Kates megsta svieziai supurenta dirva kakinti, kapstyti lengviau. Pastebejau. Mano darzas atokiau nuo kitu sodybu, tai beveik nepastebiu sveciu. Pora sunu maciau, bet kai pas mus apsigyveno toks nekuklaus dydzio, anie nebesilanko.
Pazistamos sodyba jau gyvenvietes kraste, tai tu kaciu ir ju kakiu ji nespeja vaikyt. Sakau jai, viena karta grieztai pasakyk- norit, mylit ,tai ir laikykit savo kieme ar savo lovoj. Dar pamatysiu s.. mano darze, jai bus tai paskutinis kartas. Ne vien tai, kad nudzius ar nenudzius koks augalas, vien smarve, saulei pasvietus , zudo.
Nori turet gyvuna, tegu teikiasi ji ir priziuret.
QUOTE(Lora11 @ 2012 05 29, 10:05)
Kates megsta svieziai supurenta dirva kakinti, kapstyti lengviau. Pastebejau. Mano darzas atokiau nuo kitu sodybu, tai beveik nepastebiu sveciu. Pora sunu maciau, bet kai pas mus apsigyveno toks nekuklaus dydzio, anie nebesilanko.
Pazistamos sodyba jau gyvenvietes kraste, tai tu kaciu ir ju kakiu ji nespeja vaikyt. Sakau jai, viena karta grieztai pasakyk- norit, mylit ,tai ir laikykit savo kieme ar savo lovoj. Dar pamatysiu s.. mano darze, jai bus tai paskutinis kartas. Ne vien tai, kad nudzius ar nenudzius koks augalas, vien smarve, saulei pasvietus , zudo.
100 % teisybe Turiu tokius kaimynus, neduok Dieve, katinu veislynas mylimesnis uz vaikus, o reikalus atlikt eina ne i savo darza o pas kaimynus, ir kencia geles ir darzoves, kas gali noreti paskui valgyti tokia darzove? O smarve Jei jau mylite savo augintinius tai ir mylekite namuose o ne naudokites kaimynu teritorija, as taip pat pasitaikius progai toki '' numyletini'' ppritrenksiu negyvai
QUOTE(Venta9 @ 2012 05 29, 16:56)
100 % teisybe Turiu tokius kaimynus, neduok Dieve, katinu veislynas mylimesnis uz vaikus, o reikalus atlikt eina ne i savo darza o pas kaimynus, ir kencia geles ir darzoves, kas gali noreti paskui valgyti tokia darzove? O smarve Jei jau mylite savo augintinius tai ir mylekite namuose o ne naudokites kaimynu teritorija, as taip pat pasitaikius progai toki '' numyletini'' ppritrenksiu negyvai
Pasakysiu nesusilaikius savo pastebėjimą - katės mėgsta bandyt nervus ir kantrybę (pakantumą) - ir saviem, ir svetimiem. Kakoja jos į batus (ir į daržus) tik tiems, kurie jų nemėgsta ir bando išvaryti , o ėsti prašo eidamos iš paskos ir zyzdamos būtinai tada, kai bėga pienas, verkia vaikas ir skamba telefonas... 100 procentų
O jei rimtai - tai žemė priklauso ne mums vieniems. Katės gaudo peles, kurmius ir pelėnus, yra šalių kur jos iki šiol garbinamos ar gyvena lygiateisės...
Gal ir nelabai į temą - bet neseniai grįžom iš Maroko - niekada gyvenime nebuvau mačius tiek kačių, šunų visur miestuose ir atokiose vietovėse ir tokios pagarbos gyvūnams, kokie laisvi ir savim pasitikintys jie jaučiasi... Katė jei sėdi gatvėje - motoroleris ją apvažiuoja... Tiesiog negalėjau atsistebėti ir atsižavėti kaip darnoje gali gyventi žmonės su gamta. Beje, miestai ir miesteliai jų nepaprastai švarūs..... Matyt, katės irgi į meilę ir pagarbą atsako tuo pačiu?
As namie turiu kate. Bet ji neina i kaimynu buta atlikti reikalu. Ju katinas pas mane taip pat.
Vadovaujantis principu, kad zeme - visu namai, tuo paciu moku pelems ir kurmiams pastatyti spastus, gal galeciau laisvai ir pasitikinciai nueiti ir atlikti tuos pacius reikalus i kaimynu gelyna? Tikedamasi, kad nebusiu suvazineta ir negausiu i kaili?
Vadovaujantis principu, kad zeme - visu namai, tuo paciu moku pelems ir kurmiams pastatyti spastus, gal galeciau laisvai ir pasitikinciai nueiti ir atlikti tuos pacius reikalus i kaimynu gelyna? Tikedamasi, kad nebusiu suvazineta ir negausiu i kaili?
Zmones ,kurie sunis ir katinus myli labiau, negu vaikus, negali suprasti kaip ju numyletiniui negalima eiti ir tersti kaimynu kiemus, dutis, darzus, gelynus, juk zeme priklauso ' visiems', bet jei pas juos ateitu ir taip padarytu kiti padarai - noreciau labai pamatyti ju reakcija, ar apsidziaugtu ir pasakytu: aciu katineli(suneli), kad patresei mano morkytes, skaniau kvepes
QUOTE(Lora11 @ 2012 05 29, 17:23)
As namie turiu kate. Bet ji neina i kaimynu buta atlikti reikalu. Ju katinas pas mane taip pat.
o aš nestatau spąstų kurmiams, užtat neturiu kurklių
vis tik man įdomu - kaip jūs išauklėjat katę, kad tik savam kieme kakotų?
Neleidziu i kiema, gyvena bute. O i sodyba jos nevezu, nes zinau kuo baigsis. Nenoriu kad mano gyvunai darytu tai, ko negaliu as pakesti is kitu
Kurmiu irgi neturiu, bet jei atsirastu , sugalvociau buda, kaip juos isprasyti lauk. Ir kuklius iskraustysiu
Labiausiai tai gaila buvo pazistamos, kai parsisiunte kazkokiu naslaiciu seklu mamos kapinems, pasejo, tos sudygo, atsivilko kazkieno kate , atliko visus reikalus ir dar kuo graziausiai uzkapste, su visais daigeliais.
Gal reikia ieskot tos kates ir ja pglostyt?
Kurmiu irgi neturiu, bet jei atsirastu , sugalvociau buda, kaip juos isprasyti lauk. Ir kuklius iskraustysiu
Labiausiai tai gaila buvo pazistamos, kai parsisiunte kazkokiu naslaiciu seklu mamos kapinems, pasejo, tos sudygo, atsivilko kazkieno kate , atliko visus reikalus ir dar kuo graziausiai uzkapste, su visais daigeliais.
Gal reikia ieskot tos kates ir ja pglostyt?
Labai norėčiau pamatyti kaip kraustote kurklius ar grambuolio lervas..... Matosi kad tikrai bėdų su jais neturėjote... Džiaugiuos kad kurmiai pas mane gyvena. Gyvena ir rupūžėlės, na ir kas kad paukščiai nulesa dalį uogų, bet kiek kenkėjų surenka..... Nepurškiu ir nenuodiju nieko. Nepykstu ir neiskundžių. Ir katinas pas mane gyvena laisvas, o ne kankinamas bute. Nepykstu kai kaimynų šunelis atbėga pabendrauti.. I kažkaip tikrai įdomiai - nei jis po gėlynus nei po daržus laksto. Ir nesiūlykit kaimynui prisirišti katės ar pakarti, paskaitykit gyvūnų laikymo taisykles. O ką mato ir girdi Jūsų vaikai anūkai, jei toks nusitatymas prieš gyvūnus? Paskui tik graudžios istorijos lieka......
Nepykit visos, bet netikiu kad tos kurios nemyli gyvūnų myli vaikus ir žmonės. Gal greičiau tai tik nusistatymai.
Žinau kad būsiu nesuprasta ir papiktinsiu daugėlį, bet patikėkit gera sutarti su aplinka ir su savim.
Niekas neišprendė ir neišspręs ginčo dėl naminių gyvūnų, ner pas mus gyvūnų laikymo tradicijų ir tikrai ne visi prižiūri juo kaip reikia.
Nepykit kad ne į temą, bet sunku žinoti kad yra tokių piktų žmonių.
Nepykit visos, bet netikiu kad tos kurios nemyli gyvūnų myli vaikus ir žmonės. Gal greičiau tai tik nusistatymai.
Žinau kad būsiu nesuprasta ir papiktinsiu daugėlį, bet patikėkit gera sutarti su aplinka ir su savim.
Niekas neišprendė ir neišspręs ginčo dėl naminių gyvūnų, ner pas mus gyvūnų laikymo tradicijų ir tikrai ne visi prižiūri juo kaip reikia.
Nepykit kad ne į temą, bet sunku žinoti kad yra tokių piktų žmonių.
Surenku ir sunaikinu. Yra ir be chemijos budu kaip juos isprasyti. Ir nuo pauksciu yra apsauga, jokio noro neturiu sodinti, priziureti ir sulesinti vysnias varnenu armijai. Kai tokiu metu pilni miskai ir laukai maisto.Nebadauja.
Gyvunu taisykles kaip tik reikalauja, kad jie nesivalkiotu kur pakliuvo, o butu priziureti ir nekakintu kur sumasto.Ir nesisiotu mano pavesinej, nes ten zaidzia vaikai. Nebent seimininkas eina is paskos ir susirenka tuos turtus. Kol to nera, siulysiu pasiimti savo gyvunus is mano darzo.
Gyvena ir zalciai, ir rupuzes , ir kiskiu bei stirnu ateina. Kiskiams ir stirnoms ziema nesam maisto i pamiske, kad nelistu i soda ir medelius aprisam. Gal ir jiems leisti puotauti savo sode ar darze? O va nuo kaciu nezinau kito budo, kaip tik paaiskinti ju seimininkams, kad tai ju kates ir ju problemos.Yra naminiai gyvunai ir laukiniai.Ir skirtuma as tikrai matau.
Gal dar reiktu leisti jiems( katems ir sunims) ir daugintis laisvai? Tada as tikrai pikta.
Ir tuo paciu vaikai turi zinoti, kad gyvunus reikia priziureti
Cia kiekvienas turi savo nuomone. Mano tokia.
Gyvunu taisykles kaip tik reikalauja, kad jie nesivalkiotu kur pakliuvo, o butu priziureti ir nekakintu kur sumasto.Ir nesisiotu mano pavesinej, nes ten zaidzia vaikai. Nebent seimininkas eina is paskos ir susirenka tuos turtus. Kol to nera, siulysiu pasiimti savo gyvunus is mano darzo.
Gyvena ir zalciai, ir rupuzes , ir kiskiu bei stirnu ateina. Kiskiams ir stirnoms ziema nesam maisto i pamiske, kad nelistu i soda ir medelius aprisam. Gal ir jiems leisti puotauti savo sode ar darze? O va nuo kaciu nezinau kito budo, kaip tik paaiskinti ju seimininkams, kad tai ju kates ir ju problemos.Yra naminiai gyvunai ir laukiniai.Ir skirtuma as tikrai matau.
Gal dar reiktu leisti jiems( katems ir sunims) ir daugintis laisvai? Tada as tikrai pikta.
Ir tuo paciu vaikai turi zinoti, kad gyvunus reikia priziureti
Cia kiekvienas turi savo nuomone. Mano tokia.
Atradau šitą temą ir aš turėjau problemą, kaimynų katės eidavo į mūsų daržą, gėlynus ir teršdavo. žiemą keliai buvo išminti, prie durų priteršdavo. Na ir va atsiradus vaikiui namuose ėmėm ieškoti būdų kaip jas išvaikyti želė mums netiktų ar purškiami preparatai, nes kiemas didelis visur neištepsi, neišpurkši
taigi nusipirkom ultragarsinį kačių, šunų baidymo aparatą ir kągi akivaizdus pagerėjimas, katės apeina mūsų sklypą ratu viena katė, matyt kurčia, tik kartais dar prasuka pro namus bet aš tuo prietaisu labai patenkinta ir ruošiuosi antrą pirkti, kad iš abiejų pusių namo galėčiau pastatryti Nors ir nepigus, bet pasiteisino
taigi nusipirkom ultragarsinį kačių, šunų baidymo aparatą ir kągi akivaizdus pagerėjimas, katės apeina mūsų sklypą ratu viena katė, matyt kurčia, tik kartais dar prasuka pro namus bet aš tuo prietaisu labai patenkinta ir ruošiuosi antrą pirkti, kad iš abiejų pusių namo galėčiau pastatryti Nors ir nepigus, bet pasiteisino
QUOTE(vakarvakare @ 2012 05 30, 12:01)
Atradau šitą temą ir aš turėjau problemą, kaimynų katės eidavo į mūsų daržą, gėlynus ir teršdavo. žiemą keliai buvo išminti, prie durų priteršdavo. Na ir va atsiradus vaikiui namuose ėmėm ieškoti būdų kaip jas išvaikyti želė mums netiktų ar purškiami preparatai, nes kiemas didelis visur neištepsi, neišpurkši
Butu gerai, kad pasakytumet koks tai daiktas ir kur ji gauti? Nes man tikrai gaila tos moters.Gal uz poros namu yra apie desimt kaciu, visam kaime irgi ne vienetais
Dabar tokio pačio nerandu, bet va čia panašus, bent veikimo principas toks pats:
Kačių atbaidymui
Va radau tokį kaip pas mus:
Katės baidyti
Kačių atbaidymui
Va radau tokį kaip pas mus:
Katės baidyti