaika.....
Atsakyti
Sveikutes. As savo pirma sunu palikau teciui priziureti kazkur 4 val (palikus pienuko) kai jam buvo 21 diena, nes ejau laikyt valstybinio egzamino. Po egzamino paskambinau vyrui ir kalausiau kaip jam sekas, tai jis sake, kad mazius reke visas dvi valandas kol laikiau egzamina ir nusiramino tik tada kada as isejau is egzamino. Kai grizau namo jis buvo ramus. Tai nusprendziau, kadangi tas egzaminas buvo man ziauriai ziauriai svarbus,tai vaikas jaute. kai isejus is egzamino nusiraminau, tai ir jis nusiramino. Tas pats pasikartojo ir kai dar po 2 dienu isejau laikyti kito. Paibaigus egzaminams kai palikdavau ji teciui jokiu problemu nebudavo. o dabar palieku teti su abiem (vienam 1,7 m, o kita 4.5 men) nekyla jokiu problemu net jei kartais suveluoju keles minutes grizti. Mane vyras isleidzia visur kur tik noriu (i sporto kluba, po parduotuves pasivaiksciot,i kirpykla, pas drauges ) tik praso, kad nesuveluociau grizti pamaitinti.
Sakau, gal kartais jus kai paliekats savo maziukus labai nerimaujat? Jei taip- tai ko? pasitikekit savo vyrais ir viskas bus gerai.
Atsakyti
as jau nuo 1 men palikdavau suneli su teciu, jie puikiai sutaria, vyras dar geriau nei as kartais ji nuramina. neisivaizduoju, kas butu, jei niekam negaleciau palikti, juk isprotet galima is namu niekur neit. pati maitinu, tai pradzioje reikedavo nusitraukti pieno ir palikti, jei isalktu, be to, pries isvaziuodama pamaitink. dabar mes jau ir kitokio maistelio duodam, tai dar lengviau iseit porai valandu. taip pat paliekam seneliams, tetoms priziuret, mano brolis, kursiokes pora kartu jau priziurejo. suneliui dabar 4,5 men, jis jau net ir kaimynes prieziuroje porakart buvo, kai mes su vyru i teatra koki islekdavom. manau, nereikia stresuoti ir nereikia vaika pripratinti tik prie mamos, juk bijios zmoniu veliau.
Atsakyti
nematau cia nieko blogo, as jau nuo irmu savaiciu palikdavau su teciu ar mociute, jei reikedavo kur isvaziuoti, manau vaikeli reikia pratinti kuo daugiau buti su kitais zmonem nes veliau bus rankinukas ir be taves nei su nieko negales pabuti schmoll.gif
Atsakyti
Tikrai mamytes teisingai sako, kad maziuka reikia palikti teciui!!! Kaip kazkuri mamyte sake, pabandyk palikti juos vienu du, o tu buk kitam kambari, viska girdesi, ir busi rami.. po truputuka pratink nuo saves, ir tai kad maitini pati nera pasiteisinimas, veliau bus blogiau, nei i tualeta nenueisi viena mirksiukas.gif ...O maziukas nebijo svetimu zmoniu??? galima ji paimti i rankas??? neverkia???
Atsakyti