Įkraunama...
Įkraunama...

Siuvinėjimas kryželiu (58 dalis)

patikekit buvo kosmaras siuvineti fona
Atsakyti
QUOTE(Januse @ 2009 02 05, 15:22)
patikekit buvo kosmaras siuvineti fona

o kaip tu žadi jį įrėmint, kad kraštelių visiškai nepalikai? blink.gif g.gif
Atsakyti
susitariau yremins man
Atsakyti
QUOTE(astulia @ 2009 02 05, 15:27)
o kaip tu žadi jį įrėmint, kad kraštelių visiškai nepalikai?  blink.gif  g.gif

Ir as apie ta pati pagalvojau. Su tokiais krastais (arba tiksliau, ju trukumu) dalis siuvineto ploto pasisleps po remu ar pasportu.
Atsakyti
QUOTE(Sandrulia @ 2009 01 31, 16:47)
Gal turit schemų su virėju? mano tėtis mėgsta šeimininkauti virtuvėje, noriu padovanoti siuvinėtą prijuostę rolleyes.gif

QUOTE(Sandrulia @ 2009 01 31, 19:58)
Ačiū, šituos turiu 4u.gif tik ieškau geresnio varianto, jei nerasiu, imsiu šituos ax.gif

CIA sitas user posted image

O CIA kitas user posted image
Atsakyti
Sveikos, darbštuolės,

norėčiau prisijungti prie jūsų, jei pavyks. Daug visokių darbelių šiuo metu darau... Esu kryželiu siuvinėjus prieš keletą metų. Tai buvo nedideli paveiksliukai iš pas mamą rastų rusiškų siūlų atsargų... Ir linas, ant kurio siuvinėjau, buvo iš mamos atsargų... Po to buvo pertrauka.
Pernai rudenį išsiuvinėjau draugei dovanų paveikslėlį su zodiako ženklu.

Na, o dar prieš Naujus metus, prisiskaičius jūsų ir prisivarvinus seilę kituose siuvinėjimo portaluose, radau paveikslą su švyturiu. Didelis jis... Schemoje nurodytas kryželių skaičius. Visiškai neišmanau techninių dalykų. Turiu klausimą, nežinau ar jis kvailas, bet man jis labai svarbus. Norėčiau pasirūpinti siūlais. Gyvenu ne Vilniuje, kaskart į jį lakstyti neturiu galimybės. Noriu paklausti, kiek maždaug reikia DMC siūlų siuvinėjant dviem siūlais ant DMC kanvos? Maždaug kokiam kryželių skaičiui yra vienas matkelis tų siūliukų? Ten rašoma, kad yra 8 metrai...

Ir dar vieną darbelį darysiu artimiausiu metu. Mano brolienė netrukus turi gimdyti. Labai panorėjau padovanoti mažyliui metriką. Ją nusižiūrėjau iš Paukščiuko kolekcijos blush2.gif Labai jau gražios man tos dvi metrikos su zuikučiu ir su meškiuku... Viliuosi, kad Paukščiukas nesupyks... Kai tik padarysiu - būtinai pasirodysiu. Labai labai ačiū už tą grožį 4u.gif Jokios kitos man taip nepatiko, kaip tos dvi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Metija: 05 vasario 2009 - 15:40
Metija, labai sunku pasakyti, kiek siūlų reiks. Kartai schemoje būna nurodyta metrais ar matkeliai kiekis. Vieno siulo gali užtekti ir poros gijų, o kito ir viso matkelio gali būti mažai. O nenori prekes užsisakinėti iš internetinių parduotuvių g.gif
Beje, smagu, kad prisijungiai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(milka@ @ 2009 02 05, 15:44)
Metija, labai sunku pasakyti, kiek siūlų reiks. Kartai schemoje būna nurodyta metrais ar matkeliai kiekis. Vieno siulo gali užtekti ir poros gijų, o kito ir viso matkelio gali būti mažai. O nenori prekes užsisakinėti iš internetinių parduotuvių  g.gif
Beje, smagu, kad prisijungiai  4u.gif

Ačiū, milka@ 4u.gif

Na, prekių užsisakymą iš ineto parduotuvių numačiau smile.gif Tik jau pasigendu kai kurių spalvų... Vakar buvau Vilniuje "Geros akys". Tai ten irgi vienos spalvos neradau. Jos nėra ir auksarankėj. O kasiulai nežinau.. Prie numerėlių surašyti pavadinimai. Paveikslėlyje iš Paukščiuko kolekcijos tie pavadinimai visiškai neatitinka. O atspalviai man irgi sukėlė abejonių. Vat, būčiau labai dėkinga, jei dar parašytum kaip yra su tais pavadinimais? Man vakar "Gerose akyse" pardavėja aiškino, kad į juos nekreipčiau jokio dėmesio. O tik į DMC numerius žiūrėčiau. Tai niekaip nesuprantu, kodėl kasiulai ir kai kuriose schemose prie numerėlių yra surašyti dar ir pavadinimai? blush2.gif

Man čia vyras jau bandė išskaičiuoti, kad matkelio turėtų pakakti apie 600-700 kryželių... g.gif

Atsakyti
QUOTE(Dvi @ 2009 02 05, 15:33)

Šitas man patinka thumbup.gif bet man neatidaro verysad.gif ir iš arčiau negaliu apžiūrėt unsure.gif gal gali man atsiųsti el paštu ax.gif sandra_maciuliene@yahoo.com
Papildyta:
QUOTE(Metija @ 2009 02 05, 15:57)
Man čia vyras jau bandė išskaičiuoti, kad matkelio turėtų pakakti apie 600-700 kryželių...  g.gif

Labai priklauso nuo kanvos ar kt audinio stambumo smile.gif
Atsakyti
Metija tu įkelk paveiksliuką, ir spalvų raktą, mes gal bendrom jėgom išsiaiškinsim
Atsakyti
QUOTE(Metija @ 2009 02 05, 16:57)
Man čia vyras jau bandė išskaičiuoti, kad matkelio turėtų pakakti apie 600-700 kryželių...  g.gif

Dalis mūsų, kaip įsivaizduoju, siuvinėja taupiai, kitos nelabai. Nuo to taip pat daug priklauso. Yra begalė "mandrybių" kaip pataupyti siūlą, bet aš asmeniškai jomis nesinaudoju. Jei bus pavienių kryžiukų išmėtyta daugiau, šokinėsi nuo vieno prie kito, siūlo nelabai pataupysi. Jei vienos spalvos kyžiukai nutolę vienas nuo kito daugiau nei per 3 kryžiukus, aš siūlą jau kerpu. Na, čia daug niuansų doh.gif Taigi apskaičiuoti labai sunku.
Gal kitos darbštuolės kitaip mano, turi kitokių pamastymų g.gif
Atsakyti
QUOTE(paukščiukas @ 2009 02 05, 16:06)
Metija tu įkelk paveiksliuką, ir spalvų raktą, mes gal bendrom jėgom išsiaiškinsim

Labai dėkui už pagalbą 4u.gif . Dabar turiu atsijungti, nes lekiu laikyti anglų testą (nu, čia tipo - mokiausi biggrin.gif siaubas, kai apie testą pagalvoju smile.gif ) Įkelsiu vakare.
Atsakyti