o cia mano priespaskutinis darbelis...
spalva tikroji apatinej nuotraukoj, vakare fotografavau...
Aš retai čia užklystu, nes pati nesiuvinėju, tai tik pasmalsauju, pasigrožiu kartais ...
kiskiene - pamačiau tavo darbą ir nustėrau... niekad nesigyrei Labai labai gražu...kruopštu...stilinga...
kiskiene - pamačiau tavo darbą ir nustėrau... niekad nesigyrei Labai labai gražu...kruopštu...stilinga...
QUOTE(kiskiene @ 2009 02 05, 20:19)
o cia mano priespaskutinis darbelis...
Kaip gražu.
QUOTE(kiskiene @ 2009 02 05, 20:16)
Merkyte,
manau, kad tai iprocio klausimas. As niekada nesiuvineju be lankelio ir nebedu per dvi skylutes iskart. Anksciau, kai pradejau siuvineti taip dariau. Dabar nepatogu nors tu ka. Ir man ne taip graziai kryzeliai pavyksta. Taip, gal ne tokia produktyvi esu, nekepu darbeliu greit, bet ne del to juk ta darom, ar ne? O standi kanva nereiskia, kad ji kieta kaip kaulas. Ji kietesne, bet siuvinejimo metu suminksteja, o isskalbus ji vel sukieteja ir darbas buna lygus, ypac esu priekabi reminant, nes seku, kad paspartas eitu lygiai palei eilute. O jei kanva netvirta, sunku tolygiai istempti. O kanva, kurioje jau nupiesti kryzeliai, atleisk, bet yra pigus daiktas ir su prastos kokybes siulais. Antras dalykas, tokio tipo rinkiniai yra ne mano skonio, t.y. dazniausiai piesinys man nepatinka. Todel nors ir brangiau, visgi renkuosi tvirtesne kanva arba naturalu lina, gerus DMC siulus ir lankeli siuvinejimui...
Ir kvaila tamsta, regis, nesi, samprotauji logiskai
manau, kad tai iprocio klausimas. As niekada nesiuvineju be lankelio ir nebedu per dvi skylutes iskart. Anksciau, kai pradejau siuvineti taip dariau. Dabar nepatogu nors tu ka. Ir man ne taip graziai kryzeliai pavyksta. Taip, gal ne tokia produktyvi esu, nekepu darbeliu greit, bet ne del to juk ta darom, ar ne? O standi kanva nereiskia, kad ji kieta kaip kaulas. Ji kietesne, bet siuvinejimo metu suminksteja, o isskalbus ji vel sukieteja ir darbas buna lygus, ypac esu priekabi reminant, nes seku, kad paspartas eitu lygiai palei eilute. O jei kanva netvirta, sunku tolygiai istempti. O kanva, kurioje jau nupiesti kryzeliai, atleisk, bet yra pigus daiktas ir su prastos kokybes siulais. Antras dalykas, tokio tipo rinkiniai yra ne mano skonio, t.y. dazniausiai piesinys man nepatinka. Todel nors ir brangiau, visgi renkuosi tvirtesne kanva arba naturalu lina, gerus DMC siulus ir lankeli siuvinejimui...
Ir kvaila tamsta, regis, nesi, samprotauji logiskai
Na taip, dėl rėminimo tai tikrai sutinku - kai medžiaga minkšta, tai sunku gražiai ištempti paskui, o kai standi, daug paprasčiau.
O dėl canvos kur nupiešti piešiniai, tai aš žinok irgi su tavim sutinku. Paveikslų tai man gražių yra, bet kad kažkaip net nelabai įdomu siuvinėti kai viskas nudažyta, kartais net pagalvoju - o kam tada išvis siuvinėti? Bet kadangi esu kelis gavusi dovanų, bet be siūlų, tai jau teko išsiuvinėti. Dabar žiūrisi visai gražiai, kai nežinai, kad po apačia išpiešta Bet daugiau tai visai nėra noro imti tuos išpieštus siuvinėti, nors dar namuose voliojasi du gana nemaži paveikslėliai su šuniukais. Galėčiau kam nors padovanot
QUOTE(Merkyte @ 2009 02 05, 19:10)
Merginos, man iškilo toks klausimas: nejaugi tikrai beveik visoms be išimties (taip suprantau iš komentarų) patogiausia ir maloniausia siuvinėti ant tos tvirtos canvos? Aš asmeniškai siuvinėju ant paprastos siuvinėjimui skirtos medžiagos - kryžiukai normalaus dydžio, medžiaga medvilninė, minkštutėlė ir man labai maloni. O ta canva aš kiek suprantu yra ta standi medžiaga, taip? Esu siuvinėjusi keletą paveikslų, kai būna išpiešti pirkti parduotuvėse, tai jie ant tos jau tvirtos medžiagos nupiešti. Man tai tikrai nepasakyčiau, kad buvo patogu. Aš prieš pradedant siuvinėti visaip ją glamžiau, kad kuo labiau suminkštėtų ta medžiaga, nes kitaip labai nepatogu - nei suimsi, nei ką, net perdurti per dvi skylutes vienu metu nepatogu... Ar aš jau visai kvaila ir neįvertinu gero audinio, ar kaip čia yra?...
Tu gal čia plastikinę kanvą turi omeny?
Kiskiene, gražus darbelis, ir rėmelis toks įdomus
kiskienegražus darbas ir įrėminimas puikiai tinka
QUOTE(čiolė @ 2009 02 05, 19:57)
Merginos gelbėkit Tikrai kažkur praeitoj temelėj mačiau nuorodą į puslapį, kur galima iš nuotraukos pasidaryt paveiksliuką.... Nu dabar nerandu Gal kuri nors galit pakartot
Aš naudoju Pattern Maker for cross stitch - v4 programėlę. Man ji labai patinka - paprasta naudotis ir kokybiškas schemas padaro.
Papildyta:
QUOTE(laisveja @ 2009 02 05, 20:36)
Tu gal čia plastikinę kanvą turi omeny?
Manau, kad ne Paprasta turiu galvoje Na, bet visgi tai yra, kaip Kiskiene sake, įpročio dalykas
QUOTE(paukščiukas @ 2009 02 05, 16:06)
Metija tu įkelk paveiksliuką, ir spalvų raktą, mes gal bendrom jėgom išsiaiškinsim
Įdedu paveiksliuką, kurį norėčiau siuvinėti, ir jo spalvų raktą. Gal galima bandyt nors apytiksliai pasakyt, kiek reikia vienos ar kitos spalvos siūlų? Aš po to bent apytiksliai žinosiu...
Aciu, merginos. Cia dovana...kaip visada, namie turiu tik du savo siuvinetus darbus...
QUOTE(milka@ @ 2009 02 05, 20:16)
šitas turbūt
milka@, aš parsisiunčiau tą programėlę... Bet man kažkokios pievos gaunasi. Kaskart spalvų schema vis kita, ir darbas labai padidinamas. Bandžiau daryt schemas, kurias jau turiu. Tai vietoj 200 langelių po 500 padaro...
kiskiene, labai labai dailu
QUOTE(Metija @ 2009 02 05, 21:51)
milka@, aš parsisiunčiau tą programėlę... Bet man kažkokios pievos gaunasi. Kaskart spalvų schema vis kita, ir darbas labai padidinamas. Bandžiau daryt schemas, kurias jau turiu. Tai vietoj 200 langelių po 500 padaro...
Aš nesinaudoju ta programa, tai nelabai galiu padėti
kiskiene, labai faina gėlytė ir įrėminta originaliai
Metija, aciu. Ievuschka, kam jau apie kruopstuma kalbeti - tamstos darbais ir sienos, ir kalas, ir juosmuo apkabinetas...
Pauksciuk, cia is tavo kolekcijos.
O dabar nuspreskit, ka su juo daryti, reminti ir kabinti ant sienos? Daryti pagalveles, kuris audinys labiau tinka?
Pauksciuk, cia is tavo kolekcijos.
O dabar nuspreskit, ka su juo daryti, reminti ir kabinti ant sienos? Daryti pagalveles, kuris audinys labiau tinka?