Sveikos svočiutės.
Gegužės pradžioj ir man teks "pavodavaut paradui". Kai ką žiūrinėju ir jūsų temelėse, tad ir pati noriu pasidalinti savo mintim.
Kaip tik apie šeimos židinius diskutuojat, tai aš nupirkau "Domoextroj" (pasmus Šiauliuos yra, ir dar kažkur), iš valentiniškų prekių, tokias plaukiojančias širdutės formos želines žvakutes, ten rinkinys yra, yra raudonas dubenėlis, ir dar tokie plaukiojantys raudoni neaiškios formos gabaliukai. Tai jaunieji po širdutę užsidegs nuo tėvų ir paleis plaukioti į tą dubenėlį. Manau bus faina. Tėvai ugnį atneš irgi širdutėmis - žvakelėmis. Kai neš ugnį, tai ant stalų uždegsiu žvakeles. Sakė šventimo vietoj mažai erdvės, tai nieko daug fantazuot neišeina.
Dar galvą laužau dėl papkių. Norisi kažko įdomaus ir nematyto. Tai MB pasiūlė nusipirkt balto tapeto ruloną, perpjaut jį pusiau, ir ant jo suklijuot scenarijaus lapus, ir skaityt sukant pergamentą. Na pas mus bus pergamentų linija visa, nes stalo išpirkimo kontraktas, jaunųjų priesakai, lovos tikrinimo aktas bus padaryti ant pergamentų, padeginsiu kraštus su žvake.
Dėl kontrakto, kažkas klausė kaip daro su tais maišais. Tai aš iš lino pasisiųsiu tokius nedidelius maišelius, maždaug sprindžio ilgio, užrašysiu su juodu markeriu - Druska, Žirniai, Cukrus. Dešra pas mane bus iš tų mažų vytintų dešrelė. Nu žodžiu, viskas po labai nedaug. Lašinių paltį atpjausiu irgi tokį nediduką gabaliuką, perdursiu su vilnoniu siūlu, kad būtų kaip nukabinta nuo pečiaus, kraštus patrinsiu į lašinių skūrą, kad nebūtų balti kraštai. Pirma perskaitysiu kontraktą, persirengėliai sutiks su kontraktu, o tada iškrausiu tas gėrybes. Turėtų būt smagu.
Antrą dieną esu sugalvojus daryti aukcioną - pardavinėsim nuo viengungystės laikų atlikusius daiktus (pvz. neparašytas jaunosios dienoraštis, jaunikio neišgertas alus, ir pan), o svečiai, pirmą dieną už atrakcijų įveikimą gaus pinigėlius, tai va jais ir atsiskaitinės.
Kai bus piršleli mokyk, tai MB išeis prieš jaunuosius, atsiklaups ant vieno kelio, mane pasiguldys, ir bučiuos, bučiuodamas iš po suknelės gorseto ištrauks liemenėlę. Ir kai pabaigsim, atsistoję pasakysim, kad bučinys turi būti toks svaigus, kad abu nejaučia kas vyksta aplink.
Beskaitinėdama apie senas tradicijas, radau, kad antrą dieną atskrenda "gandras" ir atneša "vaikelį". Tai tarsiuos su muzikantais, kad persirengtų gandru ir atneštų lėlę, o paskui spręsim lytį, rinksim vardą.
Na kol kas tiek mano idėjų, gal kuriai kas patiks ir pasinaudos. (Tikiuos kad mano jaunoji čia nesugalvos įlyst
)