Įkraunama...
Įkraunama...

Priemonės nuo pleiskanų

QUOTE(Donalita @ 2009 03 31, 20:32)
Pritariu Laukugelelei. Mes su mažium jautrūs kvapalams, todėl vengiam bet kokių priemonių, turinčių sintetinių kvapų. Mano vyras kurį laiką su mumis naudojo bekvapį ekologišką šampūną. Savaime dingo jo pleiskanos. Iki tolei vartodavo Nizoral ir šiaip visokius šampūnus nuo pleiskanų rinkdavosi. Atsibodo jam tas bekvapis, vėl pradėjo naudoti kvapnų šampūną ir... teko vėl pasisveikinti su pleiskanom.

Nu man irgi idomu koki jus ta šampuna naudojat? Vyras turi pleiskanu tai nupirkau Weledos rozmarinu šampuna nuo pleiskanu, bet deja pleiskanos nedingo. Tai ne nežinau ka dar naturalaus galima butu pabandyti.
Atsakyti
As galva skalaudavau dilgeliu nuoviru ir pleiskanos dingo.
Atsakyti
Mano vyras taip pat niekaip negali atsikratyt pleiskanu. Ir ko tik nebandem: ir pigiu, ir brangiu sampunu verysad.gif
Atsakyti
man dar padeda alyvu aliejaus pasildyta kauke 4u.gif , drekina galvos oda ir pleiskanos dingsta ir plaukam labai gerai, blizga thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Andzely @ 2011 02 27, 17:46)
man dar padeda alyvu aliejaus pasildyta kauke 4u.gif , drekina galvos oda ir pleiskanos dingsta ir plaukam labai gerai, blizga thumbup.gif

oi kokia faina tema, tik gaila mazai receptuku..
viena ir as girdejau alyvuogiu aliejus maisytas su alijosiaus sultimis, istrinti ir palaikyti...

bet pradedu galvoti, kad bet kokie aliejai gerai, nes maziems kudikeliams juk tas pieno grybelio susidariusias pleiskanytes tik su aliejukais atsokdiname ir panaikiname...
Atsakyti
Ilasinkit rozmarino ar arbatmedzio eterini alieju I sampuna. Puikiai tiks kovai su pleiskanom.
Atsakyti
Labai svarbu naudoti natūralius, švelnius šampūnus ar kitas sveikas plovimo priemones. Geriau įsigyti brangesnį šampūną ir sutaupyti ant plaukų atstatymo procedūrų. Pramoniniais šampūnai su detergentais sausina galvos odą, todėl vienų žmonių oda ima pleiskanoti, kitų – ginasi ir ima sparčiai riebaluotis. Žalingos medžiagos sukelia ir plaukų slinkimą, kaupiasi organizme nuodų pavidalu.

Galite plauti galvą natūraliu muilu (pagamintu rankomis, iš aliejų, be sintetinių priedų), molio košele, sodos košele ir kitais laiko patikrintais būdais.

Galvą plaukite kuo rečiau, stenkitės nenaudoti džiovintuvo ir bereikalingų sintetinių plaukų priežiūros priemonių. Naudinga galvą perskalauti žolelių nuoviru (asiūklių, ajerų, dobilų, dilgėlių, ramunėlių ir kt.) arba vandeniu su trupučiu citrinos sulčių. Būtent rūgštinis skystis atkuria natūralų rūgštinį plauko paviršiaus Ph – jo apsauginį dangalą, kurio nevalia pažeisti norint turėti sveikus, gražius plaukus. Bent kartais užsitepkite kaukę plaukams, galvos odai pamaitinti.
Atsakyti
QUOTE(Sumatra_sumatra @ 2014 09 10, 16:43)
Galvą plaukite kuo rečiau, stenkitės nenaudoti džiovintuvo ir bereikalingų sintetinių plaukų priežiūros priemonių. Naudinga galvą perskalauti žolelių nuoviru (asiūklių, ajerų, dobilų, dilgėlių, ramunėlių ir kt.) arba vandeniu su trupučiu citrinos sulčių. Būtent rūgštinis skystis atkuria natūralų rūgštinį plauko paviršiaus Ph – jo apsauginį dangalą, kurio nevalia pažeisti norint turėti sveikus, gražius plaukus. Bent kartais užsitepkite kaukę plaukams, galvos odai pamaitinti.

sutinku su viskuo, ką čia aprašėte, bet paaiškinkite man, prašau, ką turite mintyje sakydama "galvą plaukite kuo rečiau"? Nes kol kas šis teiginys lieka neaiškus - kai kam kartas į savaitę gali būti per dažnai, kitam kas 2-3 dienos - per retai g.gif

Su pleiskanomis kovojame įvairiai - visų pirma, netinkamos priemonės iškeliauja lauk, jei tik pajuntame, kad nuo jų pleiskanoja galvos oda. Ir nesvarbu - ekologiškos ar ne. Man asmeniškai netinka daug ekologiškų šampūnų, nors bandžiau visokių ir ilgai verysad.gif verysad.gif Tad perku vaistinėje brangius cheminius šampūnus. Laikomes principo, kad jei priemonė tinka - ji ir tinka, jei ne - tai ir ne, ekologiškumas nesvarbu.
Dar pastebėjau, kad pleiskanos atsiranda, kai blogai išplaunamas šampūnas ar konicionierius iš galvos ir plaukų. Ir dar - per stiprūs šampūnai irgi pakenkia.
Trečia - kai kada, jei ilgai nepavyksta kovot su pleiskanomis, reikia kreiptis į gydytoją.

O kokias kaukes galėtumėt parekomenduoti?
Atsakyti
o kaip pasidaryti žolelių nuovirą kad ir dilgėlių? plikyti kaip arbatą ar virti?
Atsakyti
odos pleiskanojimas yra netinkamos mitybos padarinys. Ne išoriškai reikia gydyti o iš vidaus, nes bet koks šampūnas yra skirtas plaukams, o ne odai. Laikinai padeda tiesiog čemeryčių vanduo perkamas vaistinėje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raselėuogelė: 14 liepos 2015 - 22:57
Man čemeryčių vanduo nepadėjo, veiksminga tik "Sulsena" buvo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Lakmusas @ 2015 07 15, 08:56)
veiksminga tik "Sulsena" buvo unsure.gif

Ko gero, vienintelis šampūnas (yra ir kremas), turintis poveikį.
Atsakyti