Įkraunama...
Įkraunama...

Nuo šunų, kačių ir... kiškių!

QUOTE(saolinis @ 2005 09 16, 09:12)
Ziemai medelius  apdedu plasmasiniais buteliais kad kiskiai nesuzalotu.

Cia tai mintis - reiks ir man siemet taip padaryti.
O tu Jolaxus informuok mus kai rasi tu seklu. Nes maniskis irgi mano alpinariume tupinet pradejo, reiks kazka daryt g.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2005 10 25, 08:33)
neprisimenu kur, tačiau teko skaityt, kad galima eteriniais aliejais bandyti patepti vazonus. Sakyčiau eukaliptas buvo paminėtas. Būna pirkti jų įvairių kvapų buteliukų prie pirtims skirtų reikmenų. Aišku ilgainiui nugaruoja, tačiau retkarčiais procedūrą pakartojant gal ir išsigelbėtum. Tie patys šioje temoje minėti milteliai BROS  padeda, aš juos bandžiau lauke, bet jų kvapas iš tiesų gana intensyvus, lauke einant pro lysvę kvepia, tai kambaryje bus oj oj oj g.gif nebet labai nedidelį kiekį paberti blink.gif
BROS nebrangūs - apie 10 Lt, gali pabandyti mirksiukas.gif Yra sodo reikmenų parduotuvėse, "Žaliajam centre" tikrai rasi.

Jolaxus, aciu labai uz patarimus 4u.gif
bandysiu pirmiausia su tuo eteriniu aliejumi baidyti katina ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2005 08 02, 16:44)
Išbandžiau kažkokius miltelius BROS, tačiau kai tik lietus prašniokščia tai jų veikimas ir baigiasi, ir vėl tarp gėlių randu katinų iškapstytus kupstelius cry.gif
Bet va čia radau info apie kažkokį augalą, kuris esą nubaido visus nereikalingus gyvius. Jis vadinasi šuninis margenis
gal kas žinot ką nors apie šitą augalą, gal auginat? O gal matėt kur yra sėklų? Visai būtų įdomu kitam sezonui išbandyti.
Įtariu, kad ir tie milteliai bei granulės kur būna pirkti padaryti iš šito augalo, nes parašyta, kad natūralios sudėties, bet kvapelis tai labai toks aštrus unsure.gif

Turiu si augala. Pas Zemaiti (ukininka is Punios) jo nera. Dauginais lengvai, kvepia stipriai. Vokietijoje jis vadinamas kaciu siaubu.
Jei kam reikia, rasykit arba uzsokit i Schetelig parduotuve Zirmunu 66 Vilniuje. Uzteks visiems.

Ramunas
Atsakyti
QUOTE(Ramus @ 2006 03 04, 19:34)
Turiu si augala. Pas Zemaiti (ukininka is Punios) jo nera. Dauginais lengvai, kvepia stipriai. Vokietijoje jis vadinamas kaciu siaubu.
Jei kam reikia, rasykit arba uzsokit i Schetelig parduotuve Zirmunu 66 Vilniuje. Uzteks visiems.

Ramunas

Ramus, dėkui už informaciją, būtinai lėksiu į Žirmūnus 4u.gif Ūkininką aš pati jau ištardžiau ir nusivyliau verysad.gif Buvau nusiteikusi ieškoti kas turi užsakymo iš interneto patirties, o čia pasirodo ir paprastesnis kelias yra. Bet rudenį tai ir Schetelig'e teiravausi ir nieko apie tą augalą negalėjo pasakyti, gal pavasariop užsivežė blink.gif O jei kartais ten resursai jau būtų išsekę, tai neišvengsi antpuolio mirksiukas.gif
Atsakyti
mamutės, padėkit. turim namuose tokį augalą, didelį tokį, iki lubų - vadinam jį tiesiog palme. prieš kurį laiką mūsų šunelė šaunuolė jį sugebėjo išversti, ir nuo to laiko jis pradėjo džiūti - lapai geltonuoja ir nuvysta. ką daryt? :/
Atsakyti
QUOTE(marakeš @ 2006 03 06, 10:34)
mamutės, padėkit. turim namuose tokį augalą, didelį tokį, iki lubų - vadinam jį tiesiog palme. prieš kurį laiką mūsų šunelė šaunuolė jį sugebėjo išversti, ir nuo to laiko jis pradėjo džiūti - lapai geltonuoja ir nuvysta. ką daryt? :/

Nu ką čia ypatingo bepadarysi - parink tinkamą žemę ir persodink. Jei nežinai kas per augalas, parduotuvėse kur prekiauja gėlėmis paieškok tokio paties, ten ir pakonsultuos kokia žemė tinka. Tarp kitko gėlių parduotuvėse kai kur net persodinimo paslaugas teikia. O kad gelsta, tai čia kol vėl įsikabins ir gali šiek tiek pavargti, ypač didesni, senesni augalai sunkiau perneša persodinimus, juk tokiems paprastai rekomenduoja jau nebepersodinti o nusemti ir pakeisti viršutinį žemės sluoksnį. sekmės atgaivinant 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramus @ 2006 03 04, 19:34)

Ramunas

Na, Ramus, skaityk až - užsisaukau to kačių siaubo daigelį cool.gif
Atsakyti
taigi situacija tokia - jau užsiveisiau tą augalėlį, šuninį margenį. Tai bent atkaklumas - nuo rugpjūčio mėnesio kankinausi ir pagaliau tai įvyko yahoo.gif
Kurį laiką dar tylėjau, stebėjau kaip prigyja, atrodo viskas ok, taigi jei yra norinčių link pavasario kai iškeros galėsiu pasidalinti 4u.gif
dabar tai dar jaunas dar nelabai yra ką dauginti, bet iš to kokį mačiau visą augalą ir kaip jis kabinasi į gyvenimą, tai panašu, kad iki vasaros pradžios bus galima jau ir apgnaibyti. smile.gif
jei atsiras norinčių - rašykit, statysiu į eilę mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2006 03 24, 08:32)
taigi situacija tokia - jau užsiveisiau tą augalėlį, šuninį margenį. Tai bent atkaklumas - nuo rugpjūčio mėnesio kankinausi ir pagaliau tai įvyko yahoo.gif
Kurį laiką dar tylėjau, stebėjau kaip prigyja, atrodo viskas ok, taigi jei yra norinčių link pavasario kai iškeros galėsiu pasidalinti 4u.gif
dabar tai dar jaunas dar nelabai yra ką dauginti, bet iš to kokį mačiau visą augalą ir kaip jis kabinasi į gyvenimą, tai panašu, kad iki vasaros pradžios bus galima jau ir apgnaibyti. smile.gif
jei atsiras norinčių - rašykit, statysiu į eilę mirksiukas.gif

Nu labai aš norėčiau ax.gif
Atsakyti
Sveiki,
labai gera tema. Turiu problema - kaimynu kate(bjaurybe) isitaise savo reikalus atlikti prie mano duru -ant gelyno ir kadagiu. Kvapas tai per kelis metrus. Bjauriausia, kad viso rajono kavalieriai katinai ten pat traukia... verysad.gif jeigu pasodinsiu sita sunini margeni, tai su gelynu problema isspresta (bandysiu laime Schetelige), bet ka daryti, kai dergia ant betoninio takelio ir duru? gal kam teko susidurti su tokia problema...niekada neturejau kates ir visai nezinau kuo jas baidyti....
Atsakyti
QUOTE(electrica @ 2006 03 24, 12:02)
Sveiki,
labai gera tema.
...bandysiu laime Schetelige), bet ka daryti, kai dergia ant betoninio takelio ir duru? ...

jei bandysi laimę Schetelige tai išduosiu paslaptį kaip aš bandžiau - pačioje parduotuvėje to augalo nei jo sėklų nėra, jį augina savo oranžerijoje antrame aukšte ir Ramus iš ten ir nugnybo man ūgliuką, kurį dabr ir aš ketinu gnaibyti smile.gif
Taigi jei eisi į Scheteligą, tai arba susisiek per až su Ramūnu (aukščiau gi šitoje temoje jis yra), arba Schetelige nukeliavus klausk Ramūno ir tave nusiųs į antrą aukštą. 4u.gif
o kas pageidaus vėliau iš manęs tai kai turėsiu tai pranešiu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 24 kovo 2006 - 12:21
QUOTE(jolaxus @ 2006 03 24, 13:18)
jei bandysi laimę Schetelige tai  išduosiu paslaptį kaip aš bandžiau - pačioje parduotuvėje to augalo nei jo sėklų nėra, jį augina savo oranžerijoje antrame aukšte ir Ramus iš ten ir nugnybo man ūgliuką, kurį dabr ir aš ketinu gnaibyti smile.gif
Taigi jei eisi į Scheteligą, tai arba susisiek per až su Ramūnu (aukščiau gi šitoje temoje jis yra), arba Schetelige nukeliavus klausk Ramūno ir tave nusiųs į antrą aukštą. 4u.gif
o kas pageidaus vėliau iš manęs tai kai turėsiu tai pranešiu

Labai aciu uz paaiskinimus 4u.gif
jeigu man nepavyktu pagauti Ramuno, gal galeciau tada is taves augaliuko gabaliuka gauti...zinoma veliau ax.gif
Atsakyti